• 0

Nieuwe website bqriuz

Omschrijving van je concept:

Hoi allemaal,

 

Een aantal maanden terug heb ik ook jullie feedback gevraagd op mijn website, echter heb ik in navolging van jullie adviezen in twee draadjes Website bqriuz en Forum idee mijn website geheel omgegooid.

 

De website heeft nu een aantal componenten, namelijk:

 

[*]Een blog met als doel meer verkeer te genereren door de content (interesses opwekken). Tevens vind ik het leuk om te schrijven en naar de samenleving als geheel te kijken en daarover te 'filosoferen'.

[*]Een forum met als doel gratis mensen te helpen die vragen hebben, en van daaruit eventueel mensen te interesseren voor betaald aanbod.

[*]Een aanbod van diensten die ik bied, counseling en coaching. Tevens heb ik vrij uitvoerig mijn profiel opgenomen.

[*]Informatiepagina's ter ondersteuning van het aanbod.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

De website laten bouwen en inhoudelijk gevuld.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

De route van buiten naar binnen is dan:

Surfen/zoeken > Blog artikelen lezen > Forum gebruiken voor vragen > Aanspreken aanbod

 

Ik wil dus graag aantrekkelijke Blog artikelen bieden en via andere sites/communities/fora vindbaar zijn.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

De meeste aanbieders van counseling en coaching hebben alleen een aanbod gedeelte. Dit is prima voor naslag als potentiële klanten gaan kijken nadat ze een visitekaartje hebben gekregen of een tip van iemand anders. Echter voor vindbaarheid op het internet zelf is het veel lastiger, dan kan een blog en veel informatie eerder leiden tot hits.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Ik heb de volgende specifieke vragen:

 

[*]De doelgroep voor het aanbod is zowel bedrijven als particulieren. Zijn de Blog artikelen die ik tot nu toe heb geplaatst interessant genoeg? Wat zou ik kunnen verbeteren of toevoegen?

[*]Ik heb mijn website reeds bij veel portals aangemeld en ook mijn blog in het algemeen bij enkele verzamelsites als technocrati. Weten jullie communities en netwerken waar mijn Blog gemeld kan worden, en waar ook serieuze mensen aan deelnemen. (NB. Registratie op mijn website is verplicht, omdat ik geen onzinreacties wil gaan moderaten.)

 

Andere feedback, suggesties en opmerkingen zijn ook welkom.

 

Nieuwe website bqriuz

 

Alvast dank, Nico.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

  • 0

Hoi Nico,

 

Technisch: De links in je forumposts naar de artikelen werken niet (krijg 404 pagina). Verder zou ik links op eigen site niet in een nieuw venster laten openen.

 

Mijn eerste indruk verder:

Als ik op de site kom snap ik niet meteen waar het over gaat. Veel mensen zijn dan al weg. Wat is precies je bedoeling met de website?

Een forum is alleen interessant als er veel mensen actief deelnemen. Hoe wil je dat met deze site en met de vele concurrentie op forum gebied voor elkaar krijgen?

 

Link naar reactie
  • 1

1e indruk, ow ik ben op een soort portal beland, wat een drukte allemaal.

2e indruk Ik zie een forum en een blog, oke het is een soort community

 

De balk helemaal bovenin trekt net als de tweede menubalk veel aandacht. In de bovenste balk staan voornamelijk huishoudelijke mededelingen, die vind je op 99% van de site onderin. Je kunt het best anders doen maar waarom maak je dat statement terwijl het de overzichtelijkheid op je site niet ten goede komt.

Het grapje met de kleuren en de foto's is leuk maar ik kom voor nformatie, niet om bij elke wisseling in het menu de indruk te krijgen dat ik op een andere site beland ben.

 

Er staat een boel op maar niks over jezelf. ow toch, als ik flink doorgraaf vind ik wel iets.

 

Al met al snap ik na wat rondkijken nog steeds niet goed wat je aanbied. Blog en Forum schreeuwen je tegemoet.

Welke boodschap denk je dat je hiermee uitstuurt ?

 

Waarom heeft jouw persoonlijk profiel en jouw aanbod een ondergeschikte plaats op de site, een plaats die nu stevig opgeëist worden door blog en forum.

 

Bedenk ook eens wat voor boodschap je naar je cliënten stuurt doordat je zo prominent ook bezig bent je eigen mening te verkondigen.

