• 0

Gratis box met info en promo's voor startende ondernemers

Beste ondernemers,

 

Inmiddels ben ik van mijn idee om kadoboxen te verkopen afgeweken. Simpelweg, winst maken wordt lastig omdat ik zou gaan verdienen op de marge van de producten die in de themabox komen, daarnaast behoorlijke vaste lasten.

Ik ben voornemend om een box voor startende ondernemers gratis aan te bieden.

Ik zie hier behoorlijk wat mogelijkheden in. Voor een starter is het best leuk als hij een gratis box kan aanvragen met allemaal tips en daarnaast reclamemateriaal en wat gratis producten. Denk hierbij aan kortingsbonnen van Google adwords, een gratis tijdschrift, Vistaprint, websitebouwers, one.com etc. Ik doe maar even een gooi.

 

[*]Informatief Ik wil de box zeer informatief maken, denk hierbij aan tips, intervieuws, stappenplan, evt. concept ondernemingsplan etc. Dit wordt echt een belangrijke pijler van dit concept. Ik wil niet een simpele ordinaire reclamebox worden.

[*]Verdienmodel Ik wil gaan verdienen door de verkoop van advertentieruimte. Dit kan een flyer zijn, een kortingsbon, een brochure of een gratis gadget. (Higherlevel mag er soieso gratis in 8)) In de toekomst kan dit mogelijk worden uitgebreid met adverteren op de website, doorverkoop van leads etc.

[*]Werven adverteerders Ik heb een deal met een callcenter, no cure no pay, 50,- per gemaakte afspraak en 50,- bonus als de afspraak daadwerkelijk omzet wordt.

[*]Marketing Een gratis box in Nederland? Is er dan marketing nodig? Ik denk dat het vanzelf aardig gaat lopen als je natuurlijk de bekende wegen goed beloopt; goed scoren in Google, freepublicity etc

 

Vragen:

[*]Wat vinden jullie van dit idee?

[*]Domeinnaam: dit is een lastig verhaal, ik heb vreselijk veel domeinnamen gezocht en alles is simpelweg bezet waarvan 90% leeg is. Nu heb ik contact gehad met een domeinhouder en deze wil voor 750 ex btw het domein verkopen. Het lastige hierbij is dat de domeinhouder aan gaf dat hij afgelopen week benaderd is met precies dit zelfde idee (ik heb ook heel goed het idee wie dit is, en dat zou enorm teleurstellend zijn wat het risico van sparren is) Hierdoor ben ik nu bang voor concurrentie en een domeinboef. Hierdoor overweeg ik om alles in een stroomvesnelling op te pakken.

Wat is een gangbare prijs voor een ongebruikt domein? Moet ik nu al gaan kijken hoe zo'n domein scoort op Google? Ik wil het domein hier niet neer zetten ivm verwijzing op Google, evt per PB beschikbaar. Ik weet dat het heel lastig is om een prijs te roepen zonder het domein te weten maar ik kan hem simpelweg niet online zetten hier.

 

Ik ben benieuwd. Gr Elmer

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

een domein registreren hoeft niet meer dan een tientje of 2/3 te kosten, dus waarom zou nou net dat ene domein zo geweldig zijn? Dadelijk heb je hem, en koopt je concurrent dezelfde naam met net een extra toevoeging. Dan is het hele wow-effect ook weg. Ben slim, brainstorm nog effe een uurtje of 2 door en ik weet zeker dat je nog tig namen kunt verzinnen waarvan geen domein geclaimd is.

De Roode Kikker - Developing Serious Games

http://www.deroodekikker.nl

Link naar reactie
  • 0

Beste Elmer,

 

als reactie op jouw idee: starters is een moeilijke doelgroep, adverteerders voor starters daarmee ook in zekere zin. Voor goede domeinnamen hoef je niet altijd de hoofdprijs of de vraagprijs te betalen. Ding goed af, of probeer een andere naam te verzinnen als je de middelen niet hebt om een naam voor een dergelijk bedrag te kopen. Wat een verkoper je vertelt, hoeft niet altijd waar te zijn.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Dat laatste is zeker zo, alleen heb ik heb voorgelogen wat betreft mijn idee dus het was wel heel toevallig.

