• 0

Kostprijsbepaling website

Goedesavonds allemaal,

 

Mijn eerste bericht hier, naarstig op zoek geweest naar een voorsteltopic echter niet kunnen vinden. Dan maar even hier!

 

Maarten, 28 jaar en startend ondernemer in Zwolle.

 

Ik loop al enige tijd met enkele concepten, nu heb ik eindelijk een onderneming voor ogen waar toekomst in zit en dat daarnaast uitbreidingsmogelijkheden biedt in de toekomst. Hiernaast past de start van de onderneming goed in deze tijd, waardoor het de tijd krijgt om te groeien. Ik zal het concept in een later stadium met jullie delen, ik sta te popelen maar weet dat het er nog niet de tijd voor is.

 

Omdat ik reeds werkzaam ben in de IT, echter aan de Marketing en Sales kant waar ik me goed thuis voel!, heb ik een gevoel kunnen krijgen van de markt. Wij richten ons echter op een niche, dat niet aansluit op mijn concept, waardoor ik geen nauwkeurig kostenplaatje kan maken voor mijn idee. Omdat ik vooral bezig wil blijven met waar ik goed in ben en mijn voldoening uit haal, maak ik nu de afweging om de bouw van het concept (website + achterliggend systeem) of uit te besteden of een compagnon te zoeken.

 

Vanzelfsprekend heb ik al dagen gezocht, maar nergens kan ik informatie vinden dat in de buurt komt van een gedegen advies.

 

Wat betreft de technische ontwikkeling van mijn concept, houd ik een prioritering aan:

 

- Website ( prio 1)

- Systeem ( prio 2)

 

Zonder het systeem is het concept in de markt te zetten, vandaar dat ik eerst de kosten inzichtelijk wil hebben voor de website.

 

Weet iemand een goede bron waar ik uit kan putten?

 

Wanneer ik dit bericht niet op de juiste plaats heb gezet, excuses!

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

  • 0

Beste Maarten,

 

Welkom ( al ben ik ook net zo nieuw als jij :)

 

Ik denk dat het lastig (een uitdaging) is om aan concrete cijfers te komen. Dit omdat het bepalen van de prijs van veel factoren afhankelijk is (wil je een Eend of een Mercedes). Ik denk wel dat het een interessante vraag is, die bij veel ondernemers speelt.

 

Je zien niet vaak dat internet/webdesign bureaus hun prijzen weergeven op hun website. Dit gebeurt (volgens mij) eigenlijk alleen bij prijsvechters, en dan is het afwachten wat de kwaliteit is :).

 

Het is ook belangrijk om een keuze te maken met wat voor een type bureau je wilt gaan werken. Ga je in zee met een freelancer/student, of zet je direct de stap naar een ‘gevestigde’ mkb-er. De prijs/kwaliteit speelt hier natuurlijk ook een rol.

 

Misschien dat deze site je op weg kan helpen:

http://www.marketingportaal.nl/artikel/101/Wat-kost-een-website

 

Link naar reactie
  • 0

Ten eerste: Het grote voorsteldraadje

 

Ten tweede zal niemand je vraag kunnen beantwoorden. Wat kost een website? Tussen de 200 en 500.000 euro, grofweg.

 

Als je een idee wilt hebben wat het zal kosten om je idee te realiseren zul je een aantal partijen je plannen voor moeten leggen en ze een offerte laten maken.

 

edit:

Misschien dat deze site je op weg kan helpen:

http://www.marketingportaal.nl/artikel/101/Wat-kost-een-website

 

Ik heb nu pas op die link geklikt, maar wat een onzin, zeg. :)

 

Als je een standaard verhaal wilt kun je inderdaad op basis van wat standaard pakketten een inschatting maken van wat je site zal kosten, maar zodra je maatwerk hebt zul je dat moeten laten beoordelen door een professional. Wat dat in zal houden is niets over te zeggen zolang je zelf geen min of meer zinnige inschatting kunt maken van de technische complexiteit. Een algemeen verhaal zoals op die website is al helemaal niet mogelijk, tenzij je teruggrijpt naar mijn eerdere inschatting hierboven... ;)

Link naar reactie
  • 0

Over het algemeen kun je pas een gerichte prijsopgave geven als je over een gedetailleerde omschrijving van een project beschikt. In dit geval valt er dus eigenlijk niets van te zeggen. Standaardtarieven zijn er nou eenmaal niet. En ook onder 'professionele' bureaus lopen de tarieven enorm uiteen.

 

Ik zou je adviseren om je wensen en eisen voor de website op een rijtje te zetten en vervolgens bij een aantal partijen een offerte op te vragen.

 

Overigens lijken de tarieven in dat artikel op marketingportaal me niet echt reeël. € 21.500 voor een relatief standaard pakket vind ik nogal wat.

Link naar reactie
  • 0

Overigens lijken de tarieven in dat artikel op marketingportaal me niet echt reeël. € 21.500 voor een relatief standaard pakket vind ik nogal wat.

 

Ik heb het ook niet in mijn achterzak zitten. Echter realiseer je wel dat het hier gaat om het opleveren van een complete website inclusief de content voor 60 a 70 pagina's, daar gaat een aanzienlijke hoeveelheid tijd inzitten om dit allemaal van een goede kwaliteit te laten zijn. Vaak zit bij dergelijk projecten ook nog een comité gekoppeld vanuit de opdrachtgever dat kritiek geeft of wijzigingen wil doorvoeren, van de 5 man zijn er gemiddeld 3 het niet met elkaar eens. Dit maakt het proces vaak veel langer en in dat opzicht is het genoemde bedrag helemaal zo gek nog niet.

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
  • 0

Beste Maarten,

 

Het zal je inmiddels duidelijk zijn: je vraag is veel te algemeen gesteld.

 

Een eerste overweging die je zult moeten maken is het doel van je website. Lijkt eenvoudig: bezoekers trekken en converteren zodat ze klant worden. Maar het is iets complexer dan dat.

 

De meeste klanten van webdesign bureaus kijken maar naar één ding: hoe ziet de website er uiteindelijk uit. En dat is natuurlijk niet onbelangrijk, het betreft een soort visitekaartje van je bedrijf.

 

Maar bezoekers en klanten komen niet af op een visitekaartje. Stuur je offline contacten naar je website, of gebruik je Adwords of andere advertenties om er bezoekers op te krijgen, prima. Maar zo niet, dan zul je een strategie moeten bedenken om bezoekers te trekken, en SEO toepassen. Dat laatste beweren alle webdesigners wel te doen, dat eerste kunnen en doen er maar heel weinig.

 

Heb je dan uiteindelijk die bezoekers, via Adwords of zoekmachines, dan moeten ze nog klant worden. Conversie is dan belangrijk, en ook dat is een vak apart. Met alleen een mooie website (met WOW factor) kom je er niet, al denken de meeste webdesigners van wel. Goede salescopy kost ook aardig wat (het hangt af van je niche of je dat nodig hebt).

 

Het kan natuurlijk ook dat je iets anders met de website wilt doen. Interactie, een uitgebreide webshop, een veiling, of wat dan ook. Dat wordt natuurlijk ook bepalend voor de kosten van je website.

 

Tenslotte moet je even bij jezelf te raden gaan welk budget je hebt. Als dat niet veel is (zeg € 2.000), begin dan klein. Je suggereert zelf al dat dat "systeem" op de tweede plaats komt. Op de eerste plaats wil je bezoekers trekken. Tenzij je een terugkerend budget hebt voor Adwords, zou ik voor de eerste opzet kiezen voor een website die in ieder geval wat bezoekers van zoekmachines trekt.

 

Succes!

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo Maarten,

 

Als je een paar kernpunten hier kan plaatsen is het gemakkelijker hier qua prijs een grofweg bedrag voor neer te zetten.

Zelf ontwerp ik ook wel eens websites waarbij de betaling geschied door winstdeling.

Meestal zit er dan wel een stukje in qua eenmalige kosten, en de rest op basis van winstdeling. Misschien is dat een interesante optie voor je, als de centen niet aanwezig zijn.

 

Let wel op dat je dan wel aan zo'n partij vast zit.

