• 0

wat vinden jullie van mijn website (webshop strijkinstrumenten)

Hi guys,

 

Ik zie hier een topic over het beoordelen van websites. Mijn website is opgebouwd volgens een OcCommerce template en daarna enigszins aangepast. Laatste tijd ben ik ten behoeve van de vindbaarheid aan het overwegen de website te laten herbouwen naar een ander pakket dan OsCommerce, omdat dat vindbaarder en flexibeler zou kunnen zijn, ook heb ik een mooie nieuwe huisstijl, die ik nu niet op mijn website kan laten zien:

 

www.vioolspelen.nl

 

Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden (op elk gebied: dus gebruiksvriendelijkheid, leesbaarheid, sfeer, vertrouwen, vindbaarheid etc etc etc).

 

Alvast bedankt!

 

edit: titel iets uitgebreid

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hoi Zlata,

 

Omdat je bericht eerst verkeerd stond heb je niet de invoersjabloon gekregen die bij dit topic gebruikelijk is om je vragen verder te verduidelijken.

Om dat recht te breien het verzoek om de volgende vragen alsnog te beantwoorden:

 

Omschrijving van je concept:

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen

 

Frans

Link naar reactie
  • 0

Hi Zlata,

 

Door de vele lappen tekst op je site zie ik een bevlogen persoon, dit komt ook tot uiting in de wijze van schrijven en rommelige indeling. Dat je enthousiast bent en veelzijdig is super maar op deze manier komt het chaotisch over.

 

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de juiste structuur van sites, neem die als uitgangspunt, orden je tekst in hoofdstukken, verminder je tekst en breng meer rust in je layout. Het zal dan prettiger overkomen en meer tot interactie overzetten.

 

Bouw je de site zelf of laat je hem door een ander doen? misschien een idee om een paar website bouwers uit te nodigen om een ontwerp te maken?

 

Succes en met groet,

Rick

 

NewContacts, call support. Expert in b2b telemarketing en adresbestanden.

Link naar reactie
  • 0

Je zou allereerst eens kunnen nadenken hoe je je bezoeker naar een verkoop brengt. De site nodigt mij niet uit om verder te kijken naar de instrumenten. Misschien kun je overwegen een internet marketeer te zoeken die je daarbij helpt. Het is namelijk niet alleen vindbaarheid, het zit ook in de structuur, design, marketing, etc.

 

Je homepage maakt niet duidelijk wat je doet. Er staat een hoop tekst met allerlei informatie. In eerste instantie krijg je echter geïnteresseerden die nog omgezet moeten worden in kopers. Zij willen nog geen lappen tekst lezen. Ze willen instrumenten zien.

 

Daarnaast heb ik het idee dat er veel meer op die site staat dan vindbaar is. Neem bijvoorbeeld de vraagbaak. Deze is een beetje verstopt en daarbij is de vraagbaak misschien een onduidelijk term. Die pagina zelf is volledig onduidelijk. Waarom kan ik bijvoorbeeld niet op de vragen klikken zodat ik meteen naar het antwoord ga. Maak bijvoorbeeld een blokje op elke pagina met tip van de week, etc.

 

Daarnaast kun je overwegen om meer informatie op te nemen over die strijkinstrumenten. Als ik zo'n instrument ging kopen dan zou ik meer willen weten over hoe ik een goede keus maak. Hier kun je veel toegevoegde waarde bieden.

 

De productbeschrijvingen zijn uitermate kort en staan vol met vaktechnisch jargon.Is je doelgroep de professionele speler of misschien ook de beginner die zijn weg nog niet goed kent?

 

Help de klanten verder en zorg dat je een autoriteit wordt. Instrumenten zijn duur en heel persoonlijk. Maak bijvoorbeeld youtube filmpjes waarin je uitlegt hoe je een instrument kiest. Je kan ook van elk instrument een geluidsfragment maken zodat mensen horen hoe een instrument klinkt.

 

Je zou ook tutorials (filmpjes) kunnen maken met daarin tips voor bijvoorbeeld het stemmen van instrumenten.

 

Lees ook eens artikelen als het volgende waarin een kleine ondernemer laat zien hoe ze met Twitter klanten binnenhaalt. http://www.ad.nl/economie/3239446/Zonder_Twitter_was_ik_wellicht_failliet.html

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Sorry voor mijn late reactie en bedankt voor jullie waardevolle reacties! Het is me pas later opgevallen dat mijn topic verplaatst is (hoewel ik hier netjes een PB over heb gekregen, maar deze gewoon niet gecheckt heb :-[)

 

Intussen is mijn site enigszins veranderd. Ik twijfel enorm tussen veel tekst en weinig tekst. Veel tekst biedt veel informatie, maar is verwarrend en chaotisch. Weinig tekst is wel overzichtelijk en duidelijk, maar biedt te weinig informatie. Ik heb mijn Blog nu geïntegreerd in mijn website (soort van...)

 

Ik ben benieuwd of jullie dit verbeteringen vinden :).

 

Erik, ik kan de link over Twitter niet volgen. Is het van de AD site gehaald of zo?

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie
  • 0

En dan de invoervelden nog netjes invullen natuurlijk:

 

Omschrijving van je concept:

Website voor een bedrijf in verhuur en verkoop van strijkinstrumenten en toebehoren. ook bied ik via deze zelfde site mijn vioollessen aan. De webshop dient vooral voor het vooraf bekijken van mijn collectie en voor het aanschaffen van toebehoren. De website dient met name potentiële kopers en huurders en leerlingen naar mijn winkel te trekken. Dure instrumenten worden niet verkocht via internet, omdat je van afstand een instrument niet goed op waarde kunt schatten.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Het laten bouwen en grotendeels zelf schrijven en aanpassen van de website, google adwords, marktplaats admarkt gebruiken, experimenteren met verschillende structuren en teksten. Het introduceren van een Ezine, waar mensen zich gratis voor kunnen inschrijven. Mijn Blog is het archief daarvan.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Vertrouwen wekken bij potentiële kopers/huurders dat ze naar mijn winkel komen en instrumenten uitproberen. Daarna verkopen de instrumenten zichzelf. Via afstand wil ik door heel Nederland verhuren, dat lukt momenteel aardig.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Speciaalzaken in strijkinstrumenten hebben haast nooit een duidelijke gebruiksvriendelijke website. De drempel bij speciaalzaken ligt erg hoog. Ik wil goede instrumenten betaalbaar maken en laagdrempelig.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen

Tips voor de vindbaarheid, gebruiksgemak van de site en het verhogen van de conversie. Mijn doelgroep is voor mij nog niet duidelijk. Ik richt me op de grote groep beginners in alle soorten strijkinstrumenten, maar heb ook uitvoerende professionele musici als klanten en van alles er tussen in. Ik wil deze doelgroepen eigenlijk allemaal aanspreken.

 

Met name de laatste maand krijg ik opeens heel veel complimenten van klanten over mijn website. Ik weet niet of dit toeval is of dat mijn website echt is verbeterd. Het is natuurlijk wel erg geselecteerd, want mensen die mijn website niet goed vinden, zullen ook niet langs komen.

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie
  • 0

Hoi Zlata,

 

Ik had je webshop in eerste instantie niet gezien, maar vind het er eigenlijk prima uitzien. Ook persoonlijk gemaakt met je blog. Wat ik wel een beetje jammer vind is dat het blog niet echt een geheel is met je website, maar ik weet niet of dat met OSCommerce op te lossen is.

 

Misschien wel via http://wordpress.org/extend/plugins/wp-oscommerce/

Maar denk wel dat dat voor jou behoorlijk wat werk zal zijn, dus misschien iets voor de langere termijn?

 

Succes in ieder geval!

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je compliment Cath, ik ga langzaam maar zeker de goede kant op.

 

Ik vind je website erg druk.

 

Jammer dat je menuitems niet de gehele breedte beslaan maar enkel het woord.

Nederlands + engels door elkaar

Je layout is ook erg Amerikaans, dat is meestal niet echt gewild voor nederlandse bezoekers (en dus kopers).

 

Zie ook data je een foto er op hebt staan, je bent ooit eens bij mij thuis geweest :p

 

Ah, ben jij de Gungaman dan? (heb ik niet alleen voor de deur gestaan :P) Wat bedoel je met een Amerikaanse layout?

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie
  • 0

Hoi Zlata,

 

Ik heb niet naar je hele site gekeken, het geheel ziet er redelijk overzichtelijk uit. Maar wat me wel opvalt is dat ik de foto's niet professioneel genoeg vind. Je ziet duidelijk dat ze in huis/op zolder gemaakt zijn. Ik zou zelf een paar mooie witte lakens ophangen, en een paar gamma bouwlampen erop laten schijnen en dan mooie foto's maken, zodat de producten mooier tot hun recht komen. Het zijn tenslotte vrij prijzige producten die je aanbiedt.

