• 0

SEO een beetje meer inzichtelijk

Aan het aantal berichten te zien op HL zijn SEO en internetmarketing onderwerpen die nog altijd spelen. Toch miste ik, op het topic van Moovio, na nog een duidelijk overzicht op het gebied van zoekmachineoptimalisatie.

 

Veel aspecten van SEO zijn met een klein beetje kennis over HTML en/of websites heel erg goed zelf te doen en effecten zijn al zeer snel bereikt, zonder dat het duizenden euro's hoeft te kosten... Sommigen van jullie zouden dit kunnen zien als "dit weet ik al lang informatie", maar ik hoop dat er ook een grote groep is die wel iets aan dit topic zal hebben

 

Stap 1: Wie ben ik?

Binnen SEO wordt vaak onderscheid gemaakt tussen vier soorten websites, probeer jou site hierin te classificeren.

 

[*]Informatieve website

[*]Het online visitekaartje

[*]De Webwinkel

[*]De Community website

 

Of men nu een website start of al jaren geleden gestart is, het belangrijkste uitgangspunt is, net als bij een ondernemingsplan, wie ben ik. Evenals bij het ondernemen in de echte wereld, heeft het op internet ook geen zin om van hot naar her te fladderen met wat men ook mag aanbieden. Stel het doel van de website: Is deze slechts een online visitekaartje of is het een complete webwinkel waar je omzet wilt realiseren door daadwerkelijke online verkoop.

 

Stap 2: Sleutelwoorden

Één van de belangrijkste stappen van zoekmachine optimalisatie. Zorg voor sleutelwoorden die ook daadwerkelijk met jou doel te maken hebben.

Iedereen is in staat om een lijst sleutelwoorden te bedenken voor zijn of haar website. Ook is het erg aan te raden om te kijken naar sleutelwoorden die de concurrentie gebruikt. Dit kan door bijvoorbeeld de Google keyword selector tool.

Aan de linkerkant van de website kun je kiezen voor "inhoud van website". Gebruik dit om sleutelwoorden van conculega's in te zien, maar ook om bijvoorbeeld zoekfrequenties te achterhalen.

 

Voor het creëren van een lijst sleutelwoorden is het raadzaam om deze op te delen in drie categorieën.

[*] Browsing keywords (Algemene sleutelwoorden, vooral voor informatiezoekenden, bijvoorbeeld Printer of Schaats)

[*] Vergelijkende keywords (Specifiekere sleutelwoorden, vooral voor geïnteresseerden, bijvoorbeeld Betaalbare printer of snelle klapschaats)

[*] Buying keywords (Zeer specifieke sleutelwoorden, vooral voor kopers, bijvoorbeeld HP laserjet 5100 of Viking combinoor I)

 

Je zult begrijpen dat de buying keywords vaak aardig "vanzelf" gaan. In de "vergelijkende keywords" ligt vaak het grootste potentieel.

 

Laatste punt, waar misschien niet iedereen het mee eens zou zijn; probeer ongeveer tussen de 30 en 40 keywords op je website te gebruiken van ongeveer 2 - 4 woorden per keyword, mits niet anders mogelijk. Pas ook op dat je een keyword niet dubbel of te vaak gaat gebruiken, dit werkt weer in het nadeel.

 

Stap 3: Sleutelwoordengebruik

URL

Sleutelwoordengebruik in de URL van de website is één van de belangrijkste aspecten van het sleutelwoordengebruik. Zorg dat het sleutelwoord terug komt in de url. Bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie

https://www.higherlevel.nl/articles/index.php?topic=4&ID=7 = Slechte URL

https://www.higherlevel.nl/articles/zoekmachine_optimalisatie.php = Goede url

 

Dat is even lastig, want wanneer dit niet is geïntegreerd in je CMS of eigen website zul je hier even iemand voor moeten inschakelen. Voor diegenen die hierover meer willen lezen; Google even op mod_rewrite.

 

Meta-tags

Misschien wel het meest besproken onderwerp van SEO, de meta tags. (De sleutelwoorden die in de HTML code tussen de

en komen en informatie geven over de website.

Sommigen zijn van mening dat ze niet meer werken, ik ga er vooralsnog even vanuit dat ze gewoon invloed hebben. Is het niet op google, dan wel op een andere zoekmachine.

 

De belangrijkste meta-tags:

De titel: ofwel, wat tussen

en staat

De Omschrijving: (Deze tekst zie je nog wel eens terug in google)

De Sleutelwoorden: Keywords (Gescheiden dmv een komma)

 

Headings

Maak gebruik van de

en

tags voor titels en zorg dat de belangrijkste sleutelwoorden hierin terug komen.

 

Om dit verhaal geen hele lange droge kost te laten worden, laat ik het hier even bij wat betreft de sleutelwoorden. Misschien dat hier later nog een apart topic over komt.

 

Stap 4: De website zelf

Belangrijkste punt: Gebruik zo min mogelijk flash!!! Zoekmachines kunnen geen flash lezen. Dus laat weg die flitsende intro's en menu's, ze helpen namelijk niet. Nu besef ik mij ter dege dat het ook ook iets wil, dus wil je dan toch persé flash gebruiken, zorg er dan in ieder geval voor dat er ook een HTML versie van het menu beschikbaar is.

 

Gebruik het liefst ook geen frames op je website. Ook hier hebben zoekmachines moeite mee.

Kijk op deze website om te zien hoe een zoekmachine (spider) jou website ziet.

 

Even een zijstap, het zijn natuurlijk niet alleen zoekmachines die op je website komen. Mensen lezen een website over het algemeen in een F vorm. Hou hier rekening mee bij de indeling.

 

Stap 5: Maak een sitemap

Bij dit punt gaan we even uit van Google. Wanneer je nog geen Google webmasters account hebt, is dit het moment om even deze pagina te verlaten en om dit eerst te gaan doen. Ga naar http://www.google.nl/webmasters/ en naar webmaster hulpprogramma's.

 

Google kent namelijk de mogelijkheid een sitemap te uploaden voor jou website. Een sitemap is (meestal) een XML bestand die de inhoud en structuur van de website naar een zoekmachine brengt. Bijkomend voordeel is dat een sitemap de aanmelding van je website bij een zoekmachine compleet overbodig maakt.

 

Hoe maak ik een sitemap

Wanneer je gebruik maakt van een CMS als Joomla, Wordpress, Drupal of een ander, zit een sitemap meestal al standaard geïntegreerd in de website. Wanneer dit niet het geval is, zul je zelf één moeten maken.

Dit kan op meerdere manieren, ik behandel er twee.

 

1. Online via een sitemap generator.

Voor het online genereren van een sitemap kun je gebruik maken van een online sitemap generator. Bijvoorbeeld

www.xml-sitemaps.com/

Deze generator is geschikt voor websites die maximaal uit 500 pagina's bestaan. Meer dan 500 pagina's zal deze gratis sitemap generator niet opnemen. Deze sitemap generator wijst zichzelf.

 

2. Via een Software programma

Ook is het mogelijk een sitemap te maken via bijvoorbeeld http://gsitecrawler.com/ Dit is een softwareprogramma wat je eerst installeert op je computer.

Voordeel van een softwarepakket is dat het meestal geen restricties kent voor het aantal pagina's.

 

Wanneer je eenmaal een sitemap hebt gecreëerd, zul je deze op je website moeten zetten via bijvoorbeeld FTP. Wanneer deze online staat, kun je deze aanmelden in Google webmaster hulpprogramma's. Indexering duurt 1-4 dagen.

 

Stap 6: Een goede inhoud

Teksten

Zorg voor een goede inhoud van de webpagina. Zorg ook dat de teksten op de website, daadwerkelijk de koppen en keywords ondersteunen. Het mooiste zou zijn dat je teksten van ongeveer 150 woorden per Hoofdzoekwoord op je website plaatst.

 

Alt tags

Gebruik ALT tags bij zowel plaatjes als hyperlinks.

”Een

 

Uitleg: Geeft het plaatje pizza.png weer in een resolutie van 200x200, als het plaatje niet weergegeven kan worden staat er "Een Pizzapunt" en als je op het plaatje gaat staan met de muis staat er met zo'n mooi geel blokje "Een Pizzapunt".

 

Stap 7: Linkbuilding

Links naar je website zijn erg belangrijk. Meest handig is om te achterhalen welke sites naar je concurrenten linken. Dit kun je achterhalen door middel van de Yahoo Site Explorer: http://siteexplorer.search.yahoo.com/ Deze sites kun je benaderen om ook jou link op te plaatsen.

Daarnaast kun je de volgende stappen ondernemen:

[*]Meld je aan bij de betere bedrijvengidsen

[*]Meld je aan bij de directory's (dmoz.org, Startpagina etc.)

[*]Begin, naast je eigen website, een weblog over een specifiek onderwerp wat gerelateerd is aan jou site en link naar je eigen site

[*]Organiseer een prijsvraag, hierdoor gaan mensen elkaar tippen op bijvoorbeeld fora

[*]Zet de website en de link in je handtekening op HL

[*]Schaf betaalde links aan (Niet te snel doen)

 

Stap 8: Stimuleren en in Stand houden

Met Google analytics is het mogelijk om bij te houden welk effect je acties hebben gehad op Google. Raadzaam is dan ook gebruik te maken van deze gratis tool. www.google.nl/analytics

 

Dit eerst wat betreft SEO. Ik hoop dat het verhaal niet te technisch is, ik heb geprobeerd om (tot waar mogelijk) het vrij basic te houden. Last but not Least, wanneer je klaar bent met deze stappen, begin weer overnieuw. Zoekmachine optimalisatie is een ongoïng process, waar continu weer te verbeteren valt.

 

Mocht er animo zijn, dan schrijf ik later deze week nog een stukje over internetmarketing en Adwords.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Daar ben ik ook benieuwd naar Thomas. Ik schreef het hier al eerder: Het is zo dat Google minder waarde toekent aan keywords in de domeinnamen dan 'vroeger', maar ook bij mij ranken de webshops en websites die een of meer zoekwoorden in de URL hebben het beste. Dit natuurlijk wel in combinatie met een goede linkbuilding- en contentstrategie.

 

Hi Jochem,

 

Een goede combinatie van een linkbuilding - en contentstrategie is natuurlijk het meest belangrijk. Maar wat ik me even afvraag is hoe je hebt getest dat

maar ook bij mij ranken de webshops en websites die een of meer zoekwoorden in de URL hebben het beste
Heb je hiervoor tests gedaan met identieke pagina's zonder het zoekwoord in de URL? En wat waren daar de resultaten van? En in welk opzicht werkt dit dan het beste? De ctr van de SERP of de conversie, etc?

 

Ik vind het vooral interessant om dit soort dingen te testen. Ik ben namelijk van mening dat je met de juiste linkbuilding - en contentstrategie in staat kunt zijn om een www.keyword.com te outranken.

CRO, SEO & Web Analytics Professional | Het schrijven en lezen over en het werken aan SEO & Web Analytics is mijn passie, werk en hobby... Eigenlijk ben ik altijd online!

Link naar reactie
  • 0

Hi Jochem,

 

Een goede combinatie van een linkbuilding - en contentstrategie is natuurlijk het meest belangrijk. Maar wat ik me even afvraag is hoe je hebt getest dat

maar ook bij mij ranken de webshops en websites die een of meer zoekwoorden in de URL hebben het beste
Heb je hiervoor tests gedaan met identieke pagina's zonder het zoekwoord in de URL? En wat waren daar de resultaten van? En in welk opzicht werkt dit dan het beste? De ctr van de SERP of de conversie, etc?

 

Ik vind het vooral interessant om dit soort dingen te testen. Ik ben namelijk van mening dat je met de juiste linkbuilding - en contentstrategie in staat kunt zijn om een www.keyword.com te outranken.

 

Hoi Elroy. Regelmatig doen wij testen met een random URL en een keyword URL met dezelfde content en exact dezelfde linkbuildingstrategie. Je ziet hierbij dat de keywordURL direct beter rankt dan de non-keywordURL. Die rankings blijven ook beter naar verloop van tijd dus de non-keywordURL haalt de keywordURL nooit in.

 

Ik ben het met je eens dat je met de juiste strategieen keyword.com kunt outranken, alleen zul je daar veel méér moeite voor moeten doen dan de eigenaar van keyword.com.

 

Koelvest.nl voor mensen die last hebben van de warmte. Denk hierbij aan magazijnmedewerkers, werknemers in de industrie, mensen met MS en motorrijders.

Link naar reactie
  • 1

De titel van dit topic heet "SEO een beetje meer inzichtelijk".

 

Echt de laatste reacties doen niet echt een bijdrage leveren aan deze titel.

 

De "ctr van de SERP of de conversie, etc?" huh? Wattus? en nogmaals huh?

 

"random URL en een keyword URL met dezelfde content en exact dezelfde linkbuildingstrategie. Je ziet hierbij dat de keywordURL direct beter rankt dan de non-keywordURL." huh? wattus? en nogmaals huh?

 

Nogmaals: 4:00 of eigenlijke 4:30 http://tweakers.net/video/8018/van-de-polder-naar-de-valley-zoek-expert-bij-ebay-en-airbnb.html

 

En ja hem acht ik een heel stuk hoger als al die zelfbenoemde goeroes / experts in truukjes die nu weer even hun termonologie braaksel uitspugen in dit topic.

 

Wil je mensen echt helpen dan praat je begrijpelijke taal. Wil je mensen een oor aannaaien dan praat je in "okieboekie ow maar we gebruiken moeilijke woorden maar dan komen we duur over en boek een sessie bij ons " woorden...

 

Praat nederlands en leg uit wat je bedoelt of zeg alsjeblieft niks. We moeten er iets aan hebben en leren op dit forum, lees SEO (zoekmachine optimalisatie, jah das NEDERLANDS) een beetje meer inzichtelijk. We hebben niks aan "ooooohhh die mensen praten moeilijke / intelligent dus ze hopen dat ze er geld tegen aangooien" bijdrages. Ja dubbelop, maar zo intens geïrriteerd ben ik.

 

En waar ik het lef vandaan haal? Ervaring in praktijk bij klanten die het geneuzel ook zat zijn. Nee dat snapt u toch niet, maar wij zijn bezig seo, sea, soa bladiebla maak die factuur maar gewoon over. En ja optimalisatie is een vak, en soms schakel ik ze ook in. Maar wel onder heldere voorwaarden en duidelijke afspraken.

 

Voorbeeld:

Ik ben creatief dus ik snap boekhoeding niet. Ik heb vanaf de eerste dag de afspraak met mijn boekhouder. Jij doet het en legt het mij in begrijpelijke taal uit. En waarschijnlijnlijk snap ik het de eerste 3x nog niet. Maar daarna zal ik het een beetje leren, want ik wil het wel. En op de lange termijn verdien jij meer geld want dan hoef je het mij niet meer uit te leggen. Maar het is wel van belang want die eikel gaat over mijn geld ergo mijn bedrijf ergo mijn hyphotheek ergo mijn leven.

 

Dus f*ck hem, het gaat om mijn leven. En dat werkt prima, alleen jammer dat het niet zo werkt in de online wereld waarin vele bedrijven (enkele is niet iedereen) veelal geinterreseerd zijn in korte termijn verdiensten i.p.v. mensen/bedrijven echt willen helpen.

 

Als je achter je product/dienst staat en je snapt je product/dienst, dan moet je dat toch helder en duidelijk kunnen communiceren, of ben ik nou gek?

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Zo zeg, nog geen vakantie gehad?

 

Excuses als je niet begrijpt wat ik heb geschreven. Ik heb expres geen afkortingen als CTR, SERP, etc. gebruikt maar gewone woorden.

 

Ik zal mijn stukje voor je herschrijven:

"random URL en een keyword URL met dezelfde content en exact dezelfde linkbuildingstrategie. Je ziet hierbij dat de keywordURL direct beter rankt dan de non-keywordURL."

 

Wordt dus:

 

Willekeurige domeinnaam en een zoekwoord-domeinnaam met dezelfde inhoud en exact dezelfde linkbouwstrategie. Je ziet hierbij dat de zoekwoord-domeinnaam direct beter scoort dan de niet-zoekwoord-domeinnaam.

 

Hopelijk heb ik e.e.a. verduidelijkt voor je.

 

Op de rest van je stukje ga ik niet in want daar voel ik me niet door aangesproken.

 

Koelvest.nl voor mensen die last hebben van de warmte. Denk hierbij aan magazijnmedewerkers, werknemers in de industrie, mensen met MS en motorrijders.

Link naar reactie
  • 0

De titel van dit topic heet "SEO een beetje meer inzichtelijk".

 

Echt de laatste reacties doen niet echt een bijdrage leveren aan deze titel.

 

De "ctr van de SERP of de conversie, etc?" huh? Wattus? en nogmaals huh?

 

"random URL en een keyword URL met dezelfde content en exact dezelfde linkbuildingstrategie. Je ziet hierbij dat de keywordURL direct beter rankt dan de non-keywordURL." huh? wattus? en nogmaals huh?

 

Nogmaals: 4:00 of eigenlijke 4:30 http://tweakers.net/video/8018/van-de-polder-naar-de-valley-zoek-expert-bij-ebay-en-airbnb.html

 

En ja hem acht ik een heel stuk hoger als al die zelfbenoemde goeroes / experts in truukjes die nu weer even hun termonologie braaksel uitspugen in dit topic.

 

Wil je mensen echt helpen dan praat je begrijpelijke taal. Wil je mensen een oor aannaaien dan praat je in "okieboekie ow maar we gebruiken moeilijke woorden maar dan komen we duur over en boek een sessie bij ons " woorden...

 

Praat nederlands en leg uit wat je bedoelt of zeg alsjeblieft niks. We moeten er iets aan hebben en leren op dit forum, lees SEO (zoekmachine optimalisatie, jah das NEDERLANDS) een beetje meer inzichtelijk. We hebben niks aan "ooooohhh die mensen praten moeilijke / intelligent dus ze hopen dat ze er geld tegen aangooien" bijdrages. Ja dubbelop, maar zo intens geïrriteerd ben ik.

 

En waar ik het lef vandaan haal? Ervaring in praktijk bij klanten die het geneuzel ook zat zijn. Nee dat snapt u toch niet, maar wij zijn bezig seo, sea, soa bladiebla maak die factuur maar gewoon over. En ja optimalisatie is een vak, en soms schakel ik ze ook in. Maar wel onder heldere voorwaarden en duidelijke afspraken.

 

Voorbeeld:

Ik ben creatief dus ik snap boekhoeding niet. Ik heb vanaf de eerste dag de afspraak met mijn boekhouder. Jij doet het en legt het mij in begrijpelijke taal uit. En waarschijnlijnlijk snap ik het de eerste 3x nog niet. Maar daarna zal ik het een beetje leren, want ik wil het wel. En op de lange termijn verdien jij meer geld want dan hoef je het mij niet meer uit te leggen. Maar het is wel van belang want die eikel gaat over mijn geld ergo mijn bedrijf ergo mijn hyphotheek ergo mijn leven.

 

Dus f*ck hem, het gaat om mijn leven. En dat werkt prima, alleen jammer dat het niet zo werkt in de online wereld waarin vele bedrijven (enkele is niet iedereen) veelal geinterreseerd zijn in korte termijn verdiensten i.p.v. mensen/bedrijven echt willen helpen.

 

Als je achter je product/dienst staat en je snapt je product/dienst, dan moet je dat toch helder en duidelijk kunnen communiceren, of ben ik nou gek?

 

Hoi Micha,

 

Ik snap je frustratie helemaal. Weet je dat ik het niet eens in de gaten had dat ik het had over ctr en serp. Ik ben overigens helemaal niet van de dure termen, maar je hebt helemaal gelijk. Zeker voor dit forum is het belangrijk om in begrijpbare taal te schrijven.

 

Ik zit hier overigens niet om klanten te werven, want dat vind ik op dit moment helemaal niet relevant. Ik vind het gewoon leuk om anderen te kunnen helpen.

