• 0

Ik wil een eigen Magazine starten!

Hallo, beste mensen!

 

Ik heb gisteren toen ik een beetje zat te surfen op het Internet naar vuurwerk enzovoort. Kwam er ineens in mij op

dat er totaal geen Vuurwerk magazine's zijn. Ik begon er een beetje met mijn ma over te praten en het was een erg goed idee. Ik heb ook een paar groepen op hyves waar ik de poll he gezet wat mensen van zon PyroMagazine zouden vinden velen waar geintreseerd en zouden graag een abonnement willen hebben voor zelfs een heel jaar!

 

Ik zou dit graag tot stand willen brengen onlangs ik pas 17 ben maar togh wil ik dit realistische maken graag jullie commentaar! ;D

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Waar ik een beetje bang voor ben is dat Pyro refereert aan Pyromaan en dat is niet zo gunstig.

 

Daarnaast is vuurwerk vooral een seizoensproduct en lijkt me lastig het gehele jaar dat te kunnen vullen. Een vuurwerkmagazine voor specialisten lijkt me ook niet het meest gunstige; vuurwerk is denk ik vooral een onderdeel van de organisatie bij evenementen en zijn slechts een handje vol ondernemers die zich hierin gespecialiseerd zijn. Ik vraag me sterk af of zij zitten te wachten op een magazine, maar je kunt altijd eventjes bellen naar zo'n bedrijf ;)

Link naar reactie
  • 0

Duh. `pyro` is `vuur` in het grieks en wordt in veel meer woorden gebruikt (pyrofoor, pyrofobie)

 

Zo 'duh' is het ook niet. Je hebt wel gelijk maar ik denk dat voor de meeste mensen de associatie toch bij fikkiestokers ligt.

 

Verder zie ik ook niet zo goed dat je een regelmatig verschijnend tijdschrift over vuurwerk zou kunnen volschrijven, en belangrijker: verkopen! Ik neem aan dat de doelgroep consumenten zijn? Dat mensen positief reageren op wat polls zegt mij niet zo veel. Pas als ze geld overmaken, then we're talking business!

 

Wat misschien wel werkt is 1 of 2 edities maken in bijv november en december.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Als je nou eens begint met een online magazine? dan kun je bekijken of er inderdaad animo voor is, en heb je meteen een groot mogelijk afzetgebied, namelijk wereldwijd. Schrijf alle vuurwerk-instanties, liefhebbers, etc. aan en maak duidelijk dat je magazine bestaat.

Probeer het bijvoorbeeld eens via: Issuu

 

Als blijkt dat je maandelijks een x-aantal kijkers hebt, kun je ook gaan kijken of navragen of er behoefte blijft aan een echt magazine, en hiermee verdergaan...

 

Succes ermee!

ps: mijn werk-buurman is uitgever van relatief kleinere magazines, mocht het zover zijn, dan moet je maar eens PM'en...

De Roode Kikker - Developing Serious Games

http://www.deroodekikker.nl

Link naar reactie
  • 0

Hallo, bedankt voor jullie vele reacties ik zit hier nog een beetje maar het Magazine naam te stoeien. En er is zeker wel animo voor dit magazine en aangezien ik gisteren iemand sprak die zelfs graag wilt inversteren

 

Dit magazine zou ondermeer 3 x per jaar uitkomen met de volgende inhoud

 

- Foto's Vuurwerk

- Interviews

- Reports

- Van zacht naar hard vuurwerk

- Aankomende shows

- Advertenties

- gadgets

- Polls

- Prijsvragen

- Actie foto's

- Inzendingen

- Inhouds opgave

- Hoe je wel en niet met vuurwerk moet omgaan

- Mensen kunnen mij zelf foto's toe sturen

 

 

Hoeveel mensen er in 1 dag al een abonnement wilde? meer als 100 nu al en vroegen al waar ze hun geld naar over konden maken. Waar ik natuurlijk nog even mee wacht.

 

En Pyro kun je ook zetten aan Pyrotechincian een opleiding van 3 dagen die rond de €2,000 euro kost dus een beetje respect voor het beroep mag er wel zijn aangezien velen mensen die deze opleiding gedaan hebben hun leven wagen om een mooie show neer te zetten :)

 

Link naar reactie
  • 0

Dennis,

 

Misschien moet je eerst gaan kijken naar wie jouw doelgroep is, voordat je begint over de inhoud. En zoals eerder is gezegt, misschien kun je eerst online beginnen.