Stel het doel is een ton winst, en de verdling is 25/75, dan ben je het eerste jaar al 25.000 euro kwijt... terwijl je misschien het gehele systeem kan laten bouwen voor 10.000 euro.

 

Succes! Mocht je meer willen weten vraag gerust.

 

Gr. Jelmer

ASP.Net specialist, Ontwikkeling webbased softwaresystemen, Webdesign; meer info: http://www.jumptide.nl en voor de smalle beurs websites voor een vast bedrag per maand: http://www.werkendewebsites.nl

Link naar reactie
  • 0

@jumptide

 

Winstdeling....

Buiten het feit dat het idee (naar mijn idee) al belachelijk is, geef jij een voorbeeld wat echt te eng voor woorden is.

 

Als een onderneming niet de centen heeft voor de marketing tools (ik bedoel dus helemaal geen geld), dan heeft de onderneming geen bestaansrecht. En bij een bescheiden budget, zijn er altijd wel oplossingen te vinden. En ik heb ze ook wel eens gehad, de ondernemers die zeggen laten we het samen doen. En mijn antwoord is: ga naar de bank met je geweldige idee. Betaal mijn factuur en lach mij over een jaar lekker uit als je miljoenen heb verdient.

 

@TS

Een compagnon zoeken omdat de kennis (voor een website en/of maatwerkpakket) en geld er niet is, lijkt mij een ongezonde start. Ik ga ook niet trouwen met de eerste beste meid, omdat ik een vriendin wil... En trouwen is vergelijkbaar, met samen een bedrijf oprichten. Lees dit forum er maar op na.

 

Daarnaast is er op dit forum genoeg te lezen over bedrijven welke met een goed idee, huiverig zijn om deze overal te verkondigen. Ik heb een geweldig idee, maar straks bouwen ze het na.

 

Wil je prijzen weten, dan zal je simpelweg in bespreking moeten gaan met de leveranciers. Elke website is uniek, jouw wensen en verwachtingen zijn uniek, jij als persoon bent uniek, en elke webbouwer is uniek.

 

En je bevind je al in de ICT sector, dus in jouw netwerk zullen vast wel mensen zijn die ervaringen/referenties/ingangen hebben lijkt mij.

 

Micha

 

 

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Zoals al vaker gezegd: ga met iemand praten. Als het uitwerken van de requirements naar verwachting veel tijd gaat kosten en je hebt hier hulp bij nodig is het raadzaam hier gewoon een partij voor in te huren. Zo ben je niet aan het "freeriden" op iemand anders z'n kennis en heb je zekerheid met betrekking tot kwaliteit. Met zo'n overzicht van requirements kun je namelijk naar een developer toe stappen, die je een kostenindicatie kan geven. Met zo'n kostenindicatie is het lospeuteren van een investering vaak ook gemakkelijker.

 

Ik heb geen beeld van de omvang van het project, maar ik werk zelf bijvoorbeeld vaak in stappen. Eerst oplevering van de belangrijkste onderdelen zodat het project van start kan en dan in stappen de applicatie, website of wat dan ook uitbreiden. Gewoon met aan het eind van elke maand een factuur voor de gewerkte uren. Ik heb het idee dat je dat ook voor ogen hebt en dat is al een goed begin. Natuurlijk heb je naast de developer doorgaans ook nog een ontwerper nodig, maar die kosten vallen in de praktijk vaak erg mee.

 

Concreter kan ik het helaas niet maken. De kosten van een website lopen enorm uiteen. Van enkele honderden euro's tot in de tienduizenden, ik ben het allemaal al tegengekomen.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

@Micha: dat is inderdaad niet de beste oplossing, maar dat geef ik ook niet aan. Het is een oplossing. Het beste is vaak gewoon iemand betalen voor zijn/haar diensten, dan zit je ook niet aan iemand vast.

Verder hangt het er natuurlijk maar net van af hoe je iets opzet, het heeft ook voordelen.

Meer omzet => meer winst voor de bouwer.

Dus zal hij misschien meer zijn best doen om er een goed werkend geheel van te maken.

ASP.Net specialist, Ontwikkeling webbased softwaresystemen, Webdesign; meer info: http://www.jumptide.nl en voor de smalle beurs websites voor een vast bedrag per maand: http://www.werkendewebsites.nl

Link naar reactie
  • 0

@ jumptide IT

Ik snap dat je het als voorbeeld neerzet en dat het een optie is. Ik ben het er alleen helemaal niet mee eens. Maar dat is enkel mijn mening. En het argument dat hij dan beter zijn best zou doen, verteld eigenlijk mij al dat deze optie de verkeerde personen zou opleveren.

 

Ik zie van de TS helemaal geen reactie meer. Dus deze discussie hoeft van mij ook niet verder gevoerd te worden. Goede antwoorden zijn er genoeg gegeven.

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Bedankt allen voor de input! Ik begrijp dat ik te algemeen mijn concept naar buiten heb gebracht. Ik hoopte echter op antwoorden als deze.

 

Ik zit idd in dubio om een ontwikkelaar als compagnon te zoeken. Waarom zou je denken? Omdat het product / de dienst veel uitbreidingsmogelijkheden biedt voor de komende jaren. Zoals Jaap ook al aangeeft, heb ik ook een soort van stappenplan voor ogen o.b.v. waarvan ik het stapsgewijs in de markt wil zetten. Het eerste stadium betreft de hoofdfunctionaliteit die al veel toegevoegde waarde zal betekenen voor klanten. Voor de komende jaren heb ik echter uitgebreide plannen om gerelateerde producten aan te bieden, dan wel de bestaande functionaliteit uit te breiden om nog meer waarde te kunnen bieden.(nu misschien nog wel latent).

 

Op basis van jullie informatie ga ik nu vaststellen of stadium 1 ook uit te voeren is met relatief weinig financiele middelen. Het gaat hier puur om de website, ik laat de promotie nog even buiten beschouwing, ondanks dat dit deel zeker voor 50% bepalend is voor het succes... De vormgeving/usabillity kan ik voor niets laten doen, mijn broer is Art Director en werkt voor grote namen, gelukje :)

 

Zoals gezegd heb ik de ingangen, echter wil ik van buiten weten aan welke bedragen ik moet denken. Ik ben een starter en wil het wiel niet voor een tweede keer uitvinden, je leert van fouten echter wil ik de kans hierop zoveel mogelijk verkleinen.

 

Ik hoop dat (één van) jullie obv het onderstaande (kan) kunnen aangeven in welke price range ik moet denken. De basisfunctinaliteit betreft:

 

- registratie- en vanzelfsprekend inlogfunctionaliteit;

- e-mail alert obv voorgedefinieerde kenmerken;

- profielmatching functionaliteit obv voorgedefinieerde kenmerken;

- uitgebreide zoekfunctionaliteit;

- beveiligingsfunctionaliteit, de website moet zeer veilig zijn.

 

En standaard website functionaliteiten, contact, links etc etc.

 

Ik weet dat ik erg vaag blijf, echter voel ik me hier voorlopig fijner bij dan het nu aan de grote klok te gaan hangen. Ik hoop dat jullie hier begrip voor kunnen hebben en begrijpen dat ik hierdoor niet exact kan aangeven welke functionaliteit bepalend zal zijn.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ha Maarten,

 

Ook op basis van deze informatie is het moeilijk antwoord te geven op je vraag. De hierbovengenoemden opmerkingen blijven van kracht. Vroeg of laat zul je toch inderdaad met partijen moeten gaan praten om echt een redelijke inschatting te krijgen voor wat je precies wilt.

 

Zeker omdat de ambitie is om door te groeien, is de keuze van het platform, leverancier en techniek nu redelijk belangrijk. Ik zou zeggen, win advies in bij iemand met kennis. Dat je vroeg of laat je idee moet gaan uitleggen aan onbekenden, is inherent aan het hebben van een idee. Klinkt cliche, maar is waar. (Evenuteel kun je werken met een NDA)

 

Over 'een ontwikkelaar zoeken als compagnon'. Ik krijg vaak genoeg aanvragen m.b.t. tot samenwerking. Ik luister dan altijd goed en als ik het een leuk idee vind, haak ik in. Zeker belangrijk is of je potentiele compaan aanvullende kwaliteiten heeft. En, als je gaat samenwerken met een ontwikkelaar, zou ik er ook op letten of deze wel enig commercieel inzicht heeft.

