• 0

Koningin tegen Social Media

In haar kersttoespraak pleitte onze Koningin voor meer persoonlijk contact. Social Media zoals Twitter, Hyves, Facebook en Linkedin maakt volgens haar de wereld onpersoonlijker. Ook de zakelijke dienstverlening zou hierdoor worden beinvloed.

 

Ik ben het absoluut niet met haar eens. Door Social Media ben ik in staat gebleken door veel meer zakelijke contacten aan te spreken en uiteindelijk ook fysiek te ontmoeten waardoor mijn business en dito omzet een enorme boost oplevert. Ik ben van mening dat door Social Media juist veel meer contact wordt gemaakt dan vroeger, weliswaar niet altijd fysiek, maar uiteindelijk wordt het wel makkelijker om fysiek een afspraak te maken met prospects, juist door de Social Media.

 

Wat vinden jullie van de mening van onze Koningin?

drs. Jeroen Tuijp Actuaris AG

www.edmondhalley.nl : actuariële diensten en pensioenadvies voor bedrijven

www.edmondhalley.nl : pensioenmanagement, pensioenopleidingen en risicomanagement voor bedrijven en pensioenfondsen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik ben het er ook niet mee eens.

Door social media kun jij potentiële relaties benaderen op het moment dat het jou uitkomt.

Tevens kunnen die relaties het op het moment dat het hun uitkomt er eventueel op ingaan.

 

Ik zie het als iets extra, en niet iets wat een bestaand deel van de communicatie overneemt.

Zeker met sites zoals Linkedin kun je markten benaderen waar je anders geen toegang to had gekregen.

 

Hyves en Facebook vind ik zelf zeker voor B-B niet heel interessant.

Voor bepaalde consumentengoederen is het misschien wel een uitkomst.

 

Groeten,

 

Marcel

Link naar reactie
  • 0

achhh dat soort uitspraken komt meestal van mensen die het medium zelf verder niet/onvoldoende kennen.

 

Precies, net als die opmerkingen die ze maakte over buren - alsof ze zelf ooit een bakkie bij de buren heeft gedaan, de grasmaaier heeft geleend, of straks met oud & nieuws met een fles bubbels onder de arm even langsloopt om 'gelukkig nieuwjaar' te zeggen... ;)

Link naar reactie
  • 0

 

Mmmmmm Ik pas nou niet echt in het profiel van Geen stijl, artikel had weer eens een hoog PVV gebral. NIet echt mijn niveau. Maar de vrijspreker, had een mooi stuk.

Zelf denk ik dat we er niet teveel tijd aan moeten spenderen. Door recente ontwikkelingen, is de monarchie,zoals we die in Nederland kennen, wel in een kwaad daglicht komen te staan.

De aanhang in Nederland brokkelt steeds sneller af, dus ik denk dat het koningshuis, maar eens aan een charme offensief moet gaan beginnen ipv weer een boodschap, die de plank mis slaat.

Link naar reactie
  • 0

Gisteravond nog een leuke discussie over gehad (zonder wijntje). Het kwam er op neer dat de kwalitatieve contacten afnemen, terwijl het aantal contacten fors is toegenomen. Persoonlijk vind ik de boodschap van de Koningin slaan op kaas. Natuurlijk gaat men minder snel bij iemand langs als het ook via msn besproken kan worden, maar die ontwikkeling is al ingezet sinds de telefoon. De maatschappij wordt sowieso sneller en drukker, waardoor het logisch is dat er veel gekozen wordt voor het snelle alternatief van communicatie, namelijk via internet.

 

De boodschap komt op mij over als - met alle respect - iemand die een zegje wil doen maar totaal niet in die wereld thuis is.

http://www.adfactor.nl - Sponsored content & display advertising
Link naar reactie
  • 0

Ik ben we'll benieuwd wat ze letterlijk heeft gezegd.

 

Als t enige wat ze gezgd heeft is : als je teveel alleen bezig bent met sciale media, dan heb je minder tijd voor fysieke sociale contacten, dan heeft ze volkomen gelijk.

Als ze te generaliserend zegt: sociale media zijn in alle gevallen slecht - dan zou dat niet erg slim zijn.

