• 0

Autoreclame, waar aan te denken?

Hallo allemaal,

 

Ik ben bezig me te orienteren op autoreclame en heb zojuist bij vraag en aanbod ook een oproepje geplaatst.

 

Dit topic heb ik geopend omdat ik eigenlijk geen idee heb waar ik op moet letten.

Via google kan je een heleboel bedrijven vinden, maar hoe herken je nou een goed bedrijf…

 

Via de zoekoptie heb ik al wel wat topics gevonden over belettering en reclame, ook de opmerking dat je blijkbaar niet overal zomaar reclame op je auto mag zetten?

 

Het lijkt me voor ondernemers best interessant om de do’s en don’ts op een rijtje te hebben dus vandaar dit topic.

Het gaat in mijn geval om een Berlingo bestelbus die op naam van de zaak staat. Er zit nu ook al wel reclame op maar dat was low-budget en ziet er na nog geen jaar eigenlijk al niet meer uit.

 

De eerste don’t heb ik wat dat betreft al geleerd, autoreclame is een vak en moet je aan de expers overlaten. Het laten drukken van een eigen ontwerp en dan zelf plakken is wel goedkoop maar je gaat er spijt van krijgen..

 

Iemand anders nog tips om dit goed aan te pakken?

 

Karen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik heb ooit in loondienst rondgereden met een bestickerde auto. Ik vond het briljant! Zulke enorm leuke reacties gehad!

 

Ik reed in een auto met teksten als "Ik zoek jou", "Bel mij" of "Wil jij een kop koffie met mij drinken" De meest hilarische en briljante reacties op gehad. Er werd dus ook echt wel voor gebeld en er zijn (het was bedoeld om personeel te werven) best wel wat nieuwe werknemers uit voortgekomen.

 

Het kan dus absoluut werken, mits je iets hebt wat mensen aanspreekt, wat blijft hangen en een tekst hebt waar mensen nieuwsgierig van worden.

Link naar reactie
  • 0

Wat is er wettelijk geregeld?

 

Reclame op auto's is toegestaan als de autoreclame niet afleidend is waardoor de verkeersveiligheid in gevaar wordt gebracht.

 

Bewegende teksten en/of bewegende beelden is elektronische lichtreclame. Europese wetgeving verbiedt het gebruik van elektronische lichtreclame. De Europese richtlijn 76/756 EEG is in de Nederlandse regelgeving opgenomen in de Regeling voertuigen.

 

Regeling voertuigen

http://wetten.overheid.nl/BWBR0025798/geldigheidsdatum_29-11-2010

 

Voor detailvragen kunt u het beste contact opnemen met de de klantenservice van de RDW. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0900 0739 (€ 0,10 per minuut).

 

Verder kunnen er per gemeente beperkingen opgelegd zijn ten aanzien van het parkeren van voertuigen met het doel handelsreclame te maken. Dit is dan geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van een gemeente. Of er iets en zo ja wat dan geregeld is in de APV verschilt per gemeente

 

Met vriendelijke groet,

 

Winod Debipersad

Antwoord voor Bedrijven

 

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
  • 0

rechtsonder-aan de achterbumper een sticker plakken is denk ik een goed idee, in de file is iedereen verveelt en gaat om zich heen kijken, zodra zij uw sticker zien zullen ze deze zeker met aandacht bekijken en mogelijk onthouden.

 

Stickers zijn erg goedkoop en levert veel potentiële klanten op.

 

Het is mij zelden gelukt om een domeinnaam te onthouden die ik ergens op zie staan. Al helemaal als er verders niets bij staat dan enkel de domeinnaam.

 

Als ik ze wel kan onthouden, dan ben ik alweer vergeten dat ik daarheen wilde surften en denk ik hier pas weer aan als ik het de volgende keer zie. Dan gaat het daarna weer precies hetzelfde :P.

 

Ligt dit aan mij of is dit herkenbaar?

 

 

Wees origineel zou ik zeggen. Zet bijvoorbeeld onder je logo: "Hier had mijn domeinnaam kunnen staan, maar je vindt ons op nummer 1 in Google onder [naam van je product]". Moet je natuurlijk wel zorgen dat je SEO goed op orde is anders help je de concurent ;D. Het is ook maar een voorbeeldje.

Zorg dat je eruit springt en doe alsjeblieft niet enkel een saaie domeinnaam op je auto.

Link naar reactie
  • 0

Niet alleen bij autoreclame, maar ook bij reguliere reclame moet je je onderscheiden van de "concurrent". Een ludieke vorm, een aantrekkelijk plaatje, pakkende tekst en duidelijkheid zijn voorbeelden van mogelijke slagingsfactoren om op te vallen en te vertellen wat of wie je bent en wat je doet. Alleen een url is meestal niet afdoende, omdat dit door mensen vaak als koud/kil en saai wordt ervaren....

 

Het ligt er helemaal aan wat je wilt promoten, een dienst, een product of iets anders. Elke keus kan op vele manieren uitgewerkt worden, afhankelijk van je budget, input en tijdsbestek waarin het moet gebeuren. Belangrijkste is dat je niet zomaar aan de slag gaat, oriënteer je grondig en neem desnoods een prof in de arm. Vraag referenties op, bekijk ze en weeg af of je het waard vind om het te proberen. 100% garantie heb je nooit.

 

Wel kan ik je als tip meegeven dat je zelf goed voorbereid moet zijn om te weten wat jij wilt. Hiermee bedoel ik niet de creatieve oplossing, maar dat jij wel kan uitleggen wat je bedrijf doet, waar het voor staat, en wat de boodschap is voor de doelgroep. Klinkt heel logisch, maar zelf krijg ik ook nog vaak met eigenaren of managers te maken die hun eigen propositie niet of nauwelijks onder woorden kunnen brengen. Goede voorbereiding is het halve werk.

 

Als je nog vragen hebt, hoor ik het graag van je. Voor eventuele hulp met het ontwerp kan ik je ook helpen, indien dit nodig is.

 

Link naar reactie
  • 0

Beste allemaal,

 

Na even zoeken kwam ik dit topic tegen over autobelettering. ik heb dus een nieuwe Polo gekregen en ben me aan het verdiepen of autoreclame iets is...

 

Zelf zit ik te denken om aan de zijkanten een ludieke spreuk/tekst wil plaatsen, als mensen dat zien dat ze vrolijk worden. Hieronder en aan de achterkant suptiel mijn bedrijfsnaam + site.

 

Waarom ik dit wil? Mensen in een positieve sfeer laten komen en tegelijkertijd mijn bedrijf promoten.

 

Graag jullie reacties en eventueel ideeen of wellicht tips!

 

Groeten,

 

Paul Oudshoorn

 

 

Hallo Paul,

 

Afhankelijk van je business is het zeker interessant:

 

Voordelen

* Professioneel

* Creëert naamsbekendheid

* Stukje marketing op de weg.

 

Nadeel

* Denk aan je rijgedrag.

* Kan soms prijzig zijn.

 

Wij hebben onze auto laten ontwerpen bij www.aqtual-media.eu erg professioneel!

 

Ik zal ook even een foto uploaden.

 

Succes met je beslissing,

 

Jeroen

Schermafbeelding_2010-12-16_om_20_48_11.png.1a2b0718855744561461ffe28ad10939.png

www.we-are-entertainment.nl

www.wre.nl

 

Dream you Life

Live your Dream

Link naar reactie
  • 0

Ik ben misschien van plan ook reclame te maken op mijn achterruit. Met mijn logo en daaronder de website.

 

Ik ga dan gebruik maken van digital print zodat ik nog door die sticker langs de binnenkant kan kijken naar buiten.

 

Mijn vraag is in feite heeft het in deze tijd nog wel echt impact op deze manier om je zaak/website bekend te maken bij de grote menigte?

Link naar reactie
  • 0
Mijn vraag is in feite heeft het in deze tijd nog wel echt impact op deze manier om je zaak/website bekend te maken bij de grote menigte?
Dat is inderdaad en vraag die je voor jouw markt, (communicatie)doelgroep i.c.m. jouw product/dienst/prestatie zou dienen te onderzoeken.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Beste Seotube,

 

je opteert voor een gedistingeerde, bescheiden manier van autoreclame, die misschien niet zo zeer in brede zin opvalt. Voor welke activiteiten overweeg je deze uiting? Is dat voor de zoekmachine-optimalisatie-activiteiten (drie keer woordwaarde) of voor de receptensite? Zie eveneens PM.

 

Bezoek of organiseer je evenementen of seminars op jouw vakgebied? Vecht je een lokale concurrentiestrijd uit? Zou je kiezen voor opvallend parkeren langs drukke wegen? Of maak je veel verkeersbewegingen? Dan bieden uitingen op de flank toch meer mogelijkheden.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Het is in feite in de eerste instantie om mijn receptensite te promoten bij de grote menigte. Kwestie van alle communicatiekanalen te gebruiken.

 

Seotube zal pas uit de grond komen als de receptensite een succes wordt. Ik ben namelijk volop aan het experimenteren met Twitter, Facebook, SEO, SEA, ... Indien het op termijn echt van de grond komt kan ik deze site als visitekaartje gebruiken voor mijn toekomstige klanten. Goede voorbereiding bespaard veel werk later.

 

In feite is er momenteel niet echt directe concurrent voor me daar ik heel goed nagedacht heb over mijn concept. Ik wou uniek zijn in mijn soort. Hier in België heb je namelijk het probleem dat die receptensites allemaal vissen in de Belgische-Franse beetje Italiaanse receptenvijvers.

 

Ik rijd namelijk heel veel rond, bijna alle hoeken van Vlaanderen. Nu en dan kom ik ook eens in Nederland.

 

Ik ben op termijn ook van plan op festivals - evenementen - markten - ... te gaan koken. Misschien op termijn als het echt succes wordt kookateliers organiseren waar de mensen kennis kunnen maken met de zuiderse keukens.

Link naar reactie
  • 0

Nodigt de reclame-uiting uit tot diefstal bij onbeheer? Neem dan een magneetsticker o.i.d.

Als je een hoge voorkant hebt van de auto (bijvoorbeeld busje), dan kun je een tekst in spiegelbeeld laten drukken. (mensen kijken het via de spiegel)

Informeer bij professionals, vraag mensen die je kent met autoreclame waar ze een en ander vandaan hebben en of ze er tevreden mee zijn.

 

Last but not least: doe wat je zelf goed past! :)

 

(Weinig verder toe te voegen als ik de andere reacties lees.)

Link naar reactie
  • 0

zorg er voor dat de inhoud van je autoreclame je vindbaar maakt op het internet, je potentiele klanten onthouden een aantal steekwoorden, en daarmee moet je website vindbaar zijn.

 

ook het verzorgde gedeelte, deze keer heb ik een grafisch persoon alles onder handen laten nemen, de autoreclame, het logo, en m'n advertenties. vergeleken met mijn eerdere pogingen dit goed te doen in eigen beheer heb ik er al spijt van dat ik het toen al niet heb laten doen..

 

Het is dus wel meer dan enkel autoreclame wat het effect er van zal verhogen.

 

 

Vista print, ik las het idee net ook. persoonlijk neem ik niet meer de moeite om die magneetplaten te lezen. magneetplaten in het geheel neem ik al niet meer serieus, en vistaprint plaatjes (welke gelijk opvallen door het formaat) krijg ik al helemaal geen goed gevoel bij. ben benieuwd of meerderen dat idee daarbij krijgen

Er bestaan alleen maar oplossingen

Link naar reactie
  • 0

vraagje .. waren dit dan magneetstickers of verwijderbare elketrostatische stickers?

Ikzelf heb voor mijn eigen bedrijf magneetborden laten maken maar ben nu aan het zoeken voor een goed oplossing voor de achterruit. Ik wou ook een magneetbod nl op de achterkant van mijn wagen plaatsen ( beter leesbaar dan de zijkant ) maar ontdekte dat mijn koffer niet in metaal is ..

 

ik ben echter niet overtuigd dat een elektrostatische sticker even goed blijft kleven als magneetstickers. ( bedoeling is om de sticker geregeld te kunnen verwijderen en op andere auto te kleven. maw .. de flexibiliteit van een magneetbod in stickervorm voor de ruit of platieken achterkoffer. )

 

Heeft iemand ervaring met verwijderbare en herplaatsbare stickers ?

 

men noemt dit yupo tako en ander namen als Ventoux ,Kalmaro PE

 

 

indien iemand ervaring .. zou super zijn dit te vernemen.

Alvast bedankt .

vriendelijke groeten,

Olaf,Tania,Ewout,Tavi,Mani

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 165 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.