Link naar reactie
  • 0

Even een tip:

 

Maak van de kleine foto's thumbnails. Nu worden ze compleet geladen (> halve MB). Als je er thumbnails van maakt wordt de site waar de producten staan veel sneller geladen.

 

Je kunt met irfanview thumbnails maken (freeware). Uiteraard kun je dit ook uit programmeren.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Dankjewel voor de tip!

 

Trouwens, voor wie die leest: ik ben al enige tijd op zoek naar een betrouwbare allround internetmarketeer die mijn website, mijn vindbaarheid en mijn advertenties (en Adwords campagnes) eens onder handen kan nemen in kleine stapjes. Dat wil zeggen, even een kleine actie doen, kijken wat het effect is, en dan weer verder (of niet). Ik ben bijv. op mijn belangrijkste Google zoekwoorden (viool, elektrische viool, strijkstok, viool huren) niet geweldig vindbaar. Ook heb ik bijna 300 artikelen en wil ik me niet richten op tien belangrijkste zoekwoorden, maar ook op 'tourte bech sourdine' bijvoorbeeld.

 

Wat ik tot nu toe gezien heb in de wereld van internet marketeers:

- mensen die zo gespecialiseerd zijn dat ik niet weet of hun werkwijze een oplossing voor mij is

- diensten waar ik niets van begrijp, dus niet koop

- gigantische tarieven voor... ehm, niet zo veel diensten (of ik snap niet waarom je 2.000 euro moet betalen voor een stelletje landingspagina's)

- onduidelijke diensten met nog onduidelijkere tarieven

- ik word behandeld als een multinational

- ik zie door de bomen het bos niet meer, het enige wat ik nu snap is dat ik het niet snap en moet uitbesteden

 

Heeft iemand hier ervaring met een goede internet marketeer die in veel deelgebieden thuis is voor relatief kleine bedrijven?

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie
  • 1

Hi Zlata,

 

Toen ik het opende was mijn eerste indruk..sfeervol en klassiek. Wat dat betreft sluit het aan bij de produkten die je verkoopt. Toen ik wat langer keek, zag ik op de één of andere manier een commerciële uitstraling door de buttons en de lettertype die is gebruikt. Misschien zou je hier iets aan kunnen doen. Foto's zijn prima en goed helder. Ik geef het een cijfer 7+. Ik zou weleens willen zien wat er gebeurt als het lettertype veranderd.

 

Veel succes

Link naar reactie
  • 0

Hoi Zlata, ik heb even HEEL vlug gekeken en je site ziet er goed uit. Het enige dat mij meteen opviel was de foto op de eerste pagina, van de violen en bassen in een kamer. Ik zou hier een professionele foto neerzetten, omdat de rest van de site juist een mooie professionele uitstraling heeft en daar doet deze foto naar mijn smaak inbreuk aan.

 

Verder helder en overzichtelijk. Hoewel ik niet heel erg doorgeklikt heb, heb ik wel het gevoel alles te kunnen vinden.

Lees over modern ondernemen, succes en persoonlijke ontwikkeling op http://www.jessemeijers.com

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de reacties. De foto's zijn zeker een verbeterpuntje, want dat heeft nu best een hoog huis-tuin-keuken-gehalte, hoewel ze wel veelal scherp zijn.

 

Ik krijg vandaag een offerte van Yargon die mijn Adwords campagne gaan optimaliseren. Het bedrijf sprak me wel aan, ze leggen alles in Jip en Janneke taal uit (zelf ik snap het!) en ze zeiden dat het makkelijkste is om te beginnen met de Adwords campagne en daarna eventueel andere SEO-activiteiten te doen.

 

Ik ben benieuwd....

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie
  • 0

Je wilt weten waarom je vindbaarheid achter blijft?

 

Een paar redenen:

 

Je menustructuur legt de verkeerde nadruk (je start met info over je zelf? leuk als achtergrond informatie maar plaats dat verder naar achter).

 

Op de homepagina is het belangrijkste info de aanmelding voor een nieuwsbrief (je bent toch geen nieuwssite?)

Teksten bevatten geen koppen en opsommingen (hiermee verhoog je het belang van de tekst en dit gebruikt google weer om te bepalen waar je site nou echt om draait.

 

Foto's hebben geen alt teksten. Slecht voor de toegankelijkheid en jammer voor google en andere zoekmachines want die lezen geen plaatjes en dus blijft ook onbekend dat je plaatjes van violen hebt. Wat weer je onvindbaarheid verklaart.

