Sneeuw en ondernemen

Aanbevolen berichten

Vandaag is het eigenlijk voor het eerst weer "echte" sneeuwval in Nederland en je ziet gelijk dat alles is ontregelt. Bij de NS loopt alles vast en hier in Groningen was het compleet een ramp. Zo vielen hier de scholen uit, was er geen busverkeer mogelijk de gehele dag en de wegen waren onbegaanbaar of met maximaal 30 km/uur per auto of héél langzaam fietsen.

 

Maar nu zat ik met de vraag; welke invloed heeft dit verkeer op jouw onderneming. Merk je er gelijk wat van en is je onderneming eigenlijk voorbereid op deze weerextremen? Of speel je er juist op in?

 

- waarschijnlijk staat het topic in het verkeerde onderwerp, maar verplaats het dan s.v.p. -

Link naar reactie

ik had het geluk dat er hier in het westen weinig is gevallen, dus weinig file gezien.

 

Maar dit soort weer heeft wel degelijk effect op mijn onderneming: er werd op de radio opgeroepen om vooral thuis te blijven, dat resulteert vrijwel direct in een lager bezoekersaantal op het winkelcentrum.

Het nadeel is ook over het algemeen dat een deel van deze gemiste omzet ook niet meer terugkomt. >;(

"zoek het maar uit"

Link naar reactie

Ik heb vandaag wat langer moeten doorwerken om alle klussen over te krijgen.

 

Vooral de afgelegen kerkjes, met de concerten, waren moeilijk te bereiken.

 

Al om al een erg drukte maar geslaagde dag. Voor zover bekend was/is iedereen tevreden met het geleverde werk. Als ik het eerder had geweten (lees een week eerder) dan had ik een extra voertuig kunnen inschakelen.

Link naar reactie
welke invloed heeft dit verkeer op jouw onderneming. Merk je er gelijk wat van en is je onderneming eigenlijk voorbereid op deze weerextremen? Of speel je er juist op in?

 

De brievenbus staat 200 meter van mijn voordeur vandaan, dus dat was even een pittige wandeling midden door het open landschap hier terwijl de sneeuw om mijn oren striemde, maar verder heb ik er hoegenaamd geen last van, gelukkig! ;)

Link naar reactie

Lekker op kantoor blijven werken en een rit van 2x2,5 uur uitgespaard. Tussendoor wat leuke foto's kunnen nemen van onze "polarcat" die de sneeuw en half bevroren vijver fantastisch vindt. Helaas heeft ie nog niet goed door waar het ijs te dun wordt om op te lopen dus komt regelmatig met een nat pak (maar knorrend van plezier) binnen opwarmen ;D

Roadie_sneeuw_vijver_klein.thumb.jpg.a009940f49336b64b64efb95254a68f3.jpg

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie

in een poging mijn winkel te bereiken kwam ik om te beginnen de drempel/plateau van de parkeerplaats niet over,

en bij een poging langs de straat te parkeren kwam ik zelfs vast te zitten.

Na enig graafwerk met een ijskrabbertje (!) toch nog geslaagd om op tijd de winkeldeur te openen, pfffff.... :P

"zoek het maar uit"

Link naar reactie

Normaal is het al leuk wandelen met de hond tijdens de pauze (heerlijk zo'n bedrijf aan huis). Maar nu is het helemaal geweldig. Hond is helemaal dol op sneeuw, dus ik mag lekker sportief ploegen door 20 cm. En af en toe lekker sneeuwballetjes opgooien voor de hond. Kijk eens hoe blij ;D

 

Solo24920-12-09.jpg

Solo22719-12-09.jpg

 

 

En afspraken verzet ik of probeer ik telefonisch en/of per mail af te handelen. Hoef ik mijn auto gelukkig voorlopig niet uit te graven. Winkels, postkantoor e.d. zijn allemaal 150 mtr verderop, dus die pak ik lekker mee tijdens de wandeling.

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Vanochtend dik twee uur aan het sneeuwscheppen geweest om mijn bus uit te graven. Ik belandde met 1 achterwiel op een iets dieper gelegen putdeksel... niet vooruit te branden! Ik ga straks maar even de hele parkeerplaats zoveel mogelijk sneeuwvrij scheppen. 't Is maar 200m2 :-\

 

Alle kraamvisite hebben we maar voor vanmiddag/vanavond afgezegd. Ik wil het niet op mijn geweten hebben als er brokken worden gemaakt op de terugweg vanavond...

 

#zoveelsneeuwineigenlandkenikeigenlijkalleennogmaarvanjeugdfotos

Link naar reactie

Was blij dat ik vandaag slechts één afspraak had in de regio. Dat viel nog te doen met het OV. Echt op pad is haast onmogelijk in dit weer. Gelukkig is de kerst dichtbij en beginnen de meeste bedrijven aan hun vakantie, dus de bedrijvigheid is minimaal. Weet in ieder geval dat ik geen stap teveel buiten wil zetten in dit weer. :)

 

Moet wel zeggen dat het leuk is om weer eens een flink pak sneeuw in de tuin te hebben liggen. Was alweer een tijdje geleden.

http://www.adfactor.nl - Sponsored content & display advertising
Link naar reactie

Beste allemaal,

 

even een breder perspectief. Ik heb in Scandinavië gewoond en daar ligt tweederde van de winter meer sneeuw. Ik snap dat onze Nederlandse systemen of ons denken niet ingericht zijn op hooguit enkele decimeters sneeuw, maar het kan allemaal veel erger, terwijl alles gewoon door draait met de inzet van een klein aantal helden.

 

De Nederlandse burger of winkelier (euh, franchiser of werknemer) veegt eenvoudigweg zijn straatje niet schoon of weet zich niet aan te passen. Ik ben vanmiddag in onze drie grootste steden geweest en het was onderweg en op straat een bende, terwijl het zo eenvoudig is met een klein beetje inzet of aanpassingsvermogen. Niets nieuws onder de zon, ondernemers tonen meer inzet (passie) en zij zijn gewoon flexibeler, de zeer gewaardeerde werknemers onder de schuivers en strooiers daargelaten.

 

Winterse groet,

 

Wigbolt

Link naar reactie

Werk ik 90% van de tijd vanuit huis en heb dus geen last van beperkingen in transport. Ben ik nu net druk bezig met klussen in m'n nieuwe huis wat dus gewoon door moet. Vandaag totaal drie uur glibberend op de fiets en te voet door de sneeuw naar bouwmarkten en dergelijke ;D

 

Overigens heb ik de nodige keurig schone straatjes voor winkels gezien vandaag. Dat het een uitzondering is speelt ook mee. In de winkelstraat waar een vriend van me een zaak heeft zag ik mensen met bezems ploeteren. Bij de gamma zag ik iemand in pak met een kilozakje zout. Als je weet dat je regelmatig met dit weer te maken hebt heb je een sneeuwschep en een megazak strooizand/zout in huis.

Link naar reactie
De Nederlandse burger of winkelier (euh, franchiser of werknemer) veegt eenvoudigweg zijn straatje niet schoon of weet zich niet aan te passen.

 

Niet alleen dat: de gemiddelde Nederlander weet ook niet dat je bij gladheid van die eerste versnelling af moet blijven!. Vandaag 6 x voor ons kantoor moeten uitrukken bij hevig spinnende gasgevende gestrande automobilisten. Een klein duwtje en advies over wegrijden in de 2e versnelling wist iedereen weer op gang te krijgen....

 

(waarom? Ik heb me laten vertellen omdat dan het vermogen langzamer - dus geleidelijker - op de aandrijving komt te staan en je daardoor meer grip / minder kans op doorslippende wielen hebt)

 

En oh ja, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden mag je winterbanden ook al gebruiken in de laatste maand van de herfst . Je hoeft dus niet per sé met monteren te wachten totdat op 21 december 2009 om 18:47 uur de winter officieel begonnnen is. ::)

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Niet alleen dat: de gemiddelde Nederlander weet ook niet dat je bij gladheid van die eerste versnelling af moet blijven!.

 

Aha. Heb onderweg ook de nodige auto's aangeduwd. Tegelijk heb ik in twee kleine autootjes gereden (Fiat 500 en Peugeot 107) en heb met beide in z'n eerste versnelling en beleidt de nodige optrekacties uitgevoerd. Is het niet meer rust bij je beide voeten dan de juiste versnelling?

Link naar reactie

 

De Nederlandse burger of winkelier (euh, franchiser of werknemer) veegt eenvoudigweg zijn straatje niet schoon of weet zich niet aan te passen. Ik ben vanmiddag in onze drie grootste steden geweest en het was onderweg en op straat een bende, terwijl het zo eenvoudig is met een klein beetje inzet of aanpassingsvermogen. Niets nieuws onder de zon, ondernemers tonen meer inzet (passie) en zij zijn gewoon flexibeler, de zeer gewaardeerde werknemers onder de schuivers en strooiers daargelaten.

 

 

Bij mij om de hoek is een winkelcentrum en daar wordt totaal niks gedaan. Na 2 3 dagen sneeuw is dat 1 grote ijsplaat :-\.

 

Ik heb vanmiddag nog een oud dametje geholpen. Ze was zo bang om te vallen, maar had toch haar boodschapjes nodig.

Toch even thuis afgezet met de auto.

De winkeliers ken ik wel, maar iedereen heeft zo iets van dat regelt een ander wel. Heel irritant.

 

Als je rustig op het gas bent kan je prima in de eerste versnelling optrekken hoor.

Als je er een beetje gevoel voor hebt hoef je het gaspedaal niet eens aan te raken.

Al kon ik mij vanmiddag op een mooie lege parkeerplaats zonder bomen en paaltjes toch niet helemaal inhouden. ;D

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 101 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.