 

Als ik vervolgens in het zeer vage blauw je aanbod ga bekijken sla ik stijl achterover van je uitleg over counselling (dubbel ll idd).

Counselling is dus niet raad geven ! Dat doet een adviseur. Hier haak ik maar even af.

 

 

Mijn totale indruk

Ik vind het een nogal onduidelijk en onoverzichtelijk verhaal.

 

Paar simpele vragen dan maar;

Kun je in jouw eigen woorden omschrijven wat het verschil is tussen adviseur, een coach en een counsellor ?

 

Welke opleiding(en) heb je gevolgd voor dit vak?

 

Hoelang ben je al bezig met jouw praktijk ?

 

Wanneer denk je het punt te bereiken waarop het aantal clienten gelijk is aan je doelstelling ?

 

Heb je specialisaties of wil je gewoon alles gaan doen ?

 

Hoe is de site tot stand gekomen, welke opdracht heb jij aan de webdesigner meegegeven?

 

Heb je sites van andere coach/counsellors bezocht en welke elementen spraken je daarin aan ?

 

Wat zijn je eigen verwachtingen ten aanzien van het aantrekken van clienten via je website ?

 

Waar baseer je deze verwachtingen op?

 

Heb je zelf ervaring met regelmatig bloggen ?

 

Heb je zelf ervaring met forumbeheer en of hoe je een succesvol en levendig forum opbouwt?

 

Wat zijn voor jouw belangrijke elementen als het gaat om sfeer ? Wat wil je uitstralen ? Wat is je boodschap ?

 

Waarom heb je je blog en het forum zo prominent op je site neergezet ?

 

Waarom denk je dat je daarmee clienten aan kunt trekken.

 

Heb je er bij stilgestaan dat het internet niet ophoud bij de reisgrens van jouw clienten ?

 

Je hebt ons hier om advies gevraagd, heb je ook gesproken met de clienten die je al hebt en hun gevraagd hoe zij jou gevonden hebben ?

 

Wat was het antwoord van hun op de vraag "ik ga er een forum en een blog aan toevoegen, wat vind je daarvan?"

 

Aan wie heb je de site nog meer voorgelegd, alleen aan vrienden en bekenden die allemaal keurig het sociaal gewenste antwoord geven of heb je ook kritische mensen met kijk op jouw clientengroep gevraagd?

 

Ik heb er nog wel een paar maar laat het hier ven bij.

FYI in mijn eigen netwerk heb ik een kleine 100 therapeuten van psychiaters, psychologen tot coaches. Met een aantal van hen voer ik wel eens gesprekken over hun eigen aanwezigheid of juist afwezigheid op het web.

Link naar reactie
  • 0
tip: zet je website in je 'handtekening'.

 

Dank je Fred, heb mijn handtekening erin gezet.

 

Technisch: De links in je forumposts naar de artikelen werken niet (krijg 404 pagina). Verder zou ik links op eigen site niet in een nieuw venster laten openen.

 

Dank je Cath, ik heb de links aangepast. Dit ging verkeerd omdat ik later de url structuur iets heb aangepast. De nieuwe vensters in de forumposts zijn er om niet weg te springen uit het forum en dan later weer te moeten zoeken. Wellicht moet ik de integrale blog tekst overnemen in de opening post op het forum.

 

Als ik op de site kom snap ik niet meteen waar het over gaat. Veel mensen zijn dan al weg. Wat is precies je bedoeling met de website?

 

Op de homepage heb ik dat geprobeerd uit te leggen. Wanneer je over de gekleurde balkjes browst, dan zie je per balkje een uitleg/toelichting verschijnen.

 

Een forum is alleen interessant als er veel mensen actief deelnemen. Hoe wil je dat met deze site en met de vele concurrentie op forum gebied voor elkaar krijgen?

 

De site is een maand oud en ik heb nog niet echt moeite gedaan om bezoekers te trekken. Het forum heeft ook van mij nog het minste aandacht gehad. Ik twijfel trouwens zelf ook over of een forum gaat werken voor ontwikkelingsvragen, mensen moeten zich dan veilig genoeg voelen om een vraag te stellen (kan trouwens wel anoniem). Daar dit onderdeel het verste weg is, heb ik nu in eerste instantie meer aandacht voor de Blog en de combinatie van Blog en Aanbod.