CRO, SEO & Web Analytics Professional | Het schrijven en lezen over en het werken aan SEO & Web Analytics is mijn passie, werk en hobby... Eigenlijk ben ik altijd online!

Link naar reactie
  • 0

@Jochem: Micha gaat het om de algehele tendens in SEO land qua taalgebruik en woordkeuze. Hij quote je deels maar beschouw het niet als persoonlijk. Nog even een tip van mij als leek. Ik had jouw tekst omschreven als:

 

"Als ik probeer een website hoger te laten scoren in google, dan heb ik uit tests ervaren dat als je alleen de websitenaam verandert en de rest (zoals inhoud) exact gelijk laat, dat een websitenaam met daarin het zoekwoord waarop de website-eigenaar gevonden wil worden, beter scoort."

Heldere taal wil niet altijd zeggen dat je moet vertalen ;)

 

@Allen: lees even goed terug voordat we weer verder discussiëren over wat begon met een citaat uit 2010.

 

Back on topic aub.

 

groet

Joost

HL admin

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Los van het taalgebruik vind ik het wel een interessante discussie. Als ik bestek verkoop, scoor ik dan beter in de zoekmachine als bestek.nl of als Gero.nl met dezelfde content? Ik begrijp dat mensen dat testen. Wat van belang is als je vanaf zero begint.

 

Een merk bouwen is een lange omweg waarschijnlijk, maar dan kun je een voordeel hebben als mensen gericht op zoek gaan naar dat merk. Alternatief is nieuwe woorden aan de categorie toe te voegen, maar ook dat vergt tijd. Zo zijn frisdrank en hagelslag in het pregoogle tijdperk ooit ontstaan.

 

Er van uitgaande dat Google de meest relevante content wil belonen en niet de meest slimme seo'er (of de rijkste) voorrang geeft, moet op termijn content belangrijker zijn. Maar wie kan het zich veroorloven voor de termijn te bouwen als er nu verdiend moet worden?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Het is door beroepsdeformatie blijkbaar erg lastig in deze branche om "vakjargon" te beperken. Dit zie ik op vele SEO gerelateerd sites, gesprekken met SEO mensen en dit type topics. Maar ook de klachten van klanten die vast zitten aan een contract maar geen idee hebben wat ze daarvoor nou krijgen... Ja hij deed iets met "landingpagina's" en daarna allerlei moeilijke afkortingen maar dan zou ik gegarandeerd op 1 in google staan.

 

Zowel Twabla als Joost weten de quote simpel om te zetten naar duidelijk en heldere leken taal. Een taal die je complete klant potentieel begrijpt. En is het stiekem ook niet leuker als je op een forum praat in een taal die iedereen begrijpt?

 

En ik bedoelde het absoluut niet persoonlijk, dus vervelend dat je het zo opgevat heb. En ik zal nu weer ontopic gaan.

 

PS ik snapte je de eerste keer wel ;-)

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Probeer voor elk online aspect (verbeterpunt we spreken immers van optimalisatie) maar eens het offline equivalent te bedenken. Dat heb ik een aantal jaar geleden als grap proberen vol te houden als uitleg. Neem een winkelpui met plakletters op de etalageruit en inkijk in de winkel of zicht over afdelingen. Of een andere willekeurige fysiek communicatiemiddel of uiting. Naam of handel?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Wij willen onze website en ons (online) managementsysteem graag laten samenwerking, door onze verhuurshop te linken. Nou is dit mogelijk door onze product catalogus via een iframe te importeren in onze website. Er komt dus als waren een site in een site.

 

Nou mijn vraag:

Wordt dit een absolute google killer en gaan ze twee site indexeren of nemen ze dit als een geheel waar?

 

Link naar reactie
  • 0

Wij willen onze website en ons (online) managementsysteem graag laten samenwerking, door onze verhuurshop te linken. Nou is dit mogelijk door onze product catalogus via een iframe te importeren in onze website. Er komt dus als waren een site in een site.

 

Nou mijn vraag:

Wordt dit een absolute google killer en gaan ze twee site indexeren of nemen ze dit als een geheel waar?