Link naar reactie
  • 0

:)

 

De koningin is met deze toespraak in ieder geval tot in vele internet community's doorgedrongen.

 

Een opvallende zin vind ik: "Niet het vreemd zijn maakt de ander agressief maar agressiviteit maakt de ander tot vreemde."

 

Helaas gaat het eerste deel van de zin nog vaak niet op.

 

Twitteraar van het jaar Petra de Boevere heeft een fraaie open brief geschreven aan de koningin:

http://www.meisjevandeslijterij.nl/hetmeisjevandeslijterij/2009/12/brief-aan-hare.html

 

Link naar reactie
  • 0

Internet zorgt voor afstandelijkheid? Ik denk juist het tegenovergestelde. Social Media brengt me in contact met mensen die ik nooit gekend zou hebben zonder het internet.

 

Natuurlijk zit er altijd een afstand tussen jou en de andere persoon, maar dit is enkel fysiek. Ik heb genoeg mensen leren kennen via Twitter, Facebook, Linkedin en Skype.. Ik denk dat dit de afstand alleen maar kleiner maakt.

Link naar reactie
  • 0

Je kan het ook lezen als een waarschuwing dat "dit" niet allemaal uit de hand moet lopen.

 

Ook de jeugd begint al vroeg met een Hyves account en accounts op allerlei andere sites speciaal voor de jeugd aan te maken en zitten doodleuk berichtjes te sturen naar b.v. klasgenoten die ze de volgende dag toch weer zien, over het mobieltje nog maar te zwijgen.

 

Tevens is mij opgevallen dat veel lieden zich op forums etc. anders voor doen dan ze zijn, z.g. geslaagde zakenmannen zitten doodleuk in een faillisement terwijl ze zeggen erg succesvol bezig te zijn.

Met persoonlijk contact was dit eerder opgevallen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Je kan het ook lezen als een waarschuwing dat "dit" niet allemaal uit de hand moet lopen.

 

Ook de jeugd begint al vroeg met een Hyves account en accounts op allerlei andere sites speciaal voor de jeugd aan te maken en zitten doodleuk berichtjes te sturen naar b.v. klasgenoten die ze de volgende dag toch weer zien, over het mobieltje nog maar te zwijgen.

 

Tevens is mij opgevallen dat veel lieden zich op forums etc. anders voor doen dan ze zijn, z.g. geslaagde zakenmannen zitten doodleuk in een faillisement terwijl ze zeggen erg succesvol bezig te zijn.

Met persoonlijk contact was dit eerder opgevallen.

 

 

 

Je hebt zeker een paar punten, dat is gelijk de kracht maar ook een zwak punt van internet. De anonimiteit.

Want je tipt iets aan over jeugd en Hyves ed, het is natuurlijk leuk dat ze zo onderling contacten hebben, en uit bouwen. Maar het kan natuurlijk ook voor vervelende zaken worden gebruikt. Kinderen kunnen zo klasgenootjes het leven zuur maken. Pesten tot en met. Dat zijn ook dingen waar ik over denk, ivm mijn dochter.

Want in dit soort zaken, heb je het als slachtoffer, heel erg zwaar en kan het flinke littekens achter laten. Maar probeer dan maar eens te ontdekken, wie de aanstichters zijn. Dit zijn zaken, waar je als ouder zijnde, natuurlijk ook stil bij hoort te staan.

 

Tevens, een forum. Het is natuurlijk heerlijk om je als iemand anders voor te doen. Als een succesvol persoon, met een pracht bedrijf en een gouden toekomst. Terwijl je in het echt, niet eens de middelen hebt, om met een schep een gat in de grond te graven. Ik ben wel van mening, als iemand zich voor doet, als iemand anders. Vroeg of laat, komt de waarheid boven. Dat is afhankelijk van de persoon zijn intelligentie. Maar ja, je hebt overal, natuurlijk rotte eieren tussen zitten. Alleen op het net is het een wat grotere uitdaging om ze te ontdekken.

 

Maar ik vraag mij wel af, hoe het koninklijk huis zich op het internet profileert, Ik las in het stuk van Petra de Boevere, en las dus over het koningshuis van Jordanie. Dat men sociale internet media gebruikt, voor projecten mbt het goede doel.

Wellicht is het een tip, voor ons koningshuis, om eens te bekijken, hoe men daar de boel online bestiert en hier ook eens wat mee te doen. Kunnen ze mi ook een inhaalslag maken mbt imago problemen, wat ze nu hebben.

 

Internet is een pracht medium. Het is een basis voor mijn bedrijf. Zorgt er voor dat ik dagelijks met mijn vriendin contact heb. Ik dan contact kan hebben met mijn dochter, die bij haar moeder woont. ik hou er deels mijn sociale contacten mee op pijl. Alleen, moet je er wel voor waken, dat het geen totale controle over je leven gaat krijgen. De buiten wereld is ook lekker, om er te vertoeven.. ;)

Link naar reactie
  • 0
Met persoonlijk contact was dit eerder opgevallen.

 

Dat is misschien waar, maar bekijk het eens andersom - zonder de nieuwe media had je die persoon waarschijnlijk niet eens gekend! :)

 

Wat ik niet snap is wat ze met dit verhaal probeert te bereiken. Het heeft in mijn ogen een even grote kans van slagen als Balkenende's oproep voor meer normen en waarden - nul komma nul. Het getuigt van een onbegrip van de hedendaagse maatschappij (wat gezien haar functie dan weer niet echt verwonderlijk is) en hoe om te gaan met de veranderingen die in die maatschappij zijn opgetreden.

 

Ik lees GeenStijl wel, en natuurlijk gaan ze vaak voor het makkelijk scoren, maar ze zijn in tegenstelling tot de PVV juist niet een one trick pony - iedereen wordt even hard aangepakt. En laten we eerlijk zijn: vroeger had je ome Gerrit die op verjaardagen zo fanatiek op alles en iedereen kon afgeven - tegenwoordig heeft diezelfde ome Gerrit een weblog. Die verjaardagen kon je met goed fatsoen niet vermijden, maar zijn weblog hoef je niet te lezen.

 

Het feit dat mensen hun meningen nu kunnen ventileren op een manier dat veel anderen dat kunnen lezen betekent niet dat die meningen opeens anders zijn dan daarvoor. Het komt alleen meer naar de oppervlakte dan daarvoor. Dat lijkt me juist iets om blij mee te zijn.

 

En misschien is dat het wel - het lijkt JP ook mateloos te ergeren, al die mensen die maar een beetje een mening lopen te hebben in plaats van keurig de modelburger uit te hangen... ;)

Link naar reactie
  • 0

Toen ik internet leerde kennen lag de hele wereld aan de voeten. Mijn contacten via hyves, msn, sms,twitter zijn wel eerlijk en oprecht. .M.i. heeft HKH het mis

Jaag niet achter het verleden aan.

Verlang niet naar de toekomst.

Het verleden is niet meer.

De toekomst is nog niet begonnen.

Boeddha (563-483 v Chr)

www.destaatsie.nl ( Uitvaartverzorging )

www.ashangers.nl

Link naar reactie
  • 3

Hmm

Ik vind ook de titel enigszins misplaatst en in de openingspost wordt dit ook nog eens gerelateerd aan het zakelijke. Ik heb alleen het pdf gelezen en kan evenals Frans hier niets over terugvinden. Sterker nog, het neigt in mijn ogen bijna naar stemmingmakerij.

Je hoeft ook niet de weg te weten in deze digitale wereld om te zien dat hetgeen wat de koningin hier schrijft wel degelijk hout snijdt.

