Ga naar inhoud
 • 0

Website: groot beginnen? Klein? Kostenschatting?

L.s.,

 

recentelijk zijn wij begonnen met het uitwerken van een idee omtrent een nieuw internet bedrijf.

Er is veelvuldig research gedaan naar andere bedrijven die actief zijn in deze sector. Enkelen voorbeelden zijn: Monsterboard.nl/ werk.nl.

 

Er zijn zelfs al enkele investeerders gevonden in het idee. Het probleem is dat wij geen internet experts zijn in het maken van internet site's of het hosten ervan. Ik heb al enkele offertes ontvangen die circuleren rond de 100.000 a 150.000 euro voor de

creatie de site.

 

Dit is een aanzienlijke investering en zelfs met eigenbijdragen halen wij het niet dit bedrag op te hoesten.

Mijn vraag is aan andere ondernemers: Is dit een reeele bedrag voor de creatie van een geadvanceerde site.

Hebben jullie ook advies voor mij voor andere website makers? Misschien heeft al eerder met iemand samengewerkt en was deze betrouwbaar en zeer goed. En zou u misschien advieseren klein te beginnen (kleine website) en later door te groeien (gezien de markt waarin wij operen). Mijn persoonlijke visie op de zaak is dat wij dit grootst moet aanpakken en gelijk een aanzienlijk marktaandeel moet pakken met veel marketing. Anderen delen deze visie helaas niet met mij, ik hoor graag uw mening.

 

Met vriendelijke groet

 

Victor Rosier

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

 • 0

Hoi Victor,

 

Bedragen van 100.000 tot 150.000 zijn normaal als je het door een gerenommeerd bedrijf laat maken. Vaak kan het echter wel goedkoper, maar je hebt altijd het risico dat de kwaliteit minder is of de service verre van goed is.

 

Als ik zelf een offerte zou uitschrijven met zo'n bedrag erop dan zou het wel een héél groot project moeten zijn, denk dat er meer bedrijven zijn die het voor minder kunnen ontwikkelen.

 

Vaak zie je wel dat bedrijven die groot beginnen (en ook grote marketing doen) direct een stuk beter in de markt liggen vanwege de bekendheid. Kleinere projecten zullen het meer van de langere termijn moeten hebben. Als je klein zou beginnen zou je dan voldoende omzet/winst draaien om het project rendabel te maken? Of kan dat alleen als je het groots aanpakt?

 

Verder denk ik dat de voorbeelden die je geeft zoals Monsterboard.nl en Werk.nl al zoveel marktaandeel hebben dat het vrijwel niet te overtreffen is. En dat je grote kans hebt om te floppen waardoor je voor veel geld het schip in gaat. (Zie ook: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2993887 )

 

Hoop dat je er iets mee kunt.

 

Groeten,

 

Matthijs

Batterijen en Opladers voor telefoons.
Link naar reactie
 • 0

Is dit een reeele bedrag voor de creatie van een geadvanceerde site.

 

Als deze bedragen enkel zijn voor het maken van de website (a la werk.nl) vind ik het erg veel geld.

Als je het zo groot aan wilt pakken heb je namelijk ook nog een flink marketingbudget nodig lijkt me.

Volgens mij kan het in ieder geval voor veel minder geld. Op dit forum zitten wat actieve web-ontwikkelaars, wellicht kunnen zij partijen aanbevelen.

Link naar reactie
 • 0

Hoi Victor,

Voor het maken van een website lijken dit soort bedragen me een beetje erg hoog.Uiteraard is dat afhankelijk van wat je precies in de verschillende pagina's wil hebben. In combinatie met een reclame campagne lijkt me dit bedrag al veel beter op z'n plaats. Mocht je interesse hebben in een website bouwer (en reclame bureau) dan kan ik je Blits aanbevelen. Op het internet te bereiken onder http://www.wijzijnblits.nl.

 

Ik heb zelf erg goede ervaringen met ze.