Ik ben ook nog steeds bezig met andere domeinnamen en wordt aan alle kanten geholpen.

Starters is absoluut een lastige markt maar wel een doelgroep die vaak nieuw is in dit wereldje en toch de broodnodige dingen nodig heeft. domein-->website-->websitebouwer-->mogelijk google adwords.

Starter vind het leuk om wat te lezen dus Sprout en Bizz zouden interessant zijn.

Starter wil misschien een administratiepakket en is benieuwd wat voor eenvoudige relatiegeschenken er zijn, denk aan visitekaartjes etc.

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Interessant idee, beetje zoals de babydozen maar dan niet voor nieuwe ouders maar voor nieuwe ondernemers.

Als het je lukt om de doos te vullen met dingen die interessant zijn en een ondernemer bijvoorbeeld tijd besparen om zaken uit te zoeken lijkt het me voor de starters 'baat het niet schaadt het niet' om de doos aan te vragen.

 

Waar ik aan dacht is: hoe ga je de doos verspreiden? Als je een pakket gaat verzenden, dan kunnen de verzendkosten behoorlijk oplopen (via dhl4you ih begin 4 euro ex btw).

 

Heb je een ondernemingsplan gemaakt waaruit duidelijk wordt hoeveel adverteerders je nodig hebt?

 

En heb je nagedacht over de kip-ei situatie dat er zonder adverteerders geen doos is maar zonder opgave van hoeveel dozen er verspreid worden het heel moeilijk is om adverteerders te regelen?

Link naar reactie
  • 0

Ik wil zorgen dat de doos door de brievenbus kan. Ik verwacht dat de kosten per box 8 euro zijn; drukken, verzending en box laten samenstellen door een extern bedrijf. Eventueel kan de box afgehaald worden bij aangesloten bedrijven.

Een concreet ondernemingsplan heb ik nog niet omdat ik er nog maar kort mee bezig ben.

Ik weet hoeveel adverteerders ik nodig heb om uit de kosten te komen.

 

Voor een ander bedrijf met een soortgelijk concept ben ik de gehele verkoop op poten aan het zetten dus ik heb een behoorlijk inzicht over kosten en opbrengsten.

Wat betreft de kip-ei situatie denk ik dat ik eerst ga zorgen dat ik 500 of 1000 aanvragen binnen heb voor de box waarna ik pas wil gaan uitleveren. Hierdoor heb ik direct een richtlijn voor een eerste levering.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

...Wat betreft de kip-ei situatie denk ik dat ik eerst ga zorgen dat ik 500 of 1000 aanvragen binnen heb voor de box waarna ik pas wil gaan uitleveren. Hierdoor heb ik direct een richtlijn voor een eerste levering.

 

Mmm... Stel ik ben een startende ondernemer en vraag zo'n box aan. Die komt maar niet, en komt maar niet. Ik bel, en jij gaat me vertellen dat je wacht op nog meer aanvragen? En dat je nog niet kunt zeggen wanner je gaat leveren? Dan zeg ik: 'laat maar zitten, ik zoek het zelf wel uit!'.

 

Daarnaast worden starters al overstroomd met allerlei reclame aanbiedingen dankzij de KvK, dus of ze dan ook zo'n box willen? Wij hebben vroeger ook die babyboxen gekregen en meer dan 90% ging linea recta de oud papier bak of afvalbak in.

 

Misschien werkt het beter als je geen fysieke doos verstuurt, maar op een website pakketten van zinvolle startersinformatie verzamelt? Met aanbiedingen van 2-3 partijen per onderldeel bijv? En starters zelf hun pakket laat samenstellen en die eventueel alsnog opsturen? Krijg jij direct een veel beter inzicht in wat gewaardeerd wordt en wat niet, en dat is ook voor de adverteerders waardevolle informatie.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Elmer, leuk idee!

 

Echter wanneer jij spreekt van doos en ook verteld dat het door een brievenbus moet passen denk ik dat het gaat tegenvallen. Of je kiest een DOOS met een echt uitpak kado gevoel.

 

De belastingdienst heeft ook zeer nuttige informatie, wellicht kun je dat ook toevoegen.

Een ondernemer heeft een telefoon nodig. Misschien kun je dat combineren als afzetkanaal? Heb je aan de Bruna gedacht?

