• 0

Wat vinden jullie van het concept logo?

Omschrijving van je concept:

Voor de Startersbox ben ik bezig met het logo, helaas na heel veel vertraging heb ik nu pas de eerste concepten.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Aangezien het logo zwaar vertraagd is kan de website nu niet opgeleverd worden, kan ik de brochure niet afronden en kan dus ook de werving niet starten. Hierdoor heb ik nu behoorlijk haast met de realisatie van het logo en dit wil ik eigenlijk niet ten koste laten gaan van de kwaliteit van het logo.

 

Doelgroep: Startende ondernemers

Wat is het: Box gratis aan te vragen via internet, wordt met de post thuis bezorgd. Bevat veel handige informatie, intervieuws, stappenplannen etc. ernaast gratis producten en advertenties.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Uitgebreide breefing aan de ontwerper.

Ik heb aangegeven dat ik meer wil gaan voor een woordmerk als een beeldmerk aangezien het erg van belang is dat men de naam onthoudt ivm het surfen naar de website.

 

Ik ben nog lang niet tevreden met de eerste twee concepten. Het raad in het linkerconcept spreekt me totaal niet aan, en de stijgende lijn vind ik ook niet veel. Het idee van de box vind ik wel goed, al twijfel ik erg over de kleur.

Twijfels:

-Kleuren

-De box zelf, is het niet vertekenend? Mijn box past door de brievenbus en hier staat meer een verhuisbox afgebeeld.

-Woordmerk, moet het woord geheel los staan of verwerkt zitten in het logo ernaast.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Feedback op de concepten.

Wat spreekt je aan en wat niet?

Andere ideeen?

 

Achtergrondinformatie?

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=26;action=display;threadid=28165;start=0

 

 

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik ben de laatste dag overdonderd met concepten van gevorderde en beginnende ontwerpers. Het was echt overweldigend, ik heb meer dan 50 resulaten ontvangen waar echt een aantal goede logo's tussen zitten.

 

Ik ben erg benieuwd wat jullie van onderstaand logo en huisstijl vinden en natuurlijk van het slogan. Hulde John :-K

 

[*]Hoe vinden jullie het rood? Ik vind het zelf een mooie kleur en het geeft een warme uitstraling. Ik heb alleen al wel van een aantal mensen gehoord dat het negatief of schreeuwerig kan overkomen.

[*]Hoe vinden jullie het lettertype?

[*]Hoe vinden jullie naast het logo de huisstijl uitgewerkt?

 

Ik heb zelf een erg goed gevoel bij dit logo, het dekt goed de lading, het logo is los ook heel goed toepasbaar, het is goed verwerkbaar in animaties en het heeft een strakke en zakelijke uitstraling.

Logoel.thumb.JPG.95f66f5277838bd5d496931807a7750d.JPG

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Al 4 pagina's over een logo.

Onderhand begint het meer op een turkey shoot te lijken. Plemp maar logo's neer en laten we eens kijken of er iets bij zit wat past. ???

Het is zoiets als bij een kleermaker binnenlopen met de opdracht of hij wat kleding voor je kan maken en dan de deur weer uitlopen.

 

Ga nou eerst eens terug naar de basis.

Wat heb je de logo ontwerper verteld over jou en over jouw bedrijf, Wat voor boodschap wil je overbrengen ?

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het vooral verbazend hoeveel personen aan het ontwerpen slaan voor een wedstrijd met als 'prijs' 125 euro. Ik kan me niet voorstellen dat je als freelancer op deze manier kan overleven, tenzij je het als hobby erbij doet.

 

De TS mag natuurlijk vragen wat hij wil, en het is best wel duidelijk wat zijn doel is. Er is voor hem nu al voor 100++ uren werk besteed, dus hij doet het goed. Maar ik denk niet dat er met logo's ontwerpen nog droog brood is te verdienen ;D

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zelf een erg goed gevoel bij dit logo, het dekt goed de lading, het logo is los ook heel goed toepasbaar, het is goed verwerkbaar in animaties en het heeft een strakke en zakelijke uitstraling.

Hak dan gewoon de knoop ook door. Je kunt altijd blijven denken "wat als ik het nou zo en zo", maar als je zelf een goed gevoel hebt bij het logo en het past bij de uitstraling van jouw bedrijf, klaar. Dan kun je ook door naar je volgende te ondernemen punt.

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat ik ook voor dit logo ga, maar het zou zonde zijn als het logo nog beter kan worden met een paar kleine stappen en ik daar pas naderhand achterkom. Als men hier aangeeft, Elmer dat boxje is te licht enzo kan ik dat in overweging nemen.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 1

@elmer,

 

Ik heb natuurlijk het topic wel gevolgd vanaf de zijlijn. En volgens mij ben je in de buurt van een keuze, dus gefeliciteerd.

 

Ik vind wel dat jij een beetje zweeft in je besluitvorming. Je hebt nu 50 voorstellen + degene die de vorige ontwerper heeft gemaakt. En nog steeds ben je hier en ik vermoed in je directe omgeving aan het vragen naar ondersteuning/zekerheden. Maar in dit geval is er een ontwerper die tijd kwijt is, en een zwik freelancers die hun tijd gespendeerd hebben in het maken van vrijblijvende voorstellen.

 

Kortom ik proef dat je erg onzeker bent in dit verhaal, maar daardoor ben je ook wel een beetje onderdeel van het probleem. Want als je afgaat op zoveel meningen, zal je nooit een eigen keuze kunnen maken.

 

Beetje offtopic

En sowieso vind ik het concept "een complete huisstijl voor 125 euro" echt te belachelijk voor woorden. Ik geloof dat een oud woord van toepassing is, namelijk broedermoord. En daarnaast laat de website heel veel zaken in het midden, waardoor ik garandeer dat jij in een later moment weer zwaar ontvreden zal zijn.

 

Ik zie bijvoorbeeld hele frisse oranje ontwerpen. Wist jij dat deze in pms kleuren prachtig zijn. Maar zodra je dit in full color drukt het bij een 1op1 omzetting bruin wordt. Dus wanneer je een full color flyer met een foto laat drukken jouw logo bruin wordt. Tenzij je in 5 kleuren gaat drukken. Want dat is de enigste manier om deze kleuren vast te houden. Maar dat maakt het wel extra duur.

 

Wanneer ik een huisstijl maak, dan ben ik na akkoord zo'n 3 uur bezig om alle kleurvarianten voor verschillende drukprocessen klaar te maken. PMS, fullcolor, zwart/wit, monotoon, digitaal gebruik, webkleuren. En dan nog moet ik klant duidelijk maken, dat papierkeuze en druktechniek een bepaalde kleurverschil kunnen veroorzaken waar ik geen invloed op heb.

Bijvoorbeeld gesatineerd MC is gelig qua kleur, heaven 32 blauwachtig wit. PMS is volvlak dus dat laat de papierkleur bijna niet door. Maar wanneer je full color gaat, wordt alles gerasterd. En dan kan papier echt een enorm verschil opleveren.

 

Kortom de ontwerpers die leveren voor 125 euro, zullen nooit al deze facetten meenemen in hun ontwerp traject en uiteindelijke levering. Maar ik merk wel een tendens dat deze oplossingen steeds meer als volwaardig worden geopperd. Een huisstijl is niet simpel, drukken is niet simpel. Kleuren en de interpretatie van kleuren vormen 25% van mijn tijd. Het is het moeilijkste om vat op te krijgen.

 

Ik ben zelf 5 drukkerijen verder. Puur alleen maar om een partij te vinden die meedenkt over het doel en de oplossing. Want wat ik klaarmaak achter mijn gecalibreerde scherm en printer en pakket pms en euro waaiers biedt nog geen enkele garantie voor het eindresultaat. Elk drukwerk wordt overlegt. Welke uitstraling wil ik, hoe moet het eruitzien en hoe gaan we dat doen.

 

Conclusie:

Ik sla een beetje door. Maar als ik zie hoe kritisch je nu bent (en terecht) staat dit totaal niet in verhouding met het budget. En mijn mening is dat als je dit vol gaat houden, dan zal je in de nabije toekomst hier weer een topic openen. Potverdorie het logo ziet er op mijn flyer niet uit en de ontwerper kan ik niet meer bereiken. Wie kan mij helpen?

 

Zie het als een goedbedoelde waarschuwing. Want het mooiste zou zijn als je straks een reactie plaatst in het Yes topic ;D

 

Micha

 

ps ik vind de rode versie niet zo. Jij hebt het over starten, groeien, ambitie, ondernemen. Ik zou voor de frissere uitstraling gaan.

 

ps2 niet dat ik een maatstaf ben voor hoe mensen hun werk moeten doen. En ook ik vind dat studenten die creatief zijn op deze manier iets leuks kunnen maken en mensen blij kunnen maken. En er zitten goede voorstellen bij. Misschien wel beter als dat ik ze gemaakt zou hebben. Alles naar zijn waarde, en onthoud dus dat het in dit geval ook zal opgaan.

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Even een kleine toevoeging uit een persoonlijke wisseling met Elmer.