 

wat betreft de usability van de site is er ook een en ander te verbeteren:

Ook hier is menustructuur onduidelijk. Bij verhuur kom ik niet in een verhuur gedeelte (verwachting), maar een uitleg over de keuze voor verhuur. Pas aan het eind vind ik de mogelijkheden en prijzen maar geen mogelijkheid om direct een verhuur-afspraak te maken (zorg op zijn minst een link bij contact) en krijg ik een WORD document met een voorbeeld voor een contract. Waarom geen PDF? Waarom geen webpagina?

 

Maak duidelijk waar je winkel is. De titel categorieën zegt mij niks. Maar is wel de ingang tot de winkel. Maar dat blijkt pas na twee keer klikken!! Door de term categorieën en de plaatjes krijg ik eerder het idee dat ik weer in een soort uitleg ben beland.

 

Je lessen gedeelte valt weg (zit onder vouw en de bezoeker moet eerst scrollen om dit onderdeel te vinden. Inschrijven met een word formulier is wel het laatste wat een klant wil.

 

Waarom vraag je om de geboortedatum en waarom is dat een verplicht veld.

 

Waarom moet iemand die bestelt ook een account aanmaken. Kan je aanbieden als dienst maar een verplichting gaat wat ver.

Weet je zeker dat je nu al met google adwords aan de slag wil? Mijn advies zou zijn eerst de usability en vindbaarheid te verbeteren en vervolgens met google adwords te gaan adverteren. Sowieso biedt google een aantal leuk tool om je website te optimaliseren en uit te testen welke pagina's het best werken.

 

 

 

 

 

 

www.simpel-webdesign.nl We houden webdesign simpel. Betaalbaar maatwerk voor starters, zzp-ers, freelancers en kleine zelfstandige ondernemers.

Link naar reactie
  • 0

Hi Catharina,

 

Bedankt voor deze waardevolle tips. Lekker to the point en kan wat mee. Ik was inderdaad hier meer naar op zoek dan naar het verbeteren van mijn Adwords campagne (daarmee gaat het op zich wel redelijk).

 

Even een vraagje: als ik naar jouw site ga zie ik een leeg veld in het midden en moet ik scrollen om het verhaal te lezen. Eerst had ik niet door dat het verhaal er überhaupt was en zag ik alleen de kikker+tekst links en de rubriek rechts. Aangezien ik websdesigners sites als het goede voorbeeld zie, vraag ik me af wanneer scrollen nu wel goed is en wanneer niet?

 

Doe jij ook aan het updaten van websites naast het bouwen ervan?

 

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie
  • 0

Hi Zlata,

 

Bedankt voor je reactie.

 

even een vraagje: als ik naar jouw site ga zie ik een leeg veld in het midden en moet ik scrollen om het verhaal te lezen.
Dit hoort niet, is een IE ding. Ik heb het inmiddels aangepast. Ik dacht dat alleen IE6 deze problemen gaf maar blijkbaar ook IE7. Stond al langer op mijn to do lijst. Ik kom snel terug op je andere vraag.

 

gr. catharina

www.simpel-webdesign.nl We houden webdesign simpel. Betaalbaar maatwerk voor starters, zzp-ers, freelancers en kleine zelfstandige ondernemers.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Zlata,

 

er is veel te vertellen over je website. Dat is al gebeurd en waarschijnlijk krijg je na mijn reactie nog veel meer adviezen. Maar misschien moet je ook even stilstaan bij deze vraag:

koopt iemand een viool online of komen ze liever naar je winkel om het instrument te voelen en te horen?

 

Nu mik je op beide. En dat maakt nogal wat uit voor de structuur van je site, je teksten en je afbeeldingen. Ik mis je focus. En daarmee twijfel ik ook of je wel met AdWords in de weer moet gaan. Toch niet (weer) zo'n bedrijf in de hand genomen dat je bovenaan plaatst zonder dat je daar wat aan overhoudt.....? Met jouw aanbod van je winkel en je lessen lijkt me regionaal werven namelijk veel logischer. Of gericht op muziekscholen. Dus als je AdWords inzet, zorg dan in ieder geval voor goede woordcombinaties, anders gooi je geld over de balk.

 

(maar dat is een communicatievraag, die moet je maar in de desbetreffende rubriek plaatsen. Ik zou het doen, als ik jou was!).

 

 

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
  • 0

Hoi Zlata,

 

er is veel te vertellen over je website. Dat is al gebeurd en waarschijnlijk krijg je na mijn reactie nog veel meer adviezen. Maar misschien moet je ook even stilstaan bij deze vraag:

koopt iemand een viool online of komen ze liever naar je winkel om het instrument te voelen en te horen?

