• 0

Over de top offerte webdesign

Een vriend van mij is een kledingmerk begonnen en wil nu zijn website laten vernieuwen. Hij heeft een offerte aangevraagd bij een klein bureautje dat websites ontwerp etc.

Nu heeft hij mij de offerte laten zien en als je het mij vraagt gaat het nergens over. Ik weet niet wat gebruikelijk is in de wereld van webdesign, maar misschien dat jullie dat wel weten.

 

Ten eerste vond ik de concept ontwerpen niet bijster geweldig, maar dat is een kwestie van smaak.

Het gaat vooral om de posten die op de offerte staan.

uurtarief bedraagt 65E

Dan wordt er voor het oriënterende gesprek al een uur in rekening gebracht. Is dat normaal? Ik bedoel, we hebben het hier toch niet over een loodgieter die voorrijdkosten in rekening brengt?

De offerteziet er alsvolgt uit:

 

Ontwikkeling structuur Uurtarief

● 2 uur Inventarisatie content, functionaliteiten en informatie-structuur

● 1 uur Presentatie en overleg

 

Ontwerp

● 8 uur Ontwikkeling vormgeving website ontwerp

● 4 uur Ontwikkeling vormgeving vervolg pagina’s

● 2 uur Correctie ontwerp

 

Ontwikkeling html/css template

● 8 uur Ontwikkeling basis stramien HTML/CSS

● 5 uur Ontwikkeling vervolg pagina’s HTML/CSS

● 2 uur Correctie HTML/CSS pagina’s

● 5 uur Invoegen Animatie/Dynamiek/Flash/Javascript

 

Overige kosten

● 6 uur Projectleiding

● 8 uur 3 talen implementeren (NL, ENG, DUITS)

 

Alle uren dus á 65E met als Totaal € 3.835,00

prijzen zijn exclusief 19% btw

 

Daarnaast nog eens:

Techniek GO! Beheersysteem

● 6 uur Implementatie Go CMS

● 2 uur Correctie

€ 520,00

Periodieke kosten

● Periodieke kosten Go! CMS ( jaarlijks) € 419,00

 

Het gaat om een 2-mans bedrijf. Kwaliteit prijs verhouding vind ik persoonlijk ver te zoeken + het feit dat ik het gevoel heb dat hier gewoon veel uren dubbel in verrekend worden om het 2 man sterke team zoveel mogelijk declarabel te maken.

 

Wat vinden jullie? ???

www.alfatau.nl :: Creative Business Approach :: www.alfatau.nl/phpBB3 :: Business forum

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Als ik alle uren optel kom ik op 51, maal 65 per uur maakt 3315 euro, geen 3835. Ergens missen dus nog 8 uur.

 

Orienterend gesprek in rekening brengen lijkt me normaal als dat onderdeel uitmaakt van het project zelf, als het bij de acquisitiefase hoort niet. Verder valt er weinig over te zeggen als de omvang van de website niet bekend is.

Link naar reactie
  • 0

Nou, naar mijn mening heb je wel gelijk. Zeker als je de conceptontwerpen al niet bijster mooi vond. Bedrijven die iets vernieuwends en exclusiefs neer kunnen zetten zijn vaak wat duurder. Maar hier zijn ze niet duurder, hier rekenen ze gewoon meer uur.

 

Ik weet niet wat de eisen en wensen zijn van je vriend maar dit moet opzich wel goedkoper kunnen naar mijn mening.

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Bottom line, als je voor deze investering de beste site vd wereld krijgt: koopje!

 

Het is lastig vanaf de zijlijn commentaar te leveren als de vraag niet duidelijk is.

Toch kort: "2 uur Inventarisatie content, functionaliteiten en informatie-structuur" komt mij wat kort door de bocht over voor een 3 talige site met alles er op en aan. Het kost mij meestal wat meer tijd om een goed beeld op papier te krijgen nav gesprek met klanten.

Verder vind ik nix over (gebruik van) beeldmateriaal, seo zaken, domeinnamen en nog zo wat zaken.

 

Vraag "gewoon" een 2nd opinion/offerte en leg die naast elkaar, zo krijg je wellicht een beter beeld van hetgeen je vriend zoekt.

 

GJ

Link naar reactie
  • 0

Gewoon nog ergens een offerte aanvragen, weet je meteen of het goedkoper kan ;)

 

Persoonlijk zal ik nooit een offerte maken die onderverdeeld is in uren voor de diverse werkzaamheden.