 

Daarnaast zegt het beroep/studie Pyrotechnican me al niets; dus je hebt misschien al in je hoofd gekozen voor professionals, maar daar hoort bijvoorbeeld niet in te staan de do's en don'ts hoe je met vuurwerk omgaat. Dat hoort misschien meer thuis in een schoolkrant.. Dus ga even een stapje terug en maak keuzes over wie je doelgroep is voordat je naar de inhoud gaat.

Link naar reactie
  • 0

magazines leven van advertenties (niet van abonnees, hoewel de grootte van circulatie weer bepaalt hoeveel advertenties waard zijn), denk je dat je genoeg inkomsten kan genereren hieruit om het blad rendabel te maken? De tijdschriften branche heeft het momenteel zeer zwaar, puur omdat adverteerders het laten afweten. Ik zou daar dus zeker even een studie van maken!

Evert Doorn Fotografie: professionele fotografie op lokatie en in de studio. Http://www.evertdoorn.nl

Link naar reactie
  • 0

Inhakend op Fred; ik kan me op zich wel voorstellen dat ik een tijdschrift over vuurwerk zou kopen als het op de balie van de vuurwerkverkoper ligt, eind december.

 

Maar wie zijn je lezers in mei? Heb je al een idee van hoe groot die groep is en hoe je die bereikt?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zeker wel een idee hoe ik deze groep gebruik aangezoen ik goeie vrienden heb op hyves waar 1 van een groep heeft van 125.000 mensen. Die groep bestaat alleen maar uit vuurwerk. Mijn doelgroep? Jongere mensen vooral de jongens dus een leeftijd vanaf 8 tot 22 jaar rond die koers. EN ja ik snap heel goed dat ik adverteerders moet zoeken en ik weet inmiddels al een paar winkels waar ik langs zal moeten gaan met een proef exemplaar. Maar aan een online megazine begin ik niet aan. Maar zoals ik al eerder zij die groep op hyves van 125.000 mensen mijn vriend is daar de eigenaar van en kan dus eventueel een rondschijf bericht sturen waardoor al die 125.000 mensen het bericht binnen krijgen.

Link naar reactie
  • 0

Waarom begin je dan niet aan een online magazine? Scheelt aanzienlijk in de opstartkosten! Heb je uberhaupt wel enig benul hoeveel tijd, moeite en geld het jou gaat kosten om er voor te zorgen dat die meer dan 100 mensen betalen. Bij de adverteerders langs te gaan, een drukker te zoeken voor je magazine, de layout verzorgen, de interviews afnemen, het auteursrecht controleren van de foto's het... etc etc etc. Online gaat dit simpelweg stukken en stukken makkelijker, wanneer je iemands advies afslaat. Leg dan uit waarom!

Link naar reactie
  • 0

Denk ook eens aan instanties als brandwondenstichting, gemeentes en politie. Zij willen misschien wel meefinancieren als ze ook een plekje in je magazine krijgen. Hoe vaak wil je het uitbrengen? Er zijn genoeg blaadjes die eenmalig uitkomen, in dit geval is één keer per jaar ook best mooi denk ik.

 

Jacqelien

Een goede tekst genereert omzet.

 

K-PR Schrijfatelier

www.k-pr.nl

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Heb je al onderzoek gedaan naar de kosten om een magazine uit te brengen? Ik zou zelf bijv. nog dit jaar simpelweg een blog opzetten, kijken hoe mensen reageren en waar behoefte aan is, welke onderwerpen en bedrijven interessant zijn.

 

Je hyves poll is een goede stap, alleen je geeft aan dat deze groep al over vuurwerk gaat. Dan ben je iets aan het onderzoeken binnen een groep die het meest waarschijnlijk interesse heeft en weeet je nog niet het potentieel.

 

Dan doe je een goed marktonderzoek onder je doelgroep en weet je of het zin heeft om het verder uit te breiden. Groeten,

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Heb je al onderzoek gedaan naar de kosten om een magazine uit te brengen? Ik zou zelf bijv. nog dit jaar simpelweg een blog opzetten, kijken hoe mensen reageren en waar behoefte aan is, welke onderwerpen en bedrijven interessant zijn.

 

Je hyves poll is een goede stap, alleen je geeft aan dat deze groep al over vuurwerk gaat. Dan ben je iets aan het onderzoeken binnen een groep die het meest waarschijnlijk interesse heeft en weeet je nog niet het potentieel.

 

Dan doe je een goed marktonderzoek onder je doelgroep en weet je of het zin heeft om het verder uit te breiden. Groeten,

 

Bedankt voor je goeie tips! Maar de tijd heb ik en het geld ook! Ik heb vandaag ook een blog gestard op mijn eigen hyves van 3200 mensen en heb vele positieve reacties net zoals op mijn poll velen zeggen,

 

666-brandon-666 (147)

vandaag, 09:07

ZEKER WETEN!!! we zouden zon blad altyt al gehad moeten hebben... GEWELDIG idee man(h)

 

en zo zijn er steets meer reacties! Neem anders ene kijkje op http://zenafireworks.hyves.nl

Link naar reactie
  • 0

Je enthousiasme is goed, maar pas op dat je jezelf niet blind staart op wat mensen zeggen! Je bent jong en hebt wat dat betreft je neus nog nooit gestoten aan zakelijke problemen (hoop ik voor je!). Dat je een Hyves hebt met 3200 leden, waarvan een groot deel zegt een magazine te willen, wil nog niet zeggen dat ze ook daadwerkelijk een magazine gaan betalen als het zover is.

 

Stel, je doet het volgende: je bedenkt hoe je de inhoud van dit magazine wilt gaan opzetten (wat je eigenlijk al gedaan hebt). Je begint, eventueel met anderen die je kunnen helpen uit de branche, de boel ook daadwerkelijk te maken voor magazine nr.1. Terwijl je hiermee bezig bent, neem je contact op met een uitgever om te bekijken aan welke kosten je moet gaan denken (Ik kan je wel connecties geven van echt zeer betaalbare uitgeverijen die kleinere oplages kunnen verzorgen). Je geeft aan je Hyves-club aan dat het magazine op datum x verschijnt, en dat de eerste 100 (ik noem maar iets) 50% korting krijgen. Vooraf betalen op rekeningnummer zusenzo en dan zien hoeveel betalende klanten je krijgt.

Pas op het moment dat je dit weet, kun je zien of het daadwerkelijk marktwaarde heeft en vraag. Je maakt hierdoor geen grote verliezen, slechts tijd die je kwijt bent aan de opzet (opmaak kun je eventueel door de uitgever laten doen), en je hebt een goed beeld van een mogelijk leuke toekomst.

Succes!

De Roode Kikker - Developing Serious Games

http://www.deroodekikker.nl

Link naar reactie
  • 0

magazines leven van advertenties (niet van abonnees, hoewel de grootte van circulatie weer bepaalt hoeveel advertenties waard zijn), denk je dat je genoeg inkomsten kan genereren hieruit om het blad rendabel te maken? De tijdschriften branche heeft het momenteel zeer zwaar, puur omdat adverteerders het laten afweten. Ik zou daar dus zeker even een studie van maken!

Ik maak zelf geen magazine, maar onze organisatie dus wel en ik heb wel een paar vragen voor je.

 

Om voor een adverteerder enigszins interessant te zijn zal je toch echt met een minimumoplage van 25.000 stuks moeten komen,

Buiten de drukkosten moet je ook nog rekenen op een flinke kostenpost voor de grafische opmaak,

daar zit echt veel meer werk in dan jij denkt.

Hoe ga je de inhoud bij elkaar vergaren? je zal toch ook naar bedrijven toe moeten om vuurwerkmakers/specialisten te interviewen bijvoorbeeld of een reportage in de fabriek in China; ga je dat allemaal zelf doen?

 

Op ons hoofdkantoor zit er 3 man op om het allemaal voor elkaar te krijgen en die hebben richting deadline zelfs nog wel eens extra hulp nodig om het allemaal af te krijgen...

 

*justmytwocents*

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

Om voor een adverteerder enigszins interessant te zijn zal je toch echt met een minimumoplage van 25.000 stuks moeten komen,

Buiten de drukkosten moet je ook nog rekenen op een flinke kostenpost voor de grafische opmaak,

daar zit echt veel meer werk in dan jij denkt.