 

Nu mik je op beide. En dat maakt nogal wat uit voor de structuur van je site, je teksten en je afbeeldingen. Ik mis je focus. En daarmee twijfel ik ook of je wel met AdWords in de weer moet gaan. Toch niet (weer) zo'n bedrijf in de hand genomen dat je bovenaan plaatst zonder dat je daar wat aan overhoudt.....? Met jouw aanbod van je winkel en je lessen lijkt me regionaal werven namelijk veel logischer. Of gericht op muziekscholen. Dus als je AdWords inzet, zorg dan in ieder geval voor goede woordcombinaties, anders gooi je geld over de balk.

 

(maar dat is een communicatievraag, die moet je maar in de desbetreffende rubriek plaatsen. Ik zou het doen, als ik jou was!).

 

 

 

Ik heb nog even geen offerte getekend, want ik kan me beter richten op het verbeteren van mijn website, heb ik het idee. Maar ik weet niet goed wie ik daarvoor in de hand moet nemen.

 

Om antwoord te geven op je vraag: goedkope instrumenten (onder de € 200) en toebehoren koopt men online. Duurdere instrumenten bij mij in de winkel. Ik mis wellicht de focus tussen beginners en gevorderden/professionals. Dat moet zich nog een beetje uitkristalliseren. Regionaal richten lijkt me niet handig. Op het moment komen mensen uit heel Nederland naar mijn winkel toe. Ze vinden het niet erg om voor een goed instrument urenlang in de auto te zitten. Je koopt een instrument voor jaren, als niet voor het leven en generaties na je.

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie
  • 0

O.k, dat is wat ik bedoel, misschien was ik niet duidelijk genoeg. Ik probeer het nu beter te doen...

 

Je hebt ruwweg drie doelgroepen:

1. mensen die een goede viool willen. Die zijn bereid om te reizen. Sterker nog: dat willen ze omdat ze een viool willen vasthouden en erop willen spelen voor ze honderden of duizenden euro's uitgeven. Ik stel me voor dat ze ook met je over het instrument willen praten en zo. Voor die mensen heb je geen webwinkel nodig, maar wel een website die vertrouwen uitstraalt en een persoonlijk karakter heeft. Je koopt niet bij de Wehkamp maar bij een kenner en liefhebber.

 

2. mensen die graag tweede of derde viool spelen... Zij zijn op zoek naar een goedkoop instrument of naar accessoires voor onderhoud, snaren, een poetsdoekje, een partituur, of weet ik wat. Die gaan daar niet ver voor reizen maar durven via internet te kopen als de site betrouwbaar en vakkundig overkomt.

 

3. mensen die les van je willen hebben. Die zitten vooral in de regio lijkt me.

 

Dat is dan meteen de hoofdindeling die ik voor de site zou maken:

a. professionele violen (ik weet niet of je dat zo moet noemen, maar dat weet je vast zelf): kwaliteit en betrouwbaarheid staat voorop. Laat andere foto's zien, vertel andere verhalen, bijvoorbeeld over de gebruikte materialen, de bouwer, etc.

b. accessoires, oefenviolen of violen voor beginners: maak hier vooral aanbiedingen. Snelle verhaaltjes voor snelle verkoop.

c. foto's van je lesruimte, je bio en verhalen van leerlingen

 

Je indeling vind ik nu wat chaotisch, alles lijkt in willekeurige volgorde te staan. Ook niet altijd duidelijk: er is een tab 'over mij' maar ook een tab 'mijn account'. Dat lijkt dus bij elkaar aan te sluiten, maar zijn in werkelijkheid twee totaal verschillende dingen. Kijk daar nog eens kritisch naar.

 

 

En wat betreft de communicatie & marketing:

Voor 1. adverteer je landelijk, of misschien zelfs wel internationaal. Voor 2 doe je dat ook, maar dan anders... Voor 3 richt je je meer op de regio.

 

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
  • 0

Beste Zlata,

 

ik kan het verhaal van René heel ver volgen en zou je voor wat betreft de handelsnamen of domeinnamen hierbij ook een duidelijke keuze willen adviseren. Je hebt een bundel domeinnamen waar je u tegen zegt, maar je verkoopt topinstrumenten, goedkope (je noemt zelf B-merken op je website, dat is ongebruikelijk in B2C) en elektrische objecten plus vioollessen door elkaar.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 217 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.