• 0

Gratis box met info en promo's voor startende ondernemers

Beste ondernemers,

 

Inmiddels ben ik van mijn idee om kadoboxen te verkopen afgeweken. Simpelweg, winst maken wordt lastig omdat ik zou gaan verdienen op de marge van de producten die in de themabox komen, daarnaast behoorlijke vaste lasten.

Ik ben voornemend om een box voor startende ondernemers gratis aan te bieden.

Ik zie hier behoorlijk wat mogelijkheden in. Voor een starter is het best leuk als hij een gratis box kan aanvragen met allemaal tips en daarnaast reclamemateriaal en wat gratis producten. Denk hierbij aan kortingsbonnen van Google adwords, een gratis tijdschrift, Vistaprint, websitebouwers, one.com etc. Ik doe maar even een gooi.

 

[*]Informatief Ik wil de box zeer informatief maken, denk hierbij aan tips, intervieuws, stappenplan, evt. concept ondernemingsplan etc. Dit wordt echt een belangrijke pijler van dit concept. Ik wil niet een simpele ordinaire reclamebox worden.

[*]Verdienmodel Ik wil gaan verdienen door de verkoop van advertentieruimte. Dit kan een flyer zijn, een kortingsbon, een brochure of een gratis gadget. (Higherlevel mag er soieso gratis in 8)) In de toekomst kan dit mogelijk worden uitgebreid met adverteren op de website, doorverkoop van leads etc.

[*]Werven adverteerders Ik heb een deal met een callcenter, no cure no pay, 50,- per gemaakte afspraak en 50,- bonus als de afspraak daadwerkelijk omzet wordt.

[*]Marketing Een gratis box in Nederland? Is er dan marketing nodig? Ik denk dat het vanzelf aardig gaat lopen als je natuurlijk de bekende wegen goed beloopt; goed scoren in Google, freepublicity etc

 

Vragen:

[*]Wat vinden jullie van dit idee?

[*]Domeinnaam: dit is een lastig verhaal, ik heb vreselijk veel domeinnamen gezocht en alles is simpelweg bezet waarvan 90% leeg is. Nu heb ik contact gehad met een domeinhouder en deze wil voor 750 ex btw het domein verkopen. Het lastige hierbij is dat de domeinhouder aan gaf dat hij afgelopen week benaderd is met precies dit zelfde idee (ik heb ook heel goed het idee wie dit is, en dat zou enorm teleurstellend zijn wat het risico van sparren is) Hierdoor ben ik nu bang voor concurrentie en een domeinboef. Hierdoor overweeg ik om alles in een stroomvesnelling op te pakken.

Wat is een gangbare prijs voor een ongebruikt domein? Moet ik nu al gaan kijken hoe zo'n domein scoort op Google? Ik wil het domein hier niet neer zetten ivm verwijzing op Google, evt per PB beschikbaar. Ik weet dat het heel lastig is om een prijs te roepen zonder het domein te weten maar ik kan hem simpelweg niet online zetten hier.

 

Ik ben benieuwd. Gr Elmer

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
Een hele belangrijke pijler voor de box wordt informatie. De starter moet echt wat hebben aan deze informatie.

 

Als starter kan je op www.belastingdienst.nl het handboek ondernemen aanvragen. ruim 180 pagina's nuttige informatie. en op internet wemelt het van de (voorbeeld)ondernemingsplannen. De kvk levert alleen een paar miezerige foldertjes en als je concreet een vraag stelt beginnen ze acuut te stotteren. als je internet even afstruint vind je in een uurtje vaak veel meer nuttige informatie.

 

zelf denk ik dat startende ondernemers veel informatie op HL kunnen vinden of als ze een concrete vraag stellen daar een passend antwoord op krijgen.

 

ik zie er zelf weinig in, de oud papierboer wellicht meer. Dit is niet negatief bedoeld maar ik denk toch dat je vooral folderjagers met zo'n concept aantrekt.

 

Link naar reactie
  • 0

Henk,

 

Een leuke reactie om op in te haken.

Je stelt eigenlijk dat alle informatie al voor handen is, dit is natuurlijk voor een groot deel het geval. Alleen een starter moet zoveel weten, zoveel opzoeken en aan zoveel denken dat juist dat punt het lastig maakt.

Wat ik ook een nadeel vind aan internet is het enorm grote aanbod. Een starter zonder ervaring weet zich geen raad met 20 verschillende ondernemingsplannen.

Die box bundelt gewoonweg een paar belangrijke zaken: informatieverschaffing, aanbiedingen voor ondernemers (eerste jaar gratis bankaccount, betaalbare website, logo-ontwerper, verzekering etc) en daarnaast leuke gratis producten.

