• 0

Iemand ervaring met fiscale constructie www.belastingparadijs24.nl????

Aanbevolen berichten

  • 0

Lijkt me geen spam als ik vraag naar eventuele ervaringen van anderen met deze partij. Ik orienteer me op eventuele off-shore constructies via een Cyprus route en kwam hierbij deze partij tegen. Afwijkend is dat zij blijkbaar gebruik maken van een "gedeelde" constructie en blijkbaar zijn hierdoor ook de kosten aanmerkelijk lager. Zet alleen vraagtekens bij de "betrouwbaarheid" van deze partij? (enne; laat alle goedbedoelde waarschuwingen over cyprus constructies maar achterwege. Ben redelijk ingelezen ....)

Link naar reactie
  • 0

Nu niet meer, als je je eerste twee posts in een post had gestopt was het me duidelijk ;D

 

Ik ben niet echt op de hoogte van deze constructies, maar de site lijkt me schimmig. Roept ook meer vragen op dan dat het antwoord geeft.

 

Maar wat zou voor jou en wellicht anderen zijn om niet gewoon een Nederlandse onderneming op te richten c.q. te continuereren.

 

Aansprakelijkheid? Fiscale druk? Hoeveel gaat dat dan op jaarbasis schelen vs. de tijd die je er eventueel in moet steken of extra kosten.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Ik ben niet bepaald onder de indruk:

 

1. Reclame voor derden op hun website!

2. Link naar de Pegasus Group geeft een lege site

3. Onderdeel van The Avery group, geen website te vinden van een Avery group die aansluit bij wat zij aanbieden. Wie is dan The Avery Group?

4. Ze plaatsen nota bene zelf een kritisch artikel van de FIOD/ECD over het ge(mis)bruik van buitenlandse vennootschappen. Vervolgens geven ze er zelf geen commentaar op (zie artikelen);

5. Nog wat diensten die ze leveren: telefoon-doorschakelservice en 'adressen' voor ondernemingen.

6. onder administratieve diensten staat niets.

7. Geen enkele verwijzing naar de opleiding of beroepsgroep van de adviseurs.

 

En last but nog least: het is altijd nog maar de vraag of een Cypriotische Holding de dans wel ontspringt als blijkt dat op Cyprus feitelijk geen enkele activiteiten verricht worden. De fiscus kan een dergelijke constructie tackelen met het zogenaamde begrip Fraus Legis. Constructies die erop zien om enkel een oneigenlijk fiscaal voordeel te bemachtigen, worden met dit zogenaamde 'kapstok artikel' aangepakt.

 

Need I say more?

 

groet

Joost

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 1

Ik wil aan het stuk van Joost nog het volgende toevoegen:

 

Sinds 1 januari 2010 valt de trust (afgescheiden particulier vermogen) onder het bereik van de successiewet. Of dit ook geldt voor de "Offshore Nexus Foundation" , durf ik niet te zeggen, maar wel iets om mee rekening te houden.

 

Verder maak ik me zorgen om de route die je zuurverdiende centjes afleggen:

Via Nederland naar Cyprus en via Cyprus naar een "zero tax zone". Vandaar wordt de winst belastingvrij teruggeschonken naar Nederland. Afgezien van het feit dat ik hier, net als Joost, fraus legis in zie, vraag ik me hoe groot het risico is dat het geld aan de verkeerde kant wordt "weggeschonken". Immers, er staat in de brochure wel dat de Trustee verplicht is de Trustakte stipt na te volgen en hij bij het niet nakomen van zijn verplichtingen civiel- en strafrechtelijk vervolgd kan worden, maar er zijn hele volksstammen oplichters die zich hier weinig van aan trekken.

 

Ik zou hier niet op vertrouwen.

 

Link naar reactie
  • 0

Laten we niet praten over de kosten:

In nederland 2 BV's (oprichtingskosten en jaarlijkse kosten)

In Cyprus (oprichtingskosten, kosten domicilie, kosten accountant)

Offshore vennootschap

 

Dit tezamen met de belastingen in NL, die blijven, wordt het al een behoorlijk kostbaar verhaal (lijkt me)

 

Daarnaast heb je geen beheer over je eigen geld.....

Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar reactie
  • 0

Ik heb toch maar een afspraak met hun gemaakt om meer info te verkrijgen over de constructie, kosten en zekerheden bij/van betaling die ze kunnen geven. Ik zal jullie op de hoogte houden van de uitkomsten van dit gesprek. Als jullie nog input voor vragen hebben, anders dan hierboven reeds gesteld, graag!

 

Navraag bij een 2-tal fiscale specialisten leert dat de (gedeelde) constructie zelf slim verzonnen is en inderdaad zou kunnen werken, mits voldaan wordt aan een aantal strikte voorwaarden aan bepaalde handelingen. Ik zet inderdaad ook grote vraagtekens bij de betrouwbaarheid en soliditeit van de partij, maar wil ook niet alleen afgaan op de uitstraling van de website. In ieder geval geven ze hun kantooradres ......

Link naar reactie
  • 0

 

En last but nog least: het is altijd nog maar de vraag of een Cypriotische Holding de dans wel ontspringt als blijkt dat op Cyprus feitelijk geen enkele activiteiten verricht worden. De fiscus kan een dergelijke constructie tackelen met het zogenaamde begrip Fraus Legis. Constructies die erop zien om enkel een oneigenlijk fiscaal voordeel te bemachtigen, worden met dit zogenaamde 'kapstok artikel' aangepakt.

 

Hier zou ik echt graag meer over willen weten, als ik jou was. Als dit niet is afgedekt (als dat al mogelijk is) is een ogenschijnlijke "slimme" construktie achteraf niet zo slim.

 

succes.

erik

Link naar reactie
  • 0

BEP; volgens telefoongesprek met hun reeds bij een winst van EUR 6.000 per jaar (kosten in eerste jaar EUR. 1600).

 

 

 

Een winst van €6000 in een BV geeft aan VPB: 20% van €6000 = €1200

Een winst van €6000 in een EMZ geeft aan IB helemaal niks. Ervan uitgaande dat er recht is op zelfstandigenaftrek. Alleen al de zelfstandigenaftrek dekt deze winst en dan is een eventuele startersaftrek en ondernemersaftrek nog buiten beschouwing gelaten.

 

Dus €1200 aan VPB of €0 aan IB is mijns inziens altijd nog lager dan €1600 aan kosten? Of denk ik nou heel raar/zie ik iets over het hoofd?

Link naar reactie
  • 0

Een gedeelde constructie is misschien goedkoop maar eigenlijk ongebruikelijk en in het algemeen minder secuur.

Bovendien bieden de traditionele structuren met trusts en foundations vanaf dit jaar geen optimale (belasting)besparingen meer.

Wel bestaat er sinds kort een alternatief: (Mod edit: geen promo van stategische partners AUB, naam derhalve afgekort tot )FM Group heeft onlangs een nieuwe concept gelanceerd, een volledig transparante oplossing gebaseerd op de community gedachte, waarbij naast het bereiken van verschillende gezamenlijke voordelen ook aanzienlijke fiscale voordelen bereikt kunnen worden.

Link naar reactie
  • 0

Tot nu toe heeft de fiscus het niet aangedurfd om dergelijke constructies, met toepassing van fraus legis, te bestrijden. Waarschijnlijk uit angst dat een rechter een precedent zou scheppen in het voordeel van de belastingontwijker. Het is waarschijnlijk dat dit na de recente herziening van de Successiewet wel gaat gebeuren.

 

De wijziging van de Successiewet is een belangrijk punt dat zeker besproken moet worden als je van plan bent om gebruik te gaan maken van offshore constructies, waarbij trusts en stichtingen e.d. een rol spelen. Zo eenvoudig als het voorheen was, om belasting te ontwijken, is het vanaf 1 januari 2010 niet meer, maar er zijn natuurlijk nog altijd mogelijkheden.

 

 

www.muscatmeijer.nl

Link naar reactie
  • 0

Idd, de fiscus heeft de risico van een verloren rechtszaak niet gelopen en heeft ipv daarvan simpelweg een nieuwe wet geintroduceerd, geinspireerd o.a. door de Britse wetgeving. Helaas voor de fiscus (en gelukkig voor de Nederlandse ondernemer) zijn er nog steeds mogelijkheden - wel moet men altijd zijn/haar fiscalist raadplegen.

