Relatiegeschenk/kerstpakket: goede doelen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

De kerst staat weer voor de deur en het is dus weer tijd voor relatiegeschenken. Nu had ik het idee om per relatie een bedrag van ~50 euro over te maken naar een goed doel (bij voorkeur een bekende organisatie zoals Unicef of het Rode Kruis).

 

Enige probleem dat ik dan nog heb is dat ik nog niets concreets heb om te geven aan de relatie. Wat ik dus eigenlijk zoek is een goed doel, waar ik een donatie kan doen, daar netjes een factuur van krijg en in ruil daarvoor per 50 euro een kaartje / klein cadeautje wat ik vervolgens weer aan mijn relatie kan geven.

 

Na wat gegoogle ben ik goededoelenkaartje.nl tegen gekomen. Echter kun je hier alleen kaartjes versturen van een paar euro waar een deel van naar het goede doel gaat en je dus geen aanvullende storting kan doen.

 

Een andere site die ik vond is doneerbon.nl. Hier kun je een bon bestellen waar je relatie vervolgens zelf een goed doel mag kiezen. Helaas vrees ik dat sommige van mijn relaties hier nogal laks in zullen zijn en dus nooit een doel zullen kiezen. Verder wordt op deze site mij ook niet duidelijk hoeveel van mijn bon ook daadwerkelijk naar het goede doel gaat en wat er gebeurd als de bon "verloopt".

 

Hebben jullie nog suggesties of tips waar ik zou kunnen kijken?

 

Groeten,

Peter

Link naar reactie

Goed idee om het geld aan een goed doel te schenken.

 

Je kan zelf een aantal goede doelen selecteren en deze presenteren aan je klanten waarbij je ze de mogelijkheid geeft om hun voorkeur aan te geven. (dmv antwoordkaartje of een enquete op je website). Hierbij kan je ook wat kleinere plaatselijke organisaties kiezen die geld nodig hebben voor een specifiek doel. Het bedrag wordt verdeeld aan de hand van de hoeveelheid stemmen.

 

Na de feestdagen geef je een terugkoppeling aan je klanten waarin je aangeeft welk bedrag naar welk doel gegaan is. Het is helemaal mooi als er een verslag met foto's kan komen van de dingen die gerealiseerd zijn met de bijdrage. Zo kom je 2x onder de aandacht bij je klanten.

ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching

www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie

Link naar reactie

Ik ben eens een website tegengekomen waarbij je ergens in Afrika je een naam in het strand kon laten zetten waarna er een foto van gemaakt werd. Die foto wordt opgestuurd en kun je aan je relatie geven. In de prijs van de foto zit naast de kostprijs ook een grote component 'winst' die voor het lokale dorp als inkomsten ten goede kwam.

 

Helaas kan ik de site niet meer vinden dus of het initiatief nog bestaat weet ik niet. Vond het wel een leuk idee in ieder geval.

Vraag en aanbod van Off market residentieel vastgoed (woningen en appartementen) komt samen in deze Facebook groep

 

Link naar reactie

Geschenk voor mij is een gift aan een ander?

 

Kan je niet beter het deel van je bruto-winst dat je voor jezelf had bestemd aanwenden voor het doen van een gift in plaats van te zeggen: Beste gewaardeerde relatie, u krijgt niets, maar gelukkig wel de ...... in .......?

 

 

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie

Een andere mogelijkheid: verdubbel de gift van je relatie aan dat goede doel! Met een maximum van zeg 50 EUR per relatie (een relatie kan aan meer dan 1 goed doel geven tenslotte).

 

Geeft je relatie 20 EUR, dan geef jij 40 EUR. Je kunt dit via het 'honour system' doen: je relatie belooft X te schenken aan het goede doel van zijn voorkeur. Of hij dat echt doet is aan hem.

 

Wordt het goede doel er nog beter van ;).

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie

@Rien:

daar heb ik inderdaad ook over nagedacht en ik denk dat dit sterk afhankelijk is van wat voor type bedrijf je hebt. Waarschijnlijk hoef je er bij een productie bedrijf op de productie afdeling er inderdaad niet mee aan te komen.

 

Maar mijn ervaring met kerstpakketen is dat de helft rotzooi is die zo de prullenbak in gaat. Daarnaast vind ik dat al mijn relaties al voldoende centjes hebben en dat er andere mensen op deze aardbol zijn die iets met kerst ook echt kunnen gebruiken. Wat is er nu mooier dan bijvoorbeeld voor 50 euro 3 kinderen HIV vrij geboren te laten worden?

 

Ik vind het idee van happy worker echt goed omdat ik zo 2x onder de aandacht kom en dus eigenlijk 3 vliegen in 1 klap raak :).

Link naar reactie

Ik wilde er eigenlijk een apart topic over openen, maar dit sluit mooi aan op dit topic.

 

Een aantal vrienden van mij zijn een actie gestart in de Filipijnen.

Letsshare is opgericht door o.a. Eric van den Arend die al jaren naar de Filippijnen gaat om o.a. te duiken en te feesten maar daar ook veel ellende heeft gezien, eigenlijk kan hij het beter zelf vertellen....

 

hier een quote uit een interview:

 

,,Ik neem elk jaar een groepje mensen, minimaal acht, mee naar de Filippijnen voor avontuurlijke tochten langs de ontelbare eilandjes om te genieten van de natuur, te zonnen, zwemmen, snorkelen en duiken. Het is echter niet te vermijden dat je ook kennis maakt met de niet voor te stellen armoede. Volwassen mannen die hun gezin moeten onderhouden van een salaris van een euro per dag, kinderen die doodgaan omdat ze niet geopereerd kunnen worden of op straat de kost moeten verdienen en niet naar school kunnen omdat er geen geld is voor een schriftje en een pen.

 

Ik steun al jaren enkele projecten. Zo heb ik een kinderdorp in Padre Burgos in mijn hart gesloten. Dat wordt gerund door een ex-medewerker van de Duitse televisieomroep ZDF. Hij behandelt verwaarloosde, seksueel misbruikte en zwaar mishandelde kinderen. Alleen de twintigste van elke maand is zijn budget op en kunnen er soms noodzakelijke operaties niet worden betaald.. Ik hoop dat ik straks zo’n groot bedrag kan overhandigen dat die man, die al 22 jaar van zijn leven voor dat project heeft opgeofferd, zich de rest van zijn leven geen zorgen meer hoeft te maken. Verder steunt Divetracks en iedereen die ik daar enthousiast voor weet te krijgen het project ‘Send a kid to school’. Voor een paar tientjes kan een kind heel jaar naar school. Bij Soestdijk kunnen klanten een kind adopteren. Dat is toch het ideale cadeau voor onder de kerstboom? En al het geld dat ik verdien met Divetracks gaat naar deze projecten.’’

 

Het volledige interview kun je hier lezen: http://janvolwerk.nl/?p=339

 

Ik kan je verzekeren dat deze man integer is en er NIETS aan de spreekwoordelijke strijkstok blijft hangen als je aan deze aktie meedoet, ik ken hem persoonlijk namelijk ... Sterker nog, het kost hem alleen maar geld., die man zet zich met hart en ziel in voor deze geweldige aktie!

 

 

Vanaf deze week kun je het hele project nu al live volgen via www.lets-share.tv

Denk nu niet dat je alleen maar ellende zult zien op deze twitter want dat zal het zeker niet zijn! Ze laten gewoon hun hele reis daar zien, dus ook prachtige duiken, het nachtleven, en uiteraard de goede doelen en nog veel meer!!!

 

Wat is de link met dit topic?

 

Over ongeveer 2 weken zijn er op de site sneeuwbollen te koop met een actie eraan vast.

De ontvanger van de sneeuwbol kan voor een bepaald bedrag ergens bijvoorbeeld gaan eten. Nu komt het leuke.

Zowel de gever van de bol en het restaurant doneren aan het goede doel, een gedeelte van de opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doel en het restaurant doneert een gedeelte van zijn omzet.

 

Houd de site in de gaten, ik heb iig als een paar sneeuwbollen in de vooruitbestelling staan.

Link naar reactie
Maar mijn ervaring met kerstpakketen is dat de helft rotzooi is die zo de prullenbak in gaat.

 

Dan heb jij dus ervaring met mensen die slecht kunnen inkopen en zich slecht verplaatsen in de wensen van de mogelijke ontvanger. Behoor jij ook tot die groep dan moet je inderdaad geen kado voor een relatie gaan uitzoeken,

 

Daarnaast vind ik dat al mijn relaties al voldoende centjes hebben en dat er andere mensen op deze aardbol zijn die iets met kerst ook echt kunnen gebruiken.

 

Je gunt het een ander dus meer dan je relatie.Draai daar dan niet omheen en communiceer dit dan ook. Niet ik geef uw kado aan ......... maar ik geef liever aan een go.ed doel dan aan mijn relaties.

 

 

 

 

Wat is er nu mooier dan bijvoorbeeld voor 50 euro 3 kinderen HIV vrij geboren te laten worden?

 

Niet veel, maar ik kan wel alternatieven bedenken."

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie

Op zich is het een goed streven om maatschappelijk meer betrokkenheid te tonen, vanuit jezelf maar ook vanuit je bedrijf, juist mede door je bedrijf kan een gedeeld bewustzijn groter worden en zo meer effect krijgen.

 

Eindejaarsgeschenk omzetten in financiele steun voor een goed doel, prachtig dus. Waarom maak je er geen doorlopende campagne van steun met de regelmaat doelen waar jij en je bedrijf zich achter kunnen scharen?

Het wekt veel sympathie op bij de doelgroep en je afnemers en daarbij laat je zien dat je ergens voor staat. Dat andere ondernemers een groter budget hebben zal altijd blijven maar een goed doordacht beleid begin bij je zelf, jij kan het verschil maken.

 

De focus gaat snel naar doelen in het buitenland in het buitenland maar sta ook eens stil bij de goede doelen die midden in onze Nederlandse samenleving staan. Er is sociale armoede, natuurprojecten kunnen verbeterd worden, zorg voor langdurig of terminale zieken geoptimaliseerd en met een goed plan kan dat je weer zakelijk ten gunste komen.

 

Misschien dat een aantal bekende ondernemers van je een gezamelijke pot willen maken om doelbewust de nood bij een aantal mensen te verkleinen.

 

Succes en met hartelijke groet,

Rick

NewContacts, call support. Expert in b2b telemarketing en adresbestanden.

Link naar reactie

@Jeronimus: klinkt als een goed project waarvan ik hoop dat het succesvol mag worden :). Helaas is de Filipijnen niets voor mij, ik heb zelf in Afrika gewoond waar ik een stuk meer gevoel bij heb.

 

@ProRi: goede tip waar ik wellicht in de toekomst nog mee aan de slag ga. Voor dit keer ga ik het idee van "Happy worker" uitvoeren.

 

@Rien: "zoveel mensen, zoveel wensen". Het is onmogelijk om per relatie te gaan kijken wat hij/zij leuk of lekker vind. Omdat ik iedereen hetzelfde geschenk geef zullen er altijd mensen zijn die dit leuk of minder leuk vinden.

 

Bedankt voor de input allemaal!

Link naar reactie

Naar mijn beleving is een relatiegeschenk vooral een geschenk aan/voor een waardevolle relatie, een persoonlijke blijk van attentie en aandacht

 

Een fles wijn van € 6,95 van iemand die dat ook nog eens persoonlijk komt brengen waardeer ik daarom veel meer dan een of ander briefje dat iemand als relatiegeschenk 50 Euro op aan een goed doel schenkt, of mails van zelfde strekking waarom iemand geen kerstkaarten stuurt maar het geld in plaats daarvan aan een goed doel schenkt.

 

In beide gevallen denk ik dan namelijk stiekum toch "wat een borstklopperige egotrip". Prima dat iemand aan goede doelen schenkt, maar waarom moet je dat zo benadrukken? Veel liever heb ik dan dat iemand persoonlijk langskomt om die boodschap te brengen: drinken we samen een glas wijn (of kop thee) van mij op dat goede doel en kan ik van mijn kant uit ook nog ter plekke besluiten om dat goede doel ook te steunen.

 

Needless to say dat ik het hele bonnengedoe echt helemaal niets vind.... maar dat is uiteraard slechts "mijn" mening.

 

 

 

 

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Die foto wordt opgestuurd en kun je aan je relatie geven. In de prijs van de foto zit naast de kostprijs ook een grote component 'winst' die voor het lokale dorp als inkomsten ten goede kwam.

 

Helaas kan ik de site niet meer vinden dus of het initiatief nog bestaat weet ik niet. Vond het wel een leuk idee in ieder geval.

 

Bedoel je deze fotoservice

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

In beide gevallen denk ik dan namelijk stiekum toch "wat een borstklopperige egotrip". Prima dat iemand aan goede doelen schenkt, maar waarom moet je dat zo benadrukken? Veel liever heb ik dan dat iemand persoonlijk langskomt om die boodschap te brengen: drinken we samen een glas wijn (of kop thee) van mij op dat goede doel en kan ik van mijn kant uit ook nog ter plekke besluiten om dat goede doel ook te steunen.

 

Een combinatie daarvan is wél degelijk mogelijk. Als je je kerstattentie een persoonlijk tintje wilt geven door het zelf te brengen en eventueel te proosten op een goed doel, denk dan bijvoorbeeld aan producten van de wereldwinkel.

 

Dan help je als ondernemer dan ook direct andere ondernemers mee met het oog op een goed doel ! Dit hoeft trouwens niet alleen met Kerst. Je kan er het hele jaar door leuke attentiekado's kopen. Zowel voor zakelijke relaties als privé-partijtjes.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Naar mijn beleving is een relatiegeschenk vooral een geschenk aan/voor een waardevolle relatie, een persoonlijke blijk van attentie en aandacht

 

Een fles wijn van € 6,95 van iemand die dat ook nog eens persoonlijk komt brengen waardeer ik daarom veel meer dan een of ander briefje dat iemand als relatiegeschenk 50 Euro op aan een goed doel schenkt, of mails van zelfde strekking waarom iemand geen kerstkaarten stuurt maar het geld in plaats daarvan aan een goed doel schenkt.

 

In beide gevallen denk ik dan namelijk stiekum toch "wat een borstklopperige egotrip". Prima dat iemand aan goede doelen schenkt, maar waarom moet je dat zo benadrukken? Veel liever heb ik dan dat iemand persoonlijk langskomt om die boodschap te brengen: drinken we samen een glas wijn (of kop thee) van mij op dat goede doel en kan ik van mijn kant uit ook nog ter plekke besluiten om dat goede doel ook te steunen.

 

Needless to say dat ik het hele bonnengedoe echt helemaal niets vind.... maar dat is uiteraard slechts "mijn" mening.

 

 

 

 

 

 

Ik wil graag dit topic omhoog plaatsen omdat het nu weer relevant wordt natuurlijk.

 

Graag wil ik even reageren op de post van Norbert. Ik heb vandaag voor het eerst een kerstgeschenk gehad van een zakelijke relatie (fles wijn + persoonlijke bedankbrief). Ik vind het erg leuk en waardeer het erg. Ik heb een mail gestuurd als dank.

 

Maar nu heeft me dit aan het denken gezet en ik wil mijn belangrijkste relaties ook bedanken. Nu vond ik jouw post heel erg waardevol. Ik wil misschien voor mijn belangrijkste klanten echt langsgaan met een flesje wijn oid, maar hoe doe ik dat bij bedrijven met +-8 werknemers? Met de directeur heb ik het meeste contact maar met de werknemers ook, gezien mijn beroep.

 

Wat zouden jullie mij aanraden? Een flesje wijn lijkt me niet erg gepast dan...?

Link naar reactie

Ik wil misschien voor mijn belangrijkste klanten echt langsgaan met een flesje wijn oid, maar hoe doe ik dat bij bedrijven met +-8 werknemers? Met de directeur heb ik het meeste contact maar met de werknemers ook, gezien mijn beroep.

 

Wat zouden jullie mij aanraden? Een flesje wijn lijkt me niet erg gepast dan...?

 

Cadeau voor de directeur lijkt me prima. Dat zijn personeel niets krijgt, begrijpen zij ook wel. Als een zakenrelatie mij een geschenk geeft en mijn baas niets (ja dat gebeurt ;)), dan begrijpt hij dat ook. Spreek gewoon af met de directeur. Als je voor het personeel nog iets wil doen, koop dan een doos met (goed) gebak en deel dat uit. Er is niets mis met een duurder geschenk voor de directeur.

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie

Ik wil misschien voor mijn belangrijkste klanten echt langsgaan met een flesje wijn oid, maar hoe doe ik dat bij bedrijven met +-8 werknemers? Met de directeur heb ik het meeste contact maar met de werknemers ook, gezien mijn beroep.

 

Wat zouden jullie mij aanraden? Een flesje wijn lijkt me niet erg gepast dan...?

 

Cadeau voor de directeur lijkt me prima. Dat zijn personeel niets krijgt, begrijpen zij ook wel. Als een zakenrelatie mij een geschenk geeft en mijn baas niets (ja dat gebeurt ;)), dan begrijpt hij dat ook. Spreek gewoon af met de directeur. Als je voor het personeel nog iets wil doen, koop dan een doos met (goed) gebak en deel dat uit. Er is niets mis met een duurder geschenk voor de directeur.

 

Joost,

 

Dank voor je bericht. Gebak lijkt me een erg goed idee. Het is een klein bedrijfje met zo'n 7 werknemers + de directeur dus. Maar zou je dan beide doen? Dus gebak mee + wijn voor de baas? Te veel is ook weer niet goed lijkt me.

Link naar reactie
Retired Mod     7,5k 1448

Relatiegeschenken geef je in principe aan je eerste contactpersoon en bij kleine bedrijven is dat vaak de directeur/eigenaar. zoals Joost zegt niemand zal beledigd zijn als ze niets krijgen. en je hoeft ook niet bij al je klanten gebak te doen voor de medewerkers. ik weet niet hoeveel klanten je hebt met personeel..

 

wat ik zou doen is de klanten waar je tussen half december en begin januari op bezoek komt neem je gewoon wat lekkers mee, of dat nu gebak is of oliebollen of banketletter, genoeg gelegenheidsvoedsel zou ik zeggen, dat word altijd gewaardeerd en kan ook gewoon een keer door het jaar heen en dan voor de directeur een geschenk.

 

En volgend jaar misschien iets eerder over de kerstgeschenken nadenken dan is een stapel muismatten met je naam en evt helpdesk nummer erop, dat zijn ook altijd leuke attenties voor medewerkers en ook nuttig voor jou.. of een keer memorysticks met je bedrijfsnaam erop maken hoeft ook je de kop niet te kosten. (zet het nu al ergens half oktober in je agenda dan vergeet je het ook niet.... want dat soort dingen moet gemaakt worden en dat kost tijd, meer als je denkt.. )

 

 

Link naar reactie

Ja, de standaard kerstpakketten of relatiegeschenken kennen de meeste ook inmiddels wel...Wat ik ook wel een in mijn omgeving meemaak is dat bedrijven inderdaad doneren aan goede doelen zoals bijvoorbeeld unicef etc. Dat past wel bij de mooie kerstgedachte. Ikzelf mocht afgelopen jaar een geschenk uitzoeken op groupon.nl. Dat was nog eens origineel bedacht door de baas :)!

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 194 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.