• 0

Gaan we aan de e-facturen?

Aanbevolen berichten

  • 0

Yep,

 

wij gaan vanaf 1 januari ook digitaal facturen versturen (PDF), mocht ook wel eens want het was iedere maand toch weer een berg werk, invoeren printen enveloperen en dan een postzegel erop.

 

en met meer dan 1000 facturen per jaar scheelt het een hoop, tijd en geld dus ik ben voor.

 

Wij werken met Exact online en dat bevalt prima, alleen denk ik dat het wel even gaat duren voordat de E-factuur er door komt want een PDFje is natuurlijk wat anders dan een xml bericht, volgens mij gaat dat ook nog wel even duren omdat de meeste bedrijven dat nog niet kunnen verwerken.

 

maar goed een reusje voor het mileu ;D

Link naar reactie
  • 0

Een digitale handtekening is tegenwoordig niet meer noodzakelijk.

 

Zelf ben ik aan het wachten op de MoneyMedic die komt op 1 januari 2010 uit.

Online administratie en nog gratis ook...

 

Wellicht een tip voor mensen die nog op zoek zijn naar e-facturering systemen: http://www.moneymedic.nl

 

Ze zullen wel wat verdienen aan die extra services, maar ik heb wel graag dat mijn data goed beveiligd en gebackupped wordt. Bij een gratis dienst zie ik dat sneller falen (ze hebben ook minder verantwoordelijkheden).

Ik vind dat toch wel een beetje eng hoor, dat allemaal online regelen.

 

Trouwens, dat is volgens mij net zoiets als moneybird ed en al die diensten bieden nog geen e-facturen aan.

Link naar reactie
  • 0

Frank,

 

als je ziet hoe vaak ik kopie facturen moet draaien omdat de papier variant "opeens" weg is, denk ik dat het niet veel uit maakt, ik ga ervan uit dat het factuur in hun mailbox blijft, dus misschien raken ze hem wel niet meer kwijt, gaan ze sneller betalen ;D

Link naar reactie
  • 0

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar onze klantenkring heeft al moeite met het op tijd betalen van een "normale" papieren factuur ::), zijn jullie niet bevreesd dat een digitale variant makkelijker "vergeten" zal worden? Of is deze vrees ongegrond?

 

Ik merk weinig verschil in betalingsgedrag en inderdaad het smoesje van de spamfilter heb ik al gehoord maar dat komt van dezelfde klant die de vorige keer zei dat de factuur op een verkeerde afdeling terecht zou zijn gekomen en de keer daarvoor: "factuur? ik heb nog geen factuur ontvangen."

If you have to think... You haven't been Zenned! http://getzenned.nl

Link naar reactie
  • 0

Een digitale handtekening is tegenwoordig niet meer noodzakelijk.

 

Zelf ben ik aan het wachten op de MoneyMedic die komt op 1 januari 2010 uit.

Online administratie en nog gratis ook...

 

Wellicht een tip voor mensen die nog op zoek zijn naar e-facturering systemen: http://www.moneymedic.nl

Ik zie het verschil cq. voordeel niet echt ten opzichte van MoneyBird, alles wat ik zie zit er volgens mij reeds in!

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Er staat inderdaad nog niet veel op de website daarom heb ik een e-mail verstuurd naar MoneyMedic met een aantal vragen.

Het systeem schijnt vanzelf herinneringen te versturen en klanten kunnen direct via iDeal betalen.

 

Ik ga het in ieder geval uitproberen gratis isgratis. MoneyBird ziet er ook goed uit. Ik doe tzt wel een vergelijkend onderzoek en kom er nog op terug!

 

Link naar reactie
  • 0

Leuke discussie over e-facturen! Het is goed om te zien dat ondernemers hier mee bezig zijn, want ik denk dat e-factureren zeker een goede toekomst heeft. Toch denk ik dat veel kleine ondernemers het nut er nog niet van inzien.

 

Zoals al gezegd blijft het bij een e-factuur niet bij een PDF document van een factuur. Zoals correct opgemerkt gaan we ook bij MoneyBird niet veel verder op dit moment. Dat heeft de simpele reden dat er nog geen duidelijkheid vanuit de overheid is hoe we de Universal Business Language (UBL) goed moeten toepassen. Waar ze in de Scandinavische landen een duidelijke subset van de standaard gebruiken, is in Nederland nog onduidelijk hoe de standaard gebruikt gaat worden.

 

Toch denk ik dat we komend jaar snel zal gaan. De overheid is goede stappen aan het zetten, de markt is er ook steeds meer klaar voor. Ik voorzie dat er de komende een soort hybride oplossing ontstaat. Wij zien als aanbieder van MoneyBird steeds meer kleine ondernemers beginnen met digitale facturatie, bijvoorbeeld via een online web interface. Deze online aanbieders kunnen heel eenvoudig naast de nu al bestaande PDF variant, ook een UBL variant meesturen met een factuur. De kleine ondernemer heeft dus de mogelijkheid om in een bekende omgeving, waar hij al tijden eenvoudig zijn facturen in maakt, ook mee te gaan met de laatste ontwikkelingen en eisen die de overheid gaat stellen.

Link naar reactie
  • 0

Ik weet niet beter dan dat een digitale handtekening nooit nodig is geweest op een factuur van een nederlands bedrijf naar een nederlands bedrijf. De belastingdienst ziet immers de factuur zowel in de administratie van de koper als van de verkoper. Wel was of is een digitale handtekening nodig voor internationale facturen, omdat de belastingdienst daarvan maar één helft ziet. Of is dat nu ook losgelaten?

Link naar reactie
  • 0

Spamfilter is natuurlijk onzin! Waarom zou de klant wel je offertes en andere aanbiedingen ontvangen maar geen Facturen? ???

 

Je kunt een email met een pdf factuur digitaal ondertekenen op een manier dat 'ie niet meer leesbaar is zonder de handtekening "er af te halen" en er zijn spamfilters die content die ze niet kunnen scannen, niet doorlaten. Dus zo gek is het niet.

Link naar reactie
  • 0

Ik weet niet beter dan dat een digitale handtekening nooit nodig is geweest op een factuur van een nederlands bedrijf naar een nederlands bedrijf. De belastingdienst ziet immers de factuur zowel in de administratie van de koper als van de verkoper. Wel was of is een digitale handtekening nodig voor internationale facturen, omdat de belastingdienst daarvan maar één helft ziet. Of is dat nu ook losgelaten?

 

Tot voor februari 2009 was het verplicht een elektronische handtekening op een elektronisch verzonden factuur te zetten. Dit zegt iets over de integriteit en authenticiteit van het document, dus geeft antwoord op de vragen "is de factuur aangepast tijdens het verzenden?" en "is de factuur werkelijk afkomstig van de persoon die de afzender claimt te zijn?". Het eerste is redelijk eenvoudig te realiseren, het tweede is heel moeilijk waterdicht te krijgen. In februari 2009 is dit afgeschaft, redelijk onverwacht naar mijn mening. Toch was ik er niet heel rouwig om, het regelen van zo'n handtekening was een enorm karwei en veel bedrijven in het MKB deden er sowieso niets aan.

 

Bepaalde landen verplichten de handtekening nog wel, als ik het goed heb is Duitsland daar één van. Als je daar dus zaken mee doet is het verstandig nog wel een factuur met handtekening te versturen.

Link naar reactie
  • 0

Tot voor februari 2009 was het verplicht een elektronische handtekening op een elektronisch verzonden factuur te zetten.

 

Toen ik een e-facturen oplossing verkocht aan een klant was er een gesprek met een terzake deskundige van de belastingdienst Amsterdam die verklaarde wat ik zojuist schreef. Dat was in 2006 of zo. Het kan zijn dat verschillende afdelingen van de belastingdienst er verschillend over dachten, of dat tussen 2006 en 2009 de verplichting tot digitaal ondertekenen is ingevoerd, dat weet ik niet. Of die deskundige was abuis, dat kan ook.

 

Het digitaal ondertekenen van email en/of facturen is overigens geen rocket science.

-- daar staat tegenover dat voor een rocket scientist, rocket science ook geen rocket science is.

Link naar reactie
  • 0

De overheid gaat nu ook mee doen:

 

Bedrijf kan overheid digitaal gaan factureren

Uitgegeven: 9 juli 2010 15:30

Laatst gewijzigd: 9 juli 2010 15:30

 

DEN HAAG - Bedrijven die producten of diensten leveren aan de rijksoverheid, kunnen hun rekening vanaf 1 januari digitaal indienen.

Omdat dit minder administratie vereist, kunnen de bedrijven hiermee jaarlijks tot 8 miljoen euro besparen. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

 

De verschillende overheden ontvangen jaarlijks ongeveer tien miljoen rekeningen, waarvan twee miljoen gericht aan de rijksoverheid.

 

 

 

In 2014 wil de rijksoverheid 80 procent van de facturen elektronisch ontvangen en verwerken. Door rekeningen vaker digitaal te verwerken, kan de rijksoverheid op termijn jaarlijks 5,5 miljoen euro besparen.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb de hele thread nog eens doorgelezen, inmiddels is de UBL2 standaard echt een standaard , er is een keurmerk gelanceerd op initiatief van de brance.

 

Tevens zijn er inmiddels oplossingen voor de 'hybride' ontvangst van gescande facturen, facturen in ms word of ms excel, in pdf gegenereerde facturen en ubl2 facturen, onafhankelijk van de achterliggende boekhoudsoftware. Met deze oplossingen zijn de zogenaamde 'billing service providers' ook niet meer nodig.

Newviews automatiseert de boekhouding (o.a. scannen/herkennen, UBL2 en directe bankkoppelingen), ook voor accountants- en administratiekantoren: www.newviews.nl

--

Wonen in Bussum, 3 garages, grote tuin en aparte bedrijfsruimte?

http://www.funda.nl/koop/bussum/huis-74981118-lammert-majoorlaan-58

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 110 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.