 

Link naar reactie
  • 0

Een doos die door de brievenbus kan, interessant gegeven.

 

 

@Elmer, vertel eens wat je nu precies in die box wil aanbieden.

Als ik zaterdag naar de KvK dag dan weet ik het alweer, mappen troep van banken en andere adviseurs dat linea reactie richting het oud papier kan. Misschien nog een paar pennen die in het pennenbakje kunnen maar dan heb je het meestal wel gehad.

Ook zit een starter volgens mij niet te wachten op kortingscouponnen van adviseurs die ook met bon nog veel te duur zijn als je nog in de startfase zit.

 

Wat die andere dozen zo aantrekkelijk maakt is dat er vaal samples van producten inzitten die je toch wel gaat gebruiken of door deze sample misschien wel aan gaat schaffen. Voor starter zie ik niet zo goed wat er nu precies aan samples in kan zitten die handig zijn of het moet een sim-kaartje zijn met wat beltegeod waar tevens een leuke pre-paid en abo aanbieding aan vast zit. Maar daar heb je geen doos voor nodig.

Link naar reactie
  • 0

Een hele belangrijke pijler voor de box wordt informatie. De starter moet echt wat hebben aan deze informatie.

je kan hierbij denken over concept ondernemingsplan, tips van bedrijven, tips van overheden, websites die interessant zijn, een overzicht met netwerkbijeenkomsten. Intervieuws met bekende uit de politiek en bekende ondernemers over ondernemen. Misschien op termijn wel een CD-rom met een concept ondernemings(stappen)plan.

Daarnaast natuurlijk advertentieinhoud. Dit kan in de vorm zijn van een kortingsbon, een brochure, een advertorial, gratis producten etc. Hierop ga ik verdienen.

Verder wil ik ook een deel van de doos kosteloos beschikbaar stellen, hier kun je bijvoorbeeld denken aan een initiatief als HL.

Voor de ontvanger van de box is het leuk zo'n box te ontvangen. De gratis info waar hij of zij daadwerkelijk wat aan heeft, een overzicht van bijeenkomsten, wat leuke gratis producten, reclamemateriaal en misschien wel gratis tijdschriften.

 

Wat betreft de interessantheid van de reclame, als je nu geinteresseerd bent in een website, je vraagt 15 offertes aan dan belande er vaak 12 direct in de prullebak; te goedkoop, te duur, geen vertrouwen, sluit niet aan bij je concept etc. Dat geld hierbij natuurlijk ook men pikt eruit waarin ze geinteresseerd zijn en zal dat waarschijnlijk weggooien. Vaak blijven er wel interessante dingen over voor de starter denk ik.

Om het probleem van het weggooien te omzijlen kan het ook weer een idee zijn om in de informatiebrochure advertorials en advertentieruimte op te nemen. Het naslagwerk zal niet snel weggegooid worden.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0
Een hele belangrijke pijler voor de box wordt informatie.

 

Waarom dan een fysieke box met kostbare productie- en distributiekosten en geen internetportaal? Zie ook de opmerkingen over ongewenst of onbruikbaar materiaal. Heb je al marktonderzoek gedaan naar offline en online concurrenten? Wil je dit alleen doen? Landelijk of regionaal?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Eerlijk gezegd zie ik er niet zoveel in. Twee redenen:

- Te druk met andere dingen! Vaak zijn startende ondernemers namelijk alleen bezig om hun product zo snel mogelijk te verkopen. Tips e.d. hebben ze op dat moment niet nodig. Meestal denken ze te weten wat ze moeten doen.

 

- Onafhankelijkheid/objectiviteit. Daarnaast is het ook zo dat een ondernemingsbox niet objectief is. Zeker als het gratis wordt aangeboden weten ondernemers al (en dat is je doelgroep) dat er geld aan verdient wordt. De informatie die erin zit zal dus van de hoogste bieder komen en niet écht behulpzaam zijn. Meer vertrouwen is er in een box uit naam van bijvoorbeeld de kvk. Een soort uitbreiding op het starterspakket.

 

Het is misschien wel mogelijk als je een subsidie krijgt en je de ontvanger kunt overtuigen dat het is samengesteld door onafhankelijke personen en bedrijven.

