• 0

Wat doen hl-er’s om het milieu minder te belasten?

Wat doen hl-er’s om het milieu minder te belasten?

Lekker actueel met die klimaat top enzo maar ik denk dat een groot deel van de verantwoording bij de mensen zelf ligt en daar horen wij natuurlijk ook bij als ondernemer.

Vaak denken we ergens goed aan te doen maar dan blijkt dat het verkeerd is en het lijkt me nuttig om het hier eens over te hebben.

Om een paar voorbeelden te noemen:

-Een kunstkerstboom is na 17 jaar pas minder milieu belastend dan een echte (bron RTL nieuws vd week)

-Een stenen koffie mok is slechter dan een plastic bekertje omdat het maken de lucht vervuilt en hij breekt na verloop van tijd en tevens telkens afgewassen moet worden. (bron weet ik niet meer)

Mijn vraag: hebben jullie ook van dit soort voorbeelden?

Zo kunnen we ons steentje bijdragen en misschien is het nog voordeliger voor je portomonai ook, en dan is het ook iets voor ondernemers dus voor higherlevel.

Groet joop

 

www.restnrg.com

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Heel toevallig kreeg ik vanmiddag een idee waarmee ik gerecycled materiaal kan toepassen. Het moet gaan om hulpstukjes, die we bij een nieuw product kunnen toevoegen zodat de gebruiker het zicht op het eindresultaat zelf bepaalt. Vage blabla natuurlijk omdat ik het "eindproduct" hier nog niet kan prijsgeven. Het artikel moet uit een vormpers komen en de eisen aan het materiaal zijn niet extreem hoog. Het mag niet brokkelen, niet vergaan en de maatvastheid moet bepaald worden door de matrijs. We kunnen het natuurlijk eenvoudig laten spuitgieten uit kunststof, maar ik wil gerecycled materiaal een kans geven. Het gaat dan om 400.000 tot 1 miljoen stuks per jaar. Ik kan het gewicht niet inschatten want ik het gewicht van het materiaal niet. Speelt voor mij ook geen rol, als het maar niet (veel) zwaarder is dan kunststof.

 

Iemand een idee, vriend of kennis die wat kan bieden? Graag een PM dan!

Link naar reactie
  • 0

Kom op HLers. We komen samen toch wel verder dan een paar LED lampen en TL-buizen? Ik heb kansen voor een nieuwe toepassing van een gerecycled product van 15 tot 20 g per stuk. Dat is bij 400.000 stuks toch al 8 ton materiaal. Kleur is niet belangrijk. Wel belangrijk is dat we aan kunnen tonen dat het ook werkelijk uit gerecycled materiaal is gemaakt!

Link naar reactie
  • 0

Niet speciaal mijn levensvorm, maar toch te overwegen:

 

[*]Wat is beter? De gloeilampen laten opbranden, of ze vernietigen, en nieuw type verlichting massaal aan te schaffen en te verbruiken totdat die ook weer vervangen gaan worden door een nog betere vinding?

[*]Wat is beter? De oldtimers auto's blijven gebruiken of ze verschrotten? Volgens analogie van het voorgaande.

[*]Wat is beter? Die oude beeldbuis monitor niet op te gebruiken maar nog werkend weg te doen voor een nieuw gefabriceerd LCD scherm. Let wel, over 20 jaar is die ook alweer te vervangen door een (milieu?) betere.

 

Is dus nieuwe fabricage minder vervuilend dan het oude opgebruiken, te herstellen, lang te onderhouden?

 

Heel extreem is : Wat weet u van Lytse Frans?

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zoek dus een product dat eruit ziet als een U-vormige bies. De binnenmaten van de U zijn 4mm (diep) x 6mm De dikte van één pootje en de achterwand is 4mm en het andere pootje is 2 mm dik. En zo dus stukjes van 50mm lang bulk geleverd.

 

Materiaal mag uit afval zijn vervaardigd, moet redelijk maatvast zijn, verlijmbaar zijn en moet Ph-neutraal zijn.

Link naar reactie
  • 0

Wat ik doe om het milieu minder te belasten... Eigenlijk ben ik daar niet zo heel bewust mee bezig, dus een tijdje over nagedacht... En kom eigenlijk tot het volgende;

 

- In plaats van plastic bekers met water mee te geven aan de klant, doe ik dat nu al een tijd met glazen die ik weer afwas per dag

- Massageolie word afgenomen met gastendoekjes, die gemiddeld 10 ~ 20 keer te gebruiken zijn voordat ik nieuwe dien aan te kopen

- Massageolie is gemaakt van natuurlijke middelen, in plaats van synsthetisch, evenals de etherische oliën die ik eraan toevoeg

- De massageolie die ik gebruik, word goed opgenomen in de huid, waardoor ik ze niet hoef te "dumpen" in de wasmachine o.i.d.