 

Hij vond broedermoord een beetje ver gaan. Kan ik mij ook wel iets bij voorstellen. Maar dit legt misschien iets beter uit waarom ik dat vind.

 

Mijn reactie:

Ik doe ook wel eens lowbudget klusjes. Alleen dan leg ik wel heel duidelijk uit wat de consequenties kunnen zijn. En op die wedstrijd site wordt dat niet gedaan. Hierdoor verziek je simpelweg de markt. En dit is niet de schuld van klanten zoals jij, maar van degene die dit soort uitverkoop sites neerzet. Het enigste wat ik bij hun lees is dat ze niet verantwoordelijk zijn, voor niks. En dit vind ik simpelweg broedermoord. Omdat je werk weghaalt, de kwaliteit degradeert en zelf geen verantwoordelijkheid neemt.

 

Je zou de website ook als volgt kunnen opzetten:

 

[*]In basis dezelfde constructie. Startende vormgevers leveren vrijblijvend ontwerpen voor klanten.

[*]Je maakt informatie pagina's aan om de klant te informeren waaraan een huisstijl moet voldoen.

[*]Je zet een paar professionals achter de schermen. En wanneer een klant een ontwerp goedkeurt. Gaan de professionals dit omzetten, controleren en begeleiden.

[*]En dan kan je dit hangen aan diverse staffels. Als de startende ontwerper goed werk levert, dan verdient hij meer. En als hij alleen een basis ontwerp levert en die moet omgezet worden, dan verdient hij iets minder. En de professionals doen elke keer hetzelfde, dus door ervaring, snelheid, en stroomlijning kan je de kosten laag houden voor klanten zoals jij.

 

 

En op deze manier zijn de risico's minder en de kwaliteit hoger voor de klant, zonder al te veel extra kosten. En op deze manier garandeer je continuïteit voor de klant. Ontwerpen leveren geen problemen op bij drukwerk. Bij aanpassingen heeft de klant een centraal punt voor advies, service en dergelijke.

 

Micha

 

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Micha,

 

Wie weet pakt iemand dit idee wel op. Ik zou hierzelf als deelnemer van een ontwerpwedstrijd veel meer voor voelen, ik verwacht dat men dan ook bereid is dieper in de buidel te tasten, aangezien er meer zekerheden zijn ingebouwd. Door zo'n werkwijze zal je ook meer gevordere ontwerpers naar je toetrekken aangezien het nu allemaal binnen een onderdeel beslist wordt.

 

Ik denk dat het daarnaast als leek momenteel ook erg lastig is om een goede logobouwer te vinden. Ze zijn er natuurlijk genoeg, maar waar zit het verschil hem in 200 euro of 2000 euro? Voor een leek is dat lastig in te schatten, en zeker nu er dit soort site's zijn worden de verschillen denk ik ook lastiger.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Naast de door Micha genoemde (technische) bezwaren vindt ik het grote voordeel om op een site als deze of op 99design.com een logo te laten ontwerpen dat er door meerdere designers meerdere voorstellen gedaan worden.

 

Het valt namelijk helemaal niet mee om in woorden duidelijk te maken wat je graag zou willen zien. Daarnaast is de klant niet de creatieveling anders zou hij zelf wel een mooi logo maken :)

 

Dus door een groot aanbod van designs te hebben kun je tijdens de 'wedstrijd' ook als klant bepalen wat je nu eigenlijk mooi vindt en aan de hand daarvan het ontwerp laten finetunen.

 

Het gekozen logo/huisstijl vindt ik mooi en professioneel overkomen.

Rood is niet mijn persoonlijke voorkeur maar misstaat in dit geval zeker niet.

 

ps.Mijn eigen logo heb ik wel zelf gemaakt :-)

Link naar reactie
  • 0

Naast de door Micha genoemde (technische) bezwaren vindt ik het grote voordeel om op een site als deze of op 99design.com een logo te laten ontwerpen dat er door meerdere designers meerdere voorstellen gedaan worden.

 

De keuze uit meerdere ontwerpers en voorstellen is een groot voordeel. Hieraan kan ik niet tippen. Alleen met een logo ben je helaas niet klaar. En op het gebied van service, techniek, nazorg en communicatie werken dit soort oplossingen simpelweg niet goed. Jij als klant moet maar hopen dat het goedkomt. En dat vind ik onacceptabel.

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Leidend vind ik de toepassing van het werk. In het voorgaande geval zou budget moeten zijn voor een professionele huisstijl en gedegen grafische kennis voor uitvoering/begeleiding van projecten.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 199 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.