Mensen worden ook afstandelijker. Daar waar je vroeger de kroeg in ging om een biertje te pakken en te praten met een echt mens, (je weet wel, zo iemand die je in de ogen kunt kijken en dan pas echt leert kennen), stromen nu de virtuele ontmoetingsplekken vol met vriendenmakers die hun ware gezicht niet te hoeven laten zien. Je krijgt zo behoorlijk wat zgn vrienden, maar de èchte binding is er niet. Daar is dan ook waarschijnlijk minder behoefte aan zou je kunnen zeggen, maar bij nood, hoef je niet bij je hyvevrienden aan te kloppen. De koningin pleit in mijn ogen voornamelijk voor dat de mensen weer wat dichter bij elkaar komen, op elkaar kunnen vertrouwen en bij nood op elkaar kunnen rekenen. Dat kan alleen maar wanneer je echte binding hebt met mensen die dicht bij je staan en die krijg je niet of nauwelijks via hyves of twitter of linkedin.. Hoezeer je ook van mening bent dat deze contacten oprecht en gemeend zijn, sorry maar dat zijn ze vaak niet, je wordt ook uitgenodigd omdat iemand anders gewoon meer vrienden wil of meer linkedin contacten. Niet altijd omdat ze je zo'n aardige gast of dame vinden... sorry maar dat is nu eenmaal zo.

Tegenwoordig is ook het woord “ontvrienden” meegenomen in de dikke van dale. Een woord wat speciaal is bedacht om je oprechte hyvevriend uit je vriendennetwerk te bonjouren…

Zoals ik het lees, lijkt mij die inhoud van de kersttoespraak helemaal niet onterecht, maar wordt e.e.a uit zijn verband getrokken en dan is het gemakkelijk om een stok te vinden om mee te slaan.

 

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 2

Zoals mijn ouders mij vroeger al geleerd hebben. Overal waar "te" voor staat is niet goed. Zit je teveel op internet, dan moet je misschien eens naar de kroeg, kantine, op bezoek etc. Zit je te vaak in de kroeg, dan moet je misschien eens naar huis. Ben je te vaak alleen, dan kan je naar de kroeg, sportclub, hobbyclub of online zoeken naar gelijkgestemden. Heb je te weinig geld, moet je misschien harder werken. Werk je te hard, en heb je te weinig geld. Dan moet je misschien van baan wisselen.

 

Het is een simpele, maar in veel gevallen geldt hij voor elke situatie. En zo interpreteer ik ook de boodschap van de koningin en Balkenende met zijn normen en waarden. Alles met mate en proberen niet door te schieten. Maar dit is altijd zo gemakkelijk.

 

Ik drink soms een biertje te veel. En ik rook ook te veel. pfff ik heb zelf ook nog wel wat werk voor de boeg ;)

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Mensen worden ook afstandelijker. Daar waar je vroeger de kroeg in ging om een biertje te pakken en te praten met een echt mens, (je weet wel, zo iemand die je in de ogen kunt kijken en dan pas echt leert kennen), stromen nu de virtuele ontmoetingsplekken vol met vriendenmakers die hun ware gezicht niet te hoeven laten zien. Je krijgt zo behoorlijk wat zgn vrienden, maar de èchte binding is er niet.

volgens mij is dat nu precies wat ze bedoelt: "de èchte binding is er niet" (reusje verdiend)

 

iedereen (vooral ook zakelijk) heeft nu erg veel oppervlakkige contacten maar je echte vrienden kan je waarschijnlijk op één hand tellen... Ik zie dat men tegenwoordig druk is met contacten/vrienden verzamelen zonder daar echt waarde aan toe te kennen. Voor deze communities was je wereld wellicht kleiner, maar dat waren wel zoals Ronny zegt wel 'mensen die je in de ogen kon kijken' en die zijn echt veel meer waard dan waslijsten vol met internet-'vrienden' ;)

 

van de week nog een draadje gelezen over bevestigen van internetbestellingen, ik meen dat er een getal van 20% genoemd werd van 'klanten' die helemaal niet meer reageerden op herinneringen of bevestigingen! Er wordt links en rechts wat besteld en dan opvolgen ho maar, onbeschoftheid ten top.

 

 

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

De film Surrogates van Bruce Willis is wel een projectie op een mogelijke toekomst: http://www.imdb.com/title/tt0986263/

Ook de film Gamer uit 2009 geeft een mogelijk vooruitzicht: http://www.imdb.com/title/tt1034032/

 

Tja, als je ontwikkelingen te ver doortrekt, dan krijg je excessen.....toch?

 

www.unboundvr.nl - Virtual Reality Brillen en meer

www.cart2quote.com - Magento Offerte Module

www.batao.nl - Wij bouwen Magento Webshops

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 179 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.