• 0

Wat vinden jullie van dit idee: Koffiebar, een mobiele koffiewagen

Dag,

Ik ben nieuw op higherlevel, maar lees wel al maar dan een jaar mee op het forum.

Ik ben 19 jaar heb gedaan met het middelbaar onderwijs en voor dat ik naar het hoger onderwijs stap wil ik eerst een jaar mijn ding proberen.

 

Al meer dan 3 jaar wil ik graag een zaak opstarten.

Mijn eerste idee is om een franchise zaak te starten met voedsel, maar omdat dit voorlopig nog te hoog gegrepen is en mijn ouders er absoluut tegen zijn wil ik met iets kleiners beginnen.

 

Onlangs op het idee gekomen om een oude piaggo APE te kopen en deze om te bouwen tot een soort koffiemobiel.

's morgens op de drukke plaatsen staan met de koffiemobiel (zoals op de markt,...).

Ik zou het niet bij 1 soort koffie houden maar bij verschillende soorten koffie's.

 

Hoofdzakelijk wordt er koffie aangeboden, maar er is plaats om ook thee en misschien ook soep te schenken.

 

Dit is zowat mijn idee snel hierneer geschreven.

 

Graag had ik reacties gekregen, met of dit concept goed klinkt, en of er ergens aan gesleuteld moet worden.

Ook zou ik een busnissplan willen opstellen, maar doordat ik daar nog geen ervaring in heb zoek ik een voorbeeld of reacties hoe ik eraan moet beginnen.

 

Alvast bedankt,

Tanguy

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Plan klinkt leuk, maar het is verstandig goed marktonderzoek te doen of hier ook wel vraag naar is. Er zijn al een aantal concepten die erop lijken als ik alle reacties doorlees en zitten consumenten erop te wachten. Probeer ook te bestuderen wat voor koffie mensen zouden kopen als ze je 's ochtends zien staan. Speciale koffie vindt ik meer wat voor in een koffiebar waar ik lekker kan zitten.

 

Wel is mijn gevoel dat steeds meer mensen goede koffie gaan waarderen en die laffe bakjes op het station links laten liggen of puur door gebrek aan beter kopen.

 

Marktonderzoek is mijn inszien hierbij super belangrijk om je concept scherp en vernieuwend neer te zetten.

Link naar reactie
  • 0

Goede koffietenten zie je steeds meer. Zelf heb ik ooit ook het idee gehad om een koffie/hightea huis te starten.

Ivm vergunningen en hoge investeringen is dit voorlopig van de baan.

 

Wat interessant is om te weten:

 

Gezondheid en je goed voelen. Zowel mannen als vrouwen willen steeds meer gezond eten en daarvan genieten. Het klinkt gek, maar biologische koffie, biologische suiker wordt bij mensen automatisch gekoppeld aan gezond.

Maar het is wel erg belangrijk dat het lekker is! Dus als je muffins gaat verkopen, raad ik je aan die of zelf vers te maken of iedere dag vers bij de bakker te halen. Niet geheel onverwacht, maar bij mijn kleinschalige marktonderzoek kwam ik er al snel achter dat vooral vrouwen kwijlen van chocolademuffins met pure stukken chocolade erin. Zij zijn wel weer meer gericht op thee... En dan geen gewone thee, maar het soort thee wat je hier bij Simon Levelt koopt.

Thee is bovendien pure winst. Vooral munt en brandnetel thee, soorten die je zelf, vers, zou kunnen verbouwen. Ik meen dat in Belgie rozenbottelthee erg populair is. In theehuizen wordt voor een dergelijke thee al snel € 2,60 per kop gevraagd

 

Een beleving; Je zou eigenlijk je koffie voor de ogen van klanten vers moeten malen (al was het voor de show) en er even de tijd voor nemen. Een Cafetiere met goede kwaliteit koffie kan een uitstekende bak koffie leveren.

 

Ook Iets simpels als koffie serveren in een plastic bekertje of in een mok maakt al een groot verschil. Voor koffie uit een plasticbekertje betalen mensen gewoon minder.

 

 

Zomaar wat simpele zaken waar je tegen aan loopt. Maar wel punten die het verschil maken of mensen bij jou een bak halen of een straatje doorlopen!

