• 0

SEO een beetje meer inzichtelijk

Aan het aantal berichten te zien op HL zijn SEO en internetmarketing onderwerpen die nog altijd spelen. Toch miste ik, op het topic van Moovio, na nog een duidelijk overzicht op het gebied van zoekmachineoptimalisatie.

 

Veel aspecten van SEO zijn met een klein beetje kennis over HTML en/of websites heel erg goed zelf te doen en effecten zijn al zeer snel bereikt, zonder dat het duizenden euro's hoeft te kosten... Sommigen van jullie zouden dit kunnen zien als "dit weet ik al lang informatie", maar ik hoop dat er ook een grote groep is die wel iets aan dit topic zal hebben

 

Stap 1: Wie ben ik?

Binnen SEO wordt vaak onderscheid gemaakt tussen vier soorten websites, probeer jou site hierin te classificeren.

 

[*]Informatieve website

[*]Het online visitekaartje

[*]De Webwinkel

[*]De Community website

 

Of men nu een website start of al jaren geleden gestart is, het belangrijkste uitgangspunt is, net als bij een ondernemingsplan, wie ben ik. Evenals bij het ondernemen in de echte wereld, heeft het op internet ook geen zin om van hot naar her te fladderen met wat men ook mag aanbieden. Stel het doel van de website: Is deze slechts een online visitekaartje of is het een complete webwinkel waar je omzet wilt realiseren door daadwerkelijke online verkoop.

 

Stap 2: Sleutelwoorden

Één van de belangrijkste stappen van zoekmachine optimalisatie. Zorg voor sleutelwoorden die ook daadwerkelijk met jou doel te maken hebben.

Iedereen is in staat om een lijst sleutelwoorden te bedenken voor zijn of haar website. Ook is het erg aan te raden om te kijken naar sleutelwoorden die de concurrentie gebruikt. Dit kan door bijvoorbeeld de Google keyword selector tool.

Aan de linkerkant van de website kun je kiezen voor "inhoud van website". Gebruik dit om sleutelwoorden van conculega's in te zien, maar ook om bijvoorbeeld zoekfrequenties te achterhalen.

 

Voor het creëren van een lijst sleutelwoorden is het raadzaam om deze op te delen in drie categorieën.

[*] Browsing keywords (Algemene sleutelwoorden, vooral voor informatiezoekenden, bijvoorbeeld Printer of Schaats)

[*] Vergelijkende keywords (Specifiekere sleutelwoorden, vooral voor geïnteresseerden, bijvoorbeeld Betaalbare printer of snelle klapschaats)

[*] Buying keywords (Zeer specifieke sleutelwoorden, vooral voor kopers, bijvoorbeeld HP laserjet 5100 of Viking combinoor I)

 

Je zult begrijpen dat de buying keywords vaak aardig "vanzelf" gaan. In de "vergelijkende keywords" ligt vaak het grootste potentieel.

 

Laatste punt, waar misschien niet iedereen het mee eens zou zijn; probeer ongeveer tussen de 30 en 40 keywords op je website te gebruiken van ongeveer 2 - 4 woorden per keyword, mits niet anders mogelijk. Pas ook op dat je een keyword niet dubbel of te vaak gaat gebruiken, dit werkt weer in het nadeel.

 

Stap 3: Sleutelwoordengebruik

URL

Sleutelwoordengebruik in de URL van de website is één van de belangrijkste aspecten van het sleutelwoordengebruik. Zorg dat het sleutelwoord terug komt in de url. Bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie

https://www.higherlevel.nl/articles/index.php?topic=4&ID=7 = Slechte URL

https://www.higherlevel.nl/articles/zoekmachine_optimalisatie.php = Goede url

 

Dat is even lastig, want wanneer dit niet is geïntegreerd in je CMS of eigen website zul je hier even iemand voor moeten inschakelen. Voor diegenen die hierover meer willen lezen; Google even op mod_rewrite.

 

Meta-tags

Misschien wel het meest besproken onderwerp van SEO, de meta tags. (De sleutelwoorden die in de HTML code tussen de

en komen en informatie geven over de website.

Sommigen zijn van mening dat ze niet meer werken, ik ga er vooralsnog even vanuit dat ze gewoon invloed hebben. Is het niet op google, dan wel op een andere zoekmachine.

 

De belangrijkste meta-tags:

De titel: ofwel, wat tussen

en staat

De Omschrijving: (Deze tekst zie je nog wel eens terug in google)

De Sleutelwoorden: Keywords (Gescheiden dmv een komma)

 

Headings

Maak gebruik van de

en

tags voor titels en zorg dat de belangrijkste sleutelwoorden hierin terug komen.

 

Om dit verhaal geen hele lange droge kost te laten worden, laat ik het hier even bij wat betreft de sleutelwoorden. Misschien dat hier later nog een apart topic over komt.

 

Stap 4: De website zelf

Belangrijkste punt: Gebruik zo min mogelijk flash!!! Zoekmachines kunnen geen flash lezen. Dus laat weg die flitsende intro's en menu's, ze helpen namelijk niet. Nu besef ik mij ter dege dat het ook ook iets wil, dus wil je dan toch persé flash gebruiken, zorg er dan in ieder geval voor dat er ook een HTML versie van het menu beschikbaar is.

 

Gebruik het liefst ook geen frames op je website. Ook hier hebben zoekmachines moeite mee.

Kijk op deze website om te zien hoe een zoekmachine (spider) jou website ziet.

 

Even een zijstap, het zijn natuurlijk niet alleen zoekmachines die op je website komen. Mensen lezen een website over het algemeen in een F vorm. Hou hier rekening mee bij de indeling.

 

Stap 5: Maak een sitemap

Bij dit punt gaan we even uit van Google. Wanneer je nog geen Google webmasters account hebt, is dit het moment om even deze pagina te verlaten en om dit eerst te gaan doen. Ga naar http://www.google.nl/webmasters/ en naar webmaster hulpprogramma's.

 

Google kent namelijk de mogelijkheid een sitemap te uploaden voor jou website. Een sitemap is (meestal) een XML bestand die de inhoud en structuur van de website naar een zoekmachine brengt. Bijkomend voordeel is dat een sitemap de aanmelding van je website bij een zoekmachine compleet overbodig maakt.

 

Hoe maak ik een sitemap

Wanneer je gebruik maakt van een CMS als Joomla, Wordpress, Drupal of een ander, zit een sitemap meestal al standaard geïntegreerd in de website. Wanneer dit niet het geval is, zul je zelf één moeten maken.

Dit kan op meerdere manieren, ik behandel er twee.

 

1. Online via een sitemap generator.

Voor het online genereren van een sitemap kun je gebruik maken van een online sitemap generator. Bijvoorbeeld

www.xml-sitemaps.com/

Deze generator is geschikt voor websites die maximaal uit 500 pagina's bestaan. Meer dan 500 pagina's zal deze gratis sitemap generator niet opnemen. Deze sitemap generator wijst zichzelf.

 

2. Via een Software programma

Ook is het mogelijk een sitemap te maken via bijvoorbeeld http://gsitecrawler.com/ Dit is een softwareprogramma wat je eerst installeert op je computer.

Voordeel van een softwarepakket is dat het meestal geen restricties kent voor het aantal pagina's.

 

Wanneer je eenmaal een sitemap hebt gecreëerd, zul je deze op je website moeten zetten via bijvoorbeeld FTP. Wanneer deze online staat, kun je deze aanmelden in Google webmaster hulpprogramma's. Indexering duurt 1-4 dagen.

 

Stap 6: Een goede inhoud

Teksten

Zorg voor een goede inhoud van de webpagina. Zorg ook dat de teksten op de website, daadwerkelijk de koppen en keywords ondersteunen. Het mooiste zou zijn dat je teksten van ongeveer 150 woorden per Hoofdzoekwoord op je website plaatst.

 

Alt tags

Gebruik ALT tags bij zowel plaatjes als hyperlinks.

”Een

 

Uitleg: Geeft het plaatje pizza.png weer in een resolutie van 200x200, als het plaatje niet weergegeven kan worden staat er "Een Pizzapunt" en als je op het plaatje gaat staan met de muis staat er met zo'n mooi geel blokje "Een Pizzapunt".

 

Stap 7: Linkbuilding

Links naar je website zijn erg belangrijk. Meest handig is om te achterhalen welke sites naar je concurrenten linken. Dit kun je achterhalen door middel van de Yahoo Site Explorer: http://siteexplorer.search.yahoo.com/ Deze sites kun je benaderen om ook jou link op te plaatsen.

Daarnaast kun je de volgende stappen ondernemen:

[*]Meld je aan bij de betere bedrijvengidsen

[*]Meld je aan bij de directory's (dmoz.org, Startpagina etc.)