 

1e indruk, ow ik ben op een soort portal beland, wat een drukte allemaal.

2e indruk Ik zie een forum en een blog, oke het is een soort community

 

Dank je Merkava, ik merk dat je erg betrokken bent en dat mijn site je prikkelt.

 

De bedoeling van mijn site is meer verkeer genereren door de blog (en later forum). Door de blog artikelen krijg ik meer hits en er kan een community ontstaan. Van daaruit hoop ik mensen met het aanbod te laten kennismaken. Louter alleen aanbod plaatsen betekent dat ik niet meer kan laten zien dan honderden andere begeleiders. Wanneer je nu zoekt op bijvoorbeeld 'counseling coaching' sta ik op pagina 1 in google.

 

Met de blog probeer ik mensen te inspireren en te stimuleren. Ik probeer mijn eigen mening niet teveel te geven, maar dit kan niet altijd, en tenslotte vind ik dat ook begeleiders best een eigen mening mogen hebben en als klanten dat niet bevalt dan is er toch geen 'klik'. Ik wil mensen graag een andere kant laten zien, ze te laten doordenken, ze een handvat te geven of hun verantwoordelijkheidsgevoel aan te wakkeren. Hoop dat dat me lukt met de blog artikelen. Heb je er een paar gelezen en lukt dat voldoende of niet?

 

De spelling en de definitie van 'counseling' heb ik uit de wikipedia overgenomen. Ook andere bronnen spreken van counseling met slechts 1 el, dus houd ik dit aan. In deze definitie staat 'raad geven' als letterlijke vertaling. Terwijl ik met je eens bent dat counselors en coaches in pure uitoefening geen raad geven, is het in de praktijk onmogelijk en wat mij betreft ook veel te krampachtig om nooit te willen meedenken met een cliënt. Ik stel voor deze draad niet te gebruiken voor een discussie hierover, want ik ben juist op zoek naar antwoorden op de twee specifieke vragen die ik in mijn openingspost heb gesteld.

 

De ongeveer twintig vragen die je me vervolgens stelt vind ik goede vragen, maar op deze manier op mij afgevuurd komen ze nogal bedreigend over. Ik vraag om reactie op mijn blog artikelen en jij vraagt welke opleiding ik voor het vak heb gevolgd. Je sluit af met een FYI... ben jij het opperhoofd van alle begeleiders misschien? Toch zal ik zeker nadenken over jouw vragen, me de strekking erachter ter harte nemen en er iets mee doen voor mezelf en mijn site.

Link naar reactie
  • 0

Beste Nico,

 

Het is best lastig om een website als de jouwe te beoordelen, als je niet op de hoogte bent van de ontstaansgronden en achterliggende business. Ik vind de website er in ieder geval goed verzorgd uit zien, dat is een plus.

 

Inhoudelijk sluit ik mij aan bij de vorige posters. Ik zie de essentie van de website niet. Het is een bedrijf, en een blog/forum/community met maatschappelijke insteek. Naar mijn idee val je met deze benadering en uitvoering tussen de spreekwoordelijke 'wal en het schip'. Ik zou hierin een keuze maken. Of je legt de nadruk op je bedrijf, en daarin kan best een blog, zolang maar duidelijk is dat jij dat als ondernemer voedt. Of je kiest voor een algemeen/maatschappelijke insteek, maar dan zou ik het ook helemaal zo aanpakken. Natuurlijk kun je hierin vermelden dat zo'n website een initatief is van jouw bedrijf.

 

Blog inhoudelijk vind ik het persoonlijk wat diffuus. Ik heb er een aantal gelezen, en ik vond ze vrij algemeen van aard, en niet toewerken naar een vernieuwend inzicht. Daarnaast zeg je zowel voor particulier als zakelijke markt diensten te verlenen. M.i. is dat te breed. Voor de particuliere markt zal dat nog geen grote belemmering zijn, voor de zakelijke markt denk ik wel. Ik zou specifieker gaan mikken op een doelgroep waar je zakelijk goed in bent / meer mee wilt doen. En dan ook specifieker toegevoegde waarde voor die doelgroep in je blogs presenteren.

 

Al met al heb je m.i. een nette basis, maar is het nu zaak nog enkele keuzes te maken, en specifieker te gaan mikken en schrijven.

 

Groet, Martijn

Verbind.nl 'Zonder wrijving geen glans'
Link naar reactie
  • 0
Op 17-10-2009 om 15:04, Nico Cost zei:
De ongeveer twintig vragen die je me vervolgens stelt vind ik goede vragen, maar op deze manier op mij afgevuurd komen ze nogal bedreigend over. Ik vraag om reactie op mijn blog artikelen en jij vraagt welke opleiding ik voor het vak heb gevolgd. Je sluit af met een FYI... ben jij het opperhoofd van alle begeleiders misschien? Toch zal ik zeker nadenken over jouw vragen, me de strekking erachter ter harte nemen en er iets mee doen voor mezelf en mijn site.

 

Waarom voel jij je bereigd door deze vragen ?

Het zijn gewoon vragen die ik jou stel om een beeld te kunnen vormen van jou als coach. Dat heeft niets met goed of fout te maken. De site is jouw keuze en daarom zal het het type mens aantrekken dat zich hierin kan vinden.

De vraag over opleiding stel ik puur om een beeld te vormen. Zoals je misschien zelf ook wel weet is er een heel scala aan coachingsopleidingen in Nederland. Van schriftelijke cusussen die je in korte tijd kunt afraffelen tot opleidingen die enkele jaren duren waarbij ook de praktijklessen een belangrijke rol spelen.Een logisch gevolg daarvan is volgens mij een groot verschil in kwaliteit is. De korte opleiding zal een hele andere coach opleveren die op een heel ander niveau functioneert dan de coaches die meer tijd in hun opleiding investeren.

Coach counsellor (met 1 of 2 ll'en maakt mij niet uit) is geen beschermde beroepstitel en dus kan iedereen zich coach/counsellor noemen, ook mensen die geen enkele opleiding in die richting hebben genoten maar denken een of andere gave te hebben. Niet wetende dat ze hun eigen troep op anderen projecteren, de zogenaamde overdracht en tegenoverdracht.

 

Terug naar de site, tot nu toe snap ik weinig van jouw beweegredenen om op deze wijze op internet aanwezig te zijn. Dat komt doordat ik me met de beperkte informatie geen duidelijk beeld kan vormen  waarom er voor deze benadering heeft gekozen. Dat is dan ook de reden waarom ik een aantal vragen op je afgevuurd heb om erachter te komen wat jouw beweegredenen zijn. Zonder die antwoorden kan ik ook niet doorvragen, want nogmaals, er is geen goed of fout.

 

Ik kan hier mijn eigen visie neerzetten over het gebruik van het internet (e-health) maar het gaat hier om jouw visie niet om de mijne.

 

Verder begrijp ik niet waarom jij mijn opmerking over het feit dat ik met meerdere typen hulpverleners met enige regelmaat gesprekken voer over hun aanwezigheid of afwezigheid op het web mij tot oppperhoofd maken, ik snap werkelijk niet waar jij die overtuiging vandaan haalt en lijkt in die zin dan ook wel erg veel op een belemmerende overtuiging.

Ter aflsuiting een retorische vraag, waarom voelen mensen zich toch altijd zo snel bedreigd en of onzeker zodra iemand te kennen geeft kennis en ervaring op een bepaalt te terrein te hebben ?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb even rondgekeken. Ik zie niet zo snel iets over de persoon. Dat zou er wel moeten zijn (en als het er is, meer prominent): mogelijke klanten willen vast wel weten met wie ze te doen hebben als coach. Referenties?

 

Daarnaast vind ik de steeds wisselende foto's wel mooi, maar ook afleidend. Ik heb zelf gekozen voor een wisselende foto per pagina. Ik hou zelf niet zo van animatie.

 

Ik heb het al eerder gezegd in het forum draadje: een forum pas toevoegen als er een behoefte is. Niets zo triest als een niet-gebruikt forum. Dat nodigt zeker niet uit om daar iets te plaatsen. Als ik een vraag of opmerking heb over een blog artikel zou ik die daar willen plaatsen en niet 'ergens' (waar?) op het forum.

 

Als je bronnen vermeldt (zoals Wikipedia) zet er dan ook een link bij.

 

De blogartikelen heb ik niet gelezen dus daar geen mening over.

 

Ben het ook met Merkava eens dat de bedoeling van je site op mij onduidelijk overkomt.

 

 

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Beste Nico,

 

doelstellingen en doelgroep zijn en blijven me volstrekt onduidelijk, ook met de toelichting in deze draad op Higherlevel. Bedrijven en particulieren, dat is toch geen doelgroep.

 

Look, feel en link naar counseling en coaching zijn en worden me niet bepaald duidelijk. De uitstraling is clean/zakelijk, i.t.t. de inhoud.

 

Ik ben bedrijf en particulier maar voel me geenszins aangesproken door de inhoud van deze microblog/site. Ik zou alleen maar verstrooid raken, als je deze aanpak ook als coach of counsellor hanteert.

 

Hoeveel tijd zit hier in en wat wil je er (uiteindelijk) mee bereiken?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
Het is best lastig om een website als de jouwe te beoordelen, als je niet op de hoogte bent van de ontstaansgronden en achterliggende business. Ik vind de website er in ieder geval goed verzorgd uit zien, dat is een plus.

 

Dank je Martijn.

 

Het is inderdaad lastig om de opzet van de website te beoordelen als je de achtergrond en beweegredenen niet kent. Ik heb het een klein beetje uitgelegd en toegelicht. Ik begrijp dat mensen direct vragen over de opzet hebben als ze op de site komen, daar ga ik wel over nadenken.

 

Het is een bedrijf, en een blog/forum/community met maatschappelijke insteek. Naar mijn idee val je met deze benadering en uitvoering tussen de spreekwoordelijke 'wal en het schip'.

 

De site is inderdaad twee dingen ineen en dat zie je niet of nauwelijks bij anderen, dus roept dat vragen op, en wellicht ook wat weerstand. Ik ben redelijk eigenwijs en geloof in deze opzet, hou dus nog even vast eraan.

 

Blog inhoudelijk vind ik het persoonlijk wat diffuus. Ik heb er een aantal gelezen, en ik vond ze vrij algemeen van aard, en niet toewerken naar een vernieuwend inzicht. Daarnaast zeg je zowel voor particulier als zakelijke markt diensten te verlenen. M.i. is dat te breed. Voor de particuliere markt zal dat nog geen grote belemmering zijn, voor de zakelijke markt denk ik wel. Ik zou specifieker gaan mikken op een doelgroep waar je zakelijk goed in bent / meer mee wilt doen. En dan ook specifieker toegevoegde waarde voor die doelgroep in je blogs presenteren.

 

Top, met deze antwoorden op mijn vragen wil ik zeker iets gaan doen.

 

Ik zie niet zo snel iets over de persoon Nico Cost. Dat zou er wel moeten zijn (en als het er is, meer prominent): mogelijke klanten willen vast wel weten met wie ze te doen hebben als coach. Referenties?

 

Op de hoofdpagina bij Aanbod schrijf ik dat ik het heel belangrijk vind dat potentiële klanten mij kennen. Daarom heb ik ook vrij uitgebreid mijzelf blootgegeven via de links te vinden in de linkerkolom onder het aanbod blokje.

 

De blogartikelen heb ik niet gelezen dus daar geen mening over.

 

Jammer, want daar gaan nu juist mijn specifieke vragen over. Mocht het liggen aan je vorige post, dat de links niet werkten, dan kwam dat waarschijnlijk doordat ik bezig was met enkele wijzigingen door te voeren. Alle artikelen zijn nu goed toegankelijk. Hoop dat je toch nog even wilt kijken.

 

Bedrijven en particulieren, dat is toch geen doelgroep.

 

Persoonlijke ontwikkeling betreft mensen, dus zowel particulieren als medewerkers en managers. Dan kan dat toch de doelgroep zijn? Dat de doelgroep wellicht te breed is, begrijp ik wel. Ik heb vooralsnog de doelgroep zo breed ingestoken, omdat ik zoveel mogelijk opties / richtingen wil openhouden. Ik hoop door het uitgebreid beschrijven van mijzelf en mijn ideeën over begeleiden juist die mensen aan te trekken die ik goed kan helpen. Ik zoek nog naar een manier om dit korter en krachtiger te doen.

 

Hoeveel tijd zit hier in en wat wil je er (uiteindelijk) mee bereiken?

 

Goed punt waar ik nog eens goed over na ga denken.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 219 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.