Ik spreek de zaak goed door en probeer een goed beeld te krijgen van wat de klant wil, dat is vaak nog het moeilijkste.

Is het ontwerp naar de zin van de klant dan is de techniek niet zo moeilijk.

TOONWEBDESIGN, voor hetzelfde geld een móóie website!
Link naar reactie
  • 0
Wat vinden jullie? ???

 

Vraag je eens af waarom je hier aan twijfelt. Omdat je het totaalbedrag zo hoog vindt (en zo ja, vergeleken waarmee)? Omdat er wat extra uurtjes in staan die in jouw ogen niet nodig zijn? Omdat je het voorlopige resultaat niet zo mooi vindt?

 

Of is het alles samen waardoor je een onprettig gevoel krijgt? Als dat het is, ga dan de onderdelen samen eens 1 voor 1 langs en bekijk of ze nu echt zo bezwaarlijk zijn. Vraag ze om die paar uurtjes eruit te halen. Laat anderen eens kijken naar de concepten - misschien vindt de rest van de wereld het wel prachtig. Bekijk eens wat andere sites die ze gemaakt hebben - die 65 euro kan dan best goedkoop blijken te zijn.

 

Lang verhaal kort: vertrouw niet alleen op gevoel, maar toets dat aan feiten. Is het echt een rip-deal of zie je beren?

Link naar reactie
  • 0

Allen,

 

Dank voor de reacties.

even wat meer informatie:

De eisen voor de site zijn niet apart. Het gaat gewoon om een representatie van het merk, mag wel wat flashy zijn, maar hoofdpagina en enkele subpagina's om de collecties te laten zien. Verder niets, geen moeilijke dingen, het gaat vooral om het beeld.

 

Kan inderdaad zijn dat ik beren zie die er niet zijn. Ligt meer aan mijn onervarenheid met de webdesignwereld. Kijk als men hiervoor een gigantisch mooi en innovatief ontwerp kan ontwikkelen, ok koopje. Maar voor standaard site die enkel qua uiterlijk eruit springt (wat in de concepten dus niet zo is) zeg ik, mwa...beetje aan de dure kant. Kijk ik dan naar de offerte posten, dan zie ik gewoon dingen die ik raar vind. Maar goed, wellicht kan het gewoon.

 

Een tweede en derde offerte lijkt me inderdaad gewoon verstandig. Komen die op ongeveer hetzelfde neer, dan zij het zo en hoort het schijnbaar zo.

 

Even een zijvraag: Is implementatie van een tweede en derde taal echt zo moeilijk? Het gaat toch gewoon om mirrorsites waar een vertaalmodule overheen is gezet?

 

Overigens was ik ook niet de enige die de concepten maar zo zo vond.

Ik adviseer in ieder geval mijn maatje om second opinions aan te vragen.

 

www.alfatau.nl :: Creative Business Approach :: www.alfatau.nl/phpBB3 :: Business forum

Link naar reactie
  • 0

Persoonlijk zal ik nooit een offerte maken die onderverdeeld is in uren voor de diverse werkzaamheden.

 

Nee inderdaad, ook wij maken een offerte die verdeel is per onderdeel van een project, niet per uur.

Voor de rest kan ik weinig zeggen over de offerte, ik weet immers niet of het een simpele, of juist een ingewikkelde

website betreft.

 

weet trouwens ook nooit waarom sommige bureaus oriënterende gesprekken op "uurtje factuurtje" basis berekenen. niet echt service gericht als je het mei vraagt

 

Link naar reactie
  • 0

N.a.v. een soortgelijke situatie en offerte van mijn toenmalige sitebouwer heb ik begin dit jaar mijn opdracht op freelance.nl geplaatst. Binnen 2 uur had ik 13 offertes van overwegend zeer ervaren partijen tegen zeer fors lagere prijzen. Binnen 24 uur gekozen voor iemand met een weliswaar iets bovengemiddelde prijs, maar met een fraai portfolio en van wiens kleine = kritische klanten ik uitsluitend juichende reacties kreeg. Heb inmiddels dezelfde superpositieve ervaring. Want ook mijn nieuwe site werd ruim binnen de strakke deadline (2weken) opgeleverd incl. CMS. En de aftersales is ook prima.