 

Link naar reactie
  • 1
Ik hoop dat (één van) jullie obv het onderstaande (kan) kunnen aangeven in welke price range ik moet denken. De basisfunctinaliteit betreft:

 

Om je een idee te geven waarom je een offerte zou moeten vragen, en niet hier een antwoord zult vinden:

 

- registratie- en vanzelfsprekend inlogfunctionaliteit;

Welke gegevens moeten er opgeslagen worden? Moeten er bijvoorbeeld profielfoto's of bijlagen geupload kunnen worden? Zo ja hoeveel, met welke eventuele beperkingen?

 

- e-mail alert obv voorgedefinieerde kenmerken;

Welke kenmerken? Je kunt emailadressen selecteren op basis van hele eenvoudige kenmerken, zoals leeftijd of zoiets, maar ook op complexe samengestelde kenmerken (leeftijdsrange in combinatie met afstand tussen locaties en mate van activiteit de afgelopen maand, bijvoorbeeld)

 

- profielmatching functionaliteit obv voorgedefinieerde kenmerken;

Hetzelfde als het vorige punt, alleen dan nog uitgebreider. Exacte matching kan een hoop potentiele matches uitsluiten terwijl fuzzy matching (wat een stuk ingewikkelder is) betere resultaten kan opleveren. Heel simplistisch: als iemand 'Den Haag' als woonplaats heeft opgegeven en je gaat exact matchen op "'s-Gravenhage" dan vind je dat profiel niet. Dit heeft natuurlijk op veel meer gegevens betrekking.

 

- uitgebreide zoekfunctionaliteit;

Hoe uitgebreid? In welke gegevens? Hoe wordt de relevantie bepaald?

 

- beveiligingsfunctionaliteit, de website moet zeer veilig zijn.

Hoe veilig is 'zeer velig'?

 

En standaard website functionaliteiten, contact, links etc etc.

Moet er een Google Map bij die contactgegevens komen? Moet daar een routeplan-functie bij?

 

Dit zijn maar een paar eerste vragen die bij mij opkomen als ik je punten zie, en aan de hand van je antwoorden zullen daar zeker nog een hoop vragen bijkomen. Jij hebt in je hoofd een idee van wat je bedoelt met bovenstaande punten, maar als buitenstaander kun je daar nog steeds alle kanten mee op. Het is dus allemaal sterk afhankelijk van de complexiteit van de afzonderlijke onderdelen.

 

Pas als die bekend zijn er iets zinnigs te zeggen over hoeveel tijd en dus geld het zal gaan kosten om dat te realiseren, tot die tijd blijft het bij "tussen de 5.000 en de 50.000 euro, maar misschien meer". ;)

Link naar reactie
  • 0

ik denk dat Peter het goed verwoord. met deze info kun je iets verwachten vanaf 5.000 als minimumprijs, de uiteindelijke prijs is echt helemaal afhankelijk van je specifieke wensen qua inhoud, techniek, (zelf)onderhoud, schaalbaarheid, opleveringstermijn, garanties.

 

Een gesprek kost je bij de meeste partijen niets, ik zou bij meerdere deuren aankloppen. Is je broer goed in usability, dan zou ik hem er vanaf het begin bij betrekken en niet pas aan het eind. Hij kan je dan waarschijnlijk ook helpen met het in kaart brengen van wat je nodig hebt.

websites, huisstijlen en interieurontwerp: http://www.entwerpen.nl

Link naar reactie
  • 0

Het is inderdaad ontzettend moeilijk om de juiste prijs te vinden voor een website.

Een redelijke 'straightforward' business website kost ongeveer 5000 euro (inclusief hosting & cms).

 

Voor overige zaken als webshops, koppelingen met andere systemen of webapplicaties moet je met een webdeveloper in gesprek gaan en offertes aanvragen. Hier kan niemand iets zinnigs over zeggen.

 

Succes!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 153 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.