 

 

iFrames zijn eigenlijk altijd een 'Nee', niet doen.

Link naar reactie
  • 0

Er van uitgaande dat Google de meest relevante content wil belonen en niet de meest slimme seo'er (of de rijkste) voorrang geeft, moet op termijn content belangrijker zijn. Maar wie kan het zich veroorloven voor de termijn te bouwen als er nu verdiend moet worden?

 

Dag TwaBla,

 

Ik ben het helemaal met je eens.

Daarom is het ook belangrijk dat je SEO ziet als een extra functionaliteit om op de langere termijn meer inkomen te genereren. SEO is een belangrijk aspect voor je website en je kunt ervan uitgaan dat al je concurrenten gebruik maken van de laatste SEO technieken.

 

Een belangrijk aspect om op de korte termijn met behulp van SEO inkomen te genereren is het uitkiezen van de juiste soort content.. Waarom zou je immers schrijven over een artikel met een duidelijke terugkoppeling naar je product als deze toch niet gevonden wordt omdat de concurrent met een linkbuilding-strategie bezig is waar niemand tijd voor heeft.

 

Maar hoe kun je dan wel op de korte termijn verkeer genereren? Analyseren! meten=weten. Je hebt de gratis "Google Keyword Planner" en de mogelijkheid om te bekijken welke zoektermen "hot" zijn. Wat je in principe wil is schrijven over een onderwerp, waar veel vraag naar is, maar waar niemand een antwoord op heeft. Je zult zien dat je automatisch zonder ook maar enige vorm van linkbuilding hoog kunt scoren in de zoekmachine. Door middel van de juiste CTA moet je dit kunnen omzetten naar inkomen.

 

Groet,

Niels

 

Niels Vos | Online marketing &  Professionele websites voor ondernemers

Meer info: Niels Vos  of vertaalbureau

Link naar reactie
  • 0

Wat ik doe is altijd hulp vragen tbv optimalisatie op

https://productforums.google.com/forum/#!categories/webmasters/crawling-indexing--ranking

 

ook de webacademy is voor starters een goed begin: https://support.google.com/webmasters/answer/6001102?hl=en

 

guidelines: https://support.google.com/webmasters/answer/35769?hl=en

 

schrijf voor gebruikers, niet zoekmachines. dont overdo it.

 

Mod edit: eerste verwijzing gerepareerd

Link naar reactie
  • 0

De nieuwste technieken op het gebied van SEO zijn breadcrumbs.

 

Je kunt je betrouwbaarheid hiermee laten weergeven in zoekmachines, direct mensen doorlinken naar sub-pagina's van je website, bedrijfsinformatie weergeven, prijzen van producten laten weergeven etc.

 

Door breadcrumbs toe te passen geven zoekmachines je een uitgebreidere beschrijving (extra regel) van je eigen zoekresultaten in de zoekmachine.

 

Het verhoogt uiteindelijk de CTR (Click Through Rate) van je vermelding. Breadcrumbs zijn ook toe te passen in Adwords zelf.

Voor goed- en goedkoop responsive webdesign moet u bij Webdesign Stunter in Amsterdam zijn! Ook voor SEO of een

generieke domeinnaam.

Link naar reactie
  • 0

 

Tenzij je in 2003 leeft niet echt hoor..

 

Joh!

 

Weet je het overigens wel zeker? Hij bouwt websites met SEO hoor. Dat zie je in alle 120 ouwe topics die hij omhoogslingert.

 

Ik probeer naar eer en geweten inhoudelijk reacties te geven, maar ben nog nieuw hier, zullen we het beginnersfouten noemen?

Voor goed- en goedkoop responsive webdesign moet u bij Webdesign Stunter in Amsterdam zijn! Ook voor SEO of een

generieke domeinnaam.

Link naar reactie
  • 0

 

Tenzij je in 2003 leeft niet echt hoor..

 

Joh!

 

Weet je het overigens wel zeker? Hij bouwt websites met SEO hoor. Dat zie je in alle 120 ouwe topics die hij omhoogslingert.

Misschien goed voor zijn eigen Seo?

Een stukje uit de forumregels:

Reclame, spam en zelfpromotie

 

Reclame maken voor jezelf, advertenteren, linkbuilding, kettingbrieven, piramidespelen en sollicitaties zijn ongepast en niet toegestaan. Hieronder valt ook het doorlinken naar de eigen website welke een commercieel belang heeft.

Het aanmaken van een account met als (enig) doel het plaatsen van backlinks of andere vormen van linkbuilding in het profiel of de signature is eveneens niet wenselijk.

Dat was ook de reden dat zijn eerste post van gisteren is verdwenen.

 

Link naar reactie
  • 0

Graag spar ik met jullie over het opzetten van een Private Blog Network (PBN).

 

Zelf ben ik aan het overwegen om een aantal (50) expireddomains op te kopen via:

http://www.expireddomains.net/

Daar installeer ik vervolgens mijn Wordpress framework op waarmee ook 3de via mijn website content kunnen plaatsen. De hosting laat ik lopen via mijn eigen server ... de IP's verschuil ik via cloudwear zodat de spiders niet zien dat de blogs op een IP staan.

 

Om alles te onderhouden en echte DA te genereren plaats ik alvast een jaar vooruit tweets en Facebook berichten en ik zet er een van men copywriters op die echte content relevant aan de niche schrijft. Backlinks boost ik via reeds bestaanden netwerken.

 

Om kosten te dekken en alles echt te laten lijken include ik:

Chitika

Kontera

AddClickMedia

BuySellAds

Clickbank

 

Dit netwerk bouw ik een jaar op ... en vervolgens wil ik dit in gaan zetten in mijn dagelijkse SEO strategie.

 

Nu loop ik al een tijd met dit plan maar ik vind het nogal riskant kost nogal een hoop tijd en geld ... maar als het lukt en Google niet inziet dat het een PBM betreft bezit ik straks een netwerk van 50 websites met een hooge DA score deze kan vervolgens weer verder inzetten.

 

Nu is mijn vraag ... hoe riskant achten jullie het inzetten van een PBM?

En is deze strategie eigelijk ook weer een black hat tactiek?

 

 

 

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 0

Het ontwikkelen van een PBN zou ik niet blackhat willen noemen. Onder blackhat verstaan we toch voornamelijk methodieken die wettelijk illegaal zijn zoals het hacken van websites om links te injecteren en dergelijke.

 

Een privé blog netwerk is grijs gebied mijns inziens. Het ligt er ook een beetje aan hoe je deze ontwikkeld. Stel je voor dat er een domeinnaam verlopen is die universitaire beurzen behandelde en nu dus offline is door nalatigheid van de vorige eigenaar. Als deze wordt overgenomen, opgeknapt en geupdate met behulpzame informatie met een enkele relevante link naar de eigen website, dan is dat een heel ander verhaal dan een willekeurig domein opkopen, daar gespinnede content op plaatsen en deze behandelen als een linkfarm.

 

Maar uiteraard, Google wil niets van dit alles, dus je zal altijd tegen de stroming in zwemmen om een PBN zo onopvallend mogelijk te maken, wat kan lijken op Sisyphusarbeid. Google wordt steeds slimmer en niemand weet of dit soort linkbuilding over een jaar nog zin heeft... Dus het is nogal een grote gok om te investeren in een dergelijk groot netwerk, inclusief kosten voor unieke hosts, domeinnaam registratie, themes enzovoort.

 

Ik neem aan dat je CloudFlare bedoelt?

Erg nuttige dienst, kosteloos ook, maar ik denk dat als het link profiel van een website louter

bestaat uit links van domeinen die op CloudFlare draaien dat dit ook

een groot voetspoor achterlaat.

 

Qua domeinmarkten zou ik ExpiredDomains.net afraden,

kwaliteit laat vaak te wensen over,

een high DA domein daar vinden is de spreekwoordelijke

speld in een hooiberg.

 

http://SEOGeek.nl | Specialist in Persoonlijke, Natuurlijke en Organische Zoekmachine Optimalisatie Campagnes
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 113 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.