• 0

[centraal boekentopic] Wat is interessant leesvoer voor ondernemers?

(eens testen of dit werkt op HL :))

 

Wekelijks verschijnen er vele zakelijke boeken die al dan niet de moeite waard zijn, maar onmogelijk allemaal gelezen kunnen worden. Toch heb je af en toe een boek wat je al lezend aan het denken zet, of direct goede ideeën en suggesties aanreikt om toe te passen in de dagelijkse ondernemerspraktijk. Als we nu in dit topic dat soort boeken verzamelen, kan dat het stukken makkelijker maken voor anderen om een keuze te maken.

 

Naast titel, schrijver enzovoort graag voor wie het boek interessant kan zijn, waar het in het kort over gaat, en een indruk van de moeilijkheid en omvang van het boek. Zowel oud als nieuw. Zowel lange termijns strategisch managementdenken als korte praktische tips voor het hier en nu. Zowel technische, heel specifieke boeken als boeken die heel breed beschrijvend zijn. Alles is welkom in dit topic.

 

Wie trapt af?

 

Edit: titel ververst

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zitten inderdaad wel heel leuke tussen. Ook in de oude berichten. Bedankt voor de kick. Zodra ze in filmversie beschikbaar zijn zal ik ze zeker gaan kijken of als ik met pensioen ga kan ik zo ook gaan lezen.

 

Boeken lezen kan ik helaas niet, val altijd in slaap of kom na 5 pagina's erachter dat ik wel gelezen heb, maar dat er niets is binnen gekomen.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben de laatste tijd helemaal into de luisterboeken, via Audible.

Daar heb ik onder meer naar het volgende boek geluisterd:

 

Street Smarts: An All-Purpose Tool Kit for Entrepreneurs van Norm Brodsky & Bo Burlingham

 

Ik vind het echt een absolute aanrader. Norm Brodsky is een behoorlijk succesvol ondernemer die op een openhartige manier verteld over zijn successen en mislukkingen. Hij is voor Nederlanders wellicht niet bescheiden genoeg, maar ik heb aardig wat tips van hem ter harte genomen.

 

Een andere topper vind ik:

 

Get-It-Done Guy’s 9 Steps to Work Less and Do More van Stever Robbins.

 

Ook deze heb ik als audiobook geluisterd. Veel van de zaken die hij in het boek verteld had ik al eens eerder van hem gehoord (ik luister ook naar zijn podcast), maar toch is het voor mij nog nuttig genoeg om het boek voor de tweede keer te gaan luisteren! Of Stever ook wat voor jou is kun je vrij snel bepalen. Zijn podcasts zijn namelijk kort en gratis. Als je die niets vind, hoef je zijn boek niet te bestellen.

 

De laatste die ik wil aanbevelen is:

 

If Disney Ran Your Hospital: 9 1/2 Things You Would Do Differently van Fred Lee

 

Dit boek heb ik wel "gewoon" gelezen ipv geluisterd. In eerste instantie dacht ik dat het alleen voor directeuren van ziekenhuizen interessant zou zijn, maar er staan tips in die voor iedere organisatie nuttig zijn, vooral voor de grotere organisaties weliswaar.

 

Link naar reactie
  • 0

Interessant topic, ik zal er weer eens een paar op mijn lijstje zetten.

 

Voor mij heeft het boek Ik van Remco Claassen me wel geholpen om wat meer focus te krijgen op de dingen die voor mij belangrijk zijn.

 

Het boek IJs verkopen aan eskimo’s‘ van Pacelle van Goethem was een interessant boek om inzicht te krijgen in de processen rond beïnvloeding

 

Op dit moment heb ik Sun-tzu de kunst van het oorlogvoeren nog op de plank liggen.

 

 

Voor de mensen die moeite hebben om hun aandacht bij het lezen te houden is het boekje

Think Like a Lawyer, Don't Act Like One van Aernoud Bourdrez

wellicht een aanrader met veel interessante en nuttige tips over conflictbeheersing op een beeldende wijze en met korte statements/lessen gebracht. Dit is de engelstalige uitgave van het eerder in het nederlands uitgebrachte GRRR boek

 

Voor de volledigheid moet ik er wel bij vermelden dat het buro waar ik vennoot bij ben betrokken is bij het concept en design van dit boek en ik zou dit hier niet geplaatst hebben als ik niet Jasper's reactie had gelezen. Ik kan het me zo goed voorstellen dat je in de overload aan informatie die je gedurende de hele dag tot je moet nemen daarnaast geen zin meer hebt in dikke boeken met ingewikkelde theorieën. Dus mocht het een probleem zijn dat ik iets aanprijs waar ik zijdelings bij betrokken ben dan moet een mod maar mijn reactie aanpassen, geen probleem.

ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching

www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie

Link naar reactie
  • 1

 

The Knowlege Creating Company, van Nonaka en Takeuchi. Een vervolg op hun artikel in HBR, "The New New Product Development". Jaren '80, maar zeer actueel. Ik kwam het weer tegen toen ik een presentatie over Scrum begon voor te bereiden, en het HBR artikel genoemd zag als de oudste root van Scrum. Ik wist dat niet, maar ik kende het artikel wel, en ik ken Scrum ook redelijk goed. Het deed een kwartje vallen :-)

 

Maandag geef ik daar een presentatie over op droidcon.nl

 

 

Link naar reactie
  • 0

De 4 urige werkweek van Timothy Ferris inspireert me steeds weer.

 

Heb wel "the 4 hour body" geprobeerd te lezen van dezelfde auteur, en dat was met recht het slechtste boek wat ik in heel wat jaren heb gelezen. Een beetje van het padje af, die Ferris. Toch heb ik zoveel gehoord van "the 4 hour work week" dat ik me er nog even aan ga wagen.

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Het boek IJs verkopen aan eskimo’s‘ van Pacelle van Goethem was een interessant boek om inzicht te krijgen in de processen rond beïnvloeding

 

Ik had daar goede verhalen over gehoord, het gekocht, begonnen te lezen. In hoofdstuk één schrijft ze "de quantum fysica leert ons dat we in onze directe omgeving 400 miljoen bits informatie zien". Toen ben ik afgehaakt. Als iemand een term als "quantum fysica" gebruikt, helemaal uit de context, en zeer duidelijk niet wetend waar ze het over heeft, hoe moet ik dan denken dat de rest van wat ze schrijft geen onzin is?

 

 

Link naar reactie
  • 1

Ik zoek nog wat interessante boeken voor eind deze maand, de laatste tijd heb ik eerlijk gezegd weinig boeiends kunnen vinden. Mijn interesses qua boeken: startups, biografieën, leiderschap en marketing. Iemand tips?!

 

Le Morte d'Arthur, door Thomas Mallory. Over een zeer ambitieuze startup, veel leiderschap, list en bedrog, historie, en marketing. En het is een biografie ook nog, wat wil je nog meer?

 

 

 

 

 

(en 1500 pagina's, daar kom je deze maand wel mee door)

Link naar reactie
  • 0

Boeken die ik in 2013 gelezen heb en iedereen kan aanraden:

 

 

[*]The Education of Millionaires, Michael Ellsberg

Motivatie: Ellsberg legt uit waarom er sprake is van een 'education bubble' en waarom ondernemen zo belangrijk is. Dit boek pushte me over de drempel om definitief geen master te gaan doen en me volledig te richten op internet ondernemen.

[*]Seth Godin

Motivatie: Geweldige marketing boeken. Heeft me 10x meer geleerd dan die kansloze marketing classes aan de Rotterdam School of Management.

[*]7 Habits of Highly Effective People, Stephen Covey

Motivatie: Tijdloze principes die niet alleen handig zijn voor business maar ook personal life.

[*]Think and Grow Rich, Napoleon Hill

Motivatie: Zeer oud boek maar de wijze lessen van Napolein Hill zijn vandaag de dag nog zeer toepasbaar.

[*]Mastery - George Leonard

Motivatie: Meesterlijk boek dat me deed inzien hoe we het proces moeten waarderen boven de uitkomsten.

[*]The Primal Blueprint - Mark Sisson

Motivatie: Vreemde eend in de bijt dit boek over nutrition. Toch 1 van de belangrijkste boeken voor mij dit jaar. Als internet entrepreneur maak je lange uren. Het is voor mij normaal om zo nu en dan 16 urige werkdagen te draaien. Sound nutrition helpt mij erg veel om dit vol te houden.

http://SEOGeek.nl | Specialist in Persoonlijke, Natuurlijke en Organische Zoekmachine Optimalisatie Campagnes
Link naar reactie
  • 0

Ik heb dit jaar veel boeken over Neuromarketing gelezen. Een stak er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit: Brainfluence van Roger Doodley.

Geen gemakkelijke recepten voor succes maar een boek dat je aan het denken zet in een soort van hapklare brokken. Fijn om even te pakken, een stukje te lezen en bedenken hoe je het zelf zou kunnen toepassen. De vruchten van de wetenschap worden eerst gewogen en daarna vertaald naar praktijk. Aanrader.