 

Link naar reactie
  • 1

Leuk om alle reacties hier te lezen over de mobiele koffiebar die Tanguyc wil beginnen. Ik reageer eigenlijk omdat ik zelf werk bij MobiCcino. www.mobiccino.com of www.topbarista.nl. Nu reageer ik niet om reclame te maken maar omdat wij 5 jaar geleden met ongeveer hetzelfde idee zijn gestart. Wij wilden toen alle grote steden van Nederland inpakken met onze omgebouwde ape scooters. Eigenlijk was bij ons de voornaamste reden dat er in Nederland bijna nergens een fatsoenlijke kop koffie verkrijgbaar was. Nu zie je het steeds meer maar het is dan ook hard gegaan de laatste jaren. Wij liepen toen de tijd al snel tegen de rompslomp aan van vergunningen. Dat traject is voor ons zeer moeizaam verlopen. Wij zijn in Den Haag 10 maanden bezig geweest om een vergunning los te krijgen. Uiteindelijk was dat wel gelukt maar de locatie was totaal niet wat wij er zelf van verwacht hadden. Helaas werkt het in Nederland niet zo simpel dat je kan zeggen; Dat lijkt mij wel een mooi plekje daar zetten we onze mobiele bar even neer. Eigenlijk om niet stil te staan zijn we ons op beurzen, congressen en festivals gaan richten. Wat uiteindelijk ons een mooi bedrijf heeft opgeleverd want wij staan nu ook op festivals als Lowlands/ North Sea jazz of een libelle beurs. Maar ook vaak ter promotie van bedrijven of bedrijfsfeesten. Dus wij zijn er uiteindelijk niet slechter van geworden maar hebben wel ons plan drastisch moeten veranderen. Er komen de laatste tijd wel steeds meer mobiele bars bij. Soms heel goed en soms ook dramatisch slecht. Ik wil je in ieder geval mee geven dat het maken van koffie een specialisatie is en dat je hiervoor meer kennis nodig hebt dan je in eerste instantie denkt. (tenminste als je een kwaliteitsproduct wilt nastreven) Ik kan je dan, zoals ook al eerder door iemand hier is geopperd, aanraden eerst ergens je ervaring op te doen of een barista training/cursus te volgen. Daarnaast kan je dan ook beter inschatten hoe je je mobiele wagen wilt inrichten aangezien je werkruimte altijd klein is.

 

Veel succes gewenst! :)

 

Je mag me gerust benaderen als je vragen hebt. Op de site staat het email adres.

 

Met vriendelijke groet,

 

Edward de Roo

 

 

Link naar reactie
  • 0

Vind het een heel erg leuk idee.

Heb het ook eens even bekeken, het probleem is alleen dat de karretjes die worden gebruikt als koffiebar (Piaggio Ape) niet echt veel worden aageboden. Veel nieuwe modellen worden wel aangeboden, die kosten tussen de 3000 en 4000,- .. Ook een espresso apparaat zal niet goedkoop zijn. Ook zal het karretje de nodige aanpassingen moeten krijgen. Er komt dus best veel bij kijken.

 

Hoe zit het nu, ben je al verder. Heb je al meer informatie ingewonnen?

 

Mvg.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Tanguy,

 

Er bestaat al een rijdende koffiebar in Amsterdam, die staat op een vaste plek bij het Rijksmuseum: http://www.caffelastrada.nl.

Misschien kun je hun eens vragen over vergunningen enzo!

 

Ik vind het een leuk idee en volgens mij is er nog plek voor veel meer van die karretjes in Amsterdam! Ik zie ook altijd wel klanten daar!

 

Succes,

 

hwjd.

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
  • 0

Ik heb ze laatst zien staan bij de Vakgarage in Boskoop, daar bouwen ze er regelmatig diverse om tot KoffieApe.

kijk maar eens hier: www.PiaggioApe.nl en www.Apewebshop.nl

 

Ze worden dan verhoogd (zodat de machine op een goede werkhoogte staat) en voorzien van een zijkant die open kan.

 

Echt super leuk en ziet er mooi uit, je krijgt gewoon trek in koffie als je het ziet

 

Mod edit: links doorgehaald vanwege zelfpromotie of reclame. Dit soort informatie kun je prima in de handtekening onder berichten plaatsen.

Link naar reactie
  • 0

Je idee is op zichzelf staand goed! In New York heb ik het inderdaad veel gezien. Ik zou je alleen niet richten op koffie. Misschien is het een leuk idee als jouw bar geen mokken heeft of bekers maar dat iedereen hun eigen mok steeds moet meenemen. Zo zorg je ervoor dat mensen op een vaste locatie altijd naar jou terugkomen. Ik heb dit gezien in new york en ik vond dat waanzinnig! Misschien een leuk innovatief karakter!

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Was de afgelopen dagen in Italië en daar zie je die koffiekarren letterlijk op elke hoek van de straat staan. Op een beetje industrieterrein staat er altijd wel eentje. Een soort van marktkramers auto waar dan een buffet uitschuift, een luifel en een windscherm en men staat onder het genot van een Cafè (ristretto - zo'n klein bodempje zwarte stookolie) de dag te bespreken. Meestal kun je er ook croissantjes (brioche) en belegde broodjes (panini) krijgen voor allerschappelijkste prijzen. (betaalde in zuid italie 1 euro voor een verse cappucino, in het noorden 1,5 euro.)

