• 0

Geen BV maar een Ltd?

Het is nu ook mogelijk om een Ltd. rechtsvorm aan te gaan, zo bericht Zibb

 

http://www.zibb.nl/ondernemen/financien_artikel.asp?artnr=664827&versie=1

 

Ik vraag me alleen af wat nou echt het voordeel is, het lijkt me dat het voor afnemers toch een beetje verdacht overkomt als je Ltd. kiest boven BV, belastingtechnisch maakt het niet uit, maar je omzeilt wel alle Nederlandse regelgevingen (waarvan er toch zeker wel een paar niet zonder reden zijn opgesteld ;D)

 

 

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ongeveer 150k aan fees per jaar. De onkosten die gemaakt worden zijn 100% declarable dus die 150k is wat je over houdt. Bovendien wordt alle business buiten Nederland gedaan, dus gebilled door Europese opdrachtgever (om het nog wat lastiger te maken).

Link naar reactie
  • 0

Zal ik dan maar de voorzet geven.....

 

Inderdaad worden bij dit soort constructies alleen maar de voordelen aangegeven. En inderdaad zijn er ook nadelen.

 

Juridisch eigendom:

de vraag in eerste instantie is waarom deze constructie? Meestal is het daarom dat de eigenaar / zaakvoerder GEEN aansprakelijkheid wil accepteren als het fout zou gaan of zelfs helemaal anoniem wil ondernemen (misschien om een verleden?). Nu is het uiteraard mogelijk om anoniem te ondernemen maar wat men vergeet is dat als men anoniem wil zijn/blijven je inderdaad wat dingen uit handen moet geven. Daar zal de vertrouwensrelatie met je adviseur / tussenpersoon liggen. Hoe minder je zichtbaar wilt zijn voor de buitenwereld, hoe meer vertrouwen je zult moeten hebben in je tussenpersoon, dus hoe meer je in handen zult moeten geven van anderen. Er zal ALTIJD een soort van overeenkomst zijn waarin staat dat b.v. de aandelen wel op naam staan van de eigenaar, maar voor de buitenwereld op naam van bedrijf X (nominee) wat gevestigd is in Engeland wat overigens volledig legaal is naar de wetten van DAT land!!

Vertrouwen zul je met dit soort constructies ALTIJD MOETEN hebben!!!

 

Trust:

Een trust is een vak apart en wordt dan ook alleen gebruikt in gevallen van de hogere bedragen. Mijns inziens heeft een trust bij de constructie zoals geschilderd absoluut geen zin en is veel te duur. Let wel een officiele trust opzetten kost ongeveer 2500 /3500 euro eenmalig en dan nog ongeveer 1500 euro per jaar, exclusief de jaarlijkse kosten van boekhouding in het land van de trust etc.! En dan is het puur voor jou alleen.

Er zijn ook maar enkele bedrijven die een TRUST mogen en KUNNEN opzetten in Jersey. De meeste trust constructies die aangeboden worden zijn gecombineerder trust's. Dus een bedrijf wat een trust opgezet heeft waar meerdere onder hangen. (is gevaarlijk!!)

Uitkering van de trust kan uiteraard naar elk land of bankrekening waar je wilt. Het risico zal er aan liggen of het voor de Nederlandse fiscus zichtbaar is waar je het OPHAALT. Naheffingen zijn inderdaad van toepassing als de fiscus dit kan aantonen. Maar dat is risico van ondernemer en die ga je aan als je dit soort constructies opzet!

 

Aansprakelijkheid:

In de meeste algemene voorwaarden van bedrijven die b.v. een LTD met nominee service constructies leveren / creeeren, zal staan dat de aansprakelijkheid nimmer bij de nominee ligt. Er zal altijd bij een onderzoek uiteindelijk informatie gegeven MOETEN worden wie de feitelijke eigenaar is. Dit onderzoek zal wel een rechtsgeldig onderzoek moeten zijn MET een rechterlijke uitspraak. En dat wil in Engeland wel wat zeggen als je dat krijgt.

 

Dit is trouwens informatie die wij onze klanten STANDAARD meegeven en daar geen geheim van maken.

Mochten er meer vragen zijn wil ik ze gerust persoonlijk beantwoorden.

 

Groet

 

Rick

Link naar reactie
  • 0

Hallo, er is op deze site al veel over geschreven, ik heb de hele site afgezicht en ongeveer 3 jaar forum-berichten doorgelezen maar nog één belangrijk apsect is relatief onderbelicht...

 

Door als freelance consultant onder een CV - Ltd - Trust (NL - UK - Jersey) constructie te opereren, zou men nogal wat belasting geografisch kunnen "heralloceren". Adviseurs en constructie-dealers noemen vaak alleen de voordelen van dergelijke kerstbomen.

 

Echter, het feitelijk juridische eigendom ligt niet meer in eigen handen, maar in handen van een trust. Daarnaast is voor zover ik weet is de belastingdienst ook niet gek, en goed op de hoogte van dergelijke constructies.

 

Wat zijn de risico's van bijv. naheffingen en hoe groot is de kans dat trusts, agenten, etc handelen in strijd met mijn belang? Is er iemand die daadwerkelijk onder een dergelijke constructie werkt? Ik zou graag over ervaringen horen!

 

Dank, Jabra

 

Hi Jabra e.a.,

 

Dit is mijn eerste reactie op dit uitdagende forum.

Allereerst wat wil je bereiken met een buitenlandse constructie? In het geval van een Limited zijn er snel al wat voordelen op te noemen, maar vind jouw activiteit hier in Nederland plaats dan betaal je hier belasting. Een trust is een heel ander verhaal. Wel is het bij een trust zo dat er NOOIT een settlor is benadeeld in tegenstelling tot de banken in de Westerse wereld die benadelen hun klanten aan de lopende band :P. Aan de andere kant is het met een rechtsvorm (constructie) heel moeilijk om vreemd geld te verkrijgen bij de banken, daarboven op moeten de kosten niet voor de baten uit gaan lopen, vanzelfsprekend:) Is de fiscale winst meer dan 20.000 euro dan is een BV of Limited interessant. etc. etc. Maar let maar eens op hoe argwanend men naar een LTD kijkt. Dat is trouwens voornamelijk in Nederland zo en eigenlijk wel grappig als men beseft wat een fraudeurende praktijken er zijn gepleegt toen de BV haar intrede deed in Nederland.

Terugkomend op mijn eerste vraag, Wat wil je bereiken?

 

Vriendelijk groet

Frits the Cat

 

Ps ik heb inderdaad een limited opgericht, maar het bedrijf handelt veel in GB en daar kijkt men met argusogen naar een BV (tikkie overtrokken, maar toch..ter indicatie)

 

pps een offshore trust is vaak alleen interessant voor vermogende. De oprichting kost enorm veel geld en het afstorten en opnemen van fondsen is prijzig. Staat complete bscherming tegenover. Zoals Johan C. zegt... ieder voordeel heb een nadeel

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

allereerst natuurlijk hartelijk dank voor de reacties!

 

Misschien nog wat meer inputs:

- ik heb geen vreemd vermogen of leningen of wat dan ook, dusd e enige reden om naar een bank te gaan is geld te storten;

- ik lever mijn diensten alleen aan in het buitenland gevestigde entiteiten;

- het feitelijke werk wordt alleen buiten Nederland uitgevoerd (EU-wijd);

 

Ik verricht dus geen arbeid in Nederland, ik woon er alleen maar en daardoor heb ik de pech voor 52% aangeslagen te worden...

 

De constructie is dan ook eerlijk gezegd alleen bedoeld om te voorkomen dat de Nederlandse fiscus een onevenredig (en onnodig) deel van mijn fees op eet. Verder hoeft eea van mij niet per se al te verborgen etc te geschieden, want uiteindelijk wil ik wel mijn geld legaal naar Nederland repatrieren.

 

Thanks, Jabra

Link naar reactie
  • 0

Hi Jabra, ik heb "mijn" Ltd. opgericht via HJC in D'Haag (omgeving) Verder wel helemaal volgens Ned. regelgeving hier geregistreerd. Eerste jaars kosten 600 euro incl. mail service e.d. HQ van het Haags Juristen College is in GriekenlandCyprus ? (dacht ik) Ga eens met hen praten.

Als je meer wilt weten over een degelijk offshore trustfonds mail me dan geef ik je de link. Weet namelijk niet of die info hier op het forum toegestaan is

 

Frits the Cat

 

zonked4ever@hotmail.com

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen, wanneer je een Ltd. inschrijft bij de Kamer van Koophandel dan geven zij dit door aan SDU Uitgevers cq. de Staatscourant. Kennelijk is het verplicht om de inschrijving van een Ltd. te vemelden in de Staatscourant. Dit resulteert in een extra kosten post van ruim 65 euro. Toch altijd fijn als ze dit vooraf aangeven bij de KvK.

Link naar reactie
  • 0

Als toetje nog maar eens een reactie op de door BonosMores genoemde voordelen van een Limited of Ltd naar engels recht.

 

- Snellere oprichting (indien nodig incorporatie binnen 24 uur): mijn ervaring is dat een ondernemer even de tijd nodig heeft om allerlei zaken op te zetten (briefpapier, alg. voorwaarden, BTW nummer etc) en dus is een oprichting van een BV in 2 a 3 weken nooit een probleem.

 

- Lagere oprichtingskosten (mede doordat oprichting niet per notariele akte behoeft te geschieden): de notariele kosten bedragen circa 1500,- terwijl de tijd en kosten om te begrijpen wat een Ltd inhoud ook niet mis zijn. Zie hierna nog wat kritische noten..............

 

- Geen antecedentenonderzoek: dit is nu precies een reden voor velen om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de ondernemer.

 

- Geen kapitaalseis van EUR 18.000,-: voor een serieuse onderneming kan het m.i. nooit een probleem zijn om dit geld te storten op de bankrekening van de BV en "blijvend" ten behoeve van de operationele activiteiten van de BV aan te wenden (in plaats van naar prive terug te storten, het verboden zgn kasrondje)

 

En voor ondernemers die internationaal zaken doen heeft een Ltd een betere uitstraling dan de internationaal onbekende BV: wie zegt dat?

 

Ook meld BonosMores nog dat zijn bedrijf alle aanverwante services biedt zodat geen engels advocaat nodig is. Ik neem aan dat hiet gedoeld wordt op de company secretary werkzaamheden, het jaarlijks correct opstellen van de jaarcijfers en het indienen daarvan. Wellicht adviseert zijn bedrijf ook andere Ltd zaken.

 

Even kort wat je zoal moet bedenken, bijvoorbeeld als er iets mis gaat binnen met de Ltd.

 

Recent heb ik de node van 3 Nederlandse eigenaren van een Ltd van dichtbij mogen meemaken. De Nederlandse "Ltd" service provider en door hen aangewezen Nederlandse advocaat wist van toeten nog blazen over het engels recht. Er bleken allerlei filing bij het Companies House niet in orde, men wist niet welke engelse "companies law" van toepassing was op het uitschrijven, houden en notuleren van een bijzondere aandeelhoudersvergadering etc, ook niet hoe je een engelse directeur - tegen zijn wil - moet ontslaan en hoe het engelse arbeidsrecht en leerstuk van "unfair dismissal" eruit ziet, en er was niet ten tijde van de oprichting voorzien in een shareholders agreement die oplossing bood voor de bestuursimpasse waarin de Ltd verkeerde toen ik werd benaderd voor advies.

 

Als Nederlandse advocaat/jurist mag je je client in dit soort gevallen er op wijzen dat de client te rade moet bij een solicitor dwz een advocaat die gekwalificeerd is om volgens engels recht te adviseren. Vind die maar eens "goedkoop" in Nederland! Ontbreekt deze kwalificatie dan zal in veel gevallen de betrokken jurist geen dekking hebben voor beroepfouten onder zijn/haar Nederlandse beroeps aansprakelijkheidsverzekering. Ontbreekt die dekking dan mag je ook een veel lager uurtarief van de adviseur in kwestie verwachten en moet je ook het risiko inschatten wat er gebeurd als zijn/haar advies achteraf niet goed blijkt.

 

Tegenover de weinige voordelen staan dus behoorlijk wat nadelen. Ik zei al eerder in deze rubriek: goedkoop is soms uiteindelijk duurkoop!

 

Lawman

Ondernemingsrechtadviseur

PL Europe

 

 

 

Lawman

Ondernemingsrechtadviseur

Link naar reactie
  • 0

Over de argumenten kunnen we nog heel lang discussieren maar de rest: Midden in de roos !!!

 

Heel veel goedkopere aanbieders van een Ltd, gaat het eigenlijk alleen maar om de eerste verkoop. De begeleiding die daarna NODIG is wordt veelal vergeten. Ook door de client !

 

Zorg echt zoals Lawman al voorop stelt voor een GOEDE adviseur / agent in Nederland of UK. ALs je onderneming in Engeland na een of twee jaar uitgeschreven wordt, besta je gewoon niet meer als bedrijf!! met alle gevolgen...

 

Goedkoop is in heel veel gevallen DUURKOOP.

 

Groet

 

Rick

Link naar reactie
  • 0

Beste Robert,

 

Voordat je begint aan een Ltd zou ik nog eens kijken in de -ellenlange- rubriek die de Ltd discussie weergeeft. Ik heb hier vandaag nog een reactie op gezet voor diegene die -vooraf- willen weten wat je moet doen als het misgaat.......................

 

Lawman

Lawman

Ondernemingsrechtadviseur

Link naar reactie
  • 1

Beste Lawman,

 

Bedankt voor je adviezen en tips hier op het forum. De ellenlange rubriek die de Ltd discussie weergeeft heb ik al een aantal keer doorgelezen om een goede afweging te kunnen maken.

 

Ondertussen heb ik een paar dagen geleden een Ltd opgestart (met 1 eigenaar). Ik heb mij hier behoorlijk in verdiept voordat ik een keuze heb gemaakt en heb ook verschillende aanbieders vergeleken (ben al zo'n twee jaar bezig met het verkrijgen van informatie m.b.t. allerlei terreinen van het ondernemen, waaronder dus ook rechtsvormen).

 

Om in te gaan op enkele punten:

- "Lagere oprichtingskosten (mede doordat oprichting niet per notariele akte behoeft te geschieden): de notariele kosten bedragen circa 1500,- terwijl de tijd en kosten om te begrijpen wat een Ltd inhoud ook niet mis zijn."

De kosten voor oprichting waren in ieder geval een stuk lager. Tijd om te begrijpen wat een Ltd (BV's, NV's enz.) inhoud vond ik zelf wel een nuttige tijdsbesteding. De een gaat in het weekend stappen, de ander duikt achter z'n pc en spit forums als deze door...

 

- "Geen antecedentenonderzoek."

Mocht je ooit nog eens klant van me worden, dan ga ik desnoods zelf naar het gemeentehuis/politiebureau voor een verklaring van goed verdrag ;) Met het antecedentenonderzoek zou ik zelf geen problemen hebben, maar er zullen inderdaad best wel louche figuren zijn voor wie dit een uitkomst is. Dit probleem blijf je toch houden, bijvoorbeeld bij overdracht van lege bv's klik

 

- "Geen kapitaalseis van EUR 18.000: voor een serieuse onderneming kan het m.i. nooit een probleem zijn om dit geld te storten op de bankrekening van de BV en "blijvend" ten behoeve van de operationele activiteiten van de BV aan te wenden (in plaats van naar prive terug te storten, het verboden zgn kasrondje) "

Ik denk dat er weinig banken zijn die een jonge student 18.000 euro lenen. Ik heb wel wat kapitaal, maar dit heb ik gebruikt voor de oprichtingskosten, huisstijl, legale software, apparatuur en dergelijke.

 

Dat is zo'n beetje mijn kant van het verhaal. Ik had natuurlijk ook een eenmanszaak kunnen starten. Dit heb ik om 2 redenen niet gedaan:

Reden 1: Aansprakelijkheid: nu de klanten en ook de websites groter worden, komen er meer belangen op het spel te staan. Voor een simpele "reclamefolder/digitaal uithangbord" website (om het zo maar te noemen) is het niet zo heel erg, mocht er eens iets misgaan, ook al probeer je dat voor de volle 100% te voorkomen. Krijg je echter te maken met websites en applicaties waar ondernemingen hun brood mee verdienen, dan heb je een groter probleem als het een keer misgaat en zeker als het aantoonbaar jouw fout is. Ik heb nu gelukkig een zeer goede verstandhouding met mijn klanten, maar als ze over 2 jaar flink gegroeid zijn en het gaat dan mis, dan kan ik het niet hebben om bijvoorbeeld 30.000 euro te moeten ophoesten als schadevergoeding. Zou ik een eenmanszaak hebben, dan wordt dat allemaal op mij persoonlijk verhaald (goede aansprakelijkheidsverzekeringen voor deze branche zijn erg moeilijk te krijgen) en ben ik failliet.

 

Nu weet ik dat er hier mensen/ondernemers zijn, die op dit gebied meer

"doen" dan "denk"-types zijn en pretenderen liever een eenmanszaak/vof op te richten en dan hopen dat het wel allemaal losloopt als men onverhoops failliet gaat. Uit ervaringen van failliet gegane ondernemers (onder meer hier in topics hier op higerlevel), blijkt dat zoiets erg lang achter je aansleept. Dus kies ik zoveel mogelijk het zekere voor het onzekere.

 

Reden 2: Ik vind het ook erg leerzaam om de wat minder gebaande wegen te gaan. Om goede afwegingen te kunnen maken heb ik zoveel mogelijk meegepikt van alles wat internet maar bijvoorbeeld ook de startersdagen van de KvK te bieden hebben op dit gebied. Je steekt er erg veel van op en het zal in de toekomst vast nog eens van pas komen.

 

Ik wil jou en alle andere actieve leden hier op Higherlevel in ieder geval hartelijk danken voor allerlei nuttige bijdragen. Ik heb niet erg veel posts achter mijn naam staan, maar dat komt vooral omdat ik regelmatig gebruik maak van de zoekmachine die erg nuttige informatie levert.

 

Met vriendelijke groet,

 

Robert

 

 

EDIT link aangepast

Link naar reactie
  • 0

Even een kleine aanvulling op de Trusts:

 

- De regelgeving rondom Trusts is erg complex en wordt door de jacht van de fiscus hierop ook steeds complexer. In Nederland moet je nu al jouw belang in een Trust op je aangiftebiljet aangeven (en doe je dat niet, dan ben je strafbaar) en dat kan alleen nog maar omzeild worden door alle bevoegdheden over te dragen aan iemand anders. Zoals Lawman ook al aangeeft: dan moet je wel heel erg veel vertrouwen in deze beheerders hebben, aangezien zij vanaf dat moment alles kunnen bepalen en jij officieel geen enkele zeggenschap meer hebt.

 

- Aantrekkelijke landen voor Trusts zoals Jersey vereisen dat de boekhouding in deze landen wordt bijgehouden en dat de liquide middelen (lees: winst) ook op een bankrekening in deze landen worden aangehouden. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar let er wel even op dat het saldo op deze bankrekening van de Trust is en niet van jou als ondernemer. De Trust profiteert alleen van een aantrekkelijk belastingtarief, jij als ondernemer niet. Als je dat geld naar jou overschrijft, moet de Trust daarvoor dus een reden hebben (en het aantal argumenten is nihil; schenken mag al niet meer) en moet jij daarover inkomstenbelasting betalen.

 

Het niet aangeven van deze inkomsten is weinig zinvol: alle overschrijvingen vanaf Jersey naar Nederland worden automatisch aangemerkt als een ongebruikelijke transactie en gemeld bij het MOT. De enige manier om het geld dan nog vanaf de Trust naar jou te sluizen is door dit op te nemen in contanten (hiervoor moet je zelf dus naar Jersey afreizen). Maar dan zit je weer met het probleem dat je een enorme koffer vol met zwart contant geld hebt wat je ook niet zonder vragen op jouw eigen rekening kunt storten.

 

Over de Ltd nog even dit:

 

- Ik heb zelf ook enige tijd een Ltd gehad en daar heb ik slechte ervaringen mee. De Ltd was snel en goedkoop opgericht en lijkt heel aantrekkelijk, maar schijn bedriegt. Zo brengt de inschrijving in het handelsregister van de KvK al erg veel rompslomp met zich mee en begint het gedonder pas echt als je formulieren van de Engelse fiscus en Companieshouse ontvangt waar je je geen raad mee weet. Dan kun je wel aankloppen bij jouw "leverancier", maar die beperkt zich veelal tot de levering van de Ltd en daarna kun je het allemaal zelf uitzoeken.

 

Mensen met ervaring met de Engelse fiscus en Companieshouse zijn in Nederland niet dik gezaaid (ik heb geen enkele goede optie gevonden), om over juristen nog maar te zwijgen.

 

En vergeet niet dat je voor het wijzigen van een Ltd (zoals een nieuwe handelsnaam, etc.) alleen direct bij het Companieshouse terecht kunt en zij van jou verlangen dat je met elk wijzigingsformulier contant geld meestuurt. En dan hebben we het over Engelse ponden, die je dus eerst (tegen betaling van wisselkosten) moet opnemen bij de bank.

 

Kijk alsjeblieft niet alleen naar de voordelen van een Ltd en de oprichtingssnelheid, maar bedenk je ook dat jouw bedrijf vanaf dat moment onder het Engelse recht en de Engelse regelgeving valt!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 72 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.