Hoe ga je de inhoud bij elkaar vergaren? je zal toch ook naar bedrijven toe moeten om vuurwerkmakers/specialisten te interviewen bijvoorbeeld of een reportage in de fabriek in China; ga je dat allemaal zelf doen?

 

Op ons hoofdkantoor zit er 3 man op om het allemaal voor elkaar te krijgen en die hebben richting deadline zelfs nog wel eens extra hulp nodig om het allemaal af te krijgen...

 

*justmytwocents*

 

Hallo, Bas

 

je vergeet 1 ding ik geef het zelf uit doormiddel met TNT ik laat alles kopieren tot 10.000 Bladen dat zijn rond de 200 Abonnementen schat ik zo even. Dit laat ik nieten en ga ik naar het postkantoor met de gegevens erop waar het heen moet en betaal ik een prijs. Ik ga het niet uitgeven in winkels. En fabriek in china? Zo ver ga ik natuurlijk ook weer niet he...

Link naar reactie
  • 0

... doormiddel met TNT ...

Grappige woordspeling in dit verband ;)

 

In één van mijn vorige levens ben ik wapen- en explosievenspecialist geweest, dus als je nog vaktechnische input voor je magazine behoeft, mag je me gerust vragen.

 

En voor vragen over ondernemingsplanning ben je hier, dus ook bij mij, van harte welkom!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Je vergeet 1 ding ik geef het zelf uit doormiddel met TNT ik laat alles kopieren tot 10.000 Bladen dat zijn rond de 200 Abonnementen schat ik zo even. Dit laat ik nieten en ga ik naar het postkantoor met de gegevens erop waar het heen moet en betaal ik een prijs. Ik ga het niet uitgeven in winkels. En fabriek in china? Zo ver ga ik natuurlijk ook weer niet he...

 

Je gaat het kopiëren... Wat denk je dat mensen hiervoor willen betalen? Voor een fullcolour tijdschrift betaald men in de winkel zo'n 2 euro bij een weekblad, 5 euro voor een maandblad, maar om te kopiëren denk ik dat veel mensen het niet serieus noemen en het niet zullen kopen...

 

Daarnaast vraag ik me af wie er buiten je Hyves groep eventueel een blad zou willen kopen zoals jij deze nu voorstelt. Misschien zou je hier ook onderzoek naar kunnen doen?

Link naar reactie
  • 0

 

In één van mijn vorige levens ben ik wapen- en explosievenspecialist geweest, dus als je nog vaktechnische input voor je magazine behoeft, mag je me gerust vragen.

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Toen heette je zeker sergeant van den BOEM? Het feit dat je zoveel jaren later op HL vertoeft laat in ieder geval zien dat je een goeie was. ;)

 

#guttogutwatzijnwemelig

Link naar reactie
  • 0

Je gaat het kopiëren... Wat denk je dat mensen hiervoor willen betalen? Voor een fullcolour tijdschrift betaald men in de winkel zo'n 2 euro bij een weekblad, 5 euro voor een maandblad, maar om te kopiëren denk ik dat veel mensen het niet serieus noemen en het niet zullen kopen...

 

Daarnaast vraag ik me af wie er buiten je Hyves groep eventueel een blad zou willen kopen zoals jij deze nu voorstelt. Misschien zou je hier ook onderzoek naar kunnen doen?

 

Ik heb vandaag al gebeld naar een drukkerij en willen voor een goedkoop prijsje voor mij 20.000 bladzijdes kopieren en de stijl van het Blad prive. En vuurwerk winkels in Belgie waar ik goeie contacten heb zitten kunnen aantallen overkopen. En die willen dat wel hoor aangezien ik hun goed koop.

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi Dennis,

 

Weet je? Ik denk dat je gewoon verstandig bent door low-profile te beginnen en je risico's beperkt te houden.

 

Luitster goed naar de adviezen hier, neem eens contact op met sergeant BOEM, probeer zoveel mogelijk zekerheid van toekomstige abonnee's te krijgen en zoveel mogelijk sponsors/adverteerders vast te leggen en dan gewoon gaan.

 

Er is inderdaad een vrij redelijke groep pyro-geinteresseerden in Nederland dus een poging om daar een niche te bedienen kan nooit kwaad.

 

Succes en laat tzt weten hoe het gaat.

 

Frans

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 123 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.