 

Nadeel bij ons tov Zuid Europa is toch wel het klimaat. De mensen leven daar toch meer 'op straat', wat het toch makkelijker maakt om snel even een bakkie te nemen bij een koffiekar. Het hoort bij hun cultuur.... Hetzelfde is dat de mensen smorgens voor hun werk even de bar in duiken voor hetzelfde kleine bakkie koffie (ristretto). Ze stappen binnen, gillen Cafè, mikken een euro op de bar en ze zijn weer weg. Dat is toch iets wat ik hier in het noorden nog niet snel zie gebeuren. Wij zijn toch meer 'genieters' van koffie.... je gaat even op je gemak zitten en je doet een bakkie.

 

Denk dat het niet makkelijk zal zijn, buitenom de papieren rompslomp. Maar als ik je kar een keer zie staan heb je zeker een klant.

 

Wat mijn voorganger zegt over die mokken, dat concept ken ik van in Duitsland. Normaal 2,5 eu voor een mok, maar koop je eenmalig een mok van die keten dan kun je in heel Duitsland bij hun voor 79 of 99 ct je mok laten vullen. Nadeel is wel dat je dat ding dan altijd mee moet nemen en dat lijkt me niet handig. (als ie kapot valt krijg je wel gratis een nieuwe)

Wil je dit concept introduceren verkoop dan zelf mokken met een leuke opdruk.

 

(een topic automatisch laten sluiten na x-jaar is geen overbodige luxe :( )

Link naar reactie
  • 0

 

Nadeel bij ons tov Zuid Europa is toch wel het klimaat. De mensen leven daar toch meer 'op straat', wat het toch makkelijker maakt om snel even een bakkie te nemen bij een koffiekar. Het hoort bij hun cultuur.... Hetzelfde is dat de mensen smorgens voor hun werk even de bar in duiken voor hetzelfde kleine bakkie koffie (ristretto). Ze stappen binnen, gillen Cafè, mikken een euro op de bar en ze zijn weer weg. Dat is toch iets wat ik hier in het noorden nog niet snel zie gebeuren. Wij zijn toch meer 'genieters' van koffie.... je gaat even op je gemak zitten en je doet een bakkie.

 

 

Dat is dan ook de reden dat Starbucks (verkopen ook koffie :P ) in Nederland op zoek zijn / nemen andere type locaties, groter waar meer 'gezeten' kan worden!

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Ik vind dit best een leuk idee!! Eenvoudig, weinig risico en volgens mij ook een kleiner financieel vermogen vereist.

 

Lijkt me ideaal als tussenjaar vooraleer je studies aan te vatten. Ideaal om even mee te experimenteren (zowel algemeen wat ondernemen betreft lijkt het me zeer leerzaam, maar ook gericht naar marketing (wat slaat aan en wat niet, wat vinden mensen goed, wat zou beter kunnen, etc.), en wie weet slaat het wel heel erg aan en wordt het project iets groter. Daarentegen, is het toch maar voor een jaartje, dan verkoop je terug en lijkt het me niet dat je hier een financiële aderlating aan over zou kunnen houden.

 

Zelf ken ik iemand met een mobiel frietkraam... succes is zo groot dat ze er nu al 2 hebben! Zij staan op tal van evenementen (gaande van een privéfeestje, tot schoolfeestjes, tot heuse bedrijfsfeesten).

 

Lijkt me super als je die drang om zelf iets te beginnen echt sterk in je voelt, om er dan ook zo werk van te kunnen maken!!

 

Make dreams come true!! That's what it is about!

 

Benieuwd of je ervoor gaat en wat het wordt!!

 

8)

Link naar reactie
  • 0

Hoi, ik ben nieuw op HigherLevel. Ik ben enerzijds benieuwd of Tanguy met zijn mobiele koffiewagen is gestart, aangezien de discussie enkele jaren geleden actueel was. Anderzijds denk ik er zelf ook over om dit concept in mijn regio te introduceren. Ik zag het onlangs in Nieuw-Zeeland en daar is het echt booming. Alleen zit ik niet te wachten op een franchise-constructie. Maar ik wil ook het wiel niet opnieuw hoeven uitvinden. Wie van jullie weet hier raad op? Ik zou het liefst een volledig ingerichte elektrische auto willen kopen. Goed voor koffie/thee/verse smoothies/warme chocolademelk en homemade soups, met wat ;lekkers on the side. Producten zo veel mogelijk duurzaam en de auto dus ook. Wie weet bijvoorbeeld wie de wagens voor Paletti of Mobiccino heeft ingericht/uitgerust? Hoe kom ik daar achter? Alvast bedankt voor jullie suggesties en feedback!

Ik stuur een foto mee van hoe het concept in Nieuw-Zeeland wordt uitgevoerd.

Schermafbeelding_2015-04-20_om_13_29_45.thumb.png.94e89ffbb263d971865a736724aa66f1.png

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 220 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.