• 0

Design Studio voor overhemden

Omschrijving van je concept:

Ladies & Gents,

 

Michael & Giso is een nieuw winkelconcept gespecialiseerd in maathemden, speciaal bedoeld voor mannen die geen tijd of zin hebben om te winkelen. De eerste winkel is onlangs in Breda geopend. Bijzondere aan het winkelconcept is dat bij de klant eenmalig de maten worden opgenomen, waarna hij vervolgens zelf via internet de bestelling kan plaatsen.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Michael & Giso is ontstaan uit een passie voor het product. We zijn begonnen met een Corporate Service voor maathemden. Met deze service komen we op locatie de maten opnemen, veelal bij bedrijven en op events.

 

Afgelopen jaar hebben we het eerste deel van het concept te weten te realiseren; een succesvolle winkel in de binnenstad van Breda.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Michael & Giso wil het ambachtelijke van het maatwerk combineren met het gemak van internet door de winkel in Breda en de Online Store volledig met elkaar te laten integreren.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

We onderscheiden ons door het hebben van zowel een online en een fysieke winkel in Breda. In de winkel kan men terecht voor advies, bekijken van stoffen en om ingemeten te worden. Daarnaast staan we veel op locatie bij bedrijven en events om de maten op te nemen.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Graag zou ik jullie mening willen hebben over onze Online Store die we vorige week hebben aangekondigd in het nieuwe programma van Jort Kelder, 'Bij ons in de BV'.

 

Het is een website waar je zelf je overhemden kunt ontwerpen. De overhemden zijn op standaard confectiematen als op maat te bestellen als je door ons bent ingemeten.

 

Ben vooral benieuwd naar jullie mening over de Design Studio en met name de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordat jullie beginnen met schieten, verwijs ik jullie eerst naar de Instructie Video.

 

Alvast bedankt voor jullie tijd en wees vooral kritisch.

 

Michael & Giso

 

MichaelGisoOnlineStore.thumb.png.fa086493c7c56cb88f00e8dde0536d5e.png

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

  • 0

De website ziet er gelikt uit al weet ik uit ervaring dat jan modaal meer van de wat simpelere website's houd en ik denk dat je conversie hiermee lager gaat liggen. Verder lijkt het concept verre van uniek, het merk cavallaro.nl is bijna identiek al moet ik zeggen dat het meerendeel van jullie overhemden er wel erg goed uitzien. Kan je mij uitleggen wat het verschil is met bijvoorbeeld hun?

 

Verder veel succes en ik kom een keer een bakje doen!

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het een goed concept maar het is een trend die je al een tijdje ziet. Ik ken meerdere bedrijven die hetzelfde doen.

Of je je kunt onderscheiden zal moeten blijken, niet alleen mogelijkheden (assortiment) en prijs maar ook door kwaliteit. Dat laatste bepaald of mensen bij je terugkomen en dat is wat je uiteindelijk wilt.

 

Ik heb ook de pitch gezien en deze was inderdaad wat zenuwachtig. Daar hadden jullie meer uit kunnen halen. De reacties van het panel vond ik daarintegen weer positief.

RecCen - Betaalbaar recruitment voor het MKB!

Online adverteren, Kandidaten Search en Selectie voor 1 vast bedrag!

http://www.reccen.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik heb in eerste instantie twee vragen:

 

- Hoe ga je je marketing doen cq. hoe wil je gevonden worden? Vooral voor een webshop lijkt me internet een belangrijke bron, of heb je daar andere ideeen over?

 

- Waarom is je site in het engels? Wil je internationaal (lastig met een fysieke winkel in Breda) of in Nederland blijven? In dt geval lijkt me een engelstalige site juist een belemmering

 

Frans

Link naar reactie
  • -3

Duidelijk twee ruikeluiskinderen die dankzij het geld van papa zoiets op kunnen zetten. Rete dure site, rete duur pand. Ik ben verre van jaloers want dit concept heb ik al duizend keer gezien in new york, parijs en milaan. Leuk voor lokaal rijk Breda misschien maar dit concept geef ik geen enkele kans van slagen. Kleding kopen zeker in deze categorie is beleving, ruiken en voelen! En als in de PC; netwerken!

 

Wat ik als belangrijkste vraag heb; als ik teveel bier drink als student moet ik dan elke week mijn maat komen meten? ;)

 

Sorry dit concept geef ik weing kans!

Link naar reactie
  • 0

Even als niet-mod:

 

@Floor: Is er een valide reden waarom je aan de ene kant opbouwende kritiek wil ontvangen op je eigen concept en van mening bent dat je met ongefundeerde denigrerende opmerkingen moet reageren op twee jonge jongens die in ieder geval het lef hebben om zelfstandig te gaan ondernemen, verplichtingen voor eigen risico aan te gaan en er alles aan willen doen om hun concept te laten slagen?

 

Wel stoer hoor, beetje vanachter je nick op deze manier gaan zitten reageren..... >;(

 

Frans

 

 

Link naar reactie
  • 0

Verder lijkt het concept verre van uniek, het merk cavallaro.nl is bijna identiek al moet ik zeggen dat het meerendeel van jullie overhemden er wel erg goed uitzien. Kan je mij uitleggen wat het verschil is met bijvoorbeeld hun?

 

Wij leveren maatwerk en je ontwerpt zelf je overhemd. Ben het met je eens dat de aanbieders in overhemden met paddenstoelen uit de grond schieten. Op de langer termijn zouden wij ons dan ook willen onderscheiden op het gebied van design. Geen overhemden met 5 verschillende kleuren en stoffen erin verwerkt, maar stijvol en klassiek met een kleine twist.

 

Eerlijk gezegd vind ik de 'design studio' van sbh (www.shirtbyhand.nl), waar jullie site verder heel veel overeenkomsten mee heeft, net iets makkelijker werken en ik vraag me dan ook af wat jullie meerwaarde is?

 

De discussie probeer ik meestal te vermijden, omdat wij op langer termijn een andere doelgroep voor ogen hebben. Waar andere aanbieders op prijs zitten, kiezen wij voor design met dezelfde kwaliteit stoffen van confectie overhemden van boven de €100. Het concept is dan ook niet gericht op massa, maar op herhalingsaankopen, belevenis en het behouden van je klant. We willen niet de grootste zijn, maar de beste en vandaar de focus op alleen maar overhemden.

 

- Hoe ga je je marketing doen cq. hoe wil je gevonden worden? Vooral voor een webshop lijkt me internet een belangrijke bron, of heb je daar andere ideeen over?

Het online concept willen we rustig uittesten en van leren. Momenteel is het een Online Store voor vaste klanten om herhalingsaankopen te doen zonder terug te hoeven naar de winkel. Van de honderden klanten die elke week worden ingemeten is dit voor meer dan de helft een uitkomst. De volgende stap zal online marketing worden.

 

- Waarom is je site in het engels? Wil je internationaal (lastig met een fysieke winkel in Breda) of in Nederland blijven? In dt geval lijkt me een engelstalige site juist een belemmering

We zullen de Online Store volgend jaar in meerdere talen uitbrengen. De doelgroep spreekt goed Engels en op deze manier is de site ook toegangelijk voor onze klanten buiten Nederland.

Link naar reactie
  • 0

Een paar dingetjes:

 

[*]Een klant heeft maling aan een instructievideo en wil een site die vanaf de eerste pagina en seconde overzichtelijk, helder en gebruiksvriendelijk is. De gebruiksvriendelijkheid van jullie website laat mijns inziens nogal te wensen over. Qua "flashiness" sluit ie prima aan bij sites als van Boss, Versace en Cavalli e.d. maar laat ik die sites nu ook echt hopeloos vinden. Ik begrijp dat je een bepaalde chique stijl wilt uitstralen, maar een website dient in de eerste plaats gebruiksvriendelijk te zijn.

[*]Weg met die muziek op de achtergrond. Zit ik als klant niet op te wachten. Daarnaast speelde de muziek door terwijl ik het filmpje met Humberto Tan afspeelde. Dan hoor je dus twee dingen door mekaar heen.

[*]Ik ben Nederlander, dus ik wens een website in het Nederlands. Het zal best dat je beoogde klanten goed Engels spreken, maar met sommige modetermen is het toch nog lastig vertalen. Probeer daarnaast ook een versie in het Duits te plaatsen. Het zal je misschien verbazen (of niet), maar Duitsland is een enorme afzetmarkt voor (dure) kleding.

[*]Het model van de kleding is mij als klant niet geheel duidelijk. Jullie nemen dus mijn maten op, maar krijg ik vervolgens dan een getailleerd overhemd, een licht getailleerd overhemd of een "recht" overhemd? Misschien lijkt dit voor jullie een overbodige vraag, maar aangezien ik vaak kleding op internet koop is dit wel informatie die ik van te voren duidelijk wil hebben.

[*]De design store is helder, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Wellicht handig om hierbij ook het model iets duidelijker visueel naar voren te brengen.

 

Rest mij jullie veel succes te wensen. Nederland loopt mijns inziens hopeloos achter op het gebied van stijlvolle kleding. Trek je hier een tien jaar oud Hugo Boss-kostuum aan voor je werk, dan loop je er in 99 van de 100 gevallen al beter bij dan de directeur. En voor een beetje fatsoenlijk merk ben je in Nederland al niet geheel zelden al tot een bezoekje aan de P.C. Hooftstraat genoodzaakt (en daar wil ondergetekende nog niet dood gevonden worden ;D). Slechts eBay Duitsland/Italië biedt in dit geval uitkomst. :(

 

Maak er dus wat van!

 

Wat ik als belangrijkste vraag heb; als ik teveel bier drink als student moet ik dan elke week mijn maat komen meten? ;)

Het type student waaraan jij refereert loopt in vaalrode ribbelbroeken en blouses die standaard twee maten te groot en drie maal zo goedkoop zijn als de overhemden die TS verkoopt. Het type "wel geld, geen smaak". Daarnaast denk ik niet dat het mogelijk is voor deze studenten om hun dertien kinnen door het maat-overhemd van TS te wurmen.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

De design tool ziet er goed uit. Een paar opmerkingen:

1. Ik vind hem wel te langzaam. Het duurt een tijdje voordat alle delen een ander motief hebben. Soms wel meer dan 15 seconden.

2. Engels vind ik niet storend, maar volgens mij sluit je een groep wat ouderen uit hiermee. Of kopen die toch niet op het internet?

3. De foto's van de knopen zijn erg slecht (vind ik vanuit mijn achtergrond in elk geval).

4. Kun je ook een shirt zonder enige naam bestellen?

 

Verder een leuk concept, succes.

Link naar reactie
  • 0

Top wanneer kan ik langskomen;)

 

Jullie hebben we veel concurrentie denk ik zo. Als bij Google maatoverhemden intype krijg ik namelijk

veel resultaten. Toch vind ik het erg leuk dat jullie het gaan proberen/ uitbouwen en wens jullie veel succes!

 

 

Leiderschap is niks anders dan weten wie je bent en wat je wilt en dat weten te transformeren in voordeel voor anderen.

Link naar reactie
  • 0

[*]Een klant heeft maling aan een instructievideo en wil een site die vanaf de eerste pagina en seconde overzichtelijk, helder en gebruiksvriendelijk is. De gebruiksvriendelijkheid van jullie website laat mijns inziens nogal te wensen over. Qua "flashiness" sluit ie prima aan bij sites als van Boss, Versace en Cavalli e.d. maar laat ik die sites nu ook echt hopeloos vinden. Ik begrijp dat je een bepaalde chique stijl wilt uitstralen, maar een website dient in de eerste plaats gebruiksvriendelijk te zijn.

We zijn aan het kijken naar web 2.0 en een open eCommerce oplossing voor de update. Tegelijkertijd hechten we inderdaad veel waarde aan uitstraling en belevening, en willen we de site geen standaard look-and-feel geven.

 

[*]Weg met die muziek op de achtergrond. Zit ik als klant niet op te wachten. Daarnaast speelde de muziek door terwijl ik het filmpje met Humberto Tan afspeelde. Dan hoor je dus twee dingen door mekaar heen.

Check de Michael & Giso site nogmaals.

 

[*]Ik ben Nederlander, dus ik wens een website in het Nederlands. Het zal best dat je beoogde klanten goed Engels spreken, maar met sommige modetermen is het toch nog lastig vertalen. Probeer daarnaast ook een versie in het Duits te plaatsen. Het zal je misschien verbazen (of niet), maar Duitsland is een enorme afzetmarkt voor (dure) kleding.

Komt eraan in de update. Bedankt voor de tip wat betreft Duitsland.

 

[*]Het model van de kleding is mij als klant niet geheel duidelijk. Jullie nemen dus mijn maten op, maar krijg ik vervolgens dan een getailleerd overhemd, een licht getailleerd overhemd of een "recht" overhemd? Misschien lijkt dit voor jullie een overbodige vraag, maar aangezien ik vaak kleding op internet koop is dit wel informatie die ik van te voren duidelijk wil hebben.

Maatwerk is inderdaad voor iedereen persoonlijk. In de Store in Breda of op locatie bepalen wij samen met de klant de perfecte pasvorm. Wanneer je maten niet bekend zijn bij ons, kun je de overhemden op boordmaat bestellen. De pasvorm van de confectiematen is slim-fit.

 

[*]De design store is helder, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Wellicht handig om hierbij ook het model iets duidelijker visueel naar voren te brengen.

We zullen hierover nadenken, dit is met name interessant voor klanten die de overhemden de eerste keer op boordmaat bestellen.

 

1. Ik vind hem wel te langzaam. Het duurt een tijdje voordat alle delen een ander motief hebben. Soms wel meer dan 15 seconden.

Na de update zullen de stofstalen sneller inladen.

2. Engels vind ik niet storend, maar volgens mij sluit je een groep wat ouderen uit hiermee. Of kopen die toch niet op het internet?

Ouderen willen we zeker niet uitsluiten, want dit is de grootst groeiende groep wat betreft het gebruik van internet. De site zal na de update ook een Nederlandse versie hebben.

 

3. De foto's van de knopen zijn erg slecht (vind ik vanuit mijn achtergrond in elk geval).

Bedankt voor de opmerking. We gaan hier naar kijken.

 

4. Kun je ook een shirt zonder enige naam bestellen?

De naam komt niet in het overhemd terecht. Wat bedoel je precies? Wij geven onze collectie shirts liever een naam dan een nummer.

 

Bijna alle (button)tekst is vloeiend, ik zou dat uit zetten en proberen zo veel mogelijk html tekst te gebruiken.

Is ook iets fijner voor de ogen en beter voor seo.

Raad jij aan om alle buttons in html te zetten, ook op de flash pagina's?

 

Iedereen bedankt voor de input, tips en succes wensen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 257 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.