 

Natuurlijk kan ik als starter zelf gaan kijken bij welke bank ik wil, maar als ik direct een aanbieding krijg van een grote bekende bank hoef ik misschien niet meer verder te zoeken. Dat geld voor heel veel verschillende instanties en bedrijven die aan de box kunnen deelnemen.

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

wellicht is het mogelijk om starters zelf een "doos met informatie en aanbiedingen" samen te laten stellen. Via een website en dan op lokaal of regionaal niveau. De landelijke bedrijven bieden maar al te vaak algemene weinigzeggende informatie.

 

zelf een keuze kunnen maken voor gerichte informatie lijkt mij handiger dan een stapel folders en aanbiedingen waarvan je maar moet afwachten of je er wat aan hebt. Minder tijdverspilling en beter voor het milieu.

 

Ik heb geen idee of zoiets al bestaat. Ik heb wel eens een opsomming gezien waar ondernemers informatie vandaan kunnen halen. Volgens mij op HL maar dat weet ik niet zeker. Heb nog even zitten zoeken maar kon zo snel niets vinden.

Link naar reactie
  • 0

Wat is nu precies jouw toegevoegde waarde en waarom ben JIJ de beste persoon om dit uit te voeren?

(Je vroeg in je V&A de advocaat van de duivel.... )

 

Ik zie een aardig ideetje waar best wel wat mee te doen is, maar als ik kijk naar de babydoos zie ik daar dat alle bekende babydozen direct gekoppeld zijn aan een merk:

Gefeliciteerd! :D

Welke partijen zijn interessant voor starters en kopiëren die het idee niet 1 op 1 en gooien jou eruit?

Je koopt letterlijk alles in, als TNT dit opzet is hun kostprijs ineens 10x lager?

Als ik een briefje in de bus van een starter wil hebben, wat ben ik dan kwijt met het aankopen van de KvK lijst + porto? Daar zul je dus wel (ruim) onder moeten zitten?

 

Ps. dit is zeer zeker niet bedoelt als afzeiken of kneus, maar juist om te kijken of de TS zijn positie kan verscherpen en verdedigen. Zeker met een concurrent in je nek zal je positie stevig moeten zijn.

Link naar reactie
  • 0

Jeroen,

 

Top reactie! Dank daarvoor.

De prijs die ik zal gaan vragen aan de adverteerder is marktcourant.

Je geeft aan dat als je zelf leads inkoopt en de mailing zelf verzorgd dat je waarschijnlijk goedkoper uit bent. Mogelijk is dit het geval, maar jou mailing komt ongevraagd op de mat tussen allemaal andere post. Mijn box komt gevraagd op de deurmat terecht en de box wordt super informatief.

 

Toegevoegde waarde adverteerder:

-De juiste doelgroep bereiken op een originele manier

-De combinatie van het leveren van kwaliteitsinformatie, gratis producten en aanbiedingen gericht op de startende ondernemer.

-Laagdrempelig en kosteloos aan te vragen voor startende ondernemers.

 

Toegevoegde waarde aanvrager:

-Gratis aanvragen waarna de box thuis bezorgd wordt

-Eenvoudig aan te vragen op de website

-Veel kwaliteitsinformatie voor de starter

-Gratis producten / tijdschriften

-Reclame wat aansluit bij de wensen van de starter

 

Waarom ik?

Ondernemen is mijn passie, ik wil mijn passie overbrengen op iedereen die wil starten, of al gestart is. Verder ben ik ambitieus en durf ik voor iets te gaan en ik geloof ik de box wat natuurlijk ook heel belangrijk is. Verder inmiddels drie jaar officieel mijn bedrijf en ik heb geleerd van bijna al mijn fouten. Dat komt er op neer dat ik veel leermomenten had haast iedere dag. Ja, ik ben erg vaak op mijn b*k gegaan. Verder kan men op mij bouwen, afspraak is afspraak en ik heb een no nonsens mentaliteit.

 

Interessante partijen:

Dit is echt legio. Ik kreeg gister de Sprout en de Kamerkrant binnen en het verbaasde mij weer hoeveel reclame erin stond en wat er aan foldermateriaal was toegevoegd.

Ik wil er ook voor gaan zorgen dat de box een totaal aanbod aanbiedt aan de starter. Hierdoor komt de starter gelijk in aanraking met alle mogelijke diensten en producten die hij mogelijk moet aanschaffen; website, logo, hosting, drukker, bank, financiering, advies, marketing, verzekering etc.

 

Concurrentie:

Ik heb al een behoorlijke lijst van directe en indirecte concurrentie. Deze ga ik hier niet uit de doeken doen. Je geeft aan dat bedrijven het concept kunnen gaan kopiëren. Ja natuurlijk kan dit, en als het een succes wordt is de kans dat dit gebeurt zeer reëel. Toch ben ik niet zo bang hiervoor aangezien mijn informatie onafhankelijk is en als de Rabobank met een vergelijkbaar pakket komt is de informatieverschaffing nooit onafhankelijk natuurlijk.