Herman

Link naar reactie
 • 0

Dit is gewoon niet te zeggen, ook niet door de mensen boven mij.

 

Het klinkt als een heel bedrag, maar zodra je serieus het project induikt zou dat best wel eens kunnen. Het is namelijk niet te zeggen op basis van je weinig info: als jij zeer geavanceerde spiders wilt hebben die de juiste data op basis van een zelflerend algoritme bijeen moeten verzamelen om daarmee je site te vullen, dan zijn dat soort bedragen bij lange na niet genoeg. Daarnaast is Higherlevel.nl hier eigenlijk ook niet voor bedoeld: vraag dan gewoon direct offertes op bij wat partijen die je aanspreken, dan kunnen zij met je in gesprek over je wensen en ideeën en zelf ook creatief meedenken, en vrijblijvend een offerte uitbrengen.

Link naar reactie
 • 0

Het is een lastige / onmogelijke vraag die je stelt. Want jij vraagt of een bedrag reëel is zonder de informatie te geven waarop wij een uitspraak kunnen baseren.

 

Een voorbeeld.

Een relatie van mij heeft in het verleden een website laten bouwen. Deze heeft in het gehele traject uiteindelijk 80.000 euro gekost. Dit is inclusief herzieningen, wijzigingen, updates, extra functie e.d. Uren van de relatie zelf is misschien nog wel uit te drukken in een extra 30.000 euro. Overleg, database ondehoudt, testen e.d.

 

Nu is deze relatie overgestapt naar een andere leverancier. Heeft 130.0000 uitgegeven voor een compleet herziene website, structuur en visie. Eigen uren van de relatie zijn nu nihiel. En de nieuwe website zal ook in de nabije toekomst geen extra kosten en/of uren met zich meebrengen.

 

Kortom het is nu eindelijk een tool geworden die 99,9% aansluit bij de wensen en behoefte.

 

Het voorbeeld zou mooier geweest zijn als situatie A 50% meer gekost heeft als optie B. En dat de relatie van hoofdpijn overgestapt is naar lekker achteruit leunen in den bureaustoel. Alleen dit soort winst situaties komen maar zelden voor.

 

Kortom in een periode van 7 jaar is er rond de 2 miljoen in totaal uitgegeven aan de website. En dit zal waarschijnlijk wel meer worden. Is dit erg? Het bedrijf kan de lasten verantwoorden, en hebben nu een oplossing welke goed aansluit op hun voorlopige wensen en eventuele groei.

 

Ik persoonlijk kan niks met dit soort bedragen. Ik denk zelf dat er te veel overhead kosten berekend worden. Hoeveel uren moeten er daadwerkelijk gemaakt worden om aan dit soort bedragen te komen.

 

Mijn tip aan jouw: De genoemde bedragen zijn niet uitzonderlijk. Aan jouw de taak om uit te zoeken hoe deze kosten tot stand komen, en dan proberen budget en kosten beter op elkaar aan te laten sluiten.

 

Micha

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0

Helemaal eens met de bovenstaande reacties. Het is onmogelijk in te schatten, maar op basis van het feit dat je meerdere offertes hebt gekregen die qua totaal in deze van orde van grootte vallen lijkt het me reëel.

 

Wel wat punten om over na te denken: heb je offertes opgevraagd bij grote, bekende partijen die je ook gaan begeleiden in de rest van het traject (PR, marketing e.d.) of zijn dit offertes voor enkel het ontwikkelen van de website? Je kunt zo'n grote offerte natuurlijk altijd opsplitsen. Je noemt zelf al de optie "klein beginnen", waarvan je alleen zelf kunt inschatten of dat reëel is, maar er zijn misschien wel meer dingen waar je in het ontwikkeltraject misschien nog niet aan gebonden wilt zijn.

