• 0

Geen BV maar een Ltd?

Het is nu ook mogelijk om een Ltd. rechtsvorm aan te gaan, zo bericht Zibb

 

http://www.zibb.nl/ondernemen/financien_artikel.asp?artnr=664827&versie=1

 

Ik vraag me alleen af wat nou echt het voordeel is, het lijkt me dat het voor afnemers toch een beetje verdacht overkomt als je Ltd. kiest boven BV, belastingtechnisch maakt het niet uit, maar je omzeilt wel alle Nederlandse regelgevingen (waarvan er toch zeker wel een paar niet zonder reden zijn opgesteld ;D)

 

 

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Als je het perse wilt kan je het ook direct en online in het VK doen, dan ben je voor nog 100 euro klaar

 

In het VK?? bedoel je KVK?

die bureau''s die het aanbieden voor zo'n 800 euro en 250 euro per jaar zijn niet perse nodig. klopt dat. of is het alleen makkelijker op die manier vanwege het advies?

Fashion---Retail

Link naar reactie
  • 0

VK = verenigd koninkrijk

 

Je krijgt bij die clubs geen advies, dat moet je bij hun inkopen. Maar wat voor een advies wil je? Je geeft je gegevens op (naw handelsnaam etc) en je bent klaar.

 

Veder heb je bij hun geen jaarlijkse kosten!

 

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Hij bedoelt het Verenigd Koninkrijk neem ik aan. Dat is het land 'waar de Ltd vandaan komt'.

 

Ik wil wel nogmaals benadrukken dat er van alles komt kijken bij buitenlandse rechtsvormen. Je bent niet 'klaar' met het enkel registreren. Ook al kan dat online, er zijn allerlei consequenties (praktisch maar ook juridisch) aan verbonden. Rechtsstreeks in het VK (Verenigd Koninkrijk) betekent ook dat het management daar zal plaatsvinden, zodat je daarvoor bijvoorbeeld een 'trustkantoor' zal moeten inschakelen. De werkzaamheden van dat management heb je dan weer minder onder controle. Ik zou niet zomaar tot registratie offline danwel online overgaan, zonder advies daarover.

Ondernemingsrecht, ICT-recht, Privacyrecht, Arbeidsrecht

Juridische info: Samenwerkingsovereenkomst niet nodig, wij kennen elkaar goed

Link naar reactie
  • 0

Als je inderdaad geen ervaring hebt of je de kennis ontbreekt; inderdaad eerst goed advise inwinnen, dan ben je misschien iets meer kwijt maar dan zit je inderdaad wel goed. In Vk krijg je er een Company Secratary bij (ipv de trust)

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Als je inderdaad geen ervaring hebt of je de kennis ontbreekt; inderdaad eerst goed advise inwinnen, dan ben je misschien iets meer kwijt maar dan zit je inderdaad wel goed. In Vk krijg je er een Company Secratary bij (ipv de trust)

 

Ik heb ergens op het web gelezen dat de Company Secretary dit jaar opgeheven zal worden. Alleen weet ik niet meer waar ik dat gelezen heb. :-\

If at first you don't succeed try again

Link naar reactie
  • 0

Vanaf oktober 2008 is een Company Secretary voor limiteds opgericht onder de Companies Act 2006 niet meer verplicht.

Het was de bedoeling om de nieuwe Companies Act 2006 die de Companies Acts 1985 en 1989 vervangt per oktober 2007 in te voeren maar dit is een jaar uitgesteld vanwege het uitwerken van de overgangsregelingen voor bestaande limiteds.

www.abcora.nl

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Saskia,

 

Goedenavond (nederlandse tijd) bij deze.

Mooi dat je je eigen inzet als administrator op dit forum gezien jouw kennis. ( ben al een tijd niet online geweest,dus - haha)

 

Tevens wil ik nogmaals duidelijk maken dat een bepaalde buitenlandse structuur, gezien de kosten geen zin heeft voor een gemiddelde ondernemer. Niet wanneer je in Nederland je brood moet verdienen.

 

Saskia, even oprecht tussen jouw en mij!

 

Als je op nederlandse bodem je geld wil verdienen is er geen andere optie als nadenken en slim zijn binnen de nederlandse vereisten.

 

Ikzelf, kan men terugvinden op dit forum, heb veel tegenslagen gekent en heb daarbij veel tegenwerking, om te ondernemen.

 

1 ervan was een jersey-route welke jouw wel bekend is.

Ik ben na een faillissement een doorstart begonnen middels een jersey route.

 

Mijn klanten keken echter vreemd aan tegen een Ltd. op de kvk alsmede de problemen met de belastingdienst.

 

Deze constructies worden verkocht als een goedkope oplossing voor BV alsmede aansprakelijkheid etc.

 

Jij en ik weten dat dit niet zo is!

Je moet wel over bedragen praten, wil dit winstgevend worden.

 

Ikzelf heb twee jaar gedraaid middels een jersey route.

 

Nu heb ik een aantal BV's (werkmaatschappijen) en een holding + een stichting administratiekantoor om dit op te vangen.

 

Dit kost uiteraard veel geld, maar waar zijn de gedachte als ik dit forum lees. Ik wil wel een miljoen belasting betalen per jaar.

 

Uiteraard zijn er opties voor bedrijfjes die via internet wat verkopen!

Geen belasting dus.

 

Maar uit eigen ervaring kan ik vertellen dat een bepaalde constuctie op nederlandse bodem tegen je werkt.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste startende Ltd'ers,

 

Ik lees veel berichten over het opstarten van een Euro BV (Ltd). Mooie commerciele naam die de advies buro's eraan geven om hun product te vermarketen. Voordelen zijn dat je zonder kapitaal en juridisch onderzoek binnen 8 uur kan beginnen met ondernemen. Werkt dat in de praktijk zo? Als je van plan bent een Ltd te gaan starten met bovengenoemde redenen dan moet je jezelf afvragen of je wel een ondernemer bent. Bij het oprichten van een BV moet je 18.000 euro aandelen kapitaal storten. Ik neem aan dat je ook starterskapitaal nodig hebt om uberhaupt te gaan ondernemen. Het kapitaal kan je overigens ook terug storten naar je prive rekening op basis van een rekening courant verhouding (schuld aan je BV). Uiteraard zitten er bij een BV meer accountantskosten aan, maar een goede accountant is goud waard (spreek ik uit ervaring). Concentreer je op de Business en niet op dit soort kosten. Hou ook rekening met het feit dat bij een Ltd in Nederland de fiscus je in de gate houdt. Dit is echt het laatste wat je wilt. Mocht je business gaan doen in Engeland en je gaat je daar vestigen dan is het een ander verhaal. Ik heb doen besluiten naast mijn huidige BV een nieuwe BV te starten ipv een Ltd. En als je echt geld gaat verdienen dan zal ik de Cyprus/Dubai constructie in de gate houden. Veel interessanter om je daar in te verdiepen.

 

Succes!

Paul

Link naar reactie
  • 0

Wat is er nodig om een Ltd. om te zetten naar een BV en wat zijn de kosten hiervan? Maw, waar kan ik dit regelen en wat voor gegevens zijn er nodig?

 

Ik heb deze vraag al vaker zien langskomen, maar het antwoord niet kunnen vinden.

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen,

 

Ik sta op het punt om een kleine onderneming te starten. Het betreft een website die in nederland gelanceerd gaat worden.

 

De onderneming gaan wij starten met drie personen, één persoon daarvan is iemand die wij niet kennen. (de eigenaar van het domein) Het voorstel is dan ook om een Ltd. op te richten.

 

Nou gaan er contracten opgesteld worden door de derde persoon (deze gaan wij natuurlijk wel laten controleren) waarin opgesteld staat dat wij met drie personen evenveel invloed hebben. (Werkt dit zo in een Ltd. vorm?)

 

Verder heeft de derde persoon veel ervaring met het opzetten van .Ltd's en geeft ook aan de aangifte in het VK te verzorgen + de belastingaangifte in NL. Hoe kan ik dit controleren? Is hier een accountant voor nodig die wij uitkiezen of kunnen wij de accountant van de derde persoon zomaar "vertrouwen"?

 

Wat gebeurd er wanneer ik bijvoorbeeld in mijn eentje besluit om uit de Ltd. te stappen, moeten zij mij dan uitkopen? Kunnen er uberhaupt beslissingen gemaakt worden zonder de goedkeuring van alle drie de personen, zowel op financieel als strategisch vlak?

 

De reden dat ik deze vragen niet stel aan de derde persoon is dat de "deal" nog niet rond is. Ik zit samen met de tweede persoon in de orienterende fase. Mochten er nog dingen zijn waar ik expliciet rekening mee moet houden hoor ik dit uiteraard graag. Allen bedankt voor de moeite!

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dag mensen,

 

Ook ik heb contact gehad met bureau's die een Ltd. voor mij kunnen oprichten, maar vraag me af waar ik voor betaal.

 

Ik snap jullie reactie, dat je meer support hebt omdat je te maken hebt met het Engelse recht, maar in mijn situatie is het zo dat ik echt een kantooradres wil in de omgeving van London, zelf blijf ik in Nederland wonen.

 

Volgens mij zit ik dan toch aan een boekhouder/accountant vast in Engeland ? Tenminste, ik was het niet van plan zelf te gaan doen. En als die dan toch al mijn zaken gaat uitzoeken en bijhouden, dan kan ik die Ltd. toch ook door hem laten "onderhouden" ?

 

Dan zou ik hem dus zelf kunnen oprichten voor die paar tientjes ? Of denk ik nu te makkelijk ?

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Rogier,

 

voor de Nederlandse wetgeving is een Ltd een rechtspersoon, net als de BV. Als de Ltd. haar onderneming uitoefent in Nederland is hier vennootschapsbelasting verschuldigd. Ik weet niet hoe het zit met de Britse wetgeving, maar het lijkt me stug dat je daar belastingen moet betalen, als er geen activiteiten plaatsvinden. Het belangrijkste verschil tussen Ltd en BV is dat de oprichtingseisen van een Ltd wat soepeler zijn (geen oprichtingskapitaal, geen verklaring van geen bezwaar etc), maar zoals het er nu naar uitziet worden de oprichtingseisen voor een BV per 1 januari 2008 ook versoepeld, zodat dit voordeel komt te vervallen.

 

Bij een rechtspersoon zijn de stemrechten gekoppeld aan het aantal aandelen dat wordt geplaatst. Als je 1/3 van het aantal aandelen krijgt, krijg je 1/3 van de stemrechten, tenzij hiervan met bijzondere aandelen (bv priors) wordt afgeweken.

 

Indien je uit de Ltd stapt, zul je waarschijnlijk verplicht worden om je aandelen aan te bieden aan de overige 2 aandeelhouders.

 

Ik vraag me af of het verstandig is om in zee te gaan met een derde, die je niet kent. Die derde heeft bovendien, zo te lezen, veel meer ervaring en kennis, wat in jullie nadeel kan werken.

 

Ik zou altijd een jurist met verstand van ondernemingsrecht inschakelen om de contracten te beoordelen en de cijfers laten beoordelen door een onafhankelijke accountant. Dat kost misschien geld, maar als je je een oor laat aannaaien, ben je uiteindelijk waarschijnlijk veel meer kwijt.

 

Succes,

 

Odeon

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Inderdaad is het heel belangrijk alles goed juridisch af te spreken en vast te leggen, en zorg dat je weet wat alles betekent. Het kan voorkomen dat je met een sterkere partij (meer kennis of meer macht) te maken hebt. Dit kan best goed gaan, mits je duidelijke afspraken maakt. Laat inderdaad een ondernemingsrecht jurist/advocaat alle documenten goed bekijken/opstellen en je adviseren.

 

Het is ook niet ongebruikelijk om een aandeelhoudersovereenkomst op te stellen, waar specifieke afspraken worden gemaakt tussen aandeelhouders. Dit kan over beleidslijnen gaan, over stemafspraken, eigenlijk over alles wat je maar wilt. Het voordeel daarvan is dat je afspraken maakt die op papier staan en toch niet in de statuten hoeven te staan, die immers openbaar zijn.

 

Succes.

Ondernemingsrecht, ICT-recht, Privacyrecht, Arbeidsrecht

Juridische info: Samenwerkingsovereenkomst niet nodig, wij kennen elkaar goed

Link naar reactie
  • 0

Paul M:

 

Het omzetten van een Ltd naar een Nederlandse BV is niet bijster ingewikkeld. Een redelijk aantal van onze clienten is ook een Ltd gestart met als doel dit later om te zetten naar een Nederlandse BV.

 

De onderneming die thans met de Ltd wordt gedreven wordt eigenlijk ingebracht in de BV, hiermee zal over het algemeen ook het aandelenkapitaal van de BV (in natura) worden volgestort. De waarde van de onderneming dient dan ook tenminste EUR 18.000,- te bedragen.

 

Deze inbreng (in natura) werkt middels een accountantsverklaring. De accountantsverklaring vervangt hierbij de bankverklaring bij volstorting middels geldelijke inbreng.

 

Rogier123123:

 

Nou gaan er contracten opgesteld worden door de derde persoon (deze gaan wij natuurlijk wel laten controleren) waarin opgesteld staat dat wij met drie personen evenveel invloed hebben. (Werkt dit zo in een Ltd. vorm?)

 

Het is bijzonder ongebruikelijk om dergelijke zaken contractueel te regelen bij een Ltd, er zijn een aantal manieren om dit te kunnen regelen. Personen hebben met verschillende petten invloed op een Ltd, als aandeelhouder en/of directeur. Realiseer je dat goed.

 

Gaat het om de aandeelhouders dan is het simpel, kwestie van de verdeling van de aandelen, zo kan iemand meer of minder invloed hebben. Als het gaat om de (dagelijkste) leiding van de Ltd dan zijn de directors daar verantwoordelijk voor. Deze kunnen worden benoemd, naar gelang jullie drieeën overeenkomen.

 

Gebruikelijk is dat dergelijke besluiten worden bekrachtigd middels een 'resolution´ een soort van notulen van een aandeelhouders/directie vergadering. Iedere partij ontvangt van de resolution een exemplaar, alsmede wordt een exemplaar in de 'corporate records' gearchiveerd. Deze stukken zijn dus niet (zoals bij een BV) openbaar, maar een interne aangelegenheid, doch wel degelijk volledig bindend.

 

Verder heeft de derde persoon veel ervaring met het opzetten van .Ltd's en geeft ook aan de aangifte in het VK te verzorgen + de belastingaangifte in NL. Hoe kan ik dit controleren? Is hier een accountant voor nodig die wij uitkiezen of kunnen wij de accountant van de derde persoon zomaar "vertrouwen"?

 

Dit klinkt mij heel raar in de oren. De vennootschap is OF in Nederland OF in Engeland belastingplichtig. Waar gaan jullie je vestigen? Waar vindt het management plaats? Hooguit kan er sprake zijn van belastingplicht over bepaalde activiteiten in het andere land, maar wellicht is het dan beter een extra Ltd te nemen voor die activiteiten. Dit maakt je administratie aanzienlijk eenvoudiger.

 

Wat gebeurd er wanneer ik bijvoorbeeld in mijn eentje besluit om uit de Ltd. te stappen, moeten zij mij dan uitkopen? Kunnen er uberhaupt beslissingen gemaakt worden zonder de goedkeuring van alle drie de personen, zowel op financieel als strategisch vlak?

 

Dat is afhankelijk van wat er in de oprichtingsstukken (memorandum en articles of association) staat. Er kan een gedeelde tekenbevoegdheid worden vastgesteld, maar standaard is dat niet zo.

 

En houdt ook hier weer rekening met de twee petten die je draagt, aandeelhouder en directeur. Je functie als directeur neerleggen is eenvoudig, kwestie van aankondigen en uitschrijven. Maar je bent dan nog wel aandeelhouder, die aandelen kun je inderdaad verkopen aan de andere partners, of desgewenst een derde partij.

 

De Ltd kan zeker interessant voor je zijn, maar het is van groot belang om je goed te laten voorlichten wat dat betreft.

 

 

Link naar reactie
  • 0

"Dit klinkt mij heel raar in de oren. De vennootschap is OF in Nederland OF in Engeland belastingplichtig. Waar gaan jullie je vestigen? Waar vindt het management plaats? Hooguit kan er sprake zijn van belastingplicht over bepaalde activiteiten in het andere land, maar wellicht is het dan beter een extra Ltd te nemen voor die activiteiten. Dit maakt je administratie aanzienlijk eenvoudiger."

 

je bent inderdaad maar in een land belastingplichtig, stel dat is in Nederland dan nog moet er jaarlijks aangifte gedaan worden in de VK (alleen een balans en de w/v is 0,-)

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Een vennootschap kan in 2 landen belastingplichtig zijn:

- het land waar de vennootschap juridisch is gevestigd. Een BV opgericht naar Nederlands recht wordt geacht te zijn gevestigd in Nederland. Een Ltd opgericht naar Brits recht zal dan geacht worden te zijn gevestigd in Engeland;

- het land waar de feitelijke activiteiten plaatsvinden (bronland)

 

Belastingplichtig houdt in dat je in beide landen aangifte moet doen.

 

Meestal is alleen belasting verschuldigd in het land waar de activiteiten plaatsvinden, maar het kan ook voorkomen dat een vennootschap in meerdere landen activiteiten ontplooit. In dat geval wordt er in meerdere landen belasting geheven.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Nog een vraagje...

 

We willen vanuit een Nederlandse BV gaan samenwerken met een Ltd uit Engeland. Gezamenlijk willen we een nieuwe onderneming starten op basis van 50/50 verdeling. Bedrijf zal zich richten op de Engelse markt.

 

Wat is hiervoor een goede constructie? Gezamenlijk een Ltd starten met zetel in Engeland? Wat ik heb begrepen zijn de belastingregels in Engeland scherper dan hier maar qua tarieven komt het ongeveer overeen.

Link naar reactie
  • 0

Ik begin in belgie een firma een kansspel website maar de rechtsvorm wordt Ltd. is dat dan een verstandige keus?

 

Zo nee, welke rechtvorm kan ik dan beter nemen. We hebben een start kapitaal van € 70.000. ::)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik begin in belgie een firma een kansspel website maar de rechtsvorm wordt Ltd. is dat dan een verstandige keus?

 

Zo nee, welke rechtvorm kan ik dan beter nemen. We hebben een start kapitaal van € 70.000. ::)

 

Kansspelen? Kan dat zomaar, moet je daar geen vergunning voor hebben? In Nederland is dat in ieder geval wel zo.

Link naar reactie
  • 0

Wij zijn recentelijk als engelse ltd gevestigd via Bonos Mores, maar sinds het geld is overgemaakt lijkt BM met de noorderzon vertrokken. Om een bankrekening op te zetten moeten we in contact komen met onze 'company secretary' - een concept dat binnenkort in engeland afgeschaft gaat worden maar tot dan moet hun handtekening nog op legio documenten verschijnen!

 

Wie heeft Rogier Rupert's persoonlijke mobiel of wie heeft daar ook een ltd opgericht en weet wie hun company secretary is, dan kunnen we proberen die te vinden en te bellen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 173 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.