• 0

Koningin tegen Social Media

In haar kersttoespraak pleitte onze Koningin voor meer persoonlijk contact. Social Media zoals Twitter, Hyves, Facebook en Linkedin maakt volgens haar de wereld onpersoonlijker. Ook de zakelijke dienstverlening zou hierdoor worden beinvloed.

 

Ik ben het absoluut niet met haar eens. Door Social Media ben ik in staat gebleken door veel meer zakelijke contacten aan te spreken en uiteindelijk ook fysiek te ontmoeten waardoor mijn business en dito omzet een enorme boost oplevert. Ik ben van mening dat door Social Media juist veel meer contact wordt gemaakt dan vroeger, weliswaar niet altijd fysiek, maar uiteindelijk wordt het wel makkelijker om fysiek een afspraak te maken met prospects, juist door de Social Media.

 

Wat vinden jullie van de mening van onze Koningin?

drs. Jeroen Tuijp Actuaris AG

www.edmondhalley.nl : actuariële diensten en pensioenadvies voor bedrijven

www.edmondhalley.nl : pensioenmanagement, pensioenopleidingen en risicomanagement voor bedrijven en pensioenfondsen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Het is de kritiek van iemand die zelf van toeten noch blazen weet. Het is dezelfde kritiek die je van vrienden en familie kreeg 15 jaar geleden als je zei dat je iedere avond een aantal uren online was. Dat vonden ze zielig, en dan nodigden ze je te eten uit omdat je te weinig sociale contacten had - dachten ze.

 

Ik denk dat de ontwikkeling van "echt" naar online nog lang niet is afgelopen. Kinderen van nu groeien op met online, ze weten niet beter, en hoe beter ze er mee kunnen omgaan, hoe beter ze later functioneren in de maatschappij. Daarom heb ik mijn kinderen altijd gestimuleerd om te gamen, online te gamen, en te hyvesen en facebooken.

 

De koningin moet geen mening hebben over dingen waar ze in het geheel geen verstand van heeft.

 

Link naar reactie
  • 0

Mensen worden ook afstandelijker. Daar waar je vroeger de kroeg in ging om een biertje te pakken en te praten met een echt mens, (je weet wel, zo iemand die je in de ogen kunt kijken en dan pas echt leert kennen), stromen nu de virtuele ontmoetingsplekken vol met vriendenmakers die hun ware gezicht niet te hoeven laten zien. Je krijgt zo behoorlijk wat zgn vrienden, maar de èchte binding is er niet.

volgens mij is dat nu precies wat ze bedoelt: "de èchte binding is er niet" (reusje verdiend)

 

iedereen (vooral ook zakelijk) heeft nu erg veel oppervlakkige contacten maar je echte vrienden kan je waarschijnlijk op één hand tellen...

 

Ik zou zeggen, vraag Marcel eens om een reactie.

 

 

Het is denk ik een beetje een selffulfilling prophecy, als jij internet als een onvolwassen medium ziet, denk je dan dat je via dit medium vriendschappen op kunt bouwen ? Ik denk het niet. Kijk je eens serieus rond en stop je er ook echt energie in dan gaat er een nieuwe wereld voor je open.

 

Voor zover ik het kan ovezien is dit een periode waarin dingen voor veel mensen gaan veranderen door het internet. De mensen die de afgelopen jaren wel de moeite hebben genomen om te pionieren met de mogelijkheden die internet bied hebben allang ontdekt dat we pas aan het begin staan.

Langzaam aan zullen deze gebruikers, deze pioniers een hele grote groep volgers in hun kielzog mee gaan trekken.

Er wordt veel gesproken over web 2.0, die interactie tussen mensen zal de komende tijd een volwassener vorm aan gaan nemen. Een steeds grotere groep mensen zal die meerwaarde van het internet gaan begrijpen en ook gaan benutten.

 

Wie internet echt begrijpt, begrijpt ook dat de internetters waar jij zelf contacten mee onderhoud de nieuwe buren zijn.

Dat zijn de mensen die je kunt vragen om even te helpen, en net als met de buren die naast je wonen, zijn die buren echt bereid iets voor je te doen als jij op jouw beurt bereid bent ook te investeren in die digitale relatie.

Het leuke aan internet buren is ook nog eens dat je ze zelf uit kunt kiezen, je kunt je eigen straat maken ongeacht de fysieke afstand. Het gezegde 'beter een goede buur dan een verre vriend' is nu achterhaald, want die goede vriend woont nu in jouw digitale straat en is jouw digitale buur geworden

 

Kijk naar de Higherlevel meetings en je weet dat mensen vanzelf de behoefte krijgen om elkaar ook in real life te ontmoeten. Het leuke van internet is nu dat afstand niet langer een belemmerende factor is als het gaat om instandhouding van die vriendschap.

