Jump to content
c_setag

'slapende' personal holding na verkoop werk-BV, fictief loon van toepassing?

Recommended Posts

Mijn eerste post, wel al veel gelezen de afgelopen tijd op dit board. Kan op mijn vraag geen antwoord vinden, dus ik hoop dat ie nog niet gesteld is (anders hoor ik graag waar het wel staat en ik gewoon niet goed gezocht heb).

 

Ik heb een personal holding met een werkmaatschappij. Deze werkmaatschappij zal binnenkort verkocht worden en de koper zal verspreid over de komende 4 jaar het aankoopbedrag voldoen (mijn PH moet dus blijven bestaan gedurende die periode).

 

Nu wil ik na verkoop wellicht eerst even niets doen en daarna eventueel in loondienst gaan. Moet ik nu alsnog -ondanks dat ik geen echte inkomsten meer heb (management fee valt weg), ik heb hoogstens wat renteinkomsten- het gebruikelijk loon blijven uitbetalen? Complicerende factor is wellicht dat ik wel een bedrijfsauto in de PH heb, dus hoe doe je dat dan met de bijtelling?

 

Bij voorbaat dank voor de reacties.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je geen of nauwelijks werkzaamheden meer verricht voor de holding, dan zul je je daar niet full time mee bezig houden. Bij de vaststelling van het gebruikelijk loon kun je rekening houden met de deeltijdfactor. De vraag is dan even hoeveel dat dan moet zijn. Als het goed is, mag je vanaf 2010 het gebruikelijk loon achterwege laten als dit minder dan 5.000 euro zou bedragen.

 

Wat betreft de auto: in principe kan dit gewoon doorlopen. Wel bestaat er een kans dat de belastingdienst zal stellen dat de bijtelling op basis van het werkelijke voordeel moet, omdat de auto (vrijwel) alleen voor privédoeleinden wordt gebruikt. Het is ook mogelijk de auto prive over te nemen, maar iedere optie heeft zijn eigen voor en nadelen.


Het meest gegeven antwoord op fiscale vragen: "Dat is afhankelijk van de feiten en omstandigheden".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept