netwerk opbouwen met een MLM systeem

Aanbevolen berichten

Hier ben ik dan weer, loop niet zomaar weg hoor! was gisteren alleen weg van huis.

 

Ik moet wel lachen hoe er gereageerd wordt! Ik mer dat er mensen zijn die heel negatief zijn maar zich ook totaal niet verdiept hebben in MLM en alleen maar de negatieve verhalen onthouden.

 

Als ondernemer zou je toch eigenlijk beter moeten weten! Er zijn tal van MLM bedrijven en je moet je dus ook eerst goed orienteren alvorens je ergens instapt. Bij MLM moet je letten op:

- beloningssysteem: het moet niet de bedoeling zijn dat je verdient ten kostten van de verdiensten van de mensen die zich na jou hebben ingeschreven. Iedereen die zich inschrijven moet hetzelfde kunnen bereiken.

- geen investeringskosten of minimale investeringkosten

- geen verplichtingen in afname

- geen voorraad

- kwalitatief goed producht dat door veel mensen gebruikt wordt en wat kan leiden tot herhaal aankopen

 

ik heb dus een MLM bedrijf gevonden die aan deze eisen voldoent. Dus Willem Joosten ik kan aan jou vraag bijna voldoen alleen....zoals ik al een paar keer heb aangegeven wordt je niet vanzelf rijk en zul je er net als in een eigen onderneming veel tijd en energie in moeten steken en dat is toch echt iets dat jezelf moet doen en waar ik je geen garantie op kan geven. Fred bedankt voor de aanvulling. Voordeel van dit MLM bedrijf is dat je dus absoluut geen risico loopt terwijl je dat met het opzetten van een eigen bedrijf vaak wel hebt. En net als ieder ander bedrijf of product wat je verkoopt betaal je hier ook belasting over!

 

Wat betreft het filmpje van Marcel....totaal niet vergelijkbaar met een betrouwbaar MLM bedrijf. Zoiets is hartstikke illegaal en wordt onterecht gepositioneerd onder MLM.

 

Ik heb dit topic alleen willen plaatsen als tip. Ik heb met dit MLM bedrijf bereikt wat ik wilde bereiken en als er nog meer inzit zal dit vanzelf wel gaan blijken.

 

Voor alle die negatief zijn heb ik een tip: voordat je je mening over internet verspreid verdiep je eerst in dit onderwerp. Een MLM bedrijf als dit is nog nooit iemand slechter geworden alleen beter. De een wordt er alleen rijker van dan de ander. Het is maar wat je jezelf als doel stelt en hoeveel tijd en energie je er zelf in wilt steken!

 

Zo nu genoeg hierover.

 

Doeiiiiiiiiiiiiiiiii Nicole

 

 

 

 

Link naar reactie

[...]

- beloningssysteem: het moet niet de bedoeling zijn dat je verdient ten kostten van de verdiensten van de mensen die zich na jou hebben ingeschreven. Iedereen die zich inschrijven moet hetzelfde kunnen bereiken.

- geen investeringskosten of minimale investeringkosten

- geen verplichtingen in afname

- geen voorraad

- kwalitatief goed producht dat door veel mensen gebruikt wordt en wat kan leiden tot herhaal aankopen

[...]

Er is op dit forum nog een irritatiefactor die misschien wel hieraan gelinkt kan worden: Zolderkamer webshops.

Het risicoprofiel is zo laag dat iedereen het kan doen en dat de marge die gehaald wordt amper meer nagerekend wordt. Een paar avondjes uit en €20 euro verdienen is misschien genoeg om bij te klussen, maar een serieuze ondernemer met een winkel, wel voorraad moet houden, ... , die kan hierin gewoon niet in mee.

 

Een goede verkoper/verkoopster is en blijft een goede verkoper en zal ook zonder MLM een goede onderneming kunnen runnen. Daarvoor heeft (ik denk) iedereen wel respect, maar voor de kuddes mensen die achter de meute aanlopen en alleen maar slapend rijk willen worden zal je niet zomaar de handen op elkaar krijgen. Jouw succesverhaal zegt VEEL meer over jou persoonlijk dan over MLM in het algemeen. En als dit forum bekent staat als pro-MLM, dan komen hier vanzelf de jongens en meisjes met grote krokodillentranen vragen hoe ze van hun €100 voorraad af komen. Dat heeft verder vrij weinig met ondernemen te maken.

 

Daarnaast (en dat is mijn grootste probleem met MLM) is vooral de omgeving de dupe van dit soort verkoop. Ik zit zelf helemaal niet te wachten op "vrienden" die mij van alles komen aan smeren.

 

Dus: Complimenten dat jij van MLM voor jezelf een succes hebt gemaakt en dat je nu lekker kunt ondernemen, maar zullen we het een beetje stil houden? Anders gaan mensen dadelijk denken dat het door MLM kwam en niet door jouw skills. ;)

Link naar reactie

Ik ben zelf niet overtuigd van MLM, maar ik kan ook niks met opmerkingen als: "er is op dit forum nog een irritatiefactor: "zolderkamer webshops"

 

Het is gewoon een feit, dat Internet het gemakkelijker maakt om een bedrijf te starten en dat zonder grote risico's. Ik zie dat als een enorm voordeel, maar blijkbaar zien sommige gevestigde ondernemers dat vooral als bedreiging. Tegen hen zou ik willen zeggen: "leer er mee om te gaan, want het zal alleen maar groeien.

 

Zelfstandig zijn en grote risico's nemen horen niet meer automatisch bijelkaar. Veel zelfstandigen willen ook gewoon klein blijven en geen personeel aannemen omdat ze zelf willen blijven doen waar ze goed in zijn en niet vooral de verantwoordelijkheid en bijkomende rompslomp voor personeel op zich willen nemen. Veel zogenaamde zolderkamer ondernemers vinden het prettig om hun eigen tijd in te kunnen delen, niet voor een baas te werken, niet in de file te staan, enz..

 

Doordat ze hun kosten laag kunnen houden maar toch persoonlijke service kunnen bieden zijn het wel degelijk concurrenten om rekening mee te houden.

Link naar reactie

- kwalitatief goed producht dat door veel mensen gebruikt wordt en wat kan leiden tot herhaal aankopen

 

Vaak stokt het daar al een beetje... niet dat het product niet goed kan zijn, maar als het product goed is, en tegen een goede prijs verkocht wordt, waar heb je dan die hele mlm keten nog voor nodig? M.i. zijn situaties waarbij het product zo goed is dat men het spontaan kopen zou maar de fabrikant dat kanaal niet kan realiseren uiterst zeldzaam.

Link naar reactie

@JVerhallen de hel vriest over voor dit forum als pro-MLM bekend komt te staan, wees daar gerust op. Ook kijken we regelmatig wat fronsend naar de vele verhalen van webshops die mensen willen beginnen zonder enige mate van voorbereiding (zo lijkt het).

 

Gelukkig is verreweg de meerderheid van de mensen hier tenminste van plan een serieuze onderneming op te zetten.

Link naar reactie

Voordat we topicstarter helemaal overladen met complimenten: één van de typische dingen van MLM is dat je 1) overal uitstraalt hoe ontzettend succesvol je bent, 2) hoe gemakkelijk dat ging en 3) hoe gemakkelijk anderen dat ook kunnen bereiken. Topicstarter past in dat profiel.

 

MLM draait namelijk voor een belangrijk deel om gek gemaakt te worden door de oprichters/grondleggers van de pyramide met hun mooie auto's, horloges, pakken e.d., zodat iedereen wil bereiken wat zíj hebben bereikt. Dat dat vaak niet lukt, dat is dan weer niet het probleem van de oprichters... Dát is een kant van MLM die verwerpelijk is, en een stigma wat veel MLM/pyramide-achtige praktijken zelf over zich afgeroepen hebben, met alle slachtoffers van dien. Dát is de reden dat MLM hier niet echt gewaardeerd wordt.

Link naar reactie

De topictitel is wel interessant. Kan je (nog) een netwerk opbouwen rond een MLM product?

 

Maw maak je vrienden door ze voor jou te laten werken? En zelfs als ze dat willen doen, wat gebeurd er als de inkomsten terugvallen en je moet gaan bellen dat ze toch beter hun best moeten doen? Ik ken mijn vrienden en familie goed genoeg om te kunnen inschatten dat ik heel snel meer vrienden kwijt raak dan ik maak. Ook door de slechte naam van MLM zelf kan je al vrienden kwijt raken nog voordat je ze bestookt hebt met je verkooppraatje.

 

Dus wat zie je? Mensen gaan dan maar proberen vreemden te winnen door kleine advertenties, een website of zelfs borden aan de kant van de weg. Er zijn ook MLMers die in alle wanhoop opeens hun oude klasgenoten waar ze 20 jaar niets van hebben gehoord gaan bellen. De slimsten openen een topic op een ondernemersforum want ondernemers willen vast graag makkelijk geld verdienen. Maar of dat nu zo effectief is?

 

Moet wel toegeven dat parfum op zich een product is waar zoveel marge uit marketing in zit dat daar meerdere schijven een goede boterham aan moeten kunnen verdienen. Een goed parfum kost ongeveer 15 Euro per kg.

 

Link naar reactie
...maar als het product goed is, en tegen een goede prijs verkocht wordt, waar heb je dan die hele mlm keten nog voor nodig?

 

MLM draait namelijk voor een belangrijk deel om gek gemaakt te worden door de oprichters/grondleggers van de pyramide met hun mooie auto's, horloges, pakken e.d., zodat iedereen wil bereiken wat zíj hebben bereikt. Dat dat vaak niet lukt, dat is dan weer niet het probleem van de oprichters...

 

Deze twee opmerkingen vatten het wel aardig samen, denk ik.

 

Het betreft blijkbaar een produkt dat op een normale markt niet zou kunnen concurreren, en dus wordt een verkoopsysteem opgezet waarbij de oprichters ervan geen enkel risico lopen.

 

De 'clubleden' zijn namelijk verplicht minimaal 2 flesjes parfum per maand af te nemen als ze hun recht op handelskorting en het krijgen van een vergoeding niet willen verliezen, en minimaal 6 flesjes per jaar om uberhaupt lid te mogen blijven. Da's dus gegarandeerd geld voor FM ten koste van haar gewaardeerde 'clubleden'... ;)

Link naar reactie

De 'clubleden' zijn namelijk verplicht minimaal 2 flesjes parfum per maand af te nemen als ze hun recht op handelskorting en het krijgen van een vergoeding niet willen verliezen, en minimaal 6 flesjes per jaar om uberhaupt lid te mogen blijven. Da's dus gegarandeerd geld voor FM ten koste van haar gewaardeerde 'clubleden'... ;)

dat is overigens wel de 'kracht' van het verdienmodel.

daarnaast betaal je de hoofdprijs voor verkoopondersteunende middelen zoals folders of deeveedeetjes van presentaties e.d. dus ze moeten wel doorgaan met verkopen om iets te verdienen...

 

Ik ben overigens ook benaderd voor de parfums door een ex-collega die wel even dacht dat ik ze in de winkel erbij ging verkopen. De brutowinstmarge is sowieso onder de maat en er zijn geen promotiematerialen voor in de winkel beschikbaar, enkel een knullig etui met sampleflesjes, echt kansloos.

 

De hoofdreden waarom dit product niet normaal in een winkel vermarkt mag worden is omdat je niet de naam mag noemen van het A-merk parfum waar het op lijkt. Daardoor wordt het een anoniem onbekend product en dus onverkoopbaar.

 

Als jij er succes mee hebt Nicole en daardoor een bedrijf kunt opstarten wens ik je succes!

 

 

"zoek het maar uit"

Link naar reactie

Ik hoor hier en daar op netwerk borrels het MLM systeem van ACN voorbij komen. Zei bieden hedendaagse producten/diensten aan zoals alles-in-1, mobiele telefonie en elektra. dit zijn diensten die een ieder van ons gebruikt. Ik vraag mij dan ook af of hier ervaringen mee zijn?

Als ik de video bekijk met percentages etc. klinkt het allemaal te mooi om waar te zijn, echter blijken er dus daadwerkelijk mensen te zijn die ermee verdienen?

 

ps: oud topic maar wel een prima topic om over MLM verder te gaan leek mij?.

Met vriendelijke groet,

Dennis Hendriks

 

Director - Nawbase Software Development

Link naar reactie

Ik ken van heel dichtbij de producten, de werkwijze en de resultaten van ACN. MLM is leuk als je er zelf mee begint, maar je kunt zelf uitrekenen hoe snel jouw omgeving al verzadigd is. Begin maar eens met tellen hoeveel mensen er op een bijeenkomst komen, hoeveel daarvan de ca. €400 neertellen voor de entree en de website en reken dan uit hoeveel mensen zij weer moeten recruteren om dat eerst terug te verdienen. Dat geld gaat naar de eerste instappers. Als je dat goed uitrekent, zul je zien, dat al in een paar stappen een hoeveelheid mensen ter grootte van een kleine stad zijn benaderd. Daar is niets meer te halen vanwege de verzadiging. Overigens, was MLM wel een topic voor HL?

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    13 leden, 212 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.