• 0

Netwerken... Waar begin je?

Ben ik de enige, of lijkt het maar zo?

 

Op een avond ga je alleen naar een tv opname voor businessprogramma, nieuwjaarsborrel, vergadering, oid, en daar sta je dan tussen de mensen die met z'n tweeen zijn of al andere kennen...

 

Wat is nu de beste manier om in contact te komen met verschillende mensen? (ja en dan kan ik het morgenavond uitproberen :P)

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

23 antwoorden op deze vraag

  • 0

Gewoon op mensen afstappen en vragen wat hun 'hier' brengt! Je raakt vanzelf aan de praat en hebt uiteraard zelf ook veel boeiends te vertellen over jezelf en je bedrijf, wat het gesprek op gang houdt.

 

In feite net zoals je in de kroeg/club zou doen als je een mooie meid ziet staan, alleen dan meer zakelijk zeg maar. Zo zie ik het althans :D

Link naar reactie
  • 2

Je staat in de lift onderweg naar boven. Het eerste wat je doet is een brede glimlach op je gezicht toveren door te denken aan iets fantastisch. Die glimlach hou je de hele avond vast, zo stap je de lift uit.

 

Begin gewoon bij het eerste groepje/persoon 'Goedeavond, Paul, Shell CEO, ik kom beetje ervaring op doen' Ijs breken, grapje maken. En blijven glimlachen, oh wee als je er mee stopt.

 

Concreet: wees relax, beleefd en open. Het is net als omgaan met meisjes die je nog niet kent, niet al te macho' erig, hou het gezellig en voor je het weet heb je heel wat nieuwe contacten opgebouwd, omdat je Paul Oudshoorn bent geweest.

 

Oh, een idee. Als het neerkomt op je business. Oefen es paar keer voor de spiegel om es in 20 seconden expliciet uit te leggen wat je doet en beeld je in dat je het uitlegt aan je lieve oma, die niet automatisch op de hoogte is van alles en nog wat.

 

Gaat je helemaal lukken morgen, jongen.

Always think beyond stage 1.

Link naar reactie
  • 0

Je loopt morgen naar de microfoon, vraagt de aandacht, gaat op de bar staan, doe een dansje…

Vervolgens hoor je de hele avond: cool dansje dude! Ijs is gebroken en je kunt vertellen wie je echt bent en wat je doet en vooral…. Waarom die act….

De volgende hl meetings word je wel herkend…

 

Pak de microfoon en vraag of degene van wie je een kneus hebt gekregen nu wil uitleggen waarom….

Vraag aan iemand hoe ze het SEO nu eigenlijk aanpakken….

 

Maar op een nieuwe bijeenkomst is t wel wat lastiger, zeker wanneer je niemand kent..

Is een beetje lastig en hangt mi toch van de persoon af.

Ik vind het een beetje lijken op vroeger. (voor mij zo’n 20 jaar geleden) Je gaat naar een discotheek en ziet een leuke meid staan. Wat is je openingszin…

Grappig dat de eerste 2 voorbeelden meteen gaan over die meisjes…. En dat terwijl de meeste jongens niet weten wat ze moeten doen als daar daadwerkelijk die droommeid staat….

Ik pakte gewoon een extra biertje en kwam met een of ander vaag verhaal en als ze het leuk vonden was t goed

O nee, drank was geen oplossing hoor… maar zo af en toe… ;)

Serieus, als ondernemer benader je je gesprekspartner natuurlijk anders, maar het is altijd even bedenken hoe je iemand moet benaderen op een netwerkbijeenkomst waar je niemand anders kent.

De netwerkbijeenkomsten waar ik ben geweest spelen daar vaak handig op in door een of ander vaag of leerzaam spelletje te spelen waarbij je veelvuldig met andere ondernemers in contact komt. De 2e en volgende keren heb je al wat bekende gezichten en vervolgens weet je wel waar de klik ligt.

Als dat niet zo is, stel je jezelf ergens voor, vraag wat ze doen en als het interessant is voor je dan heb je vast een gesprek. Heb je totaal geen klik, dan ga je door. Blijf niet staan om het blijven staan.

Onthoud dat elke eerste of tweede netwerkbijeenkomst bijna voor iedereen even lastig is,

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het jammer dat ik pas zo laat achter de bijeenkomst van morgen gekomen ben, anders zou je zeker nog een éénling hebben zien staan die zich misschien ook ietwat ongemakkelijk voelt.

 

Als ik je één tip mag geven: bedenk je goed dat iedereen daar met hetzelfde doel komt. Iedereen is geïnteresseerd andere HL-leden te ontmoeten en leren kennen. Zorg dat je je daar van bewust bent. Dat maakt het namelijk stukken gemakkelijker om die eerste stap te zetten. Iemand anders is er waarschijnlijk ook blij mee dat je hem aanspreekt.

 

Dat gaat natuurlijk op voor elke netwerkbijeenkomst. Ook mensen die samen gekomen zijn maken graag contact met andere mensen!

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 1
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Je ziet interessante mensen in gesprek die jij ook wilt spreken?

Stop dan als je langsloopt subtiel zonder te onderbreken een visitekaartje in zijn broekzak.

Werkt enorm goed !. Ik vraag me alleen af of dat bij mannen versus mannen ook zo werkt? Maar bij mij werkt het ;)

Gisteren bij de opnames van de KRO had ik vanmorgen toch weer 3 interessante berichten in mijn mailbox.

 

Vergeet dan niet op de achterkant van je visitekaartje te melden wat je van die persoon wenst qua gesprek or doing business.

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

en daar sta je dan tussen de mensen die met z'n tweeen zijn of al andere kennen...

 

Het is denk ik het belangrijkst om te beseffen dat de meeste mensen zich niet op hun gemak voelen, en het lastig vinden om met iemand te praten.

 

Het is daarna ook handig als je goed weet op welke mensen je kunt afstappen. Ik heb daar een keer een mooie tekening voor gezien ergens, maar helaas kan ik deze niet terugvinden. Het is op zich wel makkelijk, je kan het best afstappen op een enkeling of op een open groep. Mensen die met zijn tweeën praten zijn meestal echt met een discussie bezig, deze kun je het beste door laten praten om hun gesprek niet te verstoren. Een kleine groep welke in een cirkel staat (een gesloten groep) kun ook het beste met rust laten tot een moment dat ze open staan. Iemand die alleen staat heeft misschien hetzelfde probleem als jij en is blij dat je op hem afstapt, en bij groepen die in een halve cirkel (open) staan kun je je ook makkelijk aansluiten. Mocht je niet direct aansluiting vinden dan is het ook erg leuk om te kijken naar de groepdynamiek, hoe mensen met elkaar praten en hoe ze onbewust een gesloten of een open groep worden. Het is ook leuk om te zien dat er altijd een paar mensen zijn die zonder problemen en met het grootste gemak van de ene groep naar de andere groep gaan (zoals bijvoorbeeld een Mikky), altijd handig om daar de kunst een beetje vanaf te kijken :).

Link naar reactie
  • 1

Dit was en is nog een beetje mijn grootste angst.

 

Ik heb het 3x geprobeerd. 2x was omdat een zakelijke relatie zich bezighield met dit soort bijeenkomsten, en keer op uitnodiging van een klant.

 

De eerste keer, was ik samen met mijn vrouw. We hebben de seminars bijgewoond (heel hoog jeukgehalte). Daarna de introborrel doorstaan. Toen meegehuppeld met het diner en toen met schaamrood de verplichte disco afsluiter ontvlucht. Mijn vrouw kreeg wel aandacht en kon gesprekken voeren, terwijl ik er naast stond met een gedachte... Hoe doet zij het toch.

 

De tweede keer vond mijn vrouw het wel welletjes, dus heb ik een vriend overtuigd met de belofte gratis drank. Dit leverde wel een gezellige avond op, maar netwerken niet echt.

 

En de derde keer was het prima. Een click met verschillende mensen, ik voelde mij op mijn gemak. Knoopte gesprekken aan, verbrak ze ook wanneer het nodig was. Informatie werd uitgewisseld, zelfs een paar kaartjes. En eigenlijk gewoon een leuke avond gehad.

 

En ik heb er lang over moeten nadenken, maar ik weet wat het is bij mij.

De avond moet ongedwongen zijn. En dat is maar een paar mensen gegeven om dit voor elkaar te krijgen. En het belangrijkste, je moet geen doel hebben, behalve plezier maken. En wat bij mij ook geholpen heeft is overtuiging in mijzelf. Toen ik net startte snapte ik niet dat iemand mij een opdracht gunde, en wie ik wel niet was om geld te vragen voor mijn diensten. Dit helpt niet echt om overtuigend over te komen. Daarnaast heb ik problemen met grote groepen mensen, helpt ook niet echt ;D

 

Het is vrij simpel:

Gesprekken zijn leuk

Informatie uitwisselen is leuk

Een bbq, satetje, bitterbal is lekker

Een biertje is ook niet verkeerd

 

De eerste 2x dacht ik dat het een wedstrijd was. Ik moet kaartjes uitdelen. Ik moet een pitch doen die past in 30 seconden. Ik moet in pak verschijnen en letten op mijn houding. Oh ja armen over elkaar is een gesloten houding, shit. Neeeee armen in mijn zaken is ongeïnteresseerd. Damn waar laat ik die dingen.

 

Mijn tip is: zie het als een avond uit. Neem een vriend, vrouw, partner kennis mee, die wel het doel begrijpt van de avond maar waar je jezelf ook prettig bij voelt. Of weet van te voren dat je aanspreekpunten heb op zo'n avond. En daarnaast zie het niet als een wedstrijd.

En wat goed helpt bij mij is: trek kleren aan die bij je passen en niet degene waarvan je denkt die horen bij deze avond. Ik had de eerste keer een pak aan die jeukte en ik zag eruit als een kabouter op een bruiloft die zich niet aan de dresscode heeft gehouden en een leenpak heeft gekregen.

 

Maar als ik de reacties zo lees, zit ik er anders in als de veteranen op dit gebied. Dus misschien zijn mijn tips niet van toepassing.

 

Micha

 

PS En betreft het meisjes voorbeeld. Dat is een slechte voor mij, want als ik iets al niet voor elkaar kreeg...

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0
(...)

Ik pakte gewoon een extra biertje en kwam met een of ander vaag verhaal en als ze het leuk vonden was t goed

(...)

Dat werkt bij zakelijk netwerken ook hoor! Als je zelf zin hebt in iets te drinken de ander(en) vragen of die iets te drinken wil. Die vraag zou ik alleen stellen als je echt iets wilt weten, maar meestal komt er dan toch wel een gesprek op gang.

 

en ja, het allerbelangrijkste is (ALTIJD): Wees jezelf! Maar... ja, daarvoor is het wel relevant dat je mensen echt iets te bieden hebt en daar ook zelf van overtuigd bent.

Nieuwsgierig naar mijn kijk op organiseren? Lees: Organiseren als spreeuwen: www.terogroep.nl/organiseren

Link naar reactie
  • 0

Hoi Micha,

 

Heel herkenbaar, wat je schrijft (op het kaboutergedeelte na, ik ben één meter negentig en ongeveer honderd kilo, dus dat ziet er niet uit aan de rand van een vijver).

 

Je tips zijn in ieder geval voor mij erg van toepassing. Echter, mijn vriendin krijg ik voor geen goud mee, en in mijn vrienden- en kennissenkring bevinden zich een paar ondernemers, maar die hebben voornamelijk particulieren als doelgroep en zien dus het nut van netwerkavonden niet in voor zichzelf.

 

Ik ben dus volledig op mezelf aangewezen om de arena's vol doorgewinterde netwerktijgers te betreden. Dat zie ik toch wel als een behoorlijke drempel. Zeker omdat ik verwacht bekeken te worden als het nieuwe jongetje in de klas, halverwege het schooljaar.

 

Zijn er in jouw ogen netwerkbijeenkomsten, waar ongedwongenheid de boventoon voert en waar het ons-kent-ons en ouwe-jongens-krentenbrood-gehalte niet zo hoog is ?

 

Robbert van den Heuvel

 

"Hoe bereik ik mijn potentiële klanten, zonder ze te storen ?"

Dit is de centrale vraag voor een onderneming, die klanten wil werven met inbound marketing.

 

Lees erover op: http://www.inboundmarketeer.nl

Link naar reactie
  • 0
Je ziet interessante mensen in gesprek die jij ook wilt spreken?

Stop dan als je langsloopt subtiel zonder te onderbreken een visitekaartje in zijn broekzak.

 

Hoi Mikky,

 

Dan weet ik in ieder geval wat ik voel als ik vanavond een praatje maak met iemand en jij langs sluipt en dat het om je visitekaartje gaat.... ;D

 

Wel een gewaad iets overigens... kan me voorstellen dat je als man zijnde het bij een vrouw zo probeert, dat je misschien snel moet bukken om de vlakke hand in je gezicht te ontwijken ;)

 

Zelf kom ik soms alleen soms met mijn compagnon. Ik heb gemerkt dat hoe informele de bijeenkomst is, hoe makkelijk het contact gaat als je in je eentje bent.

Als je met zijn 2-en bent, kan je met elkaar praten als je binnenkomt (maar dat heb dan eigenlijk al te lang en te veel gedaan) waardoor je soms ook niet aanspreekbaar lijkt voor andere die alleen zijn.

Ik vind dus allebei een voordeel en een nadeel hebben.

 

Vanavond kom ik alleen (compagnon is verhinderd) en ik zet mijn glimlach op (die heb ik trouwens nu al weer ruim 10,5 week continu op mijn gezicht staan).

 

Ik ben dus volledig op mezelf aangewezen om de arena's vol doorgewinterde netwerktijgers te betreden. Dat zie ik toch wel als een behoorlijke drempel. Zeker omdat ik verwacht bekeken te worden als het nieuwe jongetje in de klas, halverwege het schooljaar

 

Ik denk altijd maar zo dat iedereen eens voor het eerst naar een gezellige netwerk avond is gegaan, dus weg met de beren en leeuwen voor me!!

 

Ik pakte gewoon een extra biertje en kwam met een of ander vaag verhaal en als ze het leuk vonden was t goed

 

Dat is 2 keer balen... ten eerste moet ik (en waarschijnlijk ook veel andere vanavond) weer met de auto naar huis en ten tweede, ik lust geen bier (en daar schaam ik me niet)

 

En wat goed helpt bij mij is: trek kleren aan die bij je passen en niet degene waarvan je denkt die horen bij deze avond. Ik had de eerste keer een pak aan die jeukte en ik zag eruit als een kabouter op een bruiloft die zich niet aan de dresscode heeft gehouden en een leenpak heeft gekregen.

 

Een pak die jeukte??? Beestje??? ;D ;D ;D

Trek nooit kleren aan waar in je niet jezelf bent.

 

 

Ik kan de hele wereld aan (met een beetje hulp van jullie natuurlijk)

 

Alleen als je durft te delen, kan je ook vermenigvuldigen

 

http://www.linkedin.com/in/smitssander | twitter: sanderdsfinance

Link naar reactie
  • 0

 

...

Ik ben dus volledig op mezelf aangewezen om de arena's vol doorgewinterde netwerktijgers te betreden. Dat zie ik toch wel als een behoorlijke drempel. Zeker omdat ik verwacht bekeken te worden als het nieuwe jongetje in de klas, halverwege het schooljaar.

...

 

Zoek wat leuke HLers op (vanavond in R'dam bijv!) en vraag of zij eens mee willen?

 

Of doe een oproep in Vraag en Aanbod?

 

En je kunt ook nog in jouw buurt zoeken.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 1

Je ziet interessante mensen in gesprek die jij ook wilt spreken?

Stop dan als je langsloopt subtiel zonder te onderbreken een visitekaartje in zijn broekzak.

Werkt enorm goed !. Ik vraag me alleen af of dat bij mannen versus mannen ook zo werkt? Maar bij mij werkt het ;)

 

Leuke oplossing!

Hoe ga ik dan te werk als ik langs een interessante dame in lange rok loop?

kaartje aan d'er oorbellen hangen? ;D

Link naar reactie
  • 0

Hé Mikky tip van de maand voor mij :)

 

Bij mij is het vooral afhankelijk van hoeveel zin ik er zelf in heb. Denk dat dat ongeveer gelijk staat aan de glimlach :)

Als ik er zin in heb om nieuwe mensen te leren kennen dan gaat het vaak wel vanzelf, ik neem de drempel om met de eerste persoon te praten en daarna is het vaak een rijdende trein.

 

Wat ik ook makkelijker vind is als er vooraf een lezing is. Dan kun je op de spreker afstappen en daar even mee praten, daar staan vaak wel mensen om heen en dan rijdt de trein ook!

 

Vanavond gaan wij in ieder geval kletsen!

Link naar reactie
  • 0

Koetjes en kalfjes!

Konden jullie het een beetje makkelijk vinden? (de weg he)

Wat een rot weer!

Hè hè, eindelijk... (wat eindelijk? : 2 uur file en nu pas hier! .. etc)

Of je zegt gewoon doodsimpel, één goedemiddag!

etc.

etc.

 

Dat is natuurlijk allemaal heel afgezaagd en standaard, maar die man of vrouw die daar niks op zegt of durft te zeggen is gewoon een enorme #&$@ of strontverlegen. M.a.w. werkt het dus wél!

