Jump to content
tijn
Verberg

schade door gemeente

vraag

Hoi allemaal,

 

 

De gemeente is van plan om de binnenstad grondig te verbouwen. De straat rond mijn winkel is voor 2 maanden afgesloten als gevolg van die verbouwingen in de periode van februari- maart). Mijn winkel is erg afhankelijk van klanten die producten in mijn winkel kopen..

 

 

Nu ben ik niet echt juridisch, maar kan ik de schade die ik als gevolg van de verbouwing van de binnenstad krijg, verhalen op de gemeente?? En zal dat de werkzaamheden uitlopen tot bijv. april mei???

 

Avast bedankt voor jullie hulp,

 

 

tijn...

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ik kan je zo geen uitsluitsel geven, daar zal ik even een expert voor vragen, misschien dat die wat meer weet.

 

Het afgelopen jaar hebben ze bij ons de Overtoom verbouwd. Er werd door het stadsdeel een grens getrokken bij een bepaalde straat. Iedereen die buiten die grens viel kreeg niets, iedereen die binnen die grens viel kreeg compensatie. Zomaar een voorbeeld, maar volgens mij gaat het meestal zo. De gemeente treft een regeling en als je daar niet onder valt, kun je er weinig aan doen...

 

Maar goed, zoals ik zei, ik vraag even een expert...


The New Motion - elektrisch rijden geregeld

Alef op Twitter

Alef op LinkedIn

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Tijn,

 

Ik moet vooreerst bekennen dat deze vraag thuishoort bij specialisten in het bouw- en administratiefrecht, een specialisme dat ik niet beheers.

 

Gericht zoeken via google helpt mogelijk bijv. op "gemeente en planschade". Je vindt dan bijv. een verhelderdend artikel over planschade van B&W van de Gemeente Binnemaas (www.binnenmaas.nl). Hieruit is af te leiden dat je - met andere winkeliers- bij B&W zou kunnen verzoeken om toekenning van planschade.

 

Succes!

 

Lawman


Lawman

Ondernemingsrechtadviseur

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

In mijn vroegere jaren wou ik altijd advocaat worden. Ik bij de biebliotheek een dik boek gehuurd met de Nederlandsche Wet erin. Ik kan mij hiervan herinderen (ja, de droom om advocaat te worden is al 3 jaar meegevoerd met de wind) dat er wel een regeling is als jij door bijvoorbeeld een openliggende straat inkomsten mis loopt.

Ik weet niet meer zeker wat deze regeling inhield maar het was zoiets dat je de winst van de voorgaande maanden vergelijkt met de winst van de maanden dat de verbouwingen er waren en dat je dan het 'verlies' dat je hebt geleden (gedeeltelijk) gecompeseerd krijgt.

Dat verlies heb ik tussen aanhalingstekens gezet omdat je natuurlijk bij een verbouwing ook wel gedeeltelijk open kan blijven en dan niet persé verlies hoeft te draaien. Maar al bij een duidelijke daling van de winst te opzichte van de voorgaande maanden kan je dus (gedeeltelijk) gecompeseerd worden.

 

Ik denk dat je dan eens moet informeren bij jou gemeente of eens advies kan vragen bij een meester in de rechten die zoals Lawman zegt gespecialiseerd is in het bouw- en administratiefrecht.

 

Succes ermee!

 

Jelmer.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 64 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept