• 0

Geen BV maar een Ltd?

Het is nu ook mogelijk om een Ltd. rechtsvorm aan te gaan, zo bericht Zibb

 

http://www.zibb.nl/ondernemen/financien_artikel.asp?artnr=664827&versie=1

 

Ik vraag me alleen af wat nou echt het voordeel is, het lijkt me dat het voor afnemers toch een beetje verdacht overkomt als je Ltd. kiest boven BV, belastingtechnisch maakt het niet uit, maar je omzeilt wel alle Nederlandse regelgevingen (waarvan er toch zeker wel een paar niet zonder reden zijn opgesteld ;D)

 

 

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hallo Joost,

sympathiek dat je mij dat formulier toestuurde. Ik zal het goed bekijken.

Inderdaad heb ik een paar vragen over de administratieve gang voor het jaarlijkse aanmelden bij de UK belasting.

Tot nu toe heb ik het laten doen.

Hoeveel kost dat in de UK? Zijn er valkuilen? Moet je eerst naar de UK toe?

Ik heb zeker niet de behoefte om alles zelf te doen. Ik heb bijvoorbeeld een goede accountant - en dat levert mij veel op, zowel in de sfeer van de teruggave als tav belastingadvies.

Maar nu is de tijd gekomen (de credit crunch en wat dat voor gevolgen met zich mee brengt) dat ik mij beter wil informeren.

Ook is er wat meer ervaring met Ltd's gekomen. De mijne zijn alleen maar positief. Maar ik geef toe: ik ben nogal conservatief ingesteld als het gaat om financiering.

met vriendelijke groeten,

P_ter

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo P__ter,

 

Een bankier leent geld uit en voor hij dat doet, brengt hij alle risico’s in kaart. En dat doet hij, omdat de gelden die hij uitleent uiteindelijk weer terug moeten naar de eigenaar. Afhankelijk van het door hem ingeschatte risico, financiert hij wel of niet en als hij financiert, dan hang hij daar mede afhankelijk van dat ingeschatte risico een prijskaartje aan.

 

Dat was vóór de kredietcrisis, tijdens en dat zal ook na de kredietcrisis het geval zijn. Als jij vind dat dit model voor banken niet meer klopt, dan nodig ik je uit hier een ander passend model te presenteren.

 

De meest geschikte rechtsvorm waarin activiteiten worden gegoten zal per situatie verschillen, soms zal een Ltd wellicht best geschikt kunnen zijn. Ik heb alleen aangegeven dat in mijn beleving (ervaring) dikwijls voor een Ltd gekozen wordt omdat elke andere in Nederland gebruikelijke rechtsvorm niet tot de beste mogelijkheden behoort vanwege claims fiscus, crediteuren, deurwaarders etc.

Heb je voor die activiteiten binnen die Ltd een bancaire financiering nodig dan kan je die op je buik schrijven. Heb je geen financiering nodig, dan kan je voor die Ltd. gaan.

 

Begin dit jaar nog geconfronteerd met ondernemers die destijds voor een Ltd gekozen hebben terwijl ze wisten dat voor het realiseren van de plannen een bancaire financiering nodig was. De enige die daar garen bij gesponnen hebben waren de daarbij betrokken adviseurs die aan het oprichten een aardige duit verdiend hebben. Die Ltd’s liggen nu te “roesten” op de plank, zonde van de kosten !

 

Neen, dan is het beter om een Coöp. op te richten.

 

Een wedervraag:

Als jij al zo lang goede ervaringen hebt met jouw CV gebaseerd op Ltd’s dan ontgaat mij de echte zin van de door jou gestelde vragen.

Heb jij belangen bij of adviseer jij bij het oprichten van Ltd’s ? Zo niet, gun ons dan eens een blik/ervaringen in jouw op jouw CV gebaseerde Ltd’s keuken.

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo Marco,

ik heb geen belangen bij het adviseren van Ltd's etc, Ik ben een gebruiker.

 

Echter, met jouw definitie van banken kan je alle kanten op. Wat te denken van VW die zegt tegen zijn toeleveranciers: als je in de problemen komt, meld je aan bij ons. Niet bij de banken, die doen hun werk niet meer. Is VW dan 'n bank? Of is het 'n gilde?

De banken beseffen het nog niet zo, maar hun rol is sterk afgenomen. Bijv. ze blijken niet betrouwbaar voor pensioenfondsen. Er wordt gesproken over het einde van het tijdperk van de investeringsbanken.

De banken hadden 'n model, laten we zeggen, 'n boekje met regels en feiten. Het feit dat nu 6.5 miljoen huiseigenaren in de USA "onder water zijn", stond niet in hun boekje. Ook niet dat er zo iets was als "toxic" bij waardepapieren. De banken lieten zich voorlichten door een aantal waarderingsfirma's. Het is het verhaal van de keizer zonder kleren. Neem voor de waarderinsfirma's de kleermakers in het verhaal en voor de banken: de keizer.

Er is behalve geld dat bepaalde mensen heeft gespekt (triljoenen), ook veel ander geld waar men op zit. De mogelijke investeeerders kijken eerst eens aan wat er verder gebeurt. Naar mijn inschatting zijn dat lange termijn doeners. Dus, het zal wel even duren voor die club geld gaat investeren.

 

Ja, de Ltd heeft toekomst. Niet voor het doorsluizen van geld, zoals velen hebben gedaan, maar voor het flexibel hanteren van 'n business model. En als je het een beetje goed aanpakt met Ltd's, dan kan je een netwerk van eigenstandige zaken maken die bij faillissement een makkelijke doorstart kunnen maken.

Voor mij is een cooperatief een ideaal model. Bijv. in Polen etc. zijn na de val van de Muur een aantal cooperaties opgericht. En weer te gronde vanwege puur menselijke inbreng.

Interessante onderwerp! Want de cooperatie was lang geleden een normaal gebeuren in het Duitse cultuurgebied en haar invloedsfeer. Echter, mijn indruk is dat het cultureel ingebed moet zijn - en hebben we dat nog?

Ook: voor mij is de cooperatie een ideaalmodel dat ook verwezenlijkt kan worden door Ltd's - naar mijn indruk ook op veiliger manier. Blijft interessant.

 

Ik ben nu een paar jaar bezig. Dan reflecteert een mens. Eindejaarsperikelen? En denkt bijv. ik kan inderdaad beter een aantal zaken aan anderen overlaten, maar ik moet daarnaast meer kennis hebben. Mijn motief is ook rond te kijken ivm de huidige credit crunch.

 

Ik snap dat over de missers bij de onoprechte adviseurs niet gesproken kan worden op een forum. Waar wel over gesproken kan worden is: gezien de komende tijd, de gevolgen van de credit crunch, wat zijn dan rechtsvormen voor een business die aan de tijd zijn? Het zal buitengewoon moeilijk zijn om met een goed idee + een mogelijke markt financiering bij een bank te vinden.

Wat te doen als je bijv. als Hoogovens een nieuw product hebt ontwikkeld (stalen platen met een lichtgevoelige laag die electriciteit kan opwekken) en tegelijkertijd moet je mensen in de wacht zetten. Lukt waarschijnlijk niet om geld los te krijgen. Toch zijn er kansen.

 

Ook: waar haal ik mijn kennis vandaan? Met als achtergrond, dat ik het echt niet zelf wil doen. Twee jaar geleden las ik veel van dit forum - en het heeft me echt geholpen.

met vriendelijke groeten,

P_ter

 

Link naar reactie
  • 0

Hoeveel kost dat in de UK? Zijn er valkuilen? Moet je eerst naar de UK toe?

 

 

Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Ten eerste moet de Ltd in de UK bekend zijn bij de fiscus aldaar als niet UK belastingplichtig. Zie hoe te handelen in dit draadje:

 

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=49;action=display;threadid=22046;start=0#msg191524

 

Met het bestandje dat ik postte kun je de jaarlijkse deponering verzorgen.

Daarnaast moet je elk jaar de bijdrage aan Companies House voldoen. Hiervoor ontvangt jouw Ltd doorgaans een factuur, al dan niet via een broker.

 

In het topic in de link hierboven kun je ook lezen hoe je de status van jouw Ltd kunt checken bij Companies House online.

Daar kom je o.a. tegen:

 

Next Accounts Due: 08/12/2008

 

Next Return Due: 08/03/2009

 

Als achter een van beiden "Overdue" staat, dan ben je dus te laat met de betaling (return due) of de deponering (accounts due). Tijd om snel actie te ondernemen!

 

 

Heb je geen factuur ontvangen, raadpleeg dan eens een broker als www.ukeurobv.nl. Ik heb goede ervaringen met ze. De jaarkosten voor de UK bedragen zo'n 250 euro.

 

Groet

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Hallo Joost,

bedankt voor de info. Ik ga er serieus naar kijken - en zal er waarschijnlijk wel enige vragen over hebben omdat formulieren lezen mijn slechtste kant is. Inderdaad, ik heb er geen enkele behoefte aan alles zelf te doen. Dus, ook naar die link zal ik kijken.

Mijn ideaal kan je zien bij de Staalmeesters van Rembrandt. Iedere figuur op dat schilderij vormt zijn karakter aan het werk: de tafel is de eigenlijke plek waar ze samenkomen. In die tijd was "staalmeester" een erebaantje voor 1 jaar. Men verdiende er niets mee. Voor mij houdt het in dat een zaak die je opgericht hebt het werkterrein van een aantal mensen moet zijn die het als een eer beschouwen om mee te doen. En natuurlijk mag er wat verdiend worden, maar daar gaat het niet om. Het gaat om de ontwikkeling van je creativiteit.

Ik heb er voor gekozen om een Ltd-structuur te maken waar een aantal Ltd's onder kunnen hangen. Iedere Ltd is naar mijn mening zelfstandig binnen het kader van het federatieve model dat door de structuur mogelijk wordt gemaakt. De structuur is ook veilig in die zin dat als een Ltd niet goed gaat er toch een doorstart kan worden gemaakt door de oprichting van een nieuwe Ltd binnen die structuur. Het idee ligt heel dicht bij het idee van de cooperatie.

Ik vraag me af of wellicht de tijd is gekomen om op zoek te gaan naar die partners. Want nu, na twee jaar kan ik zeggen dat het een prima structuur is tav allerlei formaliteiten (belasting etc.). Echter, eerst mij verder informeren.

met vriendelijke groeten,

P_ter

Link naar reactie
  • 0

Tja, ik vind het wel wat moeilijk. Ik zal uitleggen waarom.....

 

Ik heb zelf al een paar jaar en paar ltd's, en de bedrijfsvoering is niet anders dan een BV/VOF whatever....

 

Ik bepeur (nog steeds!) wantrouwen ten opzichte van ltd's (mijns inziens ten onrechte, aangezien BV's net zo goed 'rot'' kunnen zijn), met name vanuit de Nederlandse hoek! Ik noem dat maar even de 'kaaskoppen mentaliteit'.

 

Internationaal gezien, zie ik weinig bezwaren om een ltd te voeren. Als de doelgroep met name Nederlands is, zou ik adviseren een BV te heroverwegen.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de reactie.

Ja, voor iedereen is er een andere reden om een Ltd te hebben of niet. Ik heb gezien vanuit mijn klanten geen Ltd, maar een CV. Dat is mijn nederlandse inbreng. Voor de belasting is het als een BV zonder dat je een directeurssalaris hoeft uit te betalen. Er worden dus zaken gedaan met de CV, niet met de Ltd. De CV hangt onder de Ltd. Ik doe dus niets vanuit de Ltd.

met vriendelijke groeten,

P_ter

Link naar reactie
  • 0

Een Ltd heeft voordelen dat het wat goedkoper is. Ik begrijp niet dat iedereen zo vreemd doet over de Ltd. Wij hebben meerdere Ltd's en deze zijn allemaal in orde. Ook de samenwerking met Companies House gaat erg goed. Het is inderdaad heel erg belangrijk om je data in de gaten te houden daar waar Engeland grote boetes oplegt bij de laat inleveren van de balans bijvoorbeeld. Een paar dagen te laat kan al 100 pond boete opleveren.

 

Het wordt toch steeds makkelijker om met een Ltd een rekening te openen. Zo kan iemand bij de ABN ook een rekening openen voor een Ltd.

 

N-ielz

Link naar reactie
  • 0

Nielz

 

Niet helemaal. Zeker niet goedkoper: Een LTD kent ook kosten voor CH in de UK die een BV niet heeft! Daarnaast is een LTD niet zomaar voor iedereen geschikt! Je moet wel weten wat de jaarlijkse verplichtingen zijn richting CH (accounts en returns) en dit tijdig doen.

 

Het is geen bedrijfje dat je even opricht. Gelukkig haal je zelf de boetes al aan! Die zijn niet mals!

 

Groet

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Joost,

Dat klopt. De jaarlijkse kosten komen ieder jaar terug. Maar om te beginnen en je hebt niet voldoende middelen om een BV te financieren is een Ltd juist wel weer handig. En inderdaad de boetes zijn hoog en daar wordt geen uitzondering voor gemaakt. Maar als je de datums goed in de gaten houdt dan moet dat geen probleem zijn. Echter blijkt uit de praktijk hier dat veel mensen het nalaten de balans op tijd in te leveren, wat resulteert in torenhoge boetes. Voor iemand die dan toch voor zekerheid wil kiezen kan beter een lege BV kopen bij een organisatie die daarin gespecialiseerd is.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Interessante discussie :)

 

Wanneer loont een LTD eigenlijk in vergelijking met een VOF of Eenmanszaak ?

 

Bijvoorbeeld, stel ik heb het volgende:

 

- eenmanszaak

- klanten komen voor het overgrote deel uit andere landen EU/Non-EU

- bijna alles gaat over het internet/digitaal, (ICT)

- winst voor belasting, bijvoorbeeld 25k euro

 

Als niet-expert; zou ik een LTD willen kiezen omdat het internationaal meer voor zich spreekt dan een B.V. Het heeft blijkbaar meer voordelen dan een VOF/Eenmanszaak, prive gescheiden van zakelijk. Je hoeft geen 18k neer te tellen. etc ...

 

Ook heb ik gezien dat er mensen zijn die praten over "free trade zones" ofzoiets, zoals in de Antillen (?).

 

Alvast bedankt voor jullie input !

 

Ticky

 

Link naar reactie
  • 0

ticky,

 

Het is inderdaad een interessante discussie. Gezien het feit dat je veel klanten uit Europa hebt is een Ltd toch een goede optie omdat de Ltd een goede naamsbekendheid geniet in Europa. Voor een Ltd hoef je niet verplicht vermogen in te brengen zoals je correct aangeeft, 18K bij de BV. Echter zou een lege BV voor jou dan ook een optie zijn, deze kun je kopen voor een aanzienlijk lager bedrag en zijn al voorzien van verklaring van geen bezwaar wat je binnen een week een lege BV op kan leveren.

 

Wat betreft het gescheiden vermogen. Het is inderdaad heel verstandig om het te scheiden middels een Ltd. Sinds de Inspire art zaak is de Ltd gelijkgesteld aan de BV en dus heeft het dezelfde kenmerken als de BV. Let er wel op dat er voor de Ltd jaarlijks kosten worden gerekend voor het verplichte statutaire adres in Engeland.

 

Je zou je daarvoor kunnen laten adviseren door een gespecialiseerd kantoor.

 

Hopende hier je voor nu voldoende mee geholpen te hebben

 

Niels

Link naar reactie
  • 0

Val net in deze discussie thread en moet zeggen dat ik slechts 1 werkelijk verschil tussen Ltd en BV ontdek: volstoring verplichting van 18.000 eur bij een BV en niet bij een Ltd.

De kosten en hoogtes van de boetes zijn weliswaar verschillend maar het lijkt me niet dat dat een argument zou mogen zijn om voor een voor beide te kiezen.

 

Misschien dat ik de discussie te snel scan en dat ik de relevante verschillen niet duidelijk zie. Maar ik heb wel twee vragen over DGA in BV in vergelijking DGA in Ltd. Volgens nederlandse belastingrecht is de DGA verplicht een inkomens "forfait" te geven (iets in de richting van 40.000 euro). De Ltd is dan een buitenlandse rechtsvorm maar valt indien je je bedrijfsactiviteiten in Nederland onder het nederlandse regime. Betekend dit dan dat ook de DGA van een Ltd hieronder valt?

 

In een van de reactie wordt gesproken over een Ltd en CV constructie. De opmerking is dat het voordeel is dat de CV geen directeurssalaris betaald hoeft te worden. Hoe moet ik dit bezien in relatie met mijn bovenstaande vraag en in relatie tot BV en CV constructie?

 

Een andere vraag die ik heb is gerelateerd aan keuze eenmanszaak of BV (met DGA). Indien er slechts 1 persoon, dus zonder personeel, werkzaam is dan wordt de eigenaar/DGA geconfronteerd met een VAR verklaring. Ook hier weer, een Ltd valt in genoemde voorbeeld onder nederlands belastingrecht. Dus een VAR is dan toch ook vereist? Of heeft Ltd geen noodzaak tot een bestuurder?

 

Thx, Johan

 

PS: ten aanzien van de Ltd en CV constructie: is de Ltd de stille of beherende vennoot of is de CV de eigenaar van de Ltd?

 

Link naar reactie
  • 1

Jemig, nu lopen er veel facetten door elkaar!

 

Even opbreken:

 

Wanneer loont een LTD eigenlijk in vergelijking met een VOF of Eenmanszaak ?

Een LTD is VPB plichtig in NL, dus een vergelijking met een EMZ/VOF gaat alleen op als je de EMZ/VOF afzet tegen de LTD op basis van de verschillende belastingheffingen (IB versus VPB).

Lees in dat verband mijn column eens en verander BV in LTD:

https://www.higherlevel.nl/extra/columns/view/98

 

 

Echter zou een lege BV voor jou dan ook een optie zijn, deze kun je kopen voor een aanzienlijk lager bedrag en zijn al voorzien van verklaring van geen bezwaar wat je binnen een week een lege BV op kan leveren.

 

Met alle risico's van dien. Een 'lege' BV kan schulden hebben die niet uit de balans blijken en die neem je over. Laat je goed voorlichten als je dit overweegt.

 

 

Voor een Ltd geldt ook het DGA salaris maar je kunt hiervoor een vrijstelling aanvragen bij de belastingdienst, hoe dat precies zit weet ik niet

 

Klopt. Zoek eens op HL naar 'fictief loon' - 'gebruikelijk loon' of 'fictief salaris'. Een vrijstelling krijg je niet zomaar! Daarvoor moet of de LTD een erg lage winst (verlies) maken of moet je parttime werken voor de LTD.

 

Groeten

Joost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Joost wat betreft de lege BV's

 

Trustkantoren staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en moeten dus een dermate diepgaand onderzoek uitvoeren voordat de BV wordt aangekocht en verkocht. Gezien dat feit is er dus altijd sprake van een echte schone lege BV. Indien dan nog schulden komen is dit meestal in de akte levering van aandelen vermeld dat de kosten daarvan alsnog naar de verkoper gaan.

 

groeten

Link naar reactie
  • 0

Toezicht door de Nederlandse Bank houdt niet in dat trustkantoren er altijd voor kunnen zorgen dat sprake is van een schone BV. En je zal net zien dat in het geval van een niet schone BV de verkoper met de noorderzon vertrokken is, of dat er anderszins niets meer te halen valt (faillissement).

 

Onderzoeksplicht gaat in sommige gevallen best ver, maar zal nooit een 100% garantie opleveren. Bijvoorbeeld: Madoff schijnt de laatste 16 jaar maar liefst 8 maal te zijn gecontroleerd door de SEC en andere toezichthouders...

