Jump to content
BALEST
Verberg

licentieovereenkomst

vraag

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Wie kan ons helpen aan een concept lictentie overeenkomst in het Frans en het Engels ?

Ik vrees dat je toch echt iets specifieker moet zijn. Een licentie-overeenkomst is een algemene aanduiding voor een contract waarbij de ene partij zegt "Jij mag onder deze voorwaarden iets doen dat onder een recht van mij valt, en in ruil daarvoor doe jij het volgende".

 

Begin eens met op te schrijven wat hetgeen is dat je wilt licentieren, wat de tegenprestatie is en wat voor andere voorwaarden er bij komen.

 

Arnoud

 


--

Speaking only for myself.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het betreft een medische uitvinding en deze moet verder worden ontwikkeld en eventueel op de markt worden gebracht,

het betreft een product die wereldwijd ingezet kan worden.

Wij hebben gespreken met diverse bedrijven die geintresseerd zijn in ons product. Ook buitenlandse bedrijven, daarom zijn wij naasrig op zoek naar voorbeelden van licentie verklaringen in het Engels en Frans en Duits.

Misschien kan u ons daar meer helpen ?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Wij hebben gespreken met diverse bedrijven die geintresseerd zijn in ons product. Ook buitenlandse bedrijven, daarom zijn wij naasrig op zoek naar voorbeelden van licentie verklaringen in het Engels en Frans en Duits.

Wat ik bedoelde te zeggen, is dat er niet zoiets is als "de licentieverklaring". Een licentie is een contract, oftewel iets dat je samen met je onderhandelingspartner opstelt. En liefst met je advocaat er bij. Als het zo'n grote markt is, dan is dat uurloon van die advocaat het vast wel waard.

 

Arnoud

 


--

Speaking only for myself.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Balest,

 

Als specialist op het gebied van intellectueel eigendomsrecht en o.m. (internationale) octrooi en R&D licenties kan ik je op 2 manieren verder helpen nl. kostenloos en tegen ons kantoortarief.

 

Kostenloos kan je op de diverse websites van amerikaanse universeiten, met name bij de technology transfer link, veelal standaard patent and know how licenses en confidentiality aqgreements vinden. Deze voorbeeld contracten kan je gebruiken als een checklist om te bedenken wat je wel en niet wil.

 

Tegelijkertijd kan ik je uitdrukkelijk afraden deze voorbeeld contracten in de praktijk zonder hulp van een specialist te gebruiken. Het licentieren van octrooien en kennis is bij uitstek een gebied waar vele varianten denkbaar zijn en waar modelcontracten geen uitkomst voor bieden. Ook geven dergelijke modellen niet aan hoe je de vele onderwerpen kan onderhandelen en wat de "good practice" is. Een good practice is bijvoorbeeld dat dit soort contracten in een internationale context nagenoeg altijd in het engels geschreven worden, ook als de wederpartij frans of duits is bijvoorbeeld! Doe je hier iets fout of vergeet je hier zaken dan vergooi je potentieel je kennis of de mogelijkheden deze kennis in de toekomst aan anderen, voor andere toepassingsgebieden of in andere landen of werelddelen te licentieren. Ik kan zo nog een tijdje doorgaan in wat er mis kan gaan of welke vele "kleuren van de regenboog" de licentie kan aannemen.

 

Aangezien dit een werkgebied is waar menig advocaat geen enkel kaas van heeft gegeten, en dit door slechts een aantal specialisten wordt bedreven, adviseer ik je na een gedegen voorbereiding, zoals ook Arnoud lijkt aan te bevelen, naar een IE advocaat te gaan met expertise in (engelstalige) internationale octrooi en know how licenties, waar mogelijk aangevuld met de nodige kennis van europees recht op het gebied van technology transfer, R&D en wat heet collaborative research contracting met profit en non-profit instellingen.

 

Desgewenst kan je hiervoor bij mij terecht, ik werk veel voor (bio/medical) start-ups.

 

Lawman

Legal Capital

Advocaten en ondernemingsrechtadviseurs

 

 

 

 


Lawman

Ondernemingsrechtadviseur

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Geachte Hr Lawman,

 

Tot onze vreugde is er een octrooijurist al met ons in gesprek.

Wij gaan met een bedrijf praten over mijn uitvinding Luxemburg en zal nog geen toezeggingen doen over licentie voordat wij met onze jurist over de agreement hebben gesproken.

Tot nu toe zijn wij flink wat geld kwijt voordat de zaak rond is. Intussen hebben wij van onze jurist een voorbeeld ontvangen van een licentieovereenkomst. Het is een maatpak werk.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik zat me iets af te vragen. Wat doe je als je een licentie hebt verleend aan een bedrijf en vervolgens wordt er inbreuk gemaakt op jouw octrooi (waarvoor je die licentie verleend hebt) door een ander bedrijf?

In beginsel is er geen plicht om inbreukmakers aan te klagen bij octrooien. Bij merken is dat wel het geval, want je merk wordt minder 'onderscheidend' als iedereen onder dat merk gaat verkopen.

 

Soms worden dit soort dingen afgesproken in het contract tussen licentiegever en licentienemer. Het is natuurlijk wel een groot financieel risico voor de gever. Wat je ook wel kunt doen, is afspreken dat de licentienemer rechtszaken mag voeren tegen wat tenslotte zijn concurrenten zijn. Dan maak je er dus feitelijk zijn probleem van.

 

Arnoud

 

 


--

Speaking only for myself.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Guest svenpb

Wat je ook wel kunt doen, is afspreken dat de licentienemer rechtszaken mag voeren tegen wat tenslotte zijn concurrenten zijn. Dan maak je er dus feitelijk zijn probleem van.

 

Zo kun je het ook zien inderdaad. Bedankt!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 61 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept