• 0

Wat doen hl-er’s om het milieu minder te belasten?

Wat doen hl-er’s om het milieu minder te belasten?

Lekker actueel met die klimaat top enzo maar ik denk dat een groot deel van de verantwoording bij de mensen zelf ligt en daar horen wij natuurlijk ook bij als ondernemer.

Vaak denken we ergens goed aan te doen maar dan blijkt dat het verkeerd is en het lijkt me nuttig om het hier eens over te hebben.

Om een paar voorbeelden te noemen:

-Een kunstkerstboom is na 17 jaar pas minder milieu belastend dan een echte (bron RTL nieuws vd week)

-Een stenen koffie mok is slechter dan een plastic bekertje omdat het maken de lucht vervuilt en hij breekt na verloop van tijd en tevens telkens afgewassen moet worden. (bron weet ik niet meer)

Mijn vraag: hebben jullie ook van dit soort voorbeelden?

Zo kunnen we ons steentje bijdragen en misschien is het nog voordeliger voor je portomonai ook, en dan is het ook iets voor ondernemers dus voor higherlevel.

Groet joop

 

www.restnrg.com

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

De prof (ook een vrouw) was allerminst onder de indruk van mijn mail. Of ik wetenschappelijk bewijs wilde aanvoeren voor mijn stelling. Heb even gezocht maar niets gevonden. Blijkbaar vond niemand het nodig om iets wat voor de hand ligt te gaan bewijzen. Discussie gesloten.

 

Volgens mij zijn we gewoon weer terug bij; "als het fris ruikt dan is het schoon"

 

In het buitenland worden wasmachines verkocht met heet water aansluiting. Die machines zou je kunnen voeden met water uit een zonneboiler. In Nederland zou je dat op kunnen lossen met een themostaatkraan die bijmengt voor het de machine in gaat.

Link naar reactie
  • 0
De prof (ook een vrouw) was allerminst onder de indruk van mijn mail. Of ik wetenschappelijk bewijs wilde aanvoeren voor mijn stelling. Heb even gezocht maar niets gevonden. Blijkbaar vond niemand het nodig om iets wat voor de hand ligt te gaan bewijzen. Discussie gesloten.

 

Pffff...'discussie gesloten' omdat je een mening hebt die je niet kunt bewijzen? ;D

Link naar reactie
  • 0

Als de was schoon is en fris ruikt heb je inderdaad zeer waarschijnlijk ook een hygiënisch resultaat. De vervuiling is verwijderd, en wat er niet meer is kan je ook niet ziek maken. Als de geur is weggeoxideerd heb je ongetwijfeld ook de aanwezige huisdieren, voor zover die er nog waren, zijn dood. Veel beestjes zijn zeer gevoelig voor geactiveerde zuurstof (wasmiddel bevat er tot 30% van).\

 

En als er al wat oksel bacteriën overleven, wat ik nogmaals zeer onwaarschijnlijk vind, dan ga je daar niet dood aan. Ja maar, opperde de prof, over wormeitjes is ook niets bekend. En dat klopt wellicht, als die inderdaad in een onderbroek achterblijven heb je in theorie de kans dat iemand anders er door besmet raakt. Maar dan moet hij wel een onderbroek consumeren. De kans is 100 x waarschijnlijker dat wormeitjes via de handjes van een kind, eventueel via een voorwerp, in iemand anders zijn mond terecht komen.

 

Natuurlijk heeft ze wel een punt als het gaat over de was van zeer verzwakte / zieke mensen. Daar zou ook ik aanbevelen om geen enkel risico te nemen en met een goed wasmiddel bij 60 graden te wassen en die na drogen ook nog te strijken.

 

Link naar reactie
  • 0

...zeer waarschijnlijk......Veel beestjes zijn zeer gevoelig...wat ik nogmaals zeer onwaarschijnlijk vind...dat klopt wellicht

 

Meningen, gevoelsmatige inschattingen, generalisaties - om nou te concluderen dat dit wetenschappelijk onderzoek weerlegt...

 

Oh, en Google eens op 'wasluis' of 'vetluis' - dan kijk je toch een beetje anders aan tegen dat vanzelf wegspoelen van alles wat niet gewenst is!

Link naar reactie
  • 0

Nee geen meningen en generalisaties maar gewoon kennis. Niets in het leven is 100% zeker. En er zijn overal uitzonderingen op.

Het staat vast dat waterstof peroxide bacteriën dood en dat dit effect, juist bij lagere temperaturen, versterkt wordt door bleekactivators. De andere stoffen helpen ook zonder enige twijfel het tuig te doden of weg te spoelen.

 

De "wasluis" waar je het over hebt is het resultaat van het alleen wassen met vloeibare, relatief milde, wasmiddelen bij lagere temperaturen. Maar daarmee kan je niet stellen dat het wassen bij lagere temperaturen altijd onveilig is.

 

Probleem is dat je met een genuanceerde boodschap weinig aandacht krijgt. Dus zitten onze schoenen opeens vol met hexavalent Chroom, ons speelgoed vol met gevaarlijke weekmakers, onze mandarijnen vol met pesticiden, de vissen vol lood, sterven we een zekere dood aan de dioxines die vrijkomen bij de verbranding van PVC, krijgen de vrouwen borstkanker van deodorant enz.enz.

 

En nu zit er ook een gevaarlijk monster in de wasmachine.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ja en buiten zwerft Zwarte Hein rond... Zo kun je van elk verhaal wel iets maken natuurlijk. Uiteindelijk durft niemand meer iets te doen, omdat alles slecht voor het milieu zou zijn. De handige grootgrutters wrijven er hun handen bij en smeren het volk allerlei onzin aan. Zie ook het pact, dat de politiek met de oliemaatschappijen heeft gesloten. Als jij, als eenling, een auto zou maken die voor 99% op water zou lopen, zou dat voertuig gewoon van de weg af worden gehaald en in beslag worden genomen.

Link naar reactie
  • 0

 

Oh, en Google eens op 'wasluis' of 'vetluis' - dan kijk je toch een beetje anders aan tegen dat vanzelf wegspoelen van alles wat niet gewenst is!

 

Die wasluis (=bacterie) en vast ook andere beestjes en micro-organismen zitten aan de slangen en onderdelen geplakt.

 

Het is zeker bekend dat bacterien die in een biofilmpje geplakt ergens aan zitten beter bestand zijn tegen bijv. chloriet of andere middelen. Door het vormen van zo'n slijmlaag (biofilm) heb je ook nog een diffusie-limitatie.

 

een keertje in de zoveel tijd wat hoger wassen kan het probleem oplossen. Zie bijv:

 

http://huis-tuin-en-wonen.infoyo.nl/klussen/12433-vetluis-in-uw-wasmachine.html

 

slechts een keertje in de drie maanden op 90 graden.

 

Eventuele problemen van wormeitjes die in het wasgoed zitten verhelp je er dan niet mee.

Maar ik kan me wel voorstellen dat zo'n apparaat door aangeplakt vet/zeep, vuil en bacterien op een gegeven moment meer een viesmaker wordt dan dat het schoon maakt, maar dat probleem zou je dan ook op 40 graden moeten hebben (tenzij je af en toe op 90 graden wast).

 

Al met al blijf ik lekker doorwassen op lage temperatuur en zal die machiene wel een een keertje opstoken.

Als ik de kliko opendoe of de vaatdoek niet op tijd vervang krijg ik veel meer bacterien binnen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link naar reactie
  • 0

Mmmmmmhhhh...... :(

 

- Ik was de was zoals het mij opgedragen is, op snel programma, kunnen we meer wassen draaien per dag.....

- op 40 of 60 graden "want met koud water kun je niet wassen !" zoals moeke vroeger al zei...

- wanneer ik het koud heb, draai ik de verwarming hoger, en op kantoor zet ik de kachel extra hard...

- er staan 3 pc's 24/7 te draaien.....

- onze auto is in principe overleden, maar heeft dit zelf nog niet in de gaten, dus milieu vriendelijk zal-tie niet zijn (het is een blauwe overigens, verder zijn mij geen gegevens bekend...)

- Mijn afval gooi ik netjes in de afvalbak, maar ik wordt een beetje "eng" van alle afvalbakken momenteel...

- 1 voor plastic, 1 voor glas (gescheiden in 3 kleuren), 1 voor oud papier, 1 voor batterijen, 1 voor frituurvet, 1 voor schoenen, 1 voor kleding, 1 voor groenafval, 1 voor..... De bakken voor de buurtsuper nemen 20 meter etalage in beslag....

 

Ik snap best wel dat we er op moeten letten, maar ik wil hier liever niet in doordraven, zonder mensen tegen de schenen te schoppen trouwens. Maar ik weiger mijn theezakje bij het groen te gooien, het nietje bij (...??...) en het labetje bij het oud papier. Groot oud papier en glas verzamel ik, restant eten gaat in de groenbak, maar wanneer het te koud is, bij het restafval. Ik ga ook niet al het speelgoed van mijn kinderen controleren, en zeker niet de ingrediënten nakijken van dingen die ik lekker vind.

 

Ik heb ook nog een recht om lekker, zorgeloos te kunnen leven, zonder me druk te maken over dit soort dingen.

Ik word er soms erg moe van.....

 

;)

 

Marcel

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik wil je niet ontmoedigen, maar jullie website is eigenlijk meer een zoekplaatje, waarbij vooral de zwarte tekst in de balk, nauwelijks leesbaar is.

Zie hem maar als een online-catalogus. Het functioneert al vanaf 2001 prima in de praktijk!

Bij de upload die nu draait komen de Less produten er bij!

 

Ik kijk in januari wel even of ik nog iets kan verbeteren.

 

Mvgr

 

Egbert Poell

Stylingheaven

EAP

Link naar reactie
  • 0

Wij scheiden het afval in 2 soorten, recyclebaar en niet.

 

En om dat te vieren zit ik elke dag 10 minuten langer in mn 3.8liter V6 Chevrolet Lumina die misschien maar net 10Mile/gallon haalt naar Jiskefet te luisteren MET de airco aan, ook al is het winter.

 

Ik heb altijd geleerd dat CO2 heel goed is voor planten dus vandaar dat ik graag meehelp aan een betere wereld.

 

Plastics etc opnieuw laten gebruiken EN meer eten voor de plantjes, wat wil je nog meer?

 

Ik heb trouwens het sterke vermoeden dat mijn gescheiden afval op dezelfde stortplaats terecht komt, maar het geeft iig een goed gevoel met deze kerstdagen.

Link naar reactie
  • 0

3 jaar niet gepost in dit topic, terwijl er toch serieus kan worden gepost wat wij doen om het milieu minder te belasten. In die periode wordt hier ook al het plastic afval gescheiden. Verder zijn er iff een paar oude peertjes vervangen door LED. Het assortiment LED en de lichtkwaliteit is in die drie jaar ook sterk aangepast. Ik rij nog steeds dezelfde auto en zie nog steeds dat ik qua brandstofverbruik het meest wordt beïnvloed door de getankte benzine. Het verbruiksverschil met mijn auto kan tot 18% oplopen. Dat scheelt dus zo'n 90 km korter rijden met dezelfde hoeveelheid benzine en hetzelfde rijgedrag.

Winterbanden brengen wel aanzienlijke veiligheid, maar vragen ook ca 10% meer benzineverbruik.

Link naar reactie
  • 0

Behalve multifunctioneel douchen? ;)

 

Ik werk thuis en heb daarom maar 1 plek die verwarmd/verlicht moet worden zonder woon-werkverkeer. Verder een nieuwe zuinige HR ketel, sinds ik hier woon (5 jaar) alleen maar spaarlampen en een auto met lage CO2 uitstoot waarmee ik ongeveer 1:20 rij. Apparaten die ik niet gebruik staan uit i.p.v. op standby, en ik print zelden iets uit.

 

Allemaal kleine dingetjes, maar wie het kleine niet eert...

Link naar reactie
  • 0

Leer mij dat multifunctioneel douchen eens Peter!

 

Hier ook kantoor in huis. Een klein huisjes, dus er valt weinig te stoken. Dit jaar renovatie en dan wordt het nog energiezuiniger. Ik moet wel afval gaan scheiden dit jaar. De containers zijn hier een aardig eind vandaan en het is altijd zo'n rotklus op de fiets. Oh ja, ik heb dus geen auto. En geen TV. ;D

Link naar reactie
  • 0

Vergeten te vermelden dat wij drie jaar geleden ook een nieuwe hr ketel hebben aangeschaft. Hebben drie jaar op rij geld terug gekregen maar of dat nu ook gaat lukken betwijfel ik. We schrijven precies wekelijks verbruik van gas en stroom op en er staat nog een stroomvreter in huis die weg moet. Daar moeten we nog een plan voor maken.

Link naar reactie
  • 0

Hier vrijwel alle lampen vervangen door led en een enkele spaarlamp of tl, een kleine energie zuinige auto (Fiat Panda) aangeschaft, radiatorfolie geplaatst en last but not least zonnepanelen. Maar om helemaal eerlijk te zijn is niet het milieu de belangrijkste motivator maar vooral de kosten. Dat het ook "groen" is, is meegenomen. Komend jaar ga ik ook lokaal groenten en kruiden "verbouwen" maar dat vooral omdat ik het leuk vind. Op de foto zie je (toevallig) een citroen waarvan het blad en de vruchten regelmatig in het eten belanden.

panelen2.thumb.jpg.cde37998f64ccd013c6690142d070957.jpg

Link naar reactie
  • 0

Ik probeer vooral mijn gedrag "groener" te maken. Te vaak hoor ik dat gewone lampen vervangen worden door LED lampen en men vervolgens het licht laat branden "want het is toch een zuinige lamp" terwijl dat niet nodig is. Vergelijkbaar met de aanschaf van winterbanden "ik kan nu gerust lekker doorscheuren want ik heb winterbanden". Tsja....

 

Dus: voor mij geen winterbanden maar gewoon voorzichtig en rustig rijden (en niet alleen bij gladheid). Lampen uit die ik niet nodig heb. Verwarming overdag op 18 graden (warm genoeg om bij te werken als je tussendoor af en toe voor wat beweging zorgt), vaatwasser die al in dit huis zat toen ik het kocht wordt nauwelijks gebruikt, met 1 sopje wordt de vaat van de hele dag gedaan, kort douchen (lang genoeg om goed schoon te worden maar ook niet langer). Afval scheiden, onnodige plastic verpakkingen vermijden, lopen of fietsen naar de stad. Met de trein naar klanten die met OV goed bereikbaar zijn. Weinig vlees/vis eten maar lekkere vegetarische recepten uitproberen, zoveel mogelijk groente van het seizoen en streekproducten kopen en de boodschappen halen bij winkels op loopafstand, dat helpt tevens de plaatselijke ondernemers die het al moeilijk genoeg hebben.

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 177 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.