Voor TNT ben ik ook niet echt bang, natuurlijk zouden zij op een lagere kostprijs kunnen gaan zitten.

Mocht er op termijn directe concurrentie ontstaan is het simpelweg zaak om daar goed mee om te gaan. Ik ben er eigenlijk niet heel bang voor, het maakt jezelf scherper en je moet slimmer en inventiever worden. Als ik komende 10 jaar de enige speler op de markt zou zijn wordt dat misschien wel saai en kak je in.

 

Babybox:

Wat een geweldig concept is dit. Ze zijn er al zolang, toen ik 24 jaar geboren werd kreeg mijn moeder al zo’n box en momenteel hebben ze 160.000 aanvragen per jaar!!!

Het leuke van de box is dat ook iedereen het leuk vind omdat er juist ook die gratis producten in zitten.

Als ik aan een babybox denk, denk ik toch echt aan de box van Prenatal en niet aan de later ingestapte spelers op de markt. Het verdienmodel is hierbij ook interessant is ze zitten qua prijs veel lager dan de marktcourante prijs. Ze vragen ongeveer 20 cent voor een flyer per box. Wel moet je dan gelijk minimaal een jaar deelnemen. Je komt dan in 160.000 boxen terecht en er mag haast 30k worden afgetikt.

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Even een andere vraag:

Mijn huidige bedrijf ...trading sluit niet echt aan bij dit concept.

Ik overweeg daarom nu om een tweede bedrijfsnaam aan te vragen ...concepts.

Als ik straks een factuur moet sturen en daar staat ...trading op komt daar raar over vind ik.

 

Wat vinden jullie van dit idee en zitten daar nog haken en ogen aan?

 

De naam waar ik nu aan denk is StartUp...box.nl

Wat vinden jullie van deze domeinnaam? Ik denk dat deze naam goed aansluit bij de doelgroep en bij mijn idee. Verder vind ik het ook een mooi beeldmerk.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Natuurlijk kan ik als starter zelf gaan kijken bij welke bank ik wil, maar als ik direct een aanbieding krijg van een grote bekende bank hoef ik misschien niet meer verder te zoeken. Dat geld voor heel veel verschillende instanties en bedrijven die aan de box kunnen deelnemen.

Daar zit met name mijn vraagteken. Je geeft aan dat je onafhankelijk wilt zijn. Maar volgens mij lees ik ook dat je maar met één bank, websitebouwer, drukker, etc. als adverteerder in zee wilt gaan. Als ik in jouw box slechts van één bank een aanbieding vind, hoe weet ik dan of dat een goede aanbieding is? Aan de andere kant, als er aanbiedingen in zitten van alle banken, hoe helpt die box mij dan bij het bepalen van mijn keuze? Als er een aanbieding van de Rabobank in zit, accepteert die bank dan dat jij in je "tips" vermeldt dat je als startende ondernemer het beste uit bent bij ABN AMRO?

 

Een heleboel informatie en advertenties in een doos opsturen is geen kunst. Maar je geeft duidelijk aan dat je de starter toegevoegde waarde wilt bieden. Een loffelijk streven, maar hoe combineer je kwaliteit, onafhankelijkheid en commercialiteit in zo'n box?

Link naar reactie
  • 0

Goed idee!

 

Ik heb het zelf ook gehad, een jaar of vijf geleden, maar ben ervan afgestapt. Ik heb een ondernemingsplan gemaakt, met een reële kosten-batenberekening en heb het afgeschoten. De dummy van de koffer heb ik nog ergens in het magazijn staan geloof ik... Later is een bedrijf uit Enschede of Hengelo (de naam weet ik niet meer) ermee gestart, maar die gingen na een jaar failliet. Waarom weet ik overigens niet.

 

Wat ik maar zeggen wil: het idee is leuk, maar reken vooral tevoren goed uit wat je mogelijkheden zijn!

En overschat de vraag vanuit de startersmarkt niet. Die zitten niet te wachten op nog meer reclame in hun overbelaste brievenbus... De ene starter is bovendien de andere niet, je zult een indeling moeten maken in type starter en in branche om een goed aanbod te kunnen neerleggen.

 

Het grootste probleem is nog dat er wel veel mensen denken over het starten van een onderneming, maar dat ze nog in de oriëntatiefase zitten. Zijn ze daar eenmaal uit (en kom jij daar achter omdat ze zich bij de kvk hebben ingeschreven), dan hebben ze de meeste zaken allang geregeld en kom je dus als mosterd na de maaltijd.

 

Ik hoop niet dat dit je ontmoedigt. Wel dat je je plan goed uitwerkt voor je gaat investeren. En ik wens je daarbij oprecht veel succes!