 

Met vriendelijke groet,

 

SpecialistinDrukwerk

SpecialistinDrukwerk wil de grafische kennis delen. Alles over visitekaartjes, flyers, folders, posters, brochures, etc. etc. Vragen zullen binnen 24 uur professioneel beantwoordt worden.

Link naar reactie
  • 0

Is dit idee van jou niet een beetje ontstaan n.a.v. die johnny saveregts die druk bezig was hoe hij startende ondernemers kon bereiken voor zijn website? De website waarbij startende ondernemers hun website konden dopen? Ander tamelijk toevallig dat je opeens een doelgroep hebt als; de startende ondernemer, zijn website in jouw box misschien ;)

Link naar reactie
  • 0

Eerlijk gezegd zie ik er niet zoveel in. Twee redenen:

- Te druk met andere dingen! Vaak zijn startende ondernemers namelijk alleen bezig om hun product zo snel mogelijk te verkopen. Tips e.d. hebben ze op dat moment niet nodig. Meestal denken ze te weten wat ze moeten doen.

 

- Onafhankelijkheid/objectiviteit. Daarnaast is het ook zo dat een ondernemingsbox niet objectief is. Zeker als het gratis wordt aangeboden weten ondernemers al (en dat is je doelgroep) dat er geld aan verdient wordt. De informatie die erin zit zal dus van de hoogste bieder komen en niet écht behulpzaam zijn. Meer vertrouwen is er in een box uit naam van bijvoorbeeld de kvk. Een soort uitbreiding op het starterspakket.

 

Het is misschien wel mogelijk als je een subsidie krijgt en je de ontvanger kunt overtuigen dat het is samengesteld door onafhankelijke personen en bedrijven.

 

Ik ben het hier toch geheel niet mee eens. Wat betreft de drukte van een startende ondernemer, dat staat los met het aanvragen van een gratis box. Dat neemt 5min in beslag, vervolgens krijg je de box en ben je een kwartiertje bezig om het door te kijken wat betreft de reclame en gratis producten. Het gaat ook om reclame die aansluit bij het starten van een onderneming.

De informatie die erin komt is puur objectief en hier heeft de adverteerder geen invloed op.

Ik wil echt zorgen dat het om een zeer informatieve box gaat welke commercieel weggezet gaat worden.

Wel kan ik me voorstellen als de informatiefolder op termijn meer richting een magazine gaat dat ik daarin ook advertenties ga verwerken. Als er een stuk komt over financiering kan ik me voorstellen dat op de pagina ernaast een advertorial komt van een grote bank.

 

Veronique,

Van johnny saveregts heb ik nog nooit gehoord. het idee is ontstaand uit een eerder idee waarbij ik cadeauboxen wou gaan verkopen. Dit bleek financieel erg lastig haalbaar te zijn. Na lang brainstormen en een klus voor een vergelijkbaar concept ben ik nu met dit idee bezig.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Eerlijk gezegd zie ik er niet zoveel in. Twee redenen:

- Te druk met andere dingen! Vaak zijn startende ondernemers namelijk alleen bezig om hun product zo snel mogelijk te verkopen. Tips e.d. hebben ze op dat moment niet nodig. Meestal denken ze te weten wat ze moeten doen.

 

Dat is een groep ondernemers, de andere groep is de wannabee ondernemer. Diegene die droomt van ondernemerschap en dus lang informatie zoekt een uitgebreid ondernemersplan schrijft etc. Nadeel is dat dit misschien niet de meest aantrekkelijke advertentiegroep is, maar ik geloof zeker dat je 20-30 aanvragen per dag kunt krijgen op deze box als je enkel adwords gebruikt (budget 200 euro).

 

Dus dan zit je aan fulfillment en zending van de box op 16 euro dus in het slechtste geval moet je 26 euro per box verdienen om de kosten van de box en advertenties om de box te zenden eruit halen.

Vergelijk software CRM CMS ERP HRM-software. Lees meer over CRM-systemen / ERP

Link naar reactie
  • 0

Zijn er ondernemers die buiten dit topic om met mij willen sparren over dit idee?

Het idee is inmiddels zeer ver gevorderd en de eerste klanten zijn zo goed als binnen.

In het bedrijfsplan is het verdienmodel etc. ook uitgebreid toegelicht.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 154 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.