Het meest gegeven antwoord op fiscale vragen: "Dat is afhankelijk van de feiten en omstandigheden".

Link naar reactie
  • 0

ik heb geen belangen bij het adviseren van Ltd's etc, Ik ben een gebruiker.

 

Echter, met jouw definitie van banken kan je alle kanten op. Wat te denken van VW die zegt tegen zijn toeleveranciers: als je in de problemen komt, meld je aan bij ons. Niet bij de banken, die doen hun werk niet meer. Is VW dan 'n bank? Of is het 'n gilde?

De banken beseffen het nog niet zo, maar hun rol is sterk afgenomen. Bijv. ze blijken niet betrouwbaar voor pensioenfondsen. Er wordt gesproken over het einde van het tijdperk van de investeringsbanken.

De banken hadden 'n model, laten we zeggen, 'n boekje met regels en feiten. Het feit dat nu 6.5 miljoen huiseigenaren in de USA "onder water zijn", stond niet in hun boekje. Ook niet dat er zo iets was als "toxic" bij waardepapieren. De banken lieten zich voorlichten door een aantal waarderingsfirma's. Het is het verhaal van de keizer zonder kleren. Neem voor de waarderinsfirma's de kleermakers in het verhaal en voor de banken: de keizer.

Er is behalve geld dat bepaalde mensen heeft gespekt (triljoenen), ook veel ander geld waar men op zit. De mogelijke investeeerders kijken eerst eens aan wat er verder gebeurt. Naar mijn inschatting zijn dat lange termijn doeners. Dus, het zal wel even duren voor die club geld gaat investeren.

 

Ja, de Ltd heeft toekomst. Niet voor het doorsluizen van geld, zoals velen hebben gedaan, maar voor het flexibel hanteren van 'n business model. En als je het een beetje goed aanpakt met Ltd's, dan kan je een netwerk van eigenstandige zaken maken die bij faillissement een makkelijke doorstart kunnen maken.

Voor mij is een cooperatief een ideaal model. Bijv. in Polen etc. zijn na de val van de Muur een aantal cooperaties opgericht. En weer te gronde vanwege puur menselijke inbreng.

Interessante onderwerp! Want de cooperatie was lang geleden een normaal gebeuren in het Duitse cultuurgebied en haar invloedsfeer. Echter, mijn indruk is dat het cultureel ingebed moet zijn - en hebben we dat nog?

Ook: voor mij is de cooperatie een ideaalmodel dat ook verwezenlijkt kan worden door Ltd's - naar mijn indruk ook op veiliger manier. Blijft interessant.

 

 

Ik ben op het forum voor een ander "probleem" althans ik heb verschillende vragen. Zodoende ben ik een beetje aan het rond struinen en kom op jou verhaal. Dit heb je mooi verteld en ik denk er net zo over, ik heb het met plezier gelezen. Moet ik toch even kwijt.

 

Groet Dick

Link naar reactie
  • 1

Wijziging Engels vennootschapsrecht

 

Misschien is het aardig om er eens op te wijzen dat het Engelse vennootschapsrecht de afgelopen jaren ingrijpend is gewijzigd door de zogenaamde Companies Act 2006.

 

LTD in Nederland

 

De LTD in Nederland verheugde zich al in een zekere populariteit in de jaren '90. Hieraan kwam echter een voortijdig einde door de Wet op de Formeel Buitenlandse Vennootschappen die werd ingevoerd in 1997. Deze wet maakte het gebruik van de LTD in Nederland onaantrekkelijk. Een uitspraak van het Europese Hof op 30 september 2003, het bekende Inspire Art arrest, rekende af met bepaalde bepalingen uit deze wet. Sindsdien is onder ondernemers belangstelling ontstaan voor de LTD als rechtsvorm in met name Duitsland, België en Nederland, als alternatief voor de GmbH, BVBA, BV. Aan sommigen is voorbijgegaan dat het vennootschapsrecht in Engeland op verschillende punten inmiddels is gewijzigd.

 

Belangrijke wijzigingen voor de praktijk

 

Op 8 november 2006 is in Engeland de Companies Act 2006 aangenomen. Deze wet is van invloed op de vennootschapsrechtelijke aspecten van de LTD. De wet wordt in fasen ingevoerd. De laatste onderdelen van de wet zullen van kracht worden in oktober 2009.

 

Ik noem voor de praktijk van de Nederlandse ondernemers 4 belangrijke wijzigingen:

 

1. Op 6 april 2008 is het vereiste van een company secretary komen te vervallen. Dit is voor de oprichting geen voorwaarde meer. Een reeds aangestelde secretaris kan worden uitgeschreven.

 

2. Op 6 april 2008 is de termijn voor het indienen van accounts verkort van 10 maanden naar 9 maanden.

 

3. Sinds 1 oktober 2008 dient een LTD tenminste 1 natuurlijk persoon als bestuurder aan te stellen. Bestuurders kunnen dus niet uitsluitend rechtspersonen zijn. Wie in zijn bestaande LTD alleen een rechtspersoon als bestuurder heeft, zal dus nog een natuurlijk persoon als directeur aan moeten stellen.

 

4. Op 1 februari 2009 zijn de boetes voor het te laat indienen van de accounts verhoogd:

- £ 150 bij 1 dag - 1 maand te laat

- £ 375 bij 1 - 3 maanden te laat

- £ 750 bij 3 - 6 maanden te laat

- £ 1500 bij meer dan 6 maanden te laat

Link naar reactie
  • 0

Wijziging Engels vennootschapsrecht

 

Misschien is het aardig om er eens op te wijzen dat het Engelse vennootschapsrecht de afgelopen jaren ingrijpend is gewijzigd door de zogenaamde Companies Act 2006.

 

Belangrijke wijzigingen voor de praktijk

 

3. Sinds 1 oktober 2008 dient een LTD tenminste 1 natuurlijk persoon als bestuurder aan te stellen. Bestuurders kunnen dus niet uitsluitend rechtspersonen zijn. Wie in zijn bestaande LTD alleen een rechtspersoon als bestuurder heeft, zal dus nog een natuurlijk persoon als directeur aan moeten stellen.

 

Hartelijk dank InCuria,

Dit zal waarschijnlijk een probleem gaan vormen voor aanbieders van services als "nominee director" en "nominee shareholder".

Is bekend waarom deze specifieke wijziging is ingevoerd? Was er sprake van misbruik?

 

Bij Nederlandse BV's komt het vaak voor dat een holding niet alleen als houdstermaatschappij functioneert, maar ook bestuurder is. Voor de praktijk in Nederland zou een soortgelijke maatregel weer voor veel rompslomp zorgen.

Bedankt voor de tips.

Link naar reactie
  • 0

Deze wijziging is een conclusie van een jarenlange rechtsontwikkeling op het gebied van de bestuurdersaansprakelijkheid. De ratio van de nieuwe regel is om ervoor te zorgen dat tenminste 1 natuurlijk persoon verantwoordelijk kan worden gehouden voor de rechtshandelingen van de vennootschap.

 

In de regel zal de Nederlandse ondernemer die voor de LTD als rechtsvorm kiest, ook een natuurlijke persoon als directeur wensen. Dit is vaak het meest passend voor onze zakelijke cultuur, en bij de inrichting van de vennootschapsstructuur is het ook belangrijk om erop te letten dat een werkbare en praktische situatie ontstaat in het verkeer met banken, leveranciers, klanten en Belastingdienst.

Link naar reactie
  • 0

Ik wil graag een Ltd. oprichten om zaken mee te doen in de UK. Het bedrijf zal worden gebruikt om een joint-venture aan te gaan met een Engels bedrijf waarin vervolgens in de UK een onderneming mee wordt gedreven.

 

Heeft iemand ervaring met de voordelen van een Ltd t.o.v. een BV wanneer er in dit geval dus geen vrijstelling wordt verleend voor coprporate tax in de UK?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 111 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.