 

Wie zegt dat internet oppervlakkig is heeft het in mijn ogen vooral over zichzelf.

Link naar reactie
  • 0

De koningin moet geen mening hebben over dingen waar ze in het geheel geen verstand van heeft.

 

Net als iedereen in dit land mag ze best overal een mening over hebben - het is alleen misschien verstandig om wat terughoudender te zijn met het communiceren ervan.

 

Daarom zeg ik ook "de koningin". Als koningin moet ze die mening niet hebben. Als persoon mag ze denken en zeggen wat ze wil. Alhoewel je je af kunt vragen hoe zinnig het is om een mening te hebben over iets waar je echt niets van weet.

Link naar reactie
  • 1

Ik vind het wel grappig dat een boodschap welke genuanceerd en helder is gebracht, bij sommige een heftige reactie teweeg brengt.

 

Ik vind onze koningin altijd erg sterk in het aanwijzen van algemene tendensen, bewegingen en/of trends. Of dit nou op het gebied van moraal is, verschuiving politieke voorkeur, beleidsvoering of ander zaken zijn. Zij staat er boven (buiten) en geeft haar mening / signaal vanuit haar positie. Naar mijn idee ongekleurd en zonder oordeel. Alleen soms wel met een waarschuwing, zodat wij alert zijn/blijven.

 

Bij bedrijven worden ook managers juist van buiten gehaald, zodat zij met een frisse blik en ongekleurd de probleem gebieden aan kunnen pakken welke de insiders niet meer zien omdat zij er midden in staan. En die rol vervult zij naar mijn mening ook. Dus volgens mij is er niks om je druk over te maken. Neem het mee ter kennisgeving en geef het een plek waarvoor jij acht dat het geschikt is. Want dat is volgens mij de bedoeling van haar.

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 1

Het is de kritiek van iemand die zelf van toeten noch blazen weet.

De koningin moet geen mening hebben over dingen waar ze in het geheel geen verstand van heeft.

 

 

Lekker ongenuanceerd weer..

Waarom denk jij aan te mogen nemen dat zij geen verstand heeft over de zaken die zij in haar boodschap naar buiten brengt?

Daarnaast is het haar constatering. Datgene wat de koningin heeft geconstateerd mag zij wel degelijk naar buiten brengen. Zij is het aan haar status van Koninging verplicht om een dergelijke boodschap naar buiten te brengen. En misschien raar voor je, maar hier kijken behoorlijk wat mensen naar uit.

Zoals alle berichtgevingen echter (en deze kunnen nog zo goed geschreven zijn) heb je ook (vooral) te maken met de interpretatie van de ontvanger van het bericht. Zoals je in dit topic al ziet lopen die interpretaties van de booschap nogal uiteen... ieder op zijn / haar manier, je doet er iets mee of je doet er niets mee, maar om dan maar te zeggen dat ze maar beter haar mond kan houden, gaat mij wat te ver.

 

ronny

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

Lekker ongenuanceerd weer..

Dat kan je niet verbazen, je weet dat genuanceerde meningen mijn sterkste punt zijn.

 

Waarom denk jij aan te mogen nemen dat zij geen verstand heeft over de zaken die zij in haar boodschap naar buiten brengt?

 

Ik heb niet gezegd dat ze geen verstand heeft van de zaken die ze in haar boodschap naar buiten brengt. Ik heb gezegd dat ze geen verstand heeft van wat het verschil is tussen social media en online contact enerzijds, en real life contact anderzijds. Al is het maar omdat zij dat laatste nooit echt zelf heeft, ze ziet de wereld door een filter en ze beleeft de wereld in een glazen stolp. Dus wat voor normale mensen een avond in de kroeg is, dat kan zij helemaal niet weten. Volgens het stukje wat ik las heeft ze geen twitter account, geen facebook account en geen hyves account. Dus hoe kan ze dan weten wat mensen daar doen? Bovendien, al heeft ze accounts, wat ze daar doet gaat via derden omdat de RVD en de regering het niet goed vinden als ze dat soort dingen zonder toezicht doet.

 

Dus ja, ik denk wel dat de koningin van wat ze op dit gebied heeft gezegd helemaal niets weet.

 

 

 

 

Wat is er trouwens tegen ongenuanceerde meningen?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Wat is er trouwens tegen ongenuanceerde meningen?

 

ongenuanceerd

´ on - ge - nu - an - ceerd

bijvoeglijk naamwoord en bijwoord

zonder nuancering, met scherpe tegenstellingen of verschillen

Gevonden op http://www.heelom.com

 

ONGENUANCEERD

-keihard -kortzichtig -on- plus genuanceerd -ongedifferentieerd -vlak

Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/

 

ongenuanceerd

zonder nuancering, nuance is een fijn onderscheid, een klein verschil; zwart-wit; tegenovergestelde van genuanceerd

Gevonden op http://www.schooltv.nl

 

Het puzzelwoordenboek kent de volgende synoniemen:

ongenuanceerd: keihard

ongenuanceerd: kortzichtig

ongenuanceerd: ongedifferentieerd

ongenuanceerd: vlak

 

Dus kortom beste Christine, ik begrijp nu ook beter waarom jij je niet kan vinden in de boodschap van de Koningin.

 

Micha

 

PS ik geloof best dat de Koningin van sommige zaken niet alles weet. Maar ik geloof wel dat al haar uitingen naar het volk beter getoetst, onderzocht, gecontroleerd en onderbouwd zijn dan het merendeel van de reacties op dit forum en andere fora. Dat maakt het een niet beter of minder als het ander. Alleen het afdoen van zij heeft geen praktijk ervaring, dus zij mag niks zeggen vind ik getuigen van een gebrek aan inzicht.

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Dus kortom beste Christine, ik begrijp nu ook beter waarom jij je niet kan vinden in de boodschap van de Koningin.

 

Dat is een ongenuacneerde en tendentieuze aanname. De woordenboeken die je citeert geven betekenissen van het woord ongenuanceerd in overdrachtelijke zin. Letterlijk betekent het "zonder nuances". En daar is toch niks tegen? Persoonlijk zie ik liever dat iemand zegt waar het op staat dan dat ze woorden inkleden met enerzijds en anderzijds en allerlei voorbehouden zodat ze uiteindelijk niks zeggen.

 

Maar ik denk dat we afdwalen.

Link naar reactie
  • 0

Dus kortom beste Christine, ik begrijp nu ook beter waarom jij je niet kan vinden in de boodschap van de Koningin.

 

Dat is een ongenuacneerde en tendentieuze aanname. De woordenboeken die je citeert geven betekenissen van het woord ongenuanceerd in overdrachtelijke zin. Letterlijk betekent het "zonder nuances". En daar is toch niks tegen? Persoonlijk zie ik liever dat iemand zegt waar het op staat dan dat ze woorden inkleden met enerzijds en anderzijds en allerlei voorbehouden zodat ze uiteindelijk niks zeggen.

 

Maar ik denk dat we afdwalen.

 

En ik zal niet meer posten hier, dat lijkt me dan het handigst. Is ook goed voor mijn gemoedstoestand.

 

Link naar reactie
  • 0

Even een kleine huishoudelijke mededeling: geheel tegen het advies van de Koningin in, wil Higherlevel.nl sinds zeer kort ook een bijdrage leveren aan het nog verder online maken van je sociale netwerk hier op het forum, met Higherlevel.nl Connecties!

 

Higherlevel.nl wordt door vele duizenden ondernemers bezocht en is inmiddels uitgegroeid tot véél meer dan een vraagbaak voor en door ondernemers. Dat wisten we met z'n allen natuurlijk al lang, want er zijn al vele samenwerkingen ontstaan en bedrijven gestart tussen leden die elkaar via de Higherlevel.nl-community hebben ontmoet. Toch willen we het feit dat achter al die vele informatieve berichten op het forum vele interessante ondernemers zitten, graag flink wat zichtbaarder maken

 

Verdere discussie kan in dit topic of deze blogpost, maar ik vond het hier ook wel gepast om even te melden :)

Link naar reactie
  • 0

De tekst, vanaf www.joop.nl:

 

De volledige tekst van de toespraak:

 

In de schaduw van de tijden schijnt het licht van Kerstmis. Het kerstverhaal speelt in sombere dagen van onderdrukking en zorg. Het is het verhaal van het Christuskind. Op zoek naar onderdak klopten Jozef en Maria aan bij een herberg waar voor hen geen plaats bleek te zijn. Maar hun werd toch een veilige plek in een stal gegund. Daar is Jezus geboren. Met zijn komst straalt in onze wereld het licht van de liefde die ons verbindt met God en met onze medemensen.

