• 0

Forum kopen voor een website

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

  • 0

Een opensource forum zoals phpBB of vBulletin zijn gewoon gratis te downloaden. Het installeren kun je eventueel uitbesteden, dit zal, als je verder niet veel aanpassingen wilt, niet meer dan een tientje hoeven kosten..

 

vBullitin is geloof ik geen gratis forum..

 

Op de volgende site staan een aantal gratis opensource forums:

http://webtecker.com/2008/05/02/8-popular-open-source-forums/

 

Zelf heb ik vroeger een aantal keren gebruik gemaakt van phpBB,

wat mij overigens goed bevallen is. ;)

http://www.Papierdump.nl - De goedkoopste aanbieder van papier
Link naar reactie
  • 0

vBulletin is inderdaad niet gratis meer,al lang niet meer,jaren geleden was dit namelijk wel gratis.

Ik meen dat vBulletin op het moment $195 kost,is vrij aan de prijs,maar dan heb je wel goed werkende forum software.

PhpBB wordt ook veel gebruikt en daar zou ik ook gewoon mee beginnen om te kijken of het forum aanslaat,kun je altijd later upgraden naar een betaalde versie als vBulletin of IPB.

Wat betreft de kosten voor het implementeren van het forum in de style van jou website ligt geheel aan wat je wilt.

Waarschijnlijk zullen de designers hier op het forum er meer over kunnen vertellen.

Link naar reactie
  • 0

Kijk voor een vergelijking van software ook even op Forummatrix.

Of op de vergelijkingslijst van wikipedia;Comparison of internet forum software

 

De gratis open source software werkt vaak goed alleen soms loop je even tegen het nadeel aan dat na een update niet meteen de taal bestanden zijn aangepast. Zo gebruiken wij op een forum PunBB software. Na de vorige update heeft het vrij lang geduurd voor er weer een Nederlandse versie beschikbaar kwam, tot die tijd stond alles er weer in het Engels.

 

Ik raad je aan eerst even goed na te denken over het gebruik van het forum. Als je in het overzichten kijkt dan zie je dat er heel veel mogelijk is,maar hoe meer functionaliteiten je toevoegd hoe ingewikkelder het kan worden om het forum te beheren.

Link naar reactie
  • 0

Als het een totaal onbekende is (door wie je het laat doen) zou ik een vaste prijs afspreken, tenzij je het door een student laat doen die alleen tegen uurtarief doet en die je wel vertrouwd. Je kan eventueel de ontwerp door persoon a laten maken en het omzetten naar stylesheet / template naar persoon b. Dit omdat de echte ontwerpers niet altijd genoeg kennis hebben van php/css.

Link naar reactie
  • 0

Allemaal bedankt voor de reactie.

 

Als ik iemand een forum laat bouwen/maken, zou dan verstandig zijn om een uurtarief te hanteren of een totale prijs van het pakket af te spreken?

 

Het laten ontwikkelen van een compleet forum is flink wat werk. Een forum is de absolute koploper die de statement "Je kan het zo gek maken als je wilt" onderstreept!

 

Mocht je een forum willen laten ontwikkelen, zal je van te voren echt precies moeten uitzoeken welke functionaliteiten je in je forum wilt hebben.

 

Het beste is dan ook om een totaal prijs af te spreken met de ontwikkelaar, maar geloof me... dit gaat niet goedkoop worden.

www.zeauw.nl - Bouwt websites die werken

www.xill.nl - Maatwerk hosting oplossingen

www.smsservicecenter.nl/maatwerk/ - Maatwerk op het gebied van sms diensten!

www.kevinflorijn.nl - De nieuwste website van zanger Kevin Florijn

Link naar reactie
  • 0

Ik zou beginnen met een Open Source forum, aangevuld met modules waardoor je de functionaliteit uit kunt breiden. Dit soort zaken vergen weinig investering en kunnen door de meeste web-techneuten voor jou snel en gemakkelijk geinstalleerd worden.

 

Daarnaast hebben de meeste van deze fora ook de mogelijkheid om met thema's te werken, hiermee kun je dus het uiterlijk van je forum aanpassen.

 

Als budget voor jou de belangrijkste factor is, kun je een standaard thema gebruiken, of kiezen voor 1 van de vele extra thema's die vaak tegen kleine bedragen aan te schaffen zijn.

 

Wanneer je dan eenmaal zeker weet dat het forum an sich je bevalt en de modules die je extra hebt laten inbouwen ook naar tevredenheid werken, kan je altijd nog een designer in de arm nemen en die op maat een thema laten bouwen dat 100% aansluit bij de look en feel van je site waarin je het wilt laten integreren.

 

 

Forumsoftware die ik hier nog niet gesuggerreerd heb zien worden maar die zeker ook de vermelding waard is, is in mijn optiek Simple Machines Forum, kortweg SMF.

 

Succes met je zoektocht en je keuzes.