 

P.S.: De businessbox is te koop hoor! ;D

 

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik heb inmiddels met Rene via PB contact gehad.

Ik wil deze week het merk gaan beschermen dus ik zou graag nog een keer mijn bedrijfsnaam in de groep willen gooien.

Zodat ik straks geen spijt krijg van de gekozen naam. Om straks even een andere naam te gaan gebruiken kost me zo weer 400 ex btw.

 

de StartUpbox

Ik wil kiezen voor deze naam omdat ik de naam goed vind aansluiten bij de doelgroep, het is een mooi woordmerk, je kan er een mooi slogan bij verzinnen en het komt lekker vlot over.

 

Wat vinden jullie van deze naam? + & - punten?

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Misschien is het wel leuk om even een korte update te geven over de stand van zaken van dit moment.

 

Inmiddels begint het idee steeds meer een product te worden. De website is over enkele weken klaar, het logo is rond en ik ben druk bezig met heel veel voorbereiden.

 

[*]De website invulling geven. Alle teksten maken, wat valt dit toch tegen en wat is het moeilijk. Als ik een website van iemand bekijken zie ik vaak best veel dingen die verbeterd kunnen worden maar als je dit voorjezelf doet is het lastiger. Ik merk dat je naar je eigen website anders kijkt, en dat het extra moeilijk is om net zo critisch te kijken. Daarnaast is het een hele uitdaging om teksten op te stellen waarbij je rekening houdt met zoekmachine optimalisatie.

[*]bereik van de website, hoe weet men straks dat ze de box aan kunnen vragen? Zoekmachine optimalisatie, googleadwards, afhaalpunten. Allemaal punten waar ik heel veel mee bezig ben geweest. Ik heb enorm veel gelezen over optimalisatie en ben er achtergekomen dat dat echt een vak is, waar in mijn ogen veel meer gebruik van gemaakt zou moeten worden!

[*]Gesprekken voeren met freelancers en bedrijven die adverteerders gaan werven. Leuke gesprekken om te voeren, het is alleen wel lastig om te selecteren, ze beloven natuurlijk allemaal gouden bergen. Ik heb het idee dat ik hier nu een goede keuze heb genomen.

[*]Alle zaken erom heen. Denk aan algemenevoorwaarden. Van te voren had ik nooit verwacht dat dit zoveel tijd en denkwerk zou kosten. Gelukkig vind ik het leuk om te doen.

[*]De adverteerders. Hier moet heel veel voor geregeld worden wil de wervingscampagne succesvol zijn. Wat zijn je USP's, de alg.voorwaarden, een mooie brochure, en tergenargumenten opstellen. Hoe ga ik om met de vraag 'in welk tijdsbestek heeft mijn mailing de startende ondernemer bereikt?'

[*]De invulling van de box. Waar is de meeste behoefte naar, is een vraag die ik mij steeds heb afgespeeld. Komende tijd moet ik nog heel hard werken om hier een goede invulling aan te gaan geven maar het concept is gelukkig af.

 

Een paar weken geleden zat ik er even behoorlijk doorheen. Het was op dat moment heel moeilijk om een goed plan van aanpak te maken. Wat ga ik nu eerst doen en wat heeft prioriteit? Er moest namelijk nog enorm veel gebeuren. Ik vond het moeilijk om alles wat in de planning stond goed uit te voeren en je focus erbij te houden.

Nu alles steeds meer vorm begint te krijgen begint het ook steeds leuker te worden.

Elke dag heb ik enorm veel geleerd en ik ben natuurlijk weer veel onderuit gegaan maar dat geeft niets.

Tegenslagen zijn er ook al genoeg geweest: 'logogate', problemen met domeinverhuizing, gecrashte computer, externe hardeschijf die niet goed werkt, lappen tekst die je perongeluk wegklikt en er te laat achterkomt en heel belangrijk, de grootste tegenslag ik moest de laatste twee weken veel leren voor me toetsen op het HBO, heel liever maar liever nu even niet!

 

Oproep:

Voor de informatie in de box wil ik ook graag een aantal mensen interviewen welke tips en ervaringen kunnen geven.

Ik wil een aantal intervieuws met verschillende thema's. Mochten jullie nog interessante ondernemers weten, ik houd mij aanbevolen!

[*]Ondernemer welke failliet is gegaan en erna een doorstart heeft gemaakt.

[*]Ondernemer welke gespecialiseerd is in online marketing en optimalisatie

[*]Ondernemer welke verstand heeft in het verkrijgen van extern kapitaal

[*]Zeer succesvolle ondernemer welke zijn successtory uit de doeken wilt doen.

Mijn tegenprestatie: Flesje wijn en natuurlijk wordt je bedrijf genoemd incl website.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 125 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.