Wezenlijk is de aloude opdracht: hebt uw naaste lief als uzelf. Vandaag is het minder duidelijk wat dat betekent. Weten we nog wie onze naaste is? Het is een ieder die op onze weg komt: de medemens in ons leven. Maar zien wij die ook? Laten wij wie wellicht onze steun en hulp nodig hebben aan hun lot over of staan wij open voor toenadering en contact en bieden we een helpende hand? Hoe goed professionele zorg ook is, we blijven aangewezen op een samenleving waarin mensen oog hebben voor elkaar. Bij tegenslag en verdriet is nu eenmaal niet alles alleen te verwachten van overheid en maatschappelijke instellingen. Gelukkig zijn er dan ook velen die zich inzetten wanneer dat nodig is.

In deze tijd van mondialisering zijn snelheden vergroot en afstanden verkleind. Technische vooruitgang en individualisering hebben de mens onafhankelijker en afstandelijker gemaakt. We zijn meer en meer op onszelf aangewezen. Toch blijft een plek waar wij ons thuis voelen, vertrouwen kunnen hebben in de mensen om ons heen en mogen uitgaan van solidariteit enorm belangrijk. Misschien is wel de grootste uitdaging hoe individu en gemeenschap weer met elkaar te verbinden en vertrouwen te herstellen. Ook de crisis van vandaag leert ons dat.

Wanneer de zorgen groot zijn, wordt de behoefte aan een gezamenlijk perspectief sterker gevoeld. Godsdiensten en levensovertuigingen wijzen op verantwoordelijkheid voor de naaste. Vroeger was er vrijwel overal burenhulp en vormde nabuurschap de basis van de samenleving. Men kende elkaar. Maar de moderne mens lijkt weinig aandacht te hebben voor de naaste. Nu is men vooral met zichzelf bezig. We zijn geneigd van de ander weg te kijken en onze ogen en oren te sluiten voor de omgeving. Tegenwoordig zijn zelfs buren soms vreemden. Je spreekt elkaar zonder gesprek, je kijkt naar elkaar zonder de ander te zien. Mensen communiceren via snelle korte boodschapjes. Onze samenleving wordt steeds individualistischer. Persoonlijke vrijheid is los komen te staan van verbondenheid met de gemeenschap. Maar zonder enig 'wij-gevoel' wordt ons bestaan leeg. Met virtuele ontmoetingen is die leegte niet te vullen; integendeel, afstanden worden juist vergroot. Het ideaal van het bevrijde individu heeft zijn eindpunt bereikt. We moeten trachten een weg terug te vinden naar wat samenbindt.

Steeds minder roept de medemens bij ons solidariteit en compassie op. Om te kunnen mee-leven is tastbare nabijheid nodig. Echt contact ontstaat in daden en woorden. Taal is onmisbaar bij het opbouwen van vertrouwen. Maar wie het gesprek niet aangaat, sluit zichzelf uit. Zo kan een middel om mensen tot elkaar te brengen ook een barrière zijn voor wie niet begrijpt en niet begrepen wordt. Dan komt er geen saamhorigheid en blijven naasten buitenstaanders.

Via woord en beeld komt veel verdriet van anderen tot ons, maar dat is vaak ver weg en roept eerder gevoelens van onmacht op. Teveel informatie stompt mensen ook af. Zo zijn we misschien wel doof en blind geworden voor de naaste. Meeleven wordt weggedrukt. Gemeenschapsgevoel gaat verloren.

De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen maar ze blijven op 'veilige' afstand, schuilgaand achter hun schermen. Wij kunnen nu spreken zonder te voorschijn te komen, zonder zelf gezien te worden, anoniem. Domweg, grofweg emoties uiten is makkelijk geworden. Op spreken zonder respect wordt niemand meer afgerekend. Niet het vreemd zijn maakt de ander agressief maar agressiviteit maakt de ander tot vreemde.

De naaste lijkt dus vervreemd en ver weg, maar bij rampspoed zien we plotseling hoe medegevoel wordt opgeroepen waardoor mensen zichzelf wegcijferen, aarzeling overwinnen, eigen angst of afkeer opzij zetten en alles over hebben voor een medemens in nood. In de moeilijkste omstandigheden kan barmhartigheid zich uiten in daadwerkelijke naastenliefde. Dan komt het mooie in mensen naar boven: de bereidheid onbaatzuchtig hulp te bieden, er te zijn voor onbekenden, hen te steunen in wanhoop en pijn. Mededogen verbindt ons met de naaste in nood. Een vastgehouden hand, een stem die moed inspreekt en ogen gericht op contact kunnen de boodschap van naastenliefde indringend overbrengen. In vrijwillige inzet voor anderen kent ons land een grote traditie.

Onze wereld heeft mensen nodig met passie en betrokkenheid, die een plaats geven aan wie zijn buitengesloten, die klaar staan voor hun medemensen en die blijven geloven in het goede.

Kerstmis brengt ons in een sfeer van warmte en nabijheid. In de stal bij een volle herberg wordt de bescheiden plek gevonden waar Jezus' leven begint. In het donker van die nacht schijnt het licht van vrede op aarde en liefde voor de naaste.

Ik wens U allen een gezegend Kerstfeest toe.

Link naar reactie
  • 0

Eindelijk heb ik nu de tekst gelezen.

 

En hoe goed bedoeld ook : de tekst is te eenzijdig over de virtuele wereld.

Teveel wordt gedacht aan Geen Stijl-achtige veilige reacties en lafheid; en/of de loze tekstjes die je van Twitter ziet afkomen. Hier spreekt de vrees uit, dat mensen elkaar geen hand meer gaan geven of elkaar gewoon fysiek willen ontmoeten maar het liefst elkaar virtueel spreken/zien.

 

Volkomen onterecht wordt juist de andere kant van het communicatie-spectrum vergeten: de hulp en compassie voor elkaar. Hyves is bijv. een grote vergaarbak van mensen die elkaar meer dan ooit op de hoogte willen houden van hun denken, doen en voelen.

 

Internet wordt verweten een koud en koud makend medium te zijn. En dat is onterecht. "Zelfs" op een zakelijk forum zoals het onze stikt het van de emoties, de geruststelling bij onzekerheid, de steun bij moeilijke persoonlijke omstandigheden.

 

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat een Amerikaanse online community voor mij een zeer warme, intieme en troostende omgeving heeft geboden in moeilijke tijden. De hulp hiervan was niet te vergelijken met de hulp die mensen mij uit mijn directe omgeving konden bieden.

 

Het internet en de sites en tools die er op te vinden zijn, zijn instrumenten voor mensen. Mensen die gewoon menselijk gedrag vertonen. Ja, daar hoort dus ook hufterig en leeg gedrag bij. Omdat het fenomeen internet nieuw is en blijft, komen dit soort sites en gedrag onder het vergrootglas. Maar niets is er nieuw onder de zon.

 

Ik denk te begrijpen waar de koningin het over wilde hebben. Helaas sloeg ze maar de helft van de spijker op zijn kop. En dat levert haar nu een pijnlijke blauwe vinger op.

Link naar reactie
  • 0

De koningin heeft een toespraak met kritische noten en dat vind ik een goede zaak.

 

Dragen computer, forums en innoverende techniek bij aan je werkelijke geluk?

Hoeveel informatie wil je kunnen bevatten? Je kan het toch zelf googlen.

Een maatschappij waar we kinderen in crèches laten opgroeien en ouderen in een tehuis stoppen. Het is toch dieptriest dat er niemand meer is om je een helpende hand toe te steken en dat je je geluk moet halen op een Amerikaans forum.

Hebben we nog wel werkelijke tijd en aandacht voor elkaar of moet je nog even twitteren, sms-en, mobiel bellen of naar je volgende afspraak haasten. Je helpt mee aan een betere wereld want je hebt iets gestort op Serious Request en nog net voor de kerst je zonden afgekocht.

 

Het werd eens tijd dat er iemand wat van zegt.

Link naar reactie
  • 0

Hai Bob,

 

Dit was het deel wat ik ook goed vond : te gemakkelijk is het om te zeggen : het is nieuw en het internet en dus is het goed. Nee. Bij de ontdekking en ontwikkeling van internet in ons dagelijks leven gaan er veel dingen niet altijd goed. Ik schrijf daar al een aantal jaren over: van de aandacht voor je vrouw en kinderen, voor vrienden, familie, buren, kennissen. Die aandacht wordt heel gemakkelijk slachtoffer van de computer, laptop of mobiel. Of van informatie-vreetlust.

 

Dat daar meer balans in moet : ik ben de eerste die het zal zeggen. De komst van nieuwe media heeft zijn schade. Maar het verhaal van HM was echter te ongebalanceerd om hier een serieuze discussie over uit te kunnen lokken.

 

Voor de goede orde : ik was al lid van de amerikaanse online community, toen er een drama gebeurde op persoonlijk vlak. Ik schreef hoe ik de reacties daar hebben ervaren als hartverwarmend. Ik heb mij daardoor beter gevoeld. Daarmee heb ik niet gezegd dat mijn offline vrienden en familie mij in de steek hebben gelaten, integendeel. Het punt wat ik wilde maken was: de gevoelens online waren wel degelijk zeer intiem en positief. Ze waren niet oppervlakkig, vals, plat of negatief. Had ik wellicht dezelfde gevoelens kunnen hebben bij een offline club vrienden ? Ik weet het zeker.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 98 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.