[*]Begin, naast je eigen website, een weblog over een specifiek onderwerp wat gerelateerd is aan jou site en link naar je eigen site

[*]Organiseer een prijsvraag, hierdoor gaan mensen elkaar tippen op bijvoorbeeld fora

[*]Zet de website en de link in je handtekening op HL

[*]Schaf betaalde links aan (Niet te snel doen)

 

Stap 8: Stimuleren en in Stand houden

Met Google analytics is het mogelijk om bij te houden welk effect je acties hebben gehad op Google. Raadzaam is dan ook gebruik te maken van deze gratis tool. www.google.nl/analytics

 

Dit eerst wat betreft SEO. Ik hoop dat het verhaal niet te technisch is, ik heb geprobeerd om (tot waar mogelijk) het vrij basic te houden. Last but not Least, wanneer je klaar bent met deze stappen, begin weer overnieuw. Zoekmachine optimalisatie is een ongoïng process, waar continu weer te verbeteren valt.

 

Mocht er animo zijn, dan schrijf ik later deze week nog een stukje over internetmarketing en Adwords.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Het ontwikkelen van een PBN zou ik niet blackhat willen noemen.

 

Nee............?

 

Zoals Ward via de link in zijn posting al aangeeft denkt Google daar (PBN) heel anders over.

 

De klanten van Getindexed nu trouwens ook, hun wasmachines hebben deze week overuren gedraaid na het bericht/email wat ze van Google hebben ontvangen.(zoek maar even op de website van Sitedeals)

 

Het uitbesteden van linkbuilding kan levensgevaarlijk zijn voor je website qua organische vindbaarheid in Google en je inkomen als het van die website afhankelijk is.

 

Er zou eigenlijk een keurmerk moeten komen in die branche, teveel cowboys denken het wiel te hebben uitgevonden en slimmer te zijn dan Google, gaat een tijdje goed maar heeft meestal desastreuze gevolgen voor de klanten.

 

Albert

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Alle trucjes die SEO-cowboys bedenken om hoger te ranken zijn tijdelijk van aard en kunnen op den duur desastreuze gevolgen hebben. Niet jij bepaalt wat acceptabel is, maar de zoekmachine. Kies je nu voor mazen in het algoritme, dan zoek je bewust de grenzen op met alle risico's van dien.

 

Maar waarom wil je eigenlijk weer een trukendoos opentrekken? Waarom geen publiek blog netwerk met waardevolle sites in plaats van een waardeloos PBN? Waarom laat je je content schrijvers niet gewoon zinvolle content maken waar echte bezoekers wat aan hebben en waarna je nuttige links kunt toevoegen?

 

Volgens mij valt daar op lange termijn veel meer winst uit te behalen...

Link naar reactie
  • 0

@ Ward, Meubelmaker, Ralph en Mmint

 

Natuurlijk heb ik die nieuwsberichten ook gelezen, en begrijp me goed

met voorgaande post beweer ik zeker niet dat het risicoloos is om een PBN

te ontwikkelen, in tegendeel zoals ik al aangaf, Google wordt

steeds slimmer en het zou goed kunnen dat zij over een jaar

algoritmisch dit soort netwerken perfect kunnen opsporen en devalueren.

 

Echter, volgens Google zijn alle pogingen om de zoekmachine resultaten

te beïnvloeden door middel van linkbuilding niet volgens haar spelregels.

Het liefst creëer je de meest behulpzame resource in je industrie/vakgebied/niche

en ontvang je op natuurlijk wijze links.

Dit is de meest duurzame strategie, die de tand des tijds

meer dan waarschijnlijk zal doorstaan.

 

PBN's en dergelijke strategieën zou ik categoriseren als Grey Hat,

kunnen zeer effectief zijn, maar hoog risico.

Het ontwikkelen van een PBN is niet illegaal,

ik geloof niet dat iemand ooit is aangeklaagd voor het bouwen van een netwerk

van blogs op de interwebs, of dat de politie binnengevallen is bij

een puisterige puber die in de kelder van zijn ouders

de zoekmachine resultaten probeerde

te beïnvloeden door middel van het opbouwen van verlopen domeinnamen.

Het beschadigt geen andere partijen behalve degene die het netwerk

ontwikkelt en daarvoor mogelijk een penalty ontvangt.

 

Het predicaat Black Hat gebruik ik persoonlijk voor tactieken die

illegaal zijn zoals link injectie door hacking.

Dit is niet alleen hartstikke illegaal, maar is ook gewoon erg naar

voor de partijen die gehacked worden.

Toen ik net begon met e-commerce is ooit een website van ons

gehacked door een Indonesische AC Milan fan groep.

Zij vonden dat Nederlandse scheidsrechter Kuipers AC Milan benadeeld

had in een Champions League duel met Barcelona.

Om die reden hadden ze tal van Nederlandse websites gehacked,

vervelende berichten op de websites geplaatst en links

naar de Facebook page van deze fan groep.

Veel omzet daardoor misgelopen, vele uren werk

en natuurlijk stress.

Black Hat is het meest negatieve label dat we hebben, en mijns inziens

past die het beste bij dit soort misdadige activiteiten.

PBN lijkt me meer donker grijs.

 

Disclaimer:

Dit is slechts hoe ik het voor mij zelf categoriseer, dit moet iedereen voor zichzelf weten

uiteraard.

http://SEOGeek.nl | Specialist in Persoonlijke, Natuurlijke en Organische Zoekmachine Optimalisatie Campagnes
Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de feedback.

Ok het blijft dus duidelijk een grijs gebied.

 

expireddomains daar blijf ik dan liever uit als ik het zo hoor ... veel risico.

 

Gezien het niet meer om kwantiteit maar om kwantiteit gaat zal ik een aantal blogs kiezen die ik reeds bezit en deze volledig uitwerken.

 

Ik vindt dit artikel wel interessant.

http://www.nichepursuits.com/np-46-why-you-should-not-build-a-private-blog-network/

 

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 0
Bedankt voor de feedback.

Ok het blijft dus duidelijk een grijs gebied.

Wat een kul! Niets grijs aan hoor. Google is er nogal duidelijk over en schrijft zelf dat je websites voor bezoekers moet maken, niet voor zoekmachines.

 

Maar waarom geef je niet echt antwoord op mijn vraag? Ook wanneer het om de kwantiteit gaat kun je toch gewoon proberen om je netwerk te vergroten met een flink aantal inhoudelijk zinvolle websites?

Een groot aantal kleine niche-sites kan net zo waardevol zijn als een kleiner aantal grotere sites...

Waarom doe je dat niet? Bij die expired domeinen zitten er wellicht een paar waar nog goed naar gelinkt wordt en die je met de juiste content een nieuw, nuttig leven kunt geven om daarmee je netwerk op de juiste manier te vergroten.

 

@TheArcadeFire: wat jij black-, grey-, white of voor mijn part blue-hat vindt of niet vindt doet er niet toe. Het gaat erom wat acceptabel is voor zoekmachines. Ook wanneer je geen andere websites schade toebrengt, kunnen trucjes voor de website die je probeert te promoten op langere termijn desastreuze gevolgen hebben...

Link naar reactie
  • 0

@MM Internet

 

Je hebt volkomen gelijk, mijn opinie doet er ook totaal niet toe.

Ik ben slechts een gewone sterveling die hopelijk nog wel recht heeft op

zijn eigen mening terwijl Google een miljarden bedrijf is met

de meest briljante PhD's in dienst.

Dit zal ik nimmer ontkennen.

 

Ik ben het ook met je eens dat het inzetten van dubieuze tactieken als

een PBN niet zonder risico's is en catastrofale gevolgen kan hebben.

Dit gaf ik ook al aan in mijn voorgaande post.

Ik snap dat het al laat op de dag is en het vervelend is om zo een

uitgebreide reply van 362 woorden te moeten doorlezen dus

ik zal voor de duidelijkheid de relevante tekstfragmenten selecteren

hieronder.

 

Echter, volgens Google zijn alle pogingen om de zoekmachine resultaten

te beïnvloeden door middel van linkbuilding niet volgens haar spelregels.

 

-> Oftwel niet aan linkbuilding doen, niet actief er op uit gaan om de zoekmachine

resultaten te manipuleren, doe je stinkende best om je website zo behulpzaam mogelijk

te maken, zorg dat de on-page goed afgesteld staat om de zoekmachines

het makkelijker te maken de pagina's te indexeren en ga de interactie aan

met andere spelers in je industrie.

 

Het beschadigt geen andere partijen behalve degene die het netwerk

ontwikkelt en daarvoor mogelijk een penalty ontvangt.

 

-> Het is inderdaad een methode die niet zonder risico's is.

Zie bijvoorbeeld de case van grote Rank Hero netwerk.

Honderden reputaties geruïneerd.

Als je een PBN opzet en die websites naar jouw hoofd-website laat linken

dan speel je met vuur.

 

Dit is slechts hoe ik het voor mij zelf categoriseer, dit moet iedereen voor zichzelf weten

uiteraard.

 

-> Inderdaad, ik gaf al aan dat dit slechts mijn mening is, en niet de almachtige waarheid van

de interwebs.

 

 

http://SEOGeek.nl | Specialist in Persoonlijke, Natuurlijke en Organische Zoekmachine Optimalisatie Campagnes
Link naar reactie
  • 0

Je hebt volkomen gelijk, mijn opinie doet er ook totaal niet toe.

Ik ben slechts een gewone sterveling die hopelijk nog wel recht heeft op

zijn eigen mening terwijl Google een miljarden bedrijf is met

de meest briljante PhD's in dienst.

Zo bedoel ik het niet. Natuurlijk mag jij jou mening hebben en ik de mijne. Echter, welke kleur jij of ik de hoge hoed ook geven is totaal irrelevant. Het zijn de zoekmachine die bepalen wat acceptabel is. Niet jij of ik. Wanneer je wilt dat die zoekmachines voor het grootste deel van je bezoekers zorgen, kun je daar maar beter aan conformeren. Don't bite the hand that feeds you...

 

-> Oftwel niet aan linkbuilding doen, niet actief er op uit gaan om de zoekmachine

resultaten te manipuleren, doe je stinkende best om je website zo behulpzaam mogelijk

te maken, zorg dat de on-page goed afgesteld staat om de zoekmachines

het makkelijker te maken de pagina's te indexeren en ga de interactie aan

met andere spelers in je industrie.

Inderdaad. Doe daar je best voor en dan komen de organische bezoekers en links ook wel, zonder dat je daar een hele link-building constructie voor hoeft of te tuigen. Promotie kan helpen en is soms hard nodig, maar op de lange duur is duurzaam organisch verkeer veel waardevoller.

 

Link naar reactie
  • 0

Kortom whitehat SEO en niet blackhat. Probeer ergens echt iets bij te dragen of geef gratis iets weg. Ik zal je een voorbeeld geven:

 

Wij, [ mod edit: link en zelfpromotie verwijderd]

Moet ik nog uitleggen dat deze post het zelfde trucje in een andere vorm is? Probeer dus echt iets bij te dragen, dat zijn vaak ook de meer duurzame backlinks die lang zullen blijven bestaan. Ook zullen die bijdragen minder snel als spam gezien worden. En nu maar hopen dat deze post niet als spam gezien wordt.

Online contractbeheer http://www.alerta.eu

Link naar reactie
  • 0

Ook zullen die bijdragen minder snel als spam gezien worden.

Wellicht, maar op dit forum gaan we daar pragmatischer mee om: gewoon geen enkele link naar eigen sites of diensten - betaald of onbetaald, nuttig of minder nuttig, spam of geen spam.

 

En nu maar hopen dat deze post niet als spam gezien wordt.

Ondanks dat ik de uitleg van de "truc" in het kader van dit topic zeer waardeer, het blijft op dit forum ongewenste zelfpromotie.

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0
En nu maar hopen dat deze post niet als spam gezien wordt.

Ondanks dat ik de uitleg van de "truc" in het kader van dit topic zeer waardeer, het blijft op dit forum ongewenste zelfpromotie.

 

Okay, maar nu is de "truc" helemaal verwijderd. Norbert, ik hoop dat je mij toestaat hem nogmaals te delen, maar nu geheel zonder zelfpromotie.

 

Het idee is dus dat je ergens iets echt probeert bij te dragen of iets gratis weggeeft. Wat je vrij veel ziet is dat iemand een ebook schrijft en dit promoot. Dit zou een ebook over ondernemen kunnen zijn dat 'uitgegeven' wordt door een adviesbureau dat starters helpt. Of misschien is het zelfs wel een hele website over ondernemen, zoals higerlevel. Nu is een ebook misschien veel werk en higherlevel bestaat natuurlijk al, er zijn echter meer opties.

Denk aan een nuttige stukje opensource software. Dit kun je gratis hosten op Github, waar je er bij vermeld dat het van jouw bedrijf komt. Dit zie je veel tegenwoordig. Is software niet je ding, doe dan iets anders.

 

Probeer mensen te helpen met dat wat je aanbied en plaats het op een forum. In mijn vorige post is dat voor mij dus mislukt, maar het is een goed voorbeeld van hoe het vaak wel gebeurd.

 

Online contractbeheer http://www.alerta.eu

Link naar reactie
  • 0

Vorige week een vriendelijk mailtje gekregen van iemand die vroeg of ik een link wilde plaatsen naar zijn website(shop) dan ging hij een link plaatsen naar de mijne.

 

Is dat dan linkbuilding zoals jullie bedoelen?

 

Ik ga dat niet doen omdat het niet relevant is voor wat ik doe maar ik wou het toch graag eens weten.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0
Okay, maar nu is de "truc" helemaal verwijderd. Norbert, ik hoop dat je mij toestaat hem nogmaals te delen, maar nu geheel zonder zelfpromotie.

Beste Alerta: ik ben een moderator, niet Judge Dredd ;) Ik sta niet iets toe of niet toe, ik handhaaf alleen een paar simpele forumregels (in dit geval op basis van 2 meldingen van leden).

 

Jouw nieuwe post voldoet volledig aan die regels, dus is aanpassing daarvan niet aan de orde. En (nogmaals) dank voor de uitleg!

 

 

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0
Probeer mensen te helpen met dat wat je aanbied en plaats het op een forum.

Nee, probeer mensen te helpen met wat ze zoeken - informatie. En als je het goed doet denken ze vanzelf "Hey, die AlertA weet waar 'ie het over heeft. Eens zijn website bekijken".

 

Dit soort domme spamacties hebben alleen maar een negatief effect. Zeker als je rekening houdt met hoe goed Higherlevel geindexeerd wordt.

Link naar reactie
  • 0
Vorige week een vriendelijk mailtje gekregen van iemand die vroeg of ik een link wilde plaatsen naar zijn website(shop) dan ging hij een link plaatsen naar de mijne.

 

Is dat dan linkbuilding zoals jullie bedoelen?

 

Dat is meer een "linkruil". In dit geval een AB-linkruil. Dat houdt in dat twee websites naar elkaar toe linken. Google hecht hier geen waarde aan omdat het direct herkend wordt als een linkruil.

 

Een zogeheten "ABC-linkruil" kan wel nuttig zijn. In dat geval link jij naar een website, en dan linkt de ander vanaf een andere website terug naar de jouwe. (Moet een van de ruilers wel twee websites hebben)

Link naar reactie
  • 0
Een zogeheten "ABC-linkruil" kan wel nuttig zijn. In dat geval link jij naar een website, en dan linkt de ander vanaf een andere website terug naar de jouwe.

 

ABC Linkruil is Nr 3 van de top 5 SEO Missers van 2012. Ik ben geen SEO specialist, is er sindsdien iets veranderd?

 

(Moet een van de ruilers wel twee websites hebben)

Vreemde toevoeging. Waarom geen 3e ruiler? Kans is groot dat iemand met 2 sites ze op de zelfde plek host. Daar trapt een zoekmachine toch niet in?

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Even gekeken wanneer dit topic gestart is; 2010.

 

In 2004 kreeg ik van een maat die bij een (van de eerste) SEO bedrijf werkte een link van een PR 9 pagina en scoorde mijn toenmalige website op alles.

 

In 2006 begon ik te bloggen en scoorden mijn blogs op alles waar ik over blogde (zie bijv resultaat 1 hier)

 

In 2007/8 begon ik met het kopen van EMD's (Exact Match Domains - 'spandoek laten maken'.nl / 'bedrukte tshirts'.nl, zie de lijst uit mijn handtekening), en scoorden mijn websites minstens op die term, maar vaak ook op de rest.

 

In 2010/11 had ik 35 sites, van een (zeer) uiteenlopende kwaliteit. Alle sites aangemeld op iedere willekeurige startpagina(variant) die ik kon vinden, want, dat was toen nog 'toegestaan' en zelfs de beste manier om links te verkrijgen.

 

Vanaf 2011/12 ben ik gaan focussen. Belangrijkere dingen op de voorgrond (continu verbeteren, vernieuwen, dingen toevoegen), minder belangrijke dingen OF helemaal stilgelegd, OF ze staan nog online omdat we er nog niet aan toegekomen zijn ze goed te redirecten/uit de lucht te halen.

 

Die 35 sites zijn er ondertussen 17, en de komende jaren zullen het er eerder 10 worden dan 25 (hoewel er nog steeds hier-en-daar een nieuw project ontstaat met een nieuwe site, maar dan ALTIJD met een reden anders dan 'ranken in google').

 

Nieuwe klanten aantrekken is nog steeds belangrijk hoor, daar niet van, maar het is voor ons niet leidend in hoe we met onze sites omgaan. Eerste focus is de bezoekers die we trekken proberen te overtuigen om contact met ons op te nemen (of direct te bestellen, afhankelijk van welke site ze bezoeken)

 

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
  • 0

seo, fb, twitter,... het wordt gewoon allemaal wat saai...

 

Vandaag een bestelling gedaan voor briefpapier en enveloppen met logo. Dan kan ik mijn offertes en facturen opnieuw versturen op de 'ouderwetse' manier. Mogelijk wat gepersonaliseerd met stylo en fluostift.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben geen SEO specialist, is er sindsdien iets veranderd?

 

In het artikel staat: "Bij het opbouwen van autoriteit is de buurt waarin je website zich bevindt erg van belang. De inkomende links worden pas echt van waarde wanneer ze van relevantie websites komen. Het kan daarom ook verstandig zijn om naar relevante websites te linken, maar daar kan een valkuil ontstaan. Het linken naar websites met een slechte autoriteit zal je positie ook negatief beïnvloeden."

 

Als jij dus een ABC-linkruil doet met relevante websites die ook een goede autoriteit hebben kan het zeker werken. Het klopt dat het ook een negatieve invloed kan hebben, maar mijn eigen ervaring is dat het zeker goed kan werken (mits de linkende website relevant is).

 

Vreemde toevoeging. Waarom geen 3e ruiler? Kans is groot dat iemand met 2 sites ze op de zelfde plek host. Daar trapt een zoekmachine toch niet in?

 

Een derde persoon kan inderdaad ook, maar vaak zie je toch ABC-linkruil tussen twee personen. Dit kan prima werken.

 

Er zijn veel SEO-specialisten en marketing-adviseurs die heilig geloven in alles wat Google zegt. In de praktijk is er vaak een verschil tussen wat Google zegt en wat Google doet.

 

De laatste hype is dat het gebruiken van https (SSL) goed is voor je ranking / vertrouwen van Google. SSL maakt websites (over het algemeen) ook langzamer, terwijl laadtijd een ranking factor van Google is.

Link naar reactie
  • 0

Lap, nog een mailtje met de vraag om links uit te wisselen. Andere naam, ander mailadres, andere website, bijna zelfde tekstje in de mail.

 

Wie mag ik van hier aanbevelen om die mens(en) een lesje seo te gaan geven? ;) ::) Het zijn .nl websites.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Lap, nog een mailtje met de vraag om links uit te wisselen. Andere naam, ander mailadres, andere website, bijna zelfde tekstje in de mail.

 

Wie mag ik van hier aanbevelen om die mens(en) een lesje seo te gaan geven? ;) ::) Het zijn .nl websites.

 

haha,

 

ik ben wel benieuwd wie dat zijn ik wil ze best wat tips geven XD

Link naar reactie
  • 0

Geachte beheerder,

 

Uw website evelo.be vind ik er overzichtelijk uitzien.

 

Ik ben verantwoordelijk voor de marketing van tientallen websites in allerlei branches. Graag zou ik willen inventariseren of we een tot een linkruil zouden kunnen komen. Heeft u hier interesse in?

 

Uw reactie zie ik graag tegemoet.

 

Vriendelijk gegroet,

 

Anouska Marijs

---

Geachte mevrouw, geachte heer,

 

Uw website evelo.be vind ik er erg gestructureerd uitzien.

 

Ik ben aan het werk voor de website www*dekockraamfolie*nl. Graag zou ik een link willen plaatsen naar uw website. Wilt u een link terugplaatsen?

 

Uw reactie zie ik graag tegemoet.

 

Vriendelijke groet,

 

Gerjanne Derksen

---

Geachte mevrouw/heer,

 

Uw website evelo.be vind ik er overzichtelijk uitzien.

 

Ik ben aan het werk voor de website van Goedkopecontainer*nu. Graag zou ik een link willen plaatsen naar uw website. Wilt u een link terugplaatsen?

 

Ik ben benieuwd naar uw reactie.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Bram de Groot

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 216 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.