Douwes Fiscale Diensten: Meester in Fiscaal Maatwerk www.douwesfiscalediensten.nl

Link naar reactie
  • 0
Even een zijvraag: Is implementatie van een tweede en derde taal echt zo moeilijk? Het gaat toch gewoon om mirrorsites waar een vertaalmodule overheen is gezet?

 

Ligt er aan hoe je het aanpakt. Maak je een kopie van de complete site dan kost het 10 minuten. Maar over het algemeen zul je bepaalde onderdelen die niet taalafhankelijk zijn willen delen tussen de verschillende sites. Scheelt namelijk werk (en risico op fouten) als je een wijziging niet in drie sites hoeft door te voeren. Dat maakt het in eerste instantie dus wat complexer maar op termijn wel prettiger.

 

Daarnaast zijn woorden in een andere taal nog wel eens langer of korter dan in het Nederlands. Gevolg is dat sommige teksten niet passen en de layout dus ook aangepast moet worden voor een taal. Werk momenteel aan een engelse / zweedse site en kan je vertellen dat dat best lastig is.

 

Wat bedoel je met 'vertaalmodule'? Computers zijn nog niet zover dat ze tekst kunnen vertalen (althans niet zover dat je met de vertaling een goede indruk maakt)

Link naar reactie
  • 1

Ik vind dit soort posts altijd een beetje moeizaam voornamelijk omdat er eenzijdig een probleem wordt gepresenteerd. Op basis van de genoemde bedragen en uren kunnen we filosoferen wat we willen maar er is in deze geen absolute waarheid.

 

In de basis is het naar mijn mening altijd verstandig om op basis van dezelfde voorwaarden bij verschillende partijen offertes aan te vragen. Probeer appels met appels te vergelijken en peren met peren en niet appels en peren.

 

Als je een offerte binnenkrijgt en er is iets niet duidelijk of je blijft met een een of andere manier met vragen zitten dan is er een woord heel erg belangrijk.

 

COMMUNICATIE.

 

Stel vragen en je krijgt antwoorden. Krijg je de antwoorden niet of bevallen de antwoorden je niet ga dan in zee met een andere partij.

 

 

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
  • 0

Projectleiding 6 uur? Dat is het enige wat mij bevreemdt bij een bedrijfje van twee man. Gaan zij elkaar leiding geven? Voor de rest vind ik de prijs inderdaad buiten proporties voor een klein bedrijf dat weinig kwaliteit te bieden heeft (als ik je openingsbericht mag geloven).

 

Daarentegen vind ik het aantal uren dat men rekent voor het ontwerp; 8 uur, weer weinig. Ervan uitgaande dat het echte ondernemers zijn die dagen maken die wel wat langer duren dan van 9 tot 5, dan betekent dit dat zij er nog geen dag aan besteden. Terwijl de website voor jou iets wordt waar je jaren mee voort moet, en waar best wat tijd en moeite in mag zitten!

 

In jouw situatie zou ik niet aarzelen en deze twee heren de deur uit doen. Vraag vervolgens bij enkele bedrijfjes met een leuk portfolio een offerte aan, en kies de aantrekkelijkste uit!

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Zoals al door anderen gezegd, het is heel erg lastig om hier een mening over te geven als je niet weet wat de vraag is. Op zich vind ik 50 uur voor het maken van een mooie site niet veel, ik weet in ieder geval zeker dat onze site (puur de lay out) veel meer tijd heeft gekost. Zeker als je ook dingen wilt aanpassen en zij dat weer moeten verwerken is het denk ik nog krap qua tijd.

 

Ik heb het bij het maken iets anders bekeken. Ik heb gekeken wat ons budget was voor de lay out en daardoor uiteindelijk gekozen voor een buitenlandse designer die wel heel veel aansturing nodig had, maar dat konden wij hem geven.

 

Je kunt hier op HL trouwens in vraag/aanbod ook wel offertes opvragen, zitten goede mensen hier!

Link naar reactie
  • 0

Vind het wel typisch dat de klant het oriënterende gesprek moet betalen. Lijkt mij een stukje service. Maar als ik het zo lees bevat de site geen PHP/ASP.net (dynamische code op server). Dan vind ik persoonlijk de kosten aan de hoge kant. De meeste web ontwikkelaars hebben de HTML templates al klaar liggen. Deze modificeer je vaak aan de eisen van de klant.

 

Als je voor een "simpele" HTML website boven de 2000 euro uit komt zou ik zelf snel een nieuwe offerte aanvragen.

