• 0

Starten met ontbijt aan huis service

Beste,

 

In mijn streek zijn ongeveer 30 000 inwoners. In de zomermaanden komen massaal veel toeristen voor een 2de verblijf of een huurappartementje.

Nu zat ik te denken om een ontbijt aan huis firma te beginnen, aangezien dit in onze streek nog zo goed als niet bestaat.

Heb al een gans boekje volgeschreven met een gamma, kosten, opbrengsten en zo, maar raak er maar niet uit of het wel zal aanslaan. Mijn winst voor een ontbijt voor 2 personen komt ongeveer uit op 15 euro. Ik zal toch al flink wat ontbijtjes moeten leveren (dagelijks!!) om toch een goed loon te kunnen overhouden denk ik.

Wat denken jullie van mijn idee?

 

groetjes

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Wat wil ik zelf als ik een ontbijtje regel?

 

Ik bestel een ontbijtje voor een feestelijke gelegenheid. Hoeveel ik wil betalen hangt af de feestelijkheid.

Een "gewoon zomaar" mag niet teveel kosten. Een verassing ter gelegenheid van bijv. 50 jaar of 12,5 jaar getrouwd mag wat kosten. Dan wil ik een presentje erbij kunnen leveren (een bos bloemen, een grote kaart, een knuffel etc.etc.)

 

Die prijs die ik wil betalen hangt dus erg af van de gelegenheid. Als jij je richt op 'feestelijke momenten' en het ontbijt zit in een mooie versierde mand vol luxe broodjes dan vind ik € 18,- niet zoveel.

Maar dan moet je jezelf wel op die luxe wijze presenteren!

 

Link naar reactie
  • 0
ik weet dat ik kwaliteit lever, dus why the hell moet ik met jullie over mijn vraagprijs beginnen?

 

Ja, het is heel vervelend als mensen op alle fronten met je meedenken om je te helpen, in plaats van alleen maar op een paar details.

 

Wat me trouwens opvalt is dat je levert voor 18 euro, en 15 euro winst zegt te maken. Dan heb je dus maar 3 euro kosten aan al dat eten, vervoer, afschrijving van materiaal (auto, bestek, servies, mandjes, etc), benzine, enzovoorts. Da's wel heel strak gebudgetteerd.

 

Op het risico af door je neergemaaid te worden wil ik toch vragen hoe je dat voor elkaar denkt te krijgen.

Link naar reactie
  • 0

 

Wat me trouwens opvalt is dat je levert voor 18 euro, en 15 euro winst zegt te maken. Dan heb je dus maar 3 euro kosten aan al dat eten, vervoer, afschrijving van materiaal (auto, bestek, servies, mandjes, etc), benzine, enzovoorts. Da's wel heel strak gebudgetteerd.

Voor zover ik begrepen heb is het zo dat er 18 euro/persoon aangerekend wordt (dus voor twee personen 36 euro) en dat er 15 euro (bruto!)winst/ twee personen voorzien wordt. Geen flauw idee hoe het zit met de winstmarges in de horeca, het lijkt me (gezien de transportkosten onder andere) nog vrij optimistisch, maar toch al wel iets realistischer dan hetgeen jij in gedachten had ;)

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat jouw service vooral aanslaat bij het hogere segment. In dat geval maakt de prijs van 18 euro niet zo heel veel uit misschien? Heb je al nagedacht hoe jij je service gaat positioneren? Wellicht zou een marktonderzoekje onder jouw potentiele doelgroep meer dudelijkheid geven of er uberhaupt vraag naar is.

 

In ieder geval een origineel idee!

Link naar reactie
  • 0

Ik ben afgelopen mei getrouwd en heb voor alle getuigen en aanhang ontbijtjes geregeld.. het was erg leuk.

Ik denk zelf dat touristen niet echt de markt is waar je op moet gokken... die zijn met vakantie en gaan net zo lief naar de locale bakker. Ik denk dat het hoge segment en bijzondere dagen zoals trouwen etc. de markt is waar je op moet gokken.

Prijs maakt in dat kader niet meer uit.... omdat het een bijzondere gelegenheid is.

 

Ik vind inderdaad ook dat de prijs verhouding tussen inkoop en verkoop... 3 euro inkoop en afschrijving .... en dan 18 euro doorberekenen buiten de maat is... maar 18 euro is goedkoop in verhouding met wat wij indertijd betaald hebben.... ik geloof dat wij 35 euro per man kwijt waren en het waren er 14. Ook is het tijdsbestek belangrijk.... bij ons ging er iets niet goed in de bezorging omdat de weg opgebroken was... daardoor liep alles dat erna kwam ook in de "mist".

 

groetjes,

linda

Link naar reactie
  • 0

Hallo, ik zit zelf al een jaar of 20 in de dagverse producten.

