• 0

Website gebouwd in Flash

Aanbevolen berichten

  • 0

ik denk dat jvoogt geen van de reacties heeft gelezen dat je met flash tegenwoordig ook met een cms kunt werken...

 

Ik kom het vaak tegen van developers dat ze totaal geen idee hebben van de (on)mogelijkheden van flash en flex. Ik snap die weerstand ook wel, het is weer een platform dat je moet leren en velen hebben nare ervaringen met oude flash (intro) pagina's.

 

google is je vriend

websites, huisstijlen en interieurontwerp: http://www.entwerpen.nl

Link naar reactie
  • 0

Natuurlijk is het prima mogelijk om een cms aan een flash interface te knopen, vraag is hoogstens of je dat wilt (en vooral waarom), en wat de meerwaarde is tegenover een website in html realiseren. Als het vooral om eyecandy van doen is zullen er best sites zijn die beter geheel in flash kunnen worden opgetrokken.

 

Dat je het kunt content managenen is verder een tamelijk non-argument: Je zou ook een website compleet als pdf kunnen maken en de inhoud daarvan via een cms beheren. Vraag is alleen waarom iemand dat in vredesnaam zou willen ;)

Link naar reactie
  • 1

Inderdaad flash is voornamelijk eyecandy, soms is dat gewenst en noodzakelijk en wil een klant ook nog de content regelmatig vernieuwen.

 

ik kan wel een paar voorbeelden verzinnen waarom je een cms zou willen in je flash website/applicatie, maar je kunt beter een kijkje nemen op thefwa of op een nederlands voorbeeld Nalden

 

het is maar wat je wilt en hoe je wilt communiceren, de techniek is een bijzaak.

websites, huisstijlen en interieurontwerp: http://www.entwerpen.nl

Link naar reactie
  • 0

Natuurlijk is het prima mogelijk om een cms aan een flash interface te knopen, vraag is hoogstens of je dat wilt (en vooral waarom), en wat de meerwaarde is tegenover een website in html realiseren. Als het vooral om eyecandy van doen is zullen er best sites zijn die beter geheel in flash kunnen worden opgetrokken.

 

Dat je het kunt content managenen is verder een tamelijk non-argument: Je zou ook een website compleet als pdf kunnen maken en de inhoud daarvan via een cms beheren. Vraag is alleen waarom iemand dat in vredesnaam zou willen ;)

Waarom niet? Presentatie in Flash is een keuze. Net zoals presentatie in HTML een keuze is. De argumentatie hier was steeds dat Flash content niet te beheren is en dat is de grootste onzin. Ik heb heel erg veel bezwaren op het gebruik van Flash als presentatiemethode, maar een Flash website is prima te beheren!

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

[Ook dat is inmiddels achterhaald. Een goed ontwikkelde Flash website doet vrijwel niet onder voor een non-flash website, met misschien de toevoeging dat je weinig tot geen diepe backlinks zult krijgen.

 

Je zult als Internet Professional ongetwijfeld gelijk hebben, maar in de praktijk merken wij zelf toch dat Google niks van onze flex-applicatie wil happen.

Als je een voorbeeld geeft kan ik je wellicht een paar dingen voorschotelen om over na te denken? Baat 't niet, dan schaadt 't niet, toch?

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • -2

1. Flash designs zijn niet 100% zoekmachine vriendelijk en laten zo heel wat kansen liggen.

2. Ze zijn bijna zo irritant als popups, omdat de load te lang is en dus niet zo gebruiksvriendelijk.

3. Het geeft weinig mogelijkheden als men achteraf wijzigingen wenst door te voeren.

 

Html, php, en afbeeldingen zijn de ingrediënten voor een zoekmachine vriendelijk webdesign. En als je het gemakkelijk wilt maken voor de opdrachtgever, dan gebruik je php in combinatie met gewone tekstbestanden. Op deze manier heb je lokaal (op de eigen pc) steeds een backup ipv enkel op de server, wat in geval van een serverprobleem voor laatstgenoemde dataverlies zou kunnen betekenen.

Link naar reactie
  • 1

Misschien dat ik er overheen gelezen heb, maar in deze discussie lees ik niks over de "WAARVOOR"?

 

TS heeft geen idee van flash (en ik vermoed andere mogelijkheden). En er wordt heel veel gepraat over "taal vs taal". Maar waarom wordt er niet gepraat over de daadwerkelijke wens en welke hulpmiddelen er nodig zijn om die wens te vervullen.

 

Flash, ruby, php, html, aspx, ajax en weet ik veel wat zijn hulpmiddelen. De vraag is wat wil je bereiken en welke tools zijn er het meest geschikt om dit bewerkstelligen. Al zou flash kilo utrecht tango zijn. Kan het een prima aansluiten op het doel. En discussies over flexibiliteit, vindbaarheid, bestuurbaarheid van verschillende tools helpen de TS niet naar mijn mening.

 

Ik denk dat de TS maar eerst eens moet gaan uitleggen wat het doel is wat hij wil gaan bereiken. En waarom hij in deze keuze is beland. Ik heb in ieder geval geen voorkeur als het maar goed werkt. En als ik niet de expertise heb, dan besteed ik het lekker uit.

 

Micha

 

PS ik ben bijvoorbeeld al lang geleden gestopt met discussiëren over

php vs .NET

.NET vs delphi

opensourse vs commercieel

apple vs windows

client side vs server side

iphone vs smart phone

etc etc etc

Beetje kinderachtig vind ik het worden. Mijn fiets is beter dan die van jouwwwwwwwwwww oehoeeeeeee

 

Een goede oplossing is een goede oplossing. En een slechte, is zonde van het geld

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Maar Micha, die discussie wordt hier helemaal niet gevoerd! Enkele mensen geven om verschillende (drog-)redenen het advies niet voor Flash te kiezen, that's all. Flash is absoluut niet mijn "fiets", laat dat duidelijk zijn, maar ik heb het gevoel dat er hier toch behoorlijk wat misvattingen bestaan over Flash t.o.v. alle andere "fietsen". Flash is enorm krachtig en met de bijzonder beknopte informatie die vandertens in deze topic gegeven heeft kun je niets anders dan algemene informatie spuien.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Het werd 2 pagina's terug al aangevoerd; weeg voor jezelf de voordelen tegen de nadelen af. Welke doelgroep wil je bereiken? Welke informatie ga je bieden op je site? Flash is namelijk, de naam doet het al vermoeden, wat flitsender. Dat moet je maar net willen. Ik kan namelijk heel veel argumenten verzinnen waarom je dit juist niet zou moeten willen. Maar dat is vooral een keuze die je moet maken aan de hand van je doelgroep. En dan nog maar te zwijgen over het onderhoud ervan. Er zijn prima CMS-systemen verkrijgbaar voor Flash maar, zoals ook al eerder gezegd, zonder enige kennis zou ik me er niet aan wagen.

Daar komt nog bij, dat je tegenwoordig prachtige websites kunt maken (zonder Flash), die toch dat interactieve en dat dynamische tintje van Flash hebben. Daar zou ik eerder eens achteraan gaan, gezien de bovengenoemde redenen (SEO, laadtijden,...)

 

 

 

Philippe

Link naar reactie
  • 0

Ik heb ook meer tegen de TS dan de actieve leden die goedbedoeld deze discussie voeren.

 

Ik heb zelf niks tegen flash. Ik ben zelf geen expert, maar ik weet wel dat deze techniek (wanneer goed toegepast) niet perse onderdoet voor andere systemen. Laadtijden, seo, cms is naar mijn mening geen discussie meer. Want ik ken ook systemen waarbij vanuit een gebruikersvriendelijk CMS flash content aangestuurd kan worden (is voor de gebruiker niet anders als een dergelijk ander CMS). Maar bepaalde zaken waarbij je zou denken aan flash oplossingen, kunnen soms net zo dynamisch met ander technieken geproduceerd worden of een combinatie van technieken.

 

Naar mijn ervaring zijn de start-up kosten wel een stuk hoger op dit moment omdat het veelal maatwerk is en in-house ontwikkeld moet worden, minder draagvlak heeft bij ontwikkelaars. En dan de vervelende problemen die heersen (momenteel) op het OSX platform om flash content te tonen zonder de CPU op 100% te laten komen. Dit is wat ik weet uit praktijk, maar nogmaals ik ben geen expert.

 

Vandertens (TS) reageert in de eerste pagina nog een beetje en daarna niet meer. En hij heeft in deze nog geen enkele informatie gegeven van de doelstelling, budget, wensen, kennisniveau van hemzelf, wensen, eisen, e.d. Er wordt goedbedoeld allerlei argumenten gegeven voor en tegen, maar wel zonder enige inhoudelijke informatie om echt iets te kunnen zeggen.

 

Mijn idee is: "ik zou de titel van het topic veranderen in Flash vs andere technieken". Dan slaat het ergens op, maar op dit moment is het een voor en tegen discussie aan het worden zonder enige informatie om iets op te kunnen baseren.

 

Afsluitend.

Van der tens (TS) vraagt het volgende:

Ik ben op zoek naar een website. Er wordt er nu één aangeboden in Flash.

Is dat een programmeertaal waar ik later de website mee kan veranderen en uitbreiden?

 

Hier kan kan je simpelweg toch niks zinnigs op zeggen, of ben ik nou zo simpel?

 

Ik heb ooit een klant gehad en die kwam ook langs met een Flash template. Zeg mich kan je dit ombouwen naar mijn huisstijl, database aan koppelen en ik wil graag zelf kunnen wijzigen. De flash template bevatte alles in een animatie en alles in een reeks van keyframes. Dus niks dynamisch en in flash versie 6. Antwoord is ja, alleen het gaat je een godsvermogen kosten, alles wordt omgebouwd en goed zal het waarschijnlijk niet worden. Ik wist in dit geval in ieder geval dat degene niks wist van flash, zijn doelstellingen niet aansloot bij zijn budget, en een andere oplossing veel beter zouden zijn omdat ik in detail wist wat hij nou eigenlijk wilde. En deze informatie ontbreekt op dit moment...

 

Dus kortom geen kritiek op de geleverde meningen en expertise, maar meer een oproep aan de TS om deze discussie te voorzien van wat bruikbaars. Het enigste wat ik jammer vind is dat jullie een voor en tegen discussie voeren, terwijl er (naar mijn mening) geen basis voor is.

 

Micha

 

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Met Flash zijn hele goede/mooie oplossingen te bouwen. Het probleem is echter dat de meeste implementaties die ik tegenkom niet correct worden geïmplementeerd. Het grootste probleem van Flash is echter dat het een plugin nodig heeft om te kunnen werken in de browser. Nu heeft 95% van de PCs in de wereld zou deze plugin geïnstalleerd hebben, hoeveel van die 5% die geen Flash hebben vallen in jou doelgroep. Hou er rekening mee dat juist grote bedrijven en overheids instellingen de organisaties zijn waar systeem beheerders deze plugin niet installeren ivm. de veiligheid van hun systemen. Zeker de nieuwere versies van Flash geven de plugin heel veel toegang to het gehele systeem, wat vaak niet acceptabel is bij organisaties waar security heel belangrijk bij is. En als Flash wordt geïnstalleerd, dan is het vaak een oudere versie waarbij de plugin nog niet zoveel toegang heeft. Tussen de 85-87% van de Flash gebruikers hebben de nieuwste versie. De smartphones van tegenwoordig hebben internet, maar hebben geen Flash plugin geïnstalleerd, installeren is echt niet simpel voor de meeste gebruikers. De Iphone kan wel Flash afspelen, maar dan moet de ontwikkelaar ook dit aan zijn kant goed inrichten (link).

 

Een hoop zaken zijn af te vangen door de ontwikkelaar, het probleem is echter dat als je alles wilt afvangen, je een heleboel ontwikkel tijd kwijt bent en dus een hoop geld kost. Wat ik tot op heden heb gezien is dat een hoop Flash ontwikkelaars die moeite niet nemen. Of dat wat de meeste mensen zien als basis functionaliteit van een website, wordt gezien als 'extra's' door de Flash ontwikkelaars.

 

Ik heb nu bv. te maken met een Flash ontwikkelaar via een klant die heeft een Flash website in elkaar gezet, als je de plugin niet hebt, zie je helemaal geen content (geen rekening mee gehouden). Hele website is in Flash en scrollen gaat alleen dmv. de scrol balk heen en weer te halen, muis scroll wiel werkt niet. Geen tekst te selecteren. Hele website draait op een enkele pagina, waardoor er nooit gelikt kan worden naar een specifieke pagina op de website. Werkt niet op de Iphone, etc.

 

Verder willen klanten nog wel eens vergeten om te eisen dat de broncode wordt meegeleverd, waardoor je de website heel moeilijk (tot niet) kan laten aanpassen door een andere partij. Hierdoor ben je direct afhankelijk van een enkele partij, iets dat ik een hele slechte zaak vind ivm. continuïteit.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 195 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.