Link naar reactie
  • 0

Een forum from-scratch (laten) bouwen is onzin, je gaat het wiel 2x uitvinden en je wilt er niks mee.

vBulletin is een van de betere, maar phpBB is gratis en ook goed.

 

Mijn advies;

Installeer phpBB, zoek een leuke template uit en je hebt een goed begin.

Mocht je dan nog extra functionaliteit nodig hebben, huur dan daarvoor een programmeur in welke bewezen kennis van de software heeft.

Link naar reactie
  • 0

Allemaal bedankt voor de reactie.

 

Als ik iemand een forum laat bouwen/maken, zou dan verstandig zijn om een uurtarief te hanteren of een totale prijs van het pakket af te spreken?

Geheel afhankelijk van de situatie. Een custom made forum is zelden een goede oplossing, de kosten kunnen daar zelfs bij een goedkope developer in de duizenden euro's lopen en dan heb je niet zo'n uitgebreid product als vBulletin, bijvoorbeeld.

 

Als je een vBulletin professional in de arm neemt (die dus echt specialist op het gebied is) is een vaste prijs vooraf vaak goed af te spreken. Zo iemand zal een goed beeld hebben van de tijd die zoiets kost en vaak ook goed werk afleveren (vraag altijd naar referenties of een portfolio!). In het geval van een niet-expert zul je een lager uurtarief tegemoet kunnen zien, maar daar zal meer tijd in gaan zitten. Dat betekent niet dat de kwaliteit minder zal zijn, integendeel. Het blijft echter altijd een kwestie van goed zoeken. Ga niet in zee met de eerste de beste en geef gerust een paar honderd euro meer uit om het goed te laten doen.

 

Bedenk je ook dat het technisch beheer van een dergelijk forum geen "peanuts" is. Zet daar een maandelijks bedrag voor apart, zeker als je het goed gedaan wilt hebben.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Bedenk je ook dat het technisch beheer van een dergelijk forum geen "peanuts" is. Zet daar een maandelijks bedrag voor apart, zeker als je het goed gedaan wilt hebben.

 

Wat bedoel je met technisch beheer? Wat valt er te beheren als een forum eenmaal online is ?

Een forum is een stuk software. Software evolueert. vBulletin heeft heel regelmatige upgrades aan de software waarvan het zeer zinnig is ze door te voeren. Daarnaast verandert je wensenpakket ook. Eens in de zoveel tijd ga je een feature missen die je ingebouwd wil hebben. En zeker bij panieksituaties op een goedlopend forum is het handig bepaalde zaken onder een SLA te hebben zitten.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0
Het installeren kun je eventueel uitbesteden, dit zal, als je verder niet veel aanpassingen wilt, niet meer dan een tientje hoeven kosten..

 

Ik meen dat vBulletin op het moment $195 kost,is vrij aan de prijs,maar dan heb je wel goed werkende forum software.

 

En ik lees nog negen keer het woordje 'gratis'.

 

Begin even te twijfelen of ik op een ondernemersforum zit of op één of andere hobby site. Heb net 750 euro uitgegeven aan een CASE tool die het beste aansluit bij mijn eisen, wensen en budget (open source versies waren niet stabiel / te beperkt, IBM's Rational is beter maar de prijs minder ;) ) Levert me nu al tijdwinst op en de kosten heb ik er in 2-3 project uit (geinvesteerde tijd in een jaar)

 

Houd ook in je achterhoofd dat migreren zeker niet gratis is. Overstappen naar andere software kan zelfs best een kostbare aangelegenheid zijn.

Link naar reactie
  • 0

Heb je helemaal gelijk in Willem. Goedkoop kan duurkoop zijn. De forum-wereld wordt echter gedomineerd door vBulletin en dat is niet voor niets. Die jongens verdienen natuurlijk ook goed op dat pakket, want er draaien duizenden vBulletin forums over de hele wereld. Maar inderdaad, voor specifiekere applicaties moet je soms diep in de buidel tasten.

 

Ik maak zelf veel custom applicaties voor klanten, dan ben je zelfs voor 750 euro nog nergens. Maar daar gaan dan ook vaak een paar weken in zitten.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Wie kan mij iets meer vertellen over de forums (als product) voor een website.

Wat zijn de prijzen hiervan, wie heeft hier ervaring mee?

Hoeveel er aan de standaard templates aangepast moet worden bepaald natuurlijk de kosten van het op maat aanpassen.

 

Voor een normale website inderdaad een open-source forum.

 

Qua herhaal kosten rekening houden dat updates gedaan moeten worden aan de software. Denk aan veiigheidsupdates e.d. Soms moet je dan weer wat aan de templates klussen. Daarnaast wordt je publiek hopelijk mondig. Dat zorgt er voor dat er vervolgens ook uitbreidingen en aanpassingen gedaan moeten worden. De exacte kosten zijn opnieuw niet vooraf te bepalen.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 198 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.