Met de huidige technologie van apperatuur kun je al rijdend je verse koffie bij je hebben. tegelijkertijd je fruit etc. koud houden en ga maar door.

Zorg dat je je broodassortiement zo gaat samenstellen dat je het de middag ervoor kunt klaarmaken of iig kunt voorbereiden.

Dit scheelt je erg veeeeeeeeeeel nachtrust. Zorg dat je je ontbijtjes niet per klant maar per dag gaat klaarmaken, zo verhoog je de continuiteit.

 

Maar vooral: denk niet te makkelijk over het werken met versproducten. Er zijn alleen al heel veeeeeeel regels omtrent hygiene ed. Allemaal indirecte kosten waar de onervarenheid even om de hoek komt kijken.

 

Werken met voedsel is "hard voor weinig"

Ik praat uit ervaring, zet de roze bril alsjeblieft af.

 

Kortom ik kan nog wel een paar A4 velletjes vol tikken

Mocht het allemaal wel lukken, kom ik bij je in de leer.

 

 

Ik zeg hiermee overigens zeker niet dat het niet mogelijk is, heb wel m'n vraagtekens of je alle facetten overziet.

 

m.vr.gr. Pins

 

Ps, Als je adviezen wil van oa een bakker dan weet je me te vinden!

wat een ander beter kan moet je niet zelf doen

Link naar reactie
  • 0

ik weet dat ik kwaliteit lever, dus why the hell moet ik met jullie over mijn vraagprijs beginnen?

als ik kijk naar die andere site heb ik al direct gezien waar mijn verschil zit. presentatie, afwerking, betere producten, etc

over alle andere aspecten wil ik gerust met u in discussie liggen, maar mijn prijs, daar wijk ik niet van af. ik vind het zelfs nog goedkoop.

 

 

Heb je al van je doelgroep gehoord dat je prijs goed is? Anders zou ik daar eerst maar eens naar informeren. Als 90% het te hoog vind is je bedrijf bij voorbaat kansloos. (ik haal dat namelijk niet zo snel uit de berichten in dit topic)

 

Marktonderzoek is erg belangrijk in B2C bedrijsvoering :)

 

 

Online vragenlijst of enquête maken? EnquêteTools.nl voor professionele gratis enquêtes.

 

Respondenten nodig voor uw marktonderzoek? Via RespondentenDatabase.nl heeft u direct toegang tot duizenden respondenten.

Link naar reactie
  • 1

Hoi Chielsen,

 

Tuurlijk mag dat en ik ben het volledig met je eens. Zoek ook eens op de naam van de TS en je zult zien dat hij nog een vraag heeft gesteld. Dan blijkt wel dat hij dat hij erg eigenwijs is/was.

 

Even voor de duidelijkheid. Ik wil niemand afvallen als hij/zij een vraag stelt. Domme vragen bestaan niet (zegt men) en soms is het beter om een vraag te stellen dan later de puin te moeten ruimen (Voorkomen is beter dan genezen), maar hoe hij reageerde op goed bedoelde adviezen, schoot mij toen het actueel was wel een beetje in het verkeerde keelgat.

 

Groeten

Ik kan de hele wereld aan (met een beetje hulp van jullie natuurlijk)

 

Alleen als je durft te delen, kan je ook vermenigvuldigen

 

http://www.linkedin.com/in/smitssander | twitter: sanderdsfinance

Link naar reactie
  • 0

Als Jurne op dezelfde manier omgaat met z'n klanten als met de critici dan krijgt hij een zware dobber om er iets van te maken. Want volgens mij zijn klanten vaak nog kritischer dan een "paar forum bezoekers".

 

Zonder het topic een te grote draai te geven, maar ik kan mezelf MATELOOS irriteren aan ondernemers die vanuit een vooringenomen positie hun bedrijf runnen. De opmerking "Wij leveren kwaliteit en op de prijs valt niet af te dingen." is voor mij vaak een no-go. De opmerking "Onze prijs/kwaliteit verhouding is erg sterk en wij willen geen concessies doen op de kwaliteit." klinkt een stuk vriendelijker.

Uiteindelijk krijg ik bij beiden geen korting, maar de 2de krijgt wel mijn order. De 1ste kan de prijs in z'n .... ;D

 

Voor Jurne kan ik hierin als tip geven: Ga niet zozeer over de prijs in discussie, maar geef dan de mogelijkheden voor de klant. Paar extra broodjes, ander sapje, extra eitje. Leuk magazin voor de vrouw. Daarnaast ben jij hier uiteindelijk je businessplan aan het verkopen.