 

Succes

Link naar reactie
  • 0

Ik vind de offerte niet zo vreemd, hoewel je natuurlijk over idere post kunt dimdammen. Er zijn sites die voor 1000 euro worden gerealiseerd, maar ook sites die voor 50.000 euro niet 'af' zijn. Als je het bedrag sowieso te hoog vindt moet je je ambities misschien bijstellen (nou ja, die vriend van je natuurlijk). En waarom zou een loodgieter wel voorrijkosten mogen berekenen en een webdesigner niet? Het is toch logisch dat je uren die je maakt ook betaald wilt hebben?

 

Verder zou ik altijd een andere partij uitnodigen om ze op basis van dezelfde briefing een voorstel te doen.

 

Maar wat lastiger is, is dit:

Ten eerste vond ik de concept ontwerpen niet bijster geweldig, maar dat is een kwestie van smaak.

 

Dat is namelijk niet zo. Ontwerp is niet een kwestie van smaak, als het goed is. Een ontwerp past bij je bedrijf en je doelgroep. Dan is het een goed ontwerp. Past het niet, dan is het een slecht ontwerp (of om het positief te formuleren: een erg gewaagd ontwerp). Smaak is niet iets als 'ik houd niet zo van geel' of 'ik heb een hekel aan rondjes'. In de briefing aan de ontwerpers zou moeten staan aan welke harde criteria een ontwerp moet voldoen. Als je dat niet goed doet, krijg je wat je hebt gevraagd: een ontwerp dat je niet mooi vindt.

 

 

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
  • 1

in dat kader is dit artikel wellicht interessant en geeft stof tot nadenken the difference between art and design

 

Good Art Inspires. Good Design Motivates.

Good Art Is Interpreted. Good Design Is Understood.

Good Art Is a Taste. Good Design Is an Opinion.

Good Art Is a Talent. Good Design Is a Skill.

Good Art Sends a Different Message to Everyone. Good Design Sends the Same Message to Everyone.

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
  • 0

Tja, of het duur is? Dat hangt er maar vanaf wat er besproken is en wat het resultaat moet worden. Een kleine 4000 euro lijkt mij veel voor een redelijk eenvoudige site, maar als er bijzondere wensen aan vast zitten kan het best.

 

Wat me wel opvalt is een CMS licentie voor 419 euro per jaar - dat moet wel een heel bijzonder systeem zijn om zulke tarieven te verantwoorden!

Link naar reactie
  • 0

Lastig om er iets over te zeggen, maar via het aanvragen van offertes via bijvoorbeeld freelance.nl (al eerder gesuggereerd) kun je gemakkelijker vergelijkingen maken. Veel websitebouwers maken tegenwoordig ook gebruik van open source CMS-systemen, waardoor je geen vaste jaarlijkse licentiekosten hebt (overigens eventueel wel kosten voor beheer omdat de software soms geupgrade wordt). Het voordeel van een open source CMS is ook is dat je zo nodig ook gemakkelijker kunt overstappen naar een andere sitebouwer. Als deze websitebouwer een zelfbouw systeem gebruiken is dat veel lastiger omdat dan alles weer opnieuw moet worden gedaan. Een andere belangrijke vraag is wie het copyright straks krijgt van de site. Het bedrijf van je vriend of de sitebouwer?

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Nog even: kijk niet alleen naar de site, techniek etc. Ofwel beperk je niet sec tot de site.

Een website is "slechts" een deel van je hele marketingmix, dus moet aansluiten bij hetgeen je als bedrijf wilt uitstralen.

Degene die je site maakt moet dus blijk geven van kennis en/of interesse van de branche en moet ook in staat zijn "over" de site heen te kijken. Als die er eenmaal is, moeten goeie teksten komen, moet de site worden geïndexeerd en gevonden. En dat alles, nogmaals, in het verlengde van de business die wordt neergezet en passend binnen de stijl van het bedrijf.

 

Bekijk dus het hele plaatje, geef de site daarbinnen een plaats en beoordeel die ook als zodanig.

 

GJ

 

 

Link naar reactie
  • 1

Veel websitebouwers maken tegenwoordig ook gebruik van open source CMS-systemen, waardoor je geen vaste jaarlijkse licentiekosten hebt (overigens eventueel wel kosten voor beheer omdat de software soms geupgrade wordt).

 

Dit geldt overigens niet alleen voor open source systemen, er zijn ook cms'en op de markt waar je eenmalig een licentie voor aanschaft die je vervolgens levenslang mag gebruiken.