 

Misschien heb je wel weinig ruimte overgelaten in de offerte om een expert zijn creativiteit de vrije loop te laten en zo misschien wat kostenbesparingen voor te stellen. Maar misschien heb je ook wel ontwikkelaars benaderd die een duur traject doorlopen doordat ze bijvoorbeeld met grote teams werken. Misschien hecht je minder waarde aan ontwikkeltijd en meer aan prijs/kwaliteit verhouding. Dan zijn misschien andere partijen die met 2 of 3 ontwikkelaars tegelijk werken wel een optie. Het kan dan altijd dat je relatief langer op de oplevering moet wachten, maar dat hoeft niet altijd een probleem te zijn, natuurlijk!

 

Je zult er echter niet op moeten rekenen dat je met hetzelfde eisenpakket ineens nog maar 50.000 euro kwijt bent.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
 • 0

Ik persoonlijk kan niks met dit soort bedragen. Ik denk zelf dat er te veel overhead kosten berekend worden. Hoeveel uren moeten er daadwerkelijk gemaakt worden om aan dit soort bedragen te komen.

Als je met een flink bedrijf te maken hebt heb je het al gauw over een uurtarief van 80 tot 100 euro en dan is dat omgerekend 1000 - 1500 uur voor een website. Zo absurd is dat niet hoor. Bij grotere projecten zijn de eerste 100 uur om voor je er erg in hebt.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
 • 0
...

Dit is een aanzienlijke investering en zelfs met eigenbijdragen halen wij het niet dit bedrag op te hoesten.

Mijn vraag is aan andere ondernemers: Is dit een reeele bedrag voor de creatie van een geadvanceerde site.

...

 

Ikzelf gebruik voor grotere projecten opensource toepassingen / contacten uit india voor outsourcing. Dit drukt de kosten echt aanzienlijk. Misschien is het verstandig om daar is naar te kijken?

 

http://www.hrr.nu - HRR Design
Link naar reactie
 • 0

Een zaak "groots" aanpakken betekent niet meteen tonnen uitgeven aan een website en hopen dat het gaat lopen. Bedenk dat als u 150.000 investeert in een website en daar al de financiële middelen niet voor heeft, u niks meer aan marketing kan uitgeven.

 

U zult eerst alles op een rijtje moeten hebben voordat er gekeken kan worden naar het ontwikkelen van de website. Misschien komt u er in samenwerking met deskundigen achter dat u in het begin best kunt volstaan met een goedkopere website om daarna, als het gaat lopen, uit te breiden. Er zijn diverse constructies mogelijk om websiteontwikkeling aan te passen aan uw wensen. Daar kunt u zich over laten informeren. Dat hoeft een grootschalige introductie niet in de weg te staan.

Laat uw klanten snel en eenvoudig hun afspraken bij u plannen:

http://afspraak.misdefinitie.nl

Maatschappelijke weblog:

http://www.misdefinitie.nl

Link naar reactie
 • 0

Mijn vraag is aan andere ondernemers: Is dit een reeele bedrag voor de creatie van een geadvanceerde site.

Hebben jullie ook advies voor mij voor andere website makers?

 

Ja dit is een reëel bedrag, zelfs nog aan de lage kant als het echt om monsterboard achtige toepassingen gaat.

Een goed internetbureau zal je ook ondersteunen bij het segmenteren van je concept zodat je initiële investering net zo groot wordt als je zelf wenst en je begint met een beperktere scope, die in de toekomst eenvoudig kan worden uitgebreid.

 

Een online concept van die grote kan misschien ook beginnen met een proof of concept die slechts 20% kost.

Link naar reactie
 • 0

Als je zelf een expert ben, is het handig om iemand te zoeken die wel thuis is in die markt en samen met hem te gaan zitten om PRECIES vast te stellen wat je wilt en hoe alles moet werken. Er gaan vaak enorm veel uren zitten in de afstemming tussen opdrachtgever/nemer. Precies beschrijven wat je wilt voorkomt ellende en drukt de kosten.

Its a virus

 

Online business development

 

www.itsavirus.com

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  6 leden, 241 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.