Ga naar inhoud
 • 0

Google naar de beurs!

Er werd vaak over gespeculeerd, maar het is nu eindelijk zover: Google gaat naar de beurs! Met een geschatte waarde van $25 miljard op is Google meer waard dan bijvoorbeeld Amazon. En Google zou Google niet zijn als ze het niet op een bijzondere manier zouden doen. Waarschijnlijk zullen de aandelen online aangeboden gaan worden. Dit is echter nog niet helemaal zeker.

 

 

Link gefixed

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

21 antwoorden op deze vraag

 • 0

Ja, geveild zelfs.....

 

Persoonlijk ben ik helemaal weg van Google en hun business model. Toch zou ik niet zo snel in ze investeren. We hebben juist de laatste jaren gezien hoe snel bepaalde zaken kunnen veranderen. Om heel dicht bij huis te blijven: hoe Alta Vista de absolute top was in zoekmachines en Google in 'no time' de markt veroverde. Even verder: hoe internet in een paar jaar de hele wereld op zijn kop heeft gezet. Niemand heeft dit soort ontwikkeling een paar jaar vooruit kunnen voorzien en niemand die nu kan voorspellen of er niet binnen een paar jaar weer heel andere dingen komen die de boel op z'n kop zetten. Dan is Google naar mijn idee met zijn super smalle product een redelijk kwetsbare partij.

 

Aan de andere kant: als ze 15-20 miljard binnen halen hebben ze ook wel een aardige pot om te anticiperen op grote veranderingen...... ;D

Auto leasen? Eerst bij LeaseVergelijker kijken! | InfoTrade: erkend Adwords Qualified Company

 

Hope is not a strategy!

Link naar reactie
 • 0

Het zal me erg benieuwen hoe dit gaat aflopen. Aan de ene kant geeft dat geld ze wellicht meer kracht te innoveren, uit te breiden en natuurlijk een mooie beloning voor de founders.

 

Aan de andere kant kan het ook het einde van een bedrijf inluidden... aandeelhouders willen geld zien, liefst zo rap mogelijk zoveel mogelijk. Dat zet natuurlijk aan tot zo ver mogelijk commercialiseren van de diensten, en het zal niet de eerste keer zijn dat een mooie online dienst daaraan tenonder gaat.

 

Neem bijvoorbeeld het verhaal achter hotmail. Hoewel hier van aandelenuitgifte geen sprake was, heeft de overname door MS toch - voor mijn gevoel - het einde ingeluid. Wat ooit een uitstekende gratis service was, is in een paar jaar tijd verworden tot een volautomatische spam- en reclame machine.

 

Waar je vroeger hotmail kon gebruiken als serieuze e-mail dienst, vind je nu een tamelijk onbruikbaar reclameportal dat toevallig ook nog wat e-mail diensten aanbiedt.

 

Qua zoekmachines is altvavista hetzelfde gebeurd. Wat eerst een hele 'cleane' zoekmachine was (a la google, een jaar of 2 terug), is verworden tot een reclameportal. Die strategie heeft de klanten weggejaagd, en het herwinnen ervan schijnt nogal tegen te vallen. Dat laatste ondanks de 'back to basic' move van niet al te lang geleden.

 

Concurrentie op zoekgebied kan snel opkomen. Ik denk bijvoorbeeld aan het al jaren oude 'alltheweb'... een lang niet slechte zoekmachine die best kan boomen als google klanten verliest door te commercieel te gaan.

Link naar reactie
 • 0

Ik ben erg benieuwd waarvoor ze dit extra kapitaal nodig hebben.

 

Met een beetje pech zullen de aandelen met een flink agio worden uitgegeven en zal Google flink overgewaardeerd worden. Maar als alles goed loopt kan de beursgang van Google misschien wel zorgen voor een flinke "boost" in de ICT.

Link naar reactie
 • 0

Waarde-bepaling van een bedrijf is voor analisten ook een moeilijke zaak.

 

Traditioneel wordt veel gewerkt met koers/winst verhoudingen, die dus hoger zijn naarmate is verder overgewaardeerd wordt. Getallen in de 10-30 range zijn tamelijk gangbaar.

 

Helaas gaat dit rekenwerk minder op naarmate een bedrijf innovatiever is, en er een verwachting bestaat dat er een product gaat komen dat veel winst zal maken in de toekomst.

 

'Wat de gek ervoor geeft' is een prima indicatie trouwens, waarbij 'de gek' een serieuze belegger kan zijn, maar ook een speculant die het fonds een zetje richting noord of zuid wil geven ;)

Link naar reactie
 • 0
Er werd vaak over gespeculeerd, maar het is nu eindelijk zover: Google gaat naar de beurs! Met een geschatte waarde van $25 miljard op is Google meer waard dan bijvoorbeeld Amazon. En Google zou Google niet zijn als ze het niet op een bijzondere manier zouden doen. Waarschijnlijk zullen de aandelen online aangeboden gaan worden. Dit is echter nog niet helemaal zeker.