 

Goede tip van Mikky trouwens! Ik vind alleen dat wanneer iemand in gesprek is je deze persoon best even mag onderbreken met bv: toch? Schiet me straks even aan of anders heb je hier mijn visite kaartje. Misschien wat beter dan gelijk je handen in andermans zakken steken ;) Ik mag dan zelf misschien een brutaal rotventje zijn (af en toe) maar brutaal zijn werkt wel!

Link naar reactie
  • 0

Beste Allemaal,

 

Wel leuk al deze reacties op mijn bericht, het blijkt maar weer dat netwerken toch wel leeft, en er veel mensen zijn die hier een bepaalde "angst" voor hebben.

 

Wellicht kent iemand goede boeken over netwerken? Heb er 1 gelezen (euuhhmm titel even kwijt) maar hier niet veel mee opgeschoten.

 

Verder is het belangrijkste dat je eerlijk en zelfverzekerd bent.

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 0

Hallo Paul,

 

Hier aanwezig zijn is ook netwerken. En op LinkedIn staan en twitteren ook. Juist voor mensen die het moeilijk vinden tijdens fysieke netwerkenbijeenkomsten contacten te leggen is het handig tijd te stoppen in netwerken op internet. Daar worden als spinoffs allerlei fysieke bijeenkomsten georganiseerd waar mensen elkaar al een beetje kennen voordat ze elkaar voor het eerst zien. Dat werkt uitstekend.

Online had je bijvoorbeeld ook bij de aankondiging van het HL-evenement de vraag kunnen stellen wie er allemaal voor de eerste keer naar een HL-bijeenkomst gingen. Dan had je met een of meerdere mensen tevoren een borrel kunnen drinken zodat jullie je geen van allen alleen hoefden te voelen bij binnenkomst. Maw besef dat je nooit de enige bent die alleen naar een netwerkbijeenkomst gaat en bedenk hoe je kunt zorgen dat je niet alleen hoeft te gaan.

 

Dan je boekenvraag. De boeken over fysiek netwerken die ik in mijn ondernemersboekenkast heb staan zijn:

- Je kent wie je bent van Jos van Hezewijk en Marcel Metze (1996 dus oud, maar Jos is de man van de netwerkerslijstjes)

- Doeltreffend netwerken van Dineke van Zeewijk en Just Jongeneelen

- Netwerken werkt van Rob van Eeden (erg bekend, maar vooral voor werknemers)

- Afgedwongen toeval van Fred Krautwurst

- De essentie van netwerken van Ria de Jong

 

Ik heb zelf alleen het eerste boek ooit echt gelezen en het laatste deels omdat ik een van de geïnterviewde ondernemers in dat boekje ben. Dat vond ik niet alleen daarom een leuk boekje.

 

Wellicht het beste boek om een goede netwerker te worden stamt uit 1936.

- Zo maakt u vrienden en goede relaties van Dale Carnegie.

 

Over fysiek netwerken in het online tijdperk zijn voor zover mij bekend nog geen complete boeken verschenen.

 

Ik hoop dat je wat hebt aan dit boekenlijstje en succes gewenst met netwerken en wie weet tot een volgende (HL-) bijeenkomst.

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Nog een tip voor vrouwelijke netwerkers: gewoon onderbreken met een welkomstzoen "goede dag, ik wil even onderbreken met een zoen". Persoon vraagt zich af of hij mij kent? "Nee.. nog niet" zeg ik dan. Enorm gedurfd, maar ja that's me ;)

 

Om te netwerken moet je "durven". Nu weten we allemaal dat iemand onderbreken niet netjes is. Maar vergeet niet dat op bijeenkomsten de meesten daar zijn om te netwerken. Heen-en-weer wiebelen en wachen tot iemand is uitgesproken, is wat mij betreft vervelender (zowel voor jou als de persoon die in gesprek is).

Alhoewel luistervinkje zijn wel zijn voordelen kan hebben. Als je raakvlakken in het gesprek hoort, sluit je je aan.

Op iemand afstappen die met niemand in gesprek is, is een stuk makkelijker. Dan ga je een algemeen gesprek aan en kom je mischien algaande naar een interessant gesprek. Vergis je ook niet in het "misschien niet-interessant persoon". Mensen kennen mensen en kunnen je aan die mensen voostelen. Ik zeg vaak "het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent".

 

Gezien alle tips hier, zit ik spontaan aan een idee te denken. Misschien voor HL-leden een training organiseren over dit onderwerp? We kunnen heel veel van elkaar leren over "hoe gedraag ik mij op netwerkbijeenkomsten?"

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Beste Allemaal,

 

Wel leuk al deze reacties op mijn bericht, het blijkt maar weer dat netwerken toch wel leeft, en er veel mensen zijn die hier een bepaalde "angst" voor hebben.

 

Wellicht kent iemand goede boeken over netwerken? Heb er 1 gelezen (euuhhmm titel even kwijt) maar hier niet veel mee opgeschoten.

 

Verder is het belangrijkste dat je eerlijk en zelfverzekerd bent.

 

Ik ben afgelopen vrijdag voor de eerste keer op een HL meeting geweest; ik praat wel vrij makkelijk met mensen maar kende helemaal niemand. Toevallig had ik wel de dagen daarvoor contact gehad met Ruben die mij 's middags smsde 'als jij mij nu op komt halen dan kunnen we gelijk even babbelen'.

Prima idee, ik kende gelijk al 1 iemand en toen we binnenkwamen stelde Ruben mij aan een aantal mensen voor en zo was ik al heel snel in gesprek.

Mocht je een volgende HL meeting erbij willen zijn voel je dan vrij om een mailtje te te sturen 'als jij mij nu op komt halen dan kunnen we gelijk even kennismaken' . Met een beetje geluk zitten we minimaal een half uur in de auto en als je aankomt ken je toch al 1 iemand :)

Op zoek naar nieuwe/leuke uitdagingen in de IT of gerelateerd.

Link naar reactie
  • 0

Die verlegenheid komt me bekend voor.

Hier is een tip: hoewel ik het idee enigzins manipulatief vind, werkt het goed: stel vragen. Wie vraagt, stuurt het gesprek. dat lijkt niet zo, want degene die aan het vertellen is lijkt het gesprek in handen te hebben, en mensen zijn er dol op als ze hun verhaal kwijt kunnen. "hoi, ben jij hier ook via het hl forum? heb jij de broodjes al geproefd? weet jij of je hier snel wordt weggesleept? enz. deze techniek is eenvoudig te oefenen met de telefonische verkopers.

 

Micha schrijft:

Mijn tip is: zie het als een avond uit. Neem een vriend, vrouw, partner kennis mee, ...

Hier ben ik het niet mee eens. Mijn ervaring is dat als je in je eentje gaat, je makkelijker in contact komt. Met zijn 2-en ben je een beetje een gesloten blok, vooral als die ander ook niemand kent.

 

groeten, Maarten

De Fluitstudio dwarsfluiten, reparaties aanpassingen en ergonomie

http://www.fluitstudio.nl

Link naar reactie
  • 0
Mijn ervaring is dat als je in je eentje gaat, je makkelijker in contact komt. Met zijn 2-en ben je een beetje een gesloten blok, vooral als die ander ook niemand kent.

 

Die ervaring heb ik ook. Ik voel me zelfs soms schuldig als ik te weinig aandacht besteed aan bekenden. Als ik dan zelf iemand meeneem, wordt dat gevoel er niet minder op.

 

Een goede tekst genereert omzet.

 

K-PR Schrijfatelier

www.k-pr.nl

Link naar reactie
  • 0

Het is een tip die werkte voor mij, maar gelukkig is iedereen anders. Ik ben in mijn eentje niet zo sterkt in opstarten van gesprekken. Daar helpt een partner die wel gemakkelijk gesprekjes aanknoopt mij mee, zodat ik kan meegaan in het gesprek. Je moet dan ook wel een partner meenemen die niet hetzelfde probleem heeft. En zo iemand red zichzelf wel als jij eenmaal in gesprek bent. En op het moment dat jouw gesprek ten einde is kan je weer aansluiten bij je partner.

 

Vooral in het begin had ik moeite met koetjes kalfjes vragen. Over een onschuldige vraag als "heb jij de broodjes geproefd", zat ik al weer veels te veel na te denken in mijn hoofd. Wat een stomme vraag, nee wat anders. Kom je hier vaker, neehee. Ik ben niet in de disco. Ben jij ook ondernemer, stom, natuurlijk is hij dat. Het is een netwerk avond. Hmm hij ziet er wel heel zakelijk uit. Ik kom vast stom over. Hmmm ik voel dat ik ga stotteren.

 

Kortom ben ik een half uur heel druk in mijn hoofd en ik zeg uiteindelijk maar niks. Dus voor mij helpt iemand die dat voor mij kan doen en ook snapt dat hij er voor mij is. Maar iedereen is anders, dus wat voor mij werkt kan voor iemand anders totaal niet werken...

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 252 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.