 

Link naar reactie
  • 0

Voor de volledigheid, bij deze nog even mijn keuzes voor deze donkere dagen voor wie nog benieuwd was :)

 

- Delivering Happiness, van de CEO van Zappo's

- Fierce Conversations: Achieving Sucess at Work and in Life One Conversation at a Time, door Susan Scott;

- Mr. Amazon, over Jeff Bezos;

- The Ultimate Sales Machine: Turbocharge Your Business with Relentless Focus on 12 Key Strategies, door Chet Holmes.

Link naar reactie
  • 0

Als ik denk aan (zelf)leiderschap, dan vind ik deze prachtig:

 

De transactionele manager

Afrekenen met de communicatiedrempels

Abe Wagner

ISBN: 9789088501043

240 pagina's

1e druk

 

Link naar het boek

 

Zo vertelt hij hoe hij nooit iemand ontslaat. Hij voert gesprekken op een Ik OK, JIJ OK wijze, waarin hij en de medewerker gezamenlijk concluderen wat het functioneren betekent voor de positie. De medewerker krijgt zelf de verantwoordelijkheidsnotie om te bedenken dat deze plek niet bij hem past.

Vele handige tips en werkwijzen om succesvolg (jezelf) te managen.

 

De basistheorie voor het denken in het boek is Transactionele Analyse.

Verbind structuur en cultuur als coach, trainer en adviseur procesbeheersing.

www.coaching-nh.nl

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij is Eckart's Notes nog niet genoemd, toch? Vooral relevant voor ondernemers met (wat meer) personeel, maar dan ook echt een must vind ik!

 

4-hour workweek vond ik erg nuttig, maar na de helft heb ik hem weggelegd omdat het nogal in Amerikaanse stijl is geschreven. Maar de lessen uit dat boek gebruik ik nog vaak!

Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Drie boeken die uit "ons" eigen netwerk komen, maar hier nog niet vermeld staan:

 

- Arthur Tolsma: Startups en downs - Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

 

- Karen Romme: Calimeromarketing 3.0 - De slimme marketingfilosofie voor ondernemers

 

- Kees de Jong: Groter groeien! - Ervaringen van een groeiondernemer

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Startups & downs is een prettig leesbaar boek waarin Arthur zijn ervaringen met Greetinq beschrijft. Ieder hoofdstuk sluit hij af met zijn ondernemerslessen samengevat in 1 zin. Kortom een aanrader ;)

 

Ondanks dat ik Calimeromarketing en Calimeromarketing 2.0 al gelezen had verrast Karen in 3.0 mij weer met nieuwe inzichten en aanpassingen op de 10 spelregels.

 

Het verhaal van de "kaskuikentjes" is heel herkenbaar, ik had ze wel maar tot voor kort nog geen naam voor. ;D Een mooie afsluiting van een geactualiseerd boek. :)

 

Groter groeien van Kees de Jong nog niet gelezen. Voor mij waarschijnlijk ook niet zo interessant omdat ik op mijn 57ste de keus gemaakt heb om niet veel groter te groeien. ;)

Link naar reactie
  • 0

18 boeken die iedere ondernemer zou moeten lezen

 

Korte samenvatting:

Boeken van consultants of goeroes kun je als ondernemer beter links laten liggen, maar welke boeken zijn niet zonde van je tijd? Sprout-expert Jochum Jarigsma adviseert deze 18 onmisbare werken en z'n eigen boekje

 

Citaat:

zorg dan dat je niet een van de honderden boeken pakt die elke maand uitkomen, waarbij oude wijn in nieuwe zakken wordt gegoten. Elk boek met het woord ‘model’ of ‘theorie’ op de kaft: meteen weggooien.

 

Verder moet je ook nooit boeken kopen van consultants of goeroes. Zo’n boek is vooral bedoeld om te dienen als uithangbord van de consultant in kwestie.

 

Waarom vind je dit interessant of wil je dit delen?:

Los van het prikkelende intro, het zijn wat mij betreft 19 18 tijdloze toppertjes die ver boven de gemiddelde zelfbenoemde goeroe-pulp uitsteken.

 

En uiteraard ontbreekt Calimeromarketing ook niet in dit rijtje

 

 

Edit: WC Eend heeft z'n eigen boekje ook op het lijstje gezet ;D, tekst en titel aangepast

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Zowel Jim Collins als Fred Reichheld op de lijst, dan kun je hem helaas al niet meer serieus nemen...

Zo zie je maar weer: meningen ;)

 

Persoonlijk vind ik Timothy Ferriss de dissonant in dit rijtje. De 4UWW toch een boek dat je gelezen moet hebben, maar inmiddels wel wat gedateerd/achterhaald (stiekem vind ik het veel oudere "Net Gain" van John Hagel ook véél beter)

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    12 leden, 297 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.