 

We zijn een aardige tijd verder en de hoge waarde die werd aangegeven is zelfs nog verder verhoogd. Inmiddels is het bedrijf 80 miljard waard en gaat de koers/winstverhoudingen ten opzichte van andere mediabedrijven ontzettend scheef.

 

Zibb schreef er vandaag een artikel over.

http://www.zibb.nl/nieuws/bedrijfsleven/nieuwsbericht/asp/artnr/969880/versie/1/index.html

 

Wat vinden jullie; "zeepbel" of "terechte waardering"

 

Om een aanzet te geven, ik vind het flink overgewaardeerd want ik zie wel groeimogelijkheden (meer door aquisties en assortimentverbreding) maar niet tegen deze waardering. Een bedrijf zoals Time Warner presteert dan toch al iets meer.

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
 • 0

De beurswaarde staat wel in heel schril contrast met de omzet: wilen ze die waarde waarmaken, dan zulen ze wel wat meer moeten omzetten. Misschien als ze het idee ;) van Wilbert/Okidoki opvolgen en commerciele sites alleen nog maar onder de advertenties laten zien.

Is het Google-aandeel soms en soort gadget in Amerika? Leuk voor op je bureau: een aandeeltje Google. Zonder aandeeltje Google tel je niet meer mee?

Je blijft toch een beetje het risico houden dat de consument de ene merknaam op het internet zo inwisselt voor een andere. Altavista was DE zoekmachine, totdat Google kwam.

 

Google gaat naar de beurs!

Link naar reactie
 • 0

Als je naar de "beurswaarde" kijkt en je denkt aan de vuistregel dat een bedrijf tien keer de winst waard is, dan klopt dat helemaal niet bij google.

Zeker niet met de omzet van 3,2 miljard.

En zoals Nonex terecht opmerkt kan een internet naam zo verwisseld worden voor een andere naam.

 

Daarnaast zaagt Google af en toe aan de poten van andere grote concerns die echte producten verkopen.

Ik denk niet dat die Google rustig hun gang laten gaan.

Microsoft heeft al een nieuwe zoekmachine in de lucht, en er volgen er misschien nog wel enkele.

Zodra één van de nieuwkomers een mooie feature inbouwt die voor de gebruiker betere zoekresultaten oplevert, is deze spekkoper.

Binnen een jaar kan Google dan in de marge verdwijnen.

Elke zoektocht opnieuw heb je de keuze, niets bind een mens aan Google of één van de andere zoekmachines, zolang de gebruiker gratis kan zoeken zal dit zo blijven.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

Als je naar de "beurswaarde" kijkt en je denkt aan de vuistregel dat een bedrijf tien keer de winst waard is, dan klopt dat helemaal niet bij google.

 

Dat dat betreft heeft wel het iets dot-commerigs, al is google een toko die wel een bescheiden winstmarge weet te halen. Waarschijnlijk gaan investeerders voor de potentiele groei, al denk ik dat er met een k/w verhouding van rond de 200 nog wel een zeer lange weg open ligt.

Link naar reactie
 • 0
dat is ook de reden dat google wanhopig bezig is gebruikers aan zich te binden, bv door een gepersonaliseerde google page, een gmail account, shoppen met froogle, en al die andere dingen die ze doen.

als ze in staat zijn het komende jaar een aantal dergelijke dingen succesvol uit te rollen, zullen ze wel mee blijven spelen, denk ik

 

Iets dat vele providers ook deden om klanten te behouden (in een groeiende markt toen zelfs). Hele portals bouwden ze om het de klanten naar hun zin te maken. Is her en der toch niet altijd goed gegaan. Core business is belangrijker.

 

Het vreemde vind ik dat het bij Google altijd juist om de eenvoud ging, dat is waarom er zoveel mensen zijn overgestapt. En nu denkt het bedrijf diezelfde gebruikers te behouden door méér aan te bieden?

 

Blijkbaar zijn er een heleboel mensen die daar vertrouwen in hebben gezien de koers, maar net wat BenM zegt; dan is er nog een lange weg te gaan om dat terug te verdienen.

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
 • 0

Het moest ook wel een keertje gebeuren jah.

 

Heb me verbaast over de lancering van het een na het andere beta-product. Achter de schermen hebben ze nog véél meer pilots draaien.

 

Google gaat als een speer. Zoeken op internet = google.

 

Ik geloof dat google nog veel dingen in petto heeft en we wachten af hoe t zal verlopen.

 

Het gaat idd veelste snel om ver vooruit te kunnen blikken.

____________ (online).

Link naar reactie
 • 0

zoeken op internet was een paar jaar terug: AltaVista, zonder uitzondering (bijna).

 

En van de ene op de andere dag ( naar mijn idee ) was AltaVista weg, verdwenen en van de kaart gespeeld.

 

Dus onmogelijk is het niet. De zoekresultaten van bv MSN zijn beter geworden in het laatste jaar, ook al gebruik ik het zelden.

 

Aan de andere kant, google heeft erg veel terreinen en erg veel kennis zitten en ze weten goed waar ze mee bezig zijn, wat een gunstig plaatje voor de toekomst geeft.

Ik zou geen google aandelen kopen :)

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

zoeken op internet was een paar jaar terug: AltaVista, zonder uitzondering (bijna).

 

Dat is inderdaad nog helemaal niet zo lang geleden.. misschien een jaar of 5? Wat dat betreft kan het wel een keer omslaan voor google, al denk ik dat ze wel de purchasing power hebben om een nieuwkomende concurrent op te kopen en zo uit te schakelen.

 

Altavista is denk ik ten onder gegaan aan al die extra clutter op de zoekpagina.. advertenties, portal functie etc; daar zijn ze weer vanaf gestapt, maar dat mocht niet meer baten.

 

Iets dat vele providers ook deden om klanten te behouden (in een groeiende markt toen zelfs). Hele portals bouwden ze om het de klanten naar hun zin te maken. Is her en der toch niet altijd goed gegaan. Core business is belangrijker.

 

Bij betaalde dienstverlening kan dat werken, mensen blijven bij provider X omdat daar ook hun e-mail en website loopt (die verloren gaan bij opzegging van de verbinding). Bij een gratis dienst werkt dat veel minder, want je kunt prima je gratis gmail en orkut accounts aanhouden, maar ondertussen alltheweb als zoekmachine gebruiken. Wat google betreft is de zoekmachine naar mijn idee nog steeds het enige product dat echt revenue maakt.

 

Blijkbaar zijn er een heleboel mensen die daar vertrouwen in hebben gezien de koers, maar net wat BenM zegt; dan is er nog een lange weg te gaan om dat terug te verdienen.

 

Niet alleen terugverdienen, maar het moet vooral het koersrisico waard zijn. Aandelen met hoge k/w verhoudingen zijn altijd gevoelig voor (dotcom-)crash tafrelen. Op een stuk met een goede k/w verhouding loop je aanzienlijk minder koersrisico, maar zelfs als dat qua koers fout gaat heb je vrijwel altijd nog divident... en ook dat levert de aankoopprijs op, al kan dat tientallen jaren duren.

 

Uiteraard kan een bedrijf met prima k/w verhouding ook in no-time kapot gaan, maar niet als gevolg van sentiment alleen (uitzonderingen daargetalen).

Link naar reactie
 • 0

De veel gemaakte vergelijking met Alta Vista gaat denk ik niet helemaal op. Zoeken op internet is inmiddels een stuk volwassener geworden en betere zoekresultaten leveren dan Google nu doet is niet makkelijk. Hooguit in niches zullen andere zoekmachines veel beter kunnen presteren als het puur om zoekresultaten gaat.

 

Wat de beurswaarde betreft is deze natuurlijk ongezond. Een normaal rendement op basis van winst is eigenlijk niet haalbaar. Maarja als speculatief aandeel heeft het het natuurlijk uitstekend gedaan en kan het nog wel even mee.

 

Ik zou me als Google toch wel zorgen maken over deze koersontwikkeling. De kans dat er een 'crash' ontstaat wordt toch steeds groter omdat je aandeelhouders voornamelijk uit speculanten bestaan. Een crash geeft een enorm negatief beeld terwijl dit helemaal niet juist hoeft te zijn. Maarja, wie naar de beurs gaat moet volgens de regels spelen... Hans Breukhoven heeft het dan toch wel aardig voor elkaar volgens mij.

Auto leasen? Eerst bij LeaseVergelijker kijken! | InfoTrade: erkend Adwords Qualified Company

 

Hope is not a strategy!

Link naar reactie
 • 0

;D

 

http://www.gwei.org/gwei/

 

We generate money by serving Google text advertisments on our website GWEI.org. With this money we automatically buy Google shares via our Swiss e-banking account. We buy Google via their own advertisment! Google eats itself - but in the end we will own it!

 

Helaas werkt 't niet echt... maar is het fake... het is wel een leuk idee!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  1 lid, 243 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.