- Cliëntendossiers zijn volledig gedigitaliseerd, waardoor ik niet (onnodig) papier verbruik. Ditzelfde geld voor de digitale agenda

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb kansen voor ...

 

Semi random links: Google Styrofoam Landfill Facts About Landfill & Styrofoam

 

Ik weet niet wat een U-vormige bies is.

 

Je kunt zelf naar producenten gaan die jouw gewenste afval hebben, naar afvalverwerkingsbedrijven die de afval van die producenten afnemen (en sorteren), naar recyclingsbedrijven die die afval van die afvalbedrijven afnemen (en verwerken tot halffabricaten), of producenten die de halffabricaten van de recylcingsbedrijven weer in hun producten gebruiken, in opdracht van jou.

 

Wordt veel afval nu niet naar het buitenland verscheept en daar verstopt?

Link naar reactie
  • 0

Vorig jaar in onderaanneming de automatisering van een milieu-meetwagen uitgevoerd.

Door de extra meetcapaciteit (2 in plaats van de oude situatie 1 meetsysteem) kan de klant, de interne meetdienst van een bedrijf uit Velsen-Noord, beter en sneller inzicht krijgen in het productieproces en door die data en rapportage de uitstoot minimaliseren.

Hier kan ik met het sorteren van m'n afval of beperken van m'n autoritjes niet tegenop.

Serenity systems design

www.serenity.nl

Link naar reactie
  • 0

Op lage temperaturen wassen scheelt een hoop stroom. Wel regelmatig een keer op 90 graden wassen om ervoor te zorgen dat de aangekoekte zeepresten in de afvoer goed wegspoelen. Verlichting met dimmers lijkt energiebesparen. De lampen verbruiken gedimd minder energie, maar het bespaarde energie word door de dimmers zelf verbruikt. Met een dimmer bespaar je dus niet.

Link naar reactie
  • 0

Ik zoek n.l. ook nog een soort soft materiaal dat tevens als bescherming dient en dat hoeft geen jaren oud te worden. Komt vanzelf aan bod.

 

Papiersnippers in plastic zakjes sealen. Papiersnippers zijn ook te koop. Om je eigen documenten niet te gebruiken.

 

Het lijkt erop dat ik iets kan doen met het zachte materiaal dat ook voor eierdozen wordt gebruikt.

Link naar reactie
  • 0

Op lage temperaturen wassen scheelt een hoop stroom. Wel regelmatig een keer op 90 graden wassen om ervoor te zorgen dat de aangekoekte zeepresten in de afvoer goed wegspoelen. Verlichting met dimmers lijkt energiebesparen. De lampen verbruiken gedimd minder energie, maar het bespaarde energie word door de dimmers zelf verbruikt. Met een dimmer bespaar je dus niet.

 

Ik dacht dat je ging posten dat je alleen maar met waterdragende verf aan de slag gaat..... ;)

Link naar reactie
  • 0

Hier vrijwel alle lampen vervangen door led en een enkele spaarlamp of tl, een kleine energie zuinige auto (Fiat Panda) aangeschaft, radiatorfolie geplaatst en last but not least zonnepanelen. Maar om helemaal eerlijk te zijn is niet het milieu de belangrijkste motivator maar vooral de kosten. Dat het ook "groen" is, is meegenomen. Komend jaar ga ik ook lokaal groenten en kruiden "verbouwen" maar dat vooral omdat ik het leuk vind. Op de foto zie je (toevallig) een citroen waarvan het blad en de vruchten regelmatig in het eten belanden.

 

Moet je dan toch helaas teleur stellen met de zonnepanelen.

 

Het fabricerem van de panelen zorgt voor meer vervuiling dan hij kan opleveren en de uitstoot die dit veroorzaakt is helaas ook meer dan je uitspaart.

De ontwikkeling gaat nog heel hard dus hopelijk vindt men hier ooit een oplossing voor. Dus vooral blijven kopen, da is er genoeg geld om de ontwikkeling voort te zetten.

Link naar reactie
  • 0

Het gebruik van waterdragende verf binnen is verplicht. Het voordeel is dat je de kwasten dan onder de kraan kan uitspoelen ;D

 

Inderdaad erg goed voor het milieu ;-)

 

Verlichting met dimmers lijkt energiebesparen. De lampen verbruiken gedimd minder energie, maar het bespaarde energie word door de dimmers zelf verbruikt. Met een dimmer bespaar je dus niet.

 

tijd voor betere dimmers dan, een goede dimmer verbruikt wel degelijk minder spanning. Daarnaast verleng je de levensduur van je lampen met bijna 400% als je de lampen op 90% laat branden.

 

dit onderstaande linkje is niet geheel opjectief maar geeft wel een goede schatting in de cijfers.

 

http://www.olino.org/articles/2007/02/09/dimmer_efficientie

 

 

Je theorie gaat wel op als je dimt met een potentiometer, dan wordt de spanning omgezet in warmte. maar moderne dimmers (lees die van de afgelopen 20 jaar) werken anders, deze dimmers maken gebruik van een elektronische schakelaar, of te wel een triac, deze kan op elk moment worden ingeschakeld, maar schakelt pas uit als de stroom stopt. Bij een wisselspanning van 50Hz gebeurt dat 100x per seconde.

Door het punt te verschuiven waarop de triac inschakeld, wordt de lamp steeds korter geschakeld en zal dus de gemiddelde stroom dus afnemen (de lamp gaat zachter branden), dit werkwijze noemt men ook wel fase aansnijding, niet te verwarren met fase verschuiving.

Link naar reactie
  • 0

Ik kan het toch niet nalaten een kleine correctie te geven.

 

Verlichting met dimmers lijkt energiebesparen. De lampen verbruiken gedimd minder energie, maar het bespaarde energie word door de dimmers zelf verbruikt. Met een dimmer bespaar je dus niet.

Als dat zo was, zou je een dimmer niet in een inbouwdoos in de muur kunnen plaatsen wegens de warmte-ontwikkeling. Een dimmer bespaart wel degelijk, maar niet evenredig met het verminderen van de hoeveelheid licht.

 

maar moderne dimmers (lees die van de afgelopen 20 jaar) werken anders, deze dimmers maken gebruik van een elektronische schakelaar, of te wel een triac, deze kan op elk moment worden ingeschakeld, maar schakelt pas uit als de stroom stopt. Bij een wisselspanning van 50Hz gebeurt dat 100x per seconde.

Door het punt te verschuiven waarop de triac inschakeld, wordt de lamp steeds korter geschakeld en zal dus de gemiddelde stroom dus afnemen (de lamp gaat zachter branden), dit werkwijze noemt men ook wel fase aansnijding, niet te verwarren met fase verschuiving.

Deze dimmers met fase aansnijding zijn erg geschikt voor 230V gloeilampen en 230V halogeenlampen, maar veroorzaken een erg hinderlijke brom bij laagspanningslampen, dus die mooie 12V halogeenverlichting die met een transformator werkt.

 

Als je 12V halogeen verlichting gebruikt, dan kun je beter een universele dimmer kopen, de duurdere E 80,00 tot E 120,00, en deze maken gebruik van fase afsnijding, werken net andersom als fase aansnijding, snijden het laatste deel van de sinus af, het laatste stukje van de wisselspanning, die zoals Jasper opmerkte, 100x per seconde door de nul gaat, en dan is er 100x per seconde een stukje af te halen.

 

Helaas kunnen zonnepanelen niet al het zonlicht omzetten in energie, en door uv straling word het zelfs aangetast. Om zonnepanelen lang goed te kunnen houden kan je ze beter uit de zon laten ;)

Zonnepanelen hebben echt wel zon nodig om te functioneren en energie op te wekken, met een winter zonnetje is de energieopbrengst uitstekend te noemen, op een snikhete zonovergoten dag in juli is de energieopbrengst ook uitstekend te noemen, maar niet beter of misschien wel minder als met het winter zonnetje. Maar met het plaatsen van de panelen wordt er nog altijd gezocht naar de meest optimale oplossing, en dat is in de richting waar de meeste zon valt. En plaats je een zonnepaneel in de schaduw is de energieopbrengst beduidend minder.

Link naar reactie
  • 0

Zonnepanelen hebben echt wel zon nodig om te functioneren en energie op te wekken, met een winter zonnetje is de energieopbrengst uitstekend te noemen, op een snikhete zonovergoten dag in juli is de energieopbrengst ook uitstekend te noemen, maar niet beter of misschien wel minder als met het winter zonnetje. Maar met het plaatsen van de panelen wordt er nog altijd gezocht naar de meest optimale oplossing, en dat is in de richting waar de meeste zon valt. En plaats je een zonnepaneel in de schaduw is de energieopbrengst beduidend minder.

Bovenstaande klopt helemaal. Een zonnepaneel in de schaduw is niet handig, daarom moet er zonlicht op komen. Zonlicht bestaat echter uit elektromagnetische golven met verschillende frequentie/enegie waarde. De fotovoltaïsche cellen kunnen maar een deel van het spectrum van het zonlicht absorberen. Gelukkig worden deze cellen steeds verder door ontwikkeld. Door de ioniserende werking van uv licht neemt het rendement door de jaren heen wel af.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 180 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.