Link naar reactie
  • 0

 

Het gaat in de constructie puur om het besparen van aanmerkelijk belangheffing (en wellicht successierechten) en niet om besparing van vennootschapsbelasting. Winsten behaald in Nederland blijven gewoon in Nederland belast, ook al hang je er 10 Cypriotische Holdings boven. Wel kan de Cypriotische Holding eventueel een management fee in rekening brengen aan de Nederlandse BV, maar dan moet de onderneming ook echt bestuurd worden vanuit Cyprus en dat is niet altijd realiseerbaar.

 

Het bedrag van € 6.000 ziet dus puur op de a.b.-heffing. Een a.b.-winst van € 6.000 leidt in Nederland tot een a.b.-heffing van € 1.500. Dit zijn ook de kosten om de structuur op poten te zetten. Dus daar komt die € 6.000 vandaan. Maar let op. Het gaat hier om winst na (vennootschaps)belasting en dus niet winst voor belastingen, zoals in de brochure wordt gesteld.

Link naar reactie
  • 0

Helaas voor de fiscus (en gelukkig voor de Nederlandse ondernemer) zijn er nog steeds mogelijkheden

 

hmm, een moreel oordeel over belastingontwijking waar ik het iig niet mee eens ben >;(

 

Ik ben het wel met Taxplanning eens. De overheid geeft meer dan 50% uit van wat er in Nederland wordt verdiend, dat is absurd.

www.muscatmeijer.nl

Link naar reactie
  • 0

wel met die constructie heb je 5 vennootschappen nodig

de jaarlijkse kosten daarvan (wil het allemaal goed komen) zullen boven de € 10.000 zijn.

dan denk ik dat ik me nog mild uitdruk

 

Je hebt iig 3 entiteiten nodig:

(1) Trust of een Foundation

(2) Cyprus holding

(3) Werkmaatschappij in NL (maar die heb je wellicht al)

Meestal kiest men ook voor een Nederlandse holding tussen (2) en (3).

Bij de 'goedkopere' aanbieders kan je (1) en (2) met de andere ondernemers delen - de voor- en nadelen zijn voor de hand liggend. Maar er bestaat ook een oplossing zonder de noodzaak om (1) op te richten.

 

Link naar reactie
  • 0

 

Ik ben het wel met Taxplanning eens. De overheid geeft meer dan 50% uit van wat er in Nederland wordt verdiend, dat is absurd.

 

Maar nog geen reden om belasting te gaan ontwijken ::) dat staat los van elkaar en is denk ik een discussie op zich.

 

Als je het niet eens bent met de beslissingen van de overheid, dan kunnen we dat bij de eerstvolgende verkiezingen laten zien. Niet door je aan belastingverplichtingen te onttrekken.

 

Ik vindt dit eigenlijk een zinloze discussie. Ik snap niet dat een ondernemer zich in allerlei op het oog schimmige constructies stapt, die het profiel van je onderneming niet goed doen, als ik een dergelijke kvk tegen kom dan krijg ik altijd weer mijn bedenkingen.

 

En heel toevallig, de mensen die ik ken met een dergelijke constructie hebben dit gedaan met in hun achterhoofd (moedwillige) ontwijking of mislijding (vooral op pensioengebied en belastingen) vooral onder de noemer, mij kunnen ze niet pakken.

 

Ik zeg overigens niet dat iedereen die dit overweegt zo denkt, maar ik vind het wel opvallend dat de mensen met een LTD, trust of whatever vaak een andere opvatting over aansprakelijkheid hebben :(

 

 

Link naar reactie
  • 0

Je hebt iig 3 entiteiten nodig:

(1) Trust of een Foundation

(2) Cyprus holding

(3) Werkmaatschappij in NL (maar die heb je wellicht al)

Meestal kiest men ook voor een Nederlandse holding tussen (2) en (3).

Bij de 'goedkopere' aanbieders kan je (1) en (2) met de andere ondernemers delen - de voor- en nadelen zijn voor de hand liggend. Maar er bestaat ook een oplossing zonder de noodzaak om (1) op te richten.

 

 

Als je de Cyprus Holding (2) deelt met andere ondernemers. voldoe je dan nog wel aan de Moeder-Dochter Richtlijn? Waar ligt de grens?

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 110 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.