Link naar reactie
  • 0

Post hier ook eens een duidelijke omschrijving van je offerteaanvraag anders is er niets te zeggen over redelijkheid. De tarieven en uren zijn sowieso niet extreem.

 

Over projectmanagement: Opzicht is een factor 10% niet heel gek als je daar ook klantcommunicatie onder laat vallen.

 

Is het daarnaast een offerte als project? Dan pakken ze ook geen risicomarge, of werken ze op uurbasis?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Eenzelfde uurtarief voor alle verschillende activiteiten vind ik dan wel weer opvallend. Stel je zelf tekstfragmenten in drie talen beschikbaar? Zonde als een partij een offerte opstelt met jaarlijkse kosten als je daar bij voorbaat niet aan wil.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik redeneer even vanuit mijzelf..

 

Er wordt gebruik gemaakt van een Techniek GO! beheersysteem. Men mag aannemen dat hier een templatingsysteem bijzit (googled en komt uit bij de site van de partij).

 

Wat ik wil zeggen is een serieuze webbouwer heeft geen 8 uur nodig om een ontwerp om te zetten in html/css. Daarnaast spreekt de offerte van de implementatie van de vertalingen (ikzelf zou dat ook nooit zelf doen, aangezien daar niet mijn specialisme ligt), wie doet dan wel de vertalingen? Bij ieder redelijk CMS kan je sowieso de vertaling in variabele of via het beheersysteem aanpassen; het lijkt me stug als je daar 8 uur voor nodig hebt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal pagina's en de content.

 

Verder zou ik geeneens contact opnemen met een bedrijf waar bij "over ons" een streepje staat, bij netwerk niets en waar bij contact iemands gsm-nummer in koeienletters wordt weergegeven zodat zijn eigen naam niet meer te lezen valt. De sitemap geeft een whitepage :(

 

Ik vind de offerte niet professioneel overkomen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik had hun site zelf nog niet eens gezien. Nu dus wel.....

Geeft mijzelf ook niet echt gelijk reden om te zeggen dat ik een site van hun wil. Mijn collega-ondernemer is via via aan de naam van deze mannen gekomen.

Al met al, en alle reacties overwegend (waarvoor dank), lijkt me een andere website bouwer een betere optie (afgezien van de prijs).

Enkele van jullie hebben al contactgegevens toegezonden om een concurrerende offerte te maken en deze heb ik doorgezet naar de betreffende persoon. Hij zal tezijnertijd vanzelf contact opnemen indien nodig.

 

Ik concludeer in ieder geval dat mijn 'gevoel' over de offerte niet geheel onlogisch was. Prijs staat niet geheel in verhouding met de verwachtte kwaliteit en professionaliteit. En van jullie reacties heb ik weer een hoop geleerd als het gaat om de B2B kant van het website bouwen.

HL=top!

www.alfatau.nl :: Creative Business Approach :: www.alfatau.nl/phpBB3 :: Business forum

Link naar reactie
  • 1

Ik redeneer even vanuit mijzelf..

 

Er wordt gebruik gemaakt van een Techniek GO! beheersysteem. Men mag aannemen dat hier een templatingsysteem bijzit (googled en komt uit bij de site van de partij).

 

Wat ik wil zeggen is een serieuze webbouwer heeft geen 8 uur nodig om een ontwerp om te zetten in html/css. Daarnaast spreekt de offerte van de implementatie van de vertalingen (ikzelf zou dat ook nooit zelf doen, aangezien daar niet mijn specialisme ligt), wie doet dan wel de vertalingen? Bij ieder redelijk CMS kan je sowieso de vertaling in variabele of via het beheersysteem aanpassen; het lijkt me stug als je daar 8 uur voor nodig hebt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal pagina's en de content.

 

Verder zou ik geeneens contact opnemen met een bedrijf waar bij "over ons" een streepje staat, bij netwerk niets en waar bij contact iemands gsm-nummer in koeienletters wordt weergegeven zodat zijn eigen naam niet meer te lezen valt. De sitemap geeft een whitepage :(

 

Ik vind de offerte niet professioneel overkomen.

Nogmaals, ondanks je opmerking dat je het vanuit jezelf redeneert: Alle aannames die je hier doet creëren een beeld dat het gewoon niet klopt wat dit bedrijf doet terwijl we daar niets over kunnen zeggen zonder de benodigde achtergrondinfo.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 252 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.