• 0

Een Uitvinder staat er alleen voor!

Iedere keer weer kom ik een bepaalde neerslachtigheid van creatieve mensen tegen die niet weten waar ze met hun idee terecht kunnen. Vaak zijn uitvinders technisch georienteerd en lopen uit informatiegebrek en angst (vooral voor geld) tegen hoge muren op.

 

Waar liggen volgens jullie de problemen van de innovatieve entrepreneur en wat zijn daar mogelijke oplossingen voor. Wees concreet!

 

Groet,

 

Kanban

 

The pioneer is the one with the arrows in it's back

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ha Kanban,

 

De uitvinder als innovatieve entrepreneur. Uitvinders (sorry, ik moet even generaliseren) zijn wel innovatief maar meestal geen entrepreneur. Daar ligt het probleem. Ze bedenken iets moois en dromen dan van rijkdom. Ik de praktijk blijkt dat je van mooie dingen bedenken niet rijk wordt. Je wordt rijk van mooie dingen verkopen! Maar dat is natuurlijk heel veel werk en daar wordt je moe van.

 

De desillusie van de uitvinder is gelegen in het feit dat hij niemand kan vinden die hem rijk gaat maken. De doorbijters onder de uitvinders die beseffen dat ze zelf moeten zorgen dat ze rijk worden slagen daar behoorlijk in.

 

Concreet: een goed idee is stap 1. Een winstgevend product is stap 2 t/m stap 435. Besef van die realiteit leidt tot teleurstelling. Het is echter wel de realiteit.

 

Groeten,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
Vaak zijn uitvinders technisch georienteerd en lopen uit informatiegebrek en angst (vooral voor geld) tegen hoge muren op.

concreet en met oplossingen kan ik niet wezen maar:

 

Wat dat angst voor geld betreft, komt dat gewoon niet voort uit het feit dat je als beginnende ondernemer gewoonweg geen garantie hebt of je er geld aan over houdt?

 

De rekeningen moeten gewoon betaald worden en als je kinderen hebt wil je dat die niet al te veel de dupe worden van eventuele verliezen. Eventueel opzeggen van je baan of deeltijd moeten gaan werken.

 

Een deel van het geld wat je verdient hebt met een baan bij een baas, opzij zetten voor een bedrijf waarvan nog maar moet blijken of het werkt.

Dat geld wat ook in nuttige en nodige nieuwe spullen gestopt had kunnen worden, in een verbouwing, of in een leuke vakantie met je familie.

 

Tenminste dat zijn onzekerheden die ik wel heb.

 

Ikzelf denk over eventuele oplossingen als:

* deeltijd werken (dus er komt gegarandeerd wat geld binnen)

* Genoeg geld bij aanvang om in het begin wat respijt te krijgen

* Ik zie het ook als investering in mijzelf (waarmee ik voordeel kan doen als het mis gaat en ik moet de arbeidsmarkt op)

* de tijd nemen om te starten en om voor jezelf helder te krijgen wat het gaat betekenen

* domweg risico lopen

 

 

'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link naar reactie
  • 0

De angst voor geld is niet zozeer gelegen in het feit dat een uitvinder bang is uiteindelijk niets voor zijn uitvinding terug te krijgen maar vooral voor de vele bedrijven en instanties die bij voorbaat al hun zakken willen vullen voor het aanhoren van jou concept.

 

Veel goede ideeen verdwijnen in de la doordat mensen al snel denken eerst veel te moeten investeren voordat je er achter kunt komen of iets commercieel al dan niet haalbaar is! Dit is een illusie die ten koste gaat van een hoop creativiteit.

 

Belangrijk is te beseffen dat je met eigen inzet en wat vrije tijd al een hoop werk zelf kunt verzetten.

 

Concreet: Neem bijvoorbeeld het onderzoek naar nieuwheid! Behoort jouw idee reeds tot de stand der techniek? Dit is vrij eenvoudig, kostenloos, te onderzoeken (afhankelijk van je diepgang) door eens naar Rijswijk te gaan om daar in de octrooiliteratuur te snuffelen. Er zijn daar genoeg mensen die je wegwijs kunnen maken. Tevens kun je ook via het internet een hoop onderzoek doen in de octrooiliteratuur. Voor meer informatie daarover kun je me mailen. Bedenk wel dat een octrooi (patent is hetzelfde) wel geld kost maar is in sommige gevallen absoluut geen must om aan te vragen. Een octrooi is ook zeker geen voorwaarde van succes!!!

 

Een scherpe lezer zal merken dat ik al een hoop problemen en mogelijke oplossingen ben tegen gekomen waar ik veel dieper op in kan gaan maar dat doe ik liever persoonlijk. Ik daag jullie uit voor discussie!

 

Blijf je visie, advies, brainstorm geven over de problemen die de innovatieve entrepreneur tegenkomt zodat ik specifieker kan reageren!

 

Tenslotte leren we hier allemaal van.......

 

Tot snel

 

Kanban

Link naar reactie
  • 0

Laten we discussie eens hervatten!

 

Is het niet zo dat de uitvinder ondanks dat hij degene is die het idee heeft verzonnen de zwakste positie heeft in de harde wereld waarin hij terecht komt! Een monopolie positie waar hij weinig tot niets mee kan! In plaats van heel veel kans juist heel veel beperkingen!

 

Kanban

 

 

Link naar reactie
  • 0

De monopoliepositie (een vertraging van concurrentie) die ik hierboven noemde is voornamelijk in het begin waardevol voor het veroveren van marktaandeel.

Wanneer de concurrentie zich laat zien hou jij zowiezo je een voorsprong bijvoorbeeld met betrekking tot distributie. Uit onderzoek is gebeleken dat.........lees verder>>>Is the First to Market the First to Fail????

 

Een mooi artikel over de voor- en nadelen van pioniers!

Het bestand is 810Kb dus als je het wilt hebben mail me op innovatie@hotmail.com

 

Groet,

 

Kanban

Link naar reactie
  • 0

mijn email-adres werkt niet optimaal op dit moment dus stuur een persoonlijk bericht in dit forum naar mij voor vragen (bijvoorbeeld het artikel) of opmerkingen!

 

Kanban ;D

 

Link naar reactie
  • 0

Als angst voor een onzeker inkomen je tegen houdt om een eigen bedrijf te starten, dan kun je misschien maar beter geen ondernemer worden, denk ik. Als ondernemer moet je risico's durven nemen. je kunt ze gedeeltelijk wel beperken of afdekken (hierboven zijn al wat tips genoemd), maar vind je een onzeker inkomen erg beangstigend, begin er dan niet aan.

Je staat er als uitvinder alleen voor, als je weigert om over meer te praten dan puur over je technische vinding. Open staan voor advies, je verdiepen in de markt, snuffelen naar wie je concurrenten zijn en je verdiepen in de klant zijn essentiele zaken en weiger je om die communicatie aan te gaan, dan sta je er inderdaad alleen voor, maar word je ook geen ondernemer.

Je reis naar de toekomst wordt een succes als je alleen die dingen uit het verleden meeneemt die je positieve energie geven. Michael Lewis, 2000.

Link naar reactie
  • 0

Open staan voor advies, je verdiepen in de markt, snuffelen naar wie je concurrenten zijn en je verdiepen in de klant zijn essentiele zaken en weiger je om die communicatie aan te gaan, dan sta je er inderdaad alleen voor, maar word je ook geen ondernemer.

 

Dit is nou juist wat ik bedoel! Dit soort dingen schrikt veel mensen af, omdat ze bang zijn dat het alleen maar geld gaat kosten zonder dat ze enig resultaat te zien krijgen. De onwetendheid van de te bewandelen route met een idee brengt angst met zich mee.......angst voor het onbekende (de grootste angst van de mens) en het naar hun mening kostbare onbekende!

 

Die ruis moet eens weg worden genomen!

 

Kanban

Link naar reactie
  • 0

Dit zou als allereerst kunnen worden bewerkstelligd door een heldere communicatie naar uitvinders toe over de instanties die er zijn waarin naar voren komt hoe ze werken! De overheid kan hier een rol in spelen.

 

Tevens het verlagen van de toetredings drempels door meer/betere no cure no pay (subsidie gesteunde) beoordelingspunten voor mensen met ideeen!

 

Dat commerciele tintje in het begin moet eraf.....dat komt later wel.

 

Kanban

Link naar reactie
  • 0

ok, even snel een kort lijstje:

 

- Je kunt gratis advies bij de KvK krijgen

- Veel subsidie adviseurs werken no-cure no-pay

- Bij Syntens kun je gratis advies krijgen over uiteenlopende onderwerpen

(- Hier op dit forum kun je gratis advies krijgen)

 

De strekking hiervan...wellicht zijn er wel heel wat gratis/goedkope diensten, maar zijn ze wellicht niet genoeg bekend?

 

Trouwens, ik vind het voor sommige zaken zeker verstandig dat er een goed en goedkope manier voor de starters aanwezig moet zijn om ondersteuning te krijgen, maar die ondersteuning moet zeker niet te ver gaan! Ik vind het persoonlijk nog steeds dat een goede ondernemer (en ook een uitvinder reken ik dan als start-up ondernemer) zelf ook moeite mag doen (en soms mag investeren in zijn idee) om het idee/product aan de man te brengen. Op het moment dat je de starters te veel in de watten legt, krijg je er alleen in een latere fase maar meer problemen mee (Personen blijven verwachten dat alles gratis is bijvoorbeeld of zijn "verwend").

