• 0

Domeinnaam- en website-exploitant en investeringsfonds inéén

Omschrijving van je concept:

Hallo allen!

Dit jaar ben ik samen met andere collega's begonnen bij/ met een nieuwe b.v. Op deze vroege zondagmorgen bezocht ik voor het eerst higherlevel.nl. Volgens mij is deze draad perfect om meningen/ opmerkingen/ adviezen/ etc. te delen/ verkrijgen over het bedrijf en concept. Laat die dan ook gerust horen! Ook is het misschien een idee voor anderen om toch bepaalde doelen te verwezelijken.

 

Verder zal ik de nuttige informatie van deze site eens laten zien aan de anderen bij mij op kantoor. Mijn complimenten trouwens voor de initiatiefnemer, tussen de regels door staat veel goede informatie.

 

--------------------------------------------------------

 

Omdat wij enkele maanden geleden weinig vertrouwen hadden in een funding op korte termijn, heeft Sales Profits gekozen om de middelen (in kleinere porties) op te halen via een eigen fonds. Op dit moment gaat de b.v. door het leven als Sales Profits Domeinfonds b.v. Als de gelden zijn opgehaald gaat de b.v. door als Sales Profits.

 

Uitleg Sales Profits Domeinfonds:

Sales Profits beschikt over 1000+ eigen generieke .mobi domeinnamen, in meer dan 100 verschillende branches. Voor iedere domeinnaam zoeken wij partners/ leveranciers; voor horloges.mobi een horlogeleverancier, voor minilening.mobi een leningleverancier, voor inboedelverzekering.mobi een verzekeringsleverancier, enzovoort. Sales Profits ontvangt een vergoeding per verkoop/ informatie aanvraag/ verstuurde SMS/ gebelde 0900 lijn/ enzovoort. Wij hebben de websites in eigen beheer en leveranciers kunnen op die manier, zonder inspanningen en geheel kosteloos, extra omzet genereren. Partners krijgen direct een aanvraag van de Sales Profits website in de mailbox.

 

Er is voor .mobi gekozen omdat op de .mobi domeinextensie 2 verschillende websites inladen kunnen worden; 1 voor de mobiele telefoon, 1 voor de PC. Je kunt het verschil zien door www.domeinfonds.mobi op de PC en op de mobiele telefoon te bekijken. Het duurt nog even, maar straks weten mobiele bezoekers van een .mobi domein dat deze op iedere telefoon goed leesbaar is. De mobiele zoekmachines weten dit dus ook. DotMobi is opgericht door verschillende grote partijen om een standaard te creëren voor mobiel internet. Maar goed is dat een .mobi website tevens zeer geschikt is voor het PC internet (en zijn zoekmachines). De partijen die dotMobi hebben opgericht zijn Google, Microsoft, Vodafone, T-Mobile, Nokia, Samsung en anderen.

 

Sales Profits richt zich de eerste jaren op PC internet, maar zorgt wel dat er achter elke domeinnaam ook een mobiele website staat. Wij verwachten zelf dat over 4-6 jaar 50% van de mobiele telefoongebruikers ook mobiel internet gebruikt. Heden zijn er ongeveer 2 miljoen mobiel internet gebruikers (10+%).

 

Extra verkoopkanaal:

Onze leveranciers hebben vaak ook nog een eigen website online. Leveranciers gebruiken onze websites als extra verkoopkanaal. Wij werken alleen met onze eigen generieke domeinnamen. Onze programmeurs, vormgevers, tekstschrijvers en webdesigners plaatsten daar een webwinkel of portal achter. Voor onze partners (leveranciers) verhogen wij zo de omzet.

 

Verdienmodellen:

Sales Profits heeft op iedere website vele verschillende verdienmodellen. Zie het als de huur die onze partners betalen om de producten en diensten aan te bieden. Er kan gedacht worden aan: Google advertenties op de websites, eigen advertentie opbrengsten, omzet uit winkels, affiliatie programma's (betaalde samenwerking), betaalde SMS/ MMS diensten, betaalde 0900 nummers, omzet door leadgeneratie voor partners, omzet via direct mail voor adverteerders, verhuur van domeinen, verkoop van domeinen, omzet uit evenementen en abonnementen.

 

Hoog in Google:

Ieder bedrijf wil hoog gevonden worden in Google. Bedrijven die dit niet lukt en dit wel willen, adverteren vaak op Google (rechter zijde, bovenzijde pagina) om toch op pagina 1 gevonden te worden. Omdat Sales Profits een eigen netwerk met generieke domeinnamen kan bouwen, is de kans groot dat wij met de meeste domeinnamen hoog gevonden worden in Google. Een aantal van ons recent online gezette pagina's staat ondertussen op pagina 1 van Google. Met zoekwoorden als minilening en incassoburo in Google, staan de websites van Sales Profits op pagina 1. Dit is waar het uiteindelijk om gaat.

 

Geheel geautomatiseerd:

Sales Profits heeft geen inkoopafdeling, voorraad, klantenservice, etc. Alle aanvragen, verkopen, etc. komen direct in de mailbox van onze leveranciers (partners). Wij ontvangen een kopie van de aanvraag, zodat de administratie weet hoeveel er gefactureerd dient te worden aan een bepaalde partij.

 

Risico's:

Aangezien Sales Profits straks (binnen 2 jaar) webwinkels en portals heeft in heel veel verschillende branches, spreiden wij het risico. Voor een overzicht van de domeinnamen, verwijs ik naar http://www.domeinfonds.mobi. Daarnaast heeft Sales Profits nog 500 domeinnamen aangekocht, waaronder namen als relatie.mobi, stroom.mobi, kleding.mobi, lenen.mobi, enzovoort. Sales Profits beschikt over de beste en grootste Nederlandse .mobi domeinportefeuille.

 

Enkele zeer goede domeinnamen van Sales Profits op een rij:

kleding.mobi, relatie.mobi, horloges.mobi, lening.mobi, lenen.mobi, vastgoed.mobi, hypotheken.mobi, bedden.mobi, deposito.mobi, beleggen.mobi, assurantie.mobi, stroom.mobi, wonen.mobi, winkel.mobi, pensioen.mobi.

 

Gedurende 10 jaren zullen alle exploitatie-opbrengsten ten goede komen aan de investeerders en vanaf jaar 3 jaarlijks aan de investeerders van de b.v. worden uitgekeerd. Na deze 10 jaar worden de aangekochte domeinnamen verkocht en zal wederom de opbrengst ten goede komen aan de investeerders.Zo kan een investeerder profiteren van een zeer interessant rendement op de investering. Sales Profits Domeinfonds B.V. geeft 100% van alle aandelen uit. In totaal 1000 stuks ad. EUR. 2000,-. Investeren is mogelijk vanaf 10 stuks.

 

Reacties zijn welkom!

 

p.s. voor de lezende studenten: wij zijn altijd op zoek naar stagiares

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

De organisatie is definitief opgestart in April 2009. In januari 2008 is gestart met de voorbereiding.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Volledig geautomatiseerd systeem van 1000+ webwinkels en portals. Dus geen/ weinig personeel :)

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Sales Profits is het enige bedrijf ter wereld dat in eigen beheer 1000+ websites exploiteert (in 100+ branches) op het PC internet en het mobiele internet in samenwerking met vaste partners. Daarnaast maakt Sales Profits het mogelijk om particuliere investeerders mee te laten delen in de opbrengsten.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Opmerkingen, Vragen, Heb je gedacht aan..... , Ingangen, Reacties van kleine zelfstandigen die een extra verkoopkanaal willen hebben, Aanvullingen, enzovoort.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ja, maar dat is nog maar een deel van de kosten en van de totale berekening. De huidige kostenbasis wordt voorlopig niet gedekt door de opbrengst uit enkele tientallen sites.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Moge heren. Even kort dan.

Het is niet zo dat iedereen bij ons zo'n wereldsalaris krijgt. Daarnaast is het zo dat ik alleen in de eerste jaren zoveel collega's heb (i.v.m. ontwikkeling websites)...

 

ps. je kunt altijd de prospectus aanvragen bij Sales Profits, daar staat alles wat duidelijker..

 

Gegroet!

Link naar reactie
  • 0

Volgende vraag: zitten de domeinnamen in de BV? De huidige whois-gegevens geven dit niet weer.

 

Is de lijst met domeinnamen wel vrij beschikbaar?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
Volgende vraag: zitten de domeinnamen in de BV? De huidige whois-gegevens geven dit niet weer.

De dotmobi Whois Search geeft bij mij dit aan:

[glow=yellow,2,3,4]Registrant Organization:Sales Profits BV[/glow]

Is de lijst met domeinnamen wel vrij beschikbaar?

Een uitgebeide domeinnamenlijst staat vlak onder de informatiebrochure op de site, te downloaden als PDF

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

De aangekochte namen zitten in de BV. De complete lijst met namen is beschikbaar voor de (potentiele) investeerders. Een gedeelte is te downloaden op de site.

 

De gehuurde namen blijven op naam staan van de verhuurders (huur is max. 55 euro per jaar per domein/10 jaar). De huurprijs van de domeinnamen is gelijk aan de huidige marge-omzet die in de bv via die namen binnenkomt.

 

Ter informatie: De bv heeft eigenlijk nu al de beschikking over 3000+ generieke .mobi namen. Maar hier zitten veel meervouden bij; (denk bv aan tapijt.mobi en tapijten.mobi)

 

Volgende vraag: zitten de domeinnamen in de BV? De huidige whois-gegevens geven dit niet weer.

 

Is de lijst met domeinnamen wel vrij beschikbaar?

 

Groet,

 

Highio

Link naar reactie
  • 0
kleding.mobi

relatie.mobi

horloges.mobi

lening.mobi

lenen.mobi

vastgoed.mobi

hypotheken.mobi

bedden.mobi

deposito.mobi

beleggen.mobi

assurantie.mobi

stroom.mobi

wonen.mobi

winkel.mobi

pensioen.mobi

 

staan niet allemaal op naam van de bv volgens de huidige whois info.

 

Worden deze wel ingebracht en worden deze na tien jaar verkocht ten bate van investeerders?

 

500, 1000, 3000 domeinnamen, gekochte domeinnamen, gehuurde domeinnamen. Ik constateer ruis.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

kleding.mobi > wel

relatie.mobi > wel

horloges.mobi > wel

lening.mobi > wordt nu overgezet

lenen.mobi > wordt nu overgezet

vastgoed.mobi > wordt nu overgezet

hypotheken.mobi > wordt nu overgezet

bedden.mobi > niet

deposito.mobi > wel

beleggen.mobi > wordt nu overgezet

assurantie.mobi > wel

stroom.mobi > wel

wonen.mobi > wordt nu overgezet

winkel.mobi > wordt nu overgezet

pensioen.mobi > wordt nu overgezet

 

De aangekochte domeinnamen (500 stuks) worden na 10 jaar verkocht. De overige domeinnamen vallen weer terug bij de verhuurders die ze voor een minimale prijs (zeker als inflatie toeslaat) 10 jaar hebben afgestaan, om de BV te laten profiteren van de exploitatie opbrengsten.

 

ps. wat zijn de namen mooi he? ;)

 

 

P.s hou het gewoon op 1000 namen (500 huur/ 500 koop) De andere namen worden alleen door de BV aangehuurt (voor max 55 pjr) als er zich een partner voordoet die toevallig in die branche actief is. Ik wilde ermee zeggen dat Sales Profits naast de bekende domeinnamen ook nog de exclusieve beschikking heeft over ongeveer 2000 andere generieke namen.

Link naar reactie
  • 0

Het verhaal op Higherlevel is niet transparant en eenduidig (bijvoorbeeld over initiatiefnemers, het aantal en de exacte domeinnamen), verder wens ik topic starter c.s. veel succes. Ik ben bij voorbaat niet geinteresseerd in een propositie die met het uur verandert.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
Het verhaal op Higherlevel is niet transparant en eenduidig (bijvoorbeeld over initiatiefnemers, het aantal en de exacte domeinnamen)verder wens ik topic starter c.s. veel succes. Ik ben bij voorbaat niet geinteresseerd in een propositie die met het uur verandert.

 

Noboby expects Highio the Spanish Inquisition ;D

 

FF Serieus Highio. Je doet Topicstarter IMHO hiermee tekort. Ik ben tot nu toe weinig nieuwe initiatieven op HL tegengekomen waar men zo uitgebreid op de pijnbank is gelegd, en deze test toch zonder al te veel kleerscheuren doorstaan heeft.

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0
FF Serieus Highio. Je doet Topicstarter IMHO hiermee tekort. Ik ben tot nu toe weinig nieuwe initiatieven op HL tegengekomen waar men zo uitgebreid op de pijnbank is gelegd, en deze test toch zonder al te veel kleerscheuren doorstaan heeft.

 

Als initiatief vind ik het prachtig, als investering heb ik er sterke twijfels bij. De anonimiteit staat me ronduit tegen, alsmede de reactie van een werknemer op een ondernemersforum.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Met dat laatste heb je wellicht een punt! Maar ik heb het wel duidelijk aangegeven :-[

Oh ja... en ik was er vanaf start bij... is toch ook iets van ondernemen?-:

 

@ norbert: dat zit er als vast salaris niet in als ik mijn contract bekijk.....

 

Helaas moet ik nu weer op pad richting het Oosten van het land. Vanavond (laat) ben ik weer terug op deze draad.

 

Met groet!

Link naar reactie
  • 0

Hallo allen,

 

Even een update van de vorderingen:

Wellicht zijn er een aantal die wel eens een update willen lezen. Zie LINK voor meer informatie.

 

Reacties hoor ik natuurlijk graag!

Loopt dit nog steeds? Kwam zojuist het topic tegen en het viel me op dat het al even stil is. Wel lijken de websites nog steeds actief.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 222 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.