Link naar reactie
  • 0

Is er nog wel voldoende vraag voor ontbijtjes aan huis? Het is al weer een hele tijd geleden dat ik in het plaatselijke sufferdje een advertentie hiervoor gezien heb. (zo rond moederdag denk ik)

 

en reclames om op zondag te brunchen heb ik ook al een tijd gemist.

 

wellicht een en dander door de crisis?

Link naar reactie
  • 0

Ik heb NU behoefte aan ontbijt! Zal ik wel zelf moeten regelen ben ik bang... :)

 

Verder denk ik niet dat het meteen verkeerd is om aan je prijs vast te houden. Als je waarde levert, mag de prijs er best naar zijn. De clou zit verder in handig segmenteren en ook zijn er goede cross selling mogelijkheden genoemd. High tech gaan betekent investeren en ik weet niet of je dat meteen terugverdient.

 

Mij lijkt het verder grappig om je bedrijf 2 beren te noemen (thema kan je prima uitwerken)...

 

Wat niet werkt is de ontbijtjes huis aan huis te verkopen door op zondagochtend vroeg bij mensen aan te bellen... hoewel me dat nu wel zou uitkomen :). Maar dat was vast het plan niet.

 

 

Link naar reactie
  • 0
Ik heb NU behoefte aan ontbijt! Zal ik wel zelf moeten regelen ben ik bang...

 

inmiddels heb ik het ontbijt al op, zelf gemaakt, lekker uitgebreid en tegen lage kosten. ;D

 

Mij lijkt het verder grappig om je bedrijf 2 beren te noemen (thema kan je prima uitwerken)...

 

zou daar toch even voorzichtig mee zijn er is al www.beren.nl (eetcafe's) en als je even in google zoekt dan kom je een hoop met beren tegen. dus eerst onderzoek doen of zo'n naam wel kan.

 

Maar volgens mij zitten we te posten in een topic waar ts al lang niet meer in meeleest of reageert.

Link naar reactie
  • 0
Mij lijkt het verder grappig om je bedrijf 2 beren te noemen (thema kan je prima uitwerken)...

 

zou daar toch even voorzichtig mee zijn er is al www.beren.nl (eetcafe's) en als je even in google zoekt dan kom je een hoop met beren tegen. dus eerst onderzoek doen of zo'n naam wel kan.

 

zit ik net even te googlen en kom ik www.2beren.nl tegen, wou juist die naam claimen ;D

Link naar reactie
  • 0

De prijs is aan de hoge kant. Je kan beter een lagere prijs vragen waarbij je 10 klanten per dag hebt met 10 euro winst dan dat je met hogere prijs 5 klanten hebt met 15 euro winst. Winst maken is niet alles, je moet ook klanten hebben die de prijs willen betalen!

Link naar reactie
  • 0

De prijs is aan de hoge kant. Je kan beter een lagere prijs vragen waarbij je 10 klanten per dag hebt met 10 euro winst dan dat je met hogere prijs 5 klanten hebt met 15 euro winst. Winst maken is niet alles, je moet ook klanten hebben die de prijs willen betalen!

Huh? Beter €10,00 winst met 10 klanten dan €15,00 winst met 5 klanten?

Dus het is beter veel werk voor weinig te doen?

Die snap ik niet, maar ja, ik ben dan ook liever lui dan moe :P

Marije Miggiels

ZaakM, Zelfstandig Administratie Advies Kantoor Miggiels te Den Bosch

Uw bedrijfsmatige administratie goed geregeld!

http://www.zaakm.nl

Link naar reactie
  • 0

De prijs is aan de hoge kant. Je kan beter een lagere prijs vragen waarbij je 10 klanten per dag hebt met 10 euro winst dan dat je met hogere prijs 5 klanten hebt met 15 euro winst. Winst maken is niet alles, je moet ook klanten hebben die de prijs willen betalen!

Huh? Beter 10,00 winst met 10 klanten dan 15,00 winst met 5 klanten?

Dus het is beter veel werk voor weinig te doen?

Die snap ik niet, maar ja, ik ben dan ook liever lui dan moe :P

 

Volgens mij bedoelt hij :

 

10 x 10 = 100,=

5 x 15 = 75,=

 

www.klussenbedrijf-kcc.nl

Link naar reactie
  • 1

zij leveren idd goedkoper, maar je moet voor alles bijbetalen wat er bij mij bijna standaard inzit.

ik heb een krant incl

mijn bestek is niet van plastiek!

bij hen betaal je 5 euro extra voor echt servies. tja, je moet het willen zien ook hé het verschil

 

 

Leuk dat iemand nog steeds wil reageren, maar meneer zelf is sinds 25 september vorig jaar al niet meer aanzwezig, en zo vriendelijk was hij nu ook weer niet, richting goedbedoelde adviezen.....

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 219 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.