 

Dit geldt trouwens niet allen voor uitvinders, maar voor alle ondernemers, al begrijp ik dat dit nog wel iets moeilijker ligt bij de uitvinders.....

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0

Ja I know...you know maar vergeet niet dat we het niet automatisch hebben over entrepreneurship!

 

Die dienstverlening hoeft absoluut niet te ver te gaan maar we moeten niet vergeten dat het vaak niet gaat om nieuwe concepten die automatisch een nieuw bedrijf moeten worden willen ze hun nut kunnen bewijzen. Niet iedere uitvinder moet entrepreneur worden om de uitvinding te commercialiseren. Veel uitvindingen worden via bestaande bedrijven gecommercialiseerd en die wegen zijn erg moeilijk te bewandelen.

 

Wegen zijn er wel maar wie ze zijn, voor wie ze zijn, hoe ze werken, wat hun voorwaarden zijn kom je vaak moeilijk te weten! Een entrepreneur blijft avontuurlijker (is vaak zijn drijfveer) dan een vaak meer technisch georienteerde uitvinder!

 

Ze zijn niet zielig hoor, maar teveel goede ideeen blijven in de keukenla liggen!!!!

 

Kanban

Link naar reactie
  • 0

 

Ze zijn niet zielig hoor, maar teveel goede ideeen blijven in de keukenla liggen!!!!

 

Dat is zeker zonde.

Waar ik persoonlijk veel in zie, is een afdeling op de universiteit/hogeschool of andere instelling waar de uitvinders vandaan komen/aanwezig zijn, die als enige doel heeft het onderzoeken wat er op dit moment aan nieuwe vindingen/ideeen op de plank ligt en of er mogelijkheden zijn om dit te commercialiseren. De keuze is dan aan de uitvinder of hij/zij hiermee verder wil gaan, of het allemaal zelf uit wil gaan zoeken.

 

Amerikaanse universiteiten hebben allemaal zo een afdeling en omdat het een onderdeel is van de universiteit kost het de uitvinders niets om hier advies over te vragen. Zelf octrooi-onderzoekers / juridische specialisten zijn hierbij aangesloten, waardoor de uitvinders/onderzoekers gratis of tegen lage kosten ondersteuning krijgen. Het bureau wordt gefinancierd uit opbrengsten van (een klein percentage van) de patenten of finianciering van het idee als het van de grond komt. Voor de uitvinder/onderzoeker zijn er dan weinig tot geen risico's aan verbonden....

 

Ik pleit er dan ook voor dat dit verder uitgewerkt gaan worden in Nederland (Enkele universiteiten proberen zoiets op te starten, maar krijgen het niet goed van de grond....)

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0

Kijk dat is waar ik op doelde! Dat zijn mooie initiatieven waar iedereen wat aan heeft! Het moet natuurlijk ook toegankelijk zijn voor de huisvrouw, de uitvinder in loondienst enz.

 

Een centrale plek waar je voor beoordeling naar toe kunt! Expertise alom aanwezig en vooral belangrijk: lage kosten voor de uitvinder in het begin. Een dosis risico moet je bereid zijn te nemen en kosten (onderdeel van het risico) mogen best oplopen wanneer je aan de slag gaat met het idee na een positieve beoordeling, dat hoort er bij! Er blijft ondanks goed onderzoek een onzekerheid aanwezig maar dit is een goede drijfveer!

 

Kanban

 

Kanban

Link naar reactie
  • 0

Jammer genoeg zijn Nederlandse universiteiten e.d. te conservatief en durven hier niet in te investeren.

 

Neem nu als voorbeeld de Universiteit van Amsterdam. Ik heb afgelopen week nog een onderzoeker/uitvinder gesproken die zeer vernieuwende manier had ontdekt om magnetisch te koelen. Dat het een unieke ontwikkeling is blijkt wel doordat het onderzoek zeer eenvoudig door Nature geaccepteerd werd en er veel bekendheid aan gegeven werd. Het geeft namelijk de mogelijkheid om bijvoorbeeld airco's en koelkasten op een veel milieuvriendelijke manier te ontwikkelen (Geen CFK's, veel efficienter(60% ipv 20-40%)) en is dus pratisch zeer toepasbaar.

 

Nu is er sinds kort een afdeling op deze universiteit die dit soort projecten identificeerd en probeerd te commercialiseren. Ze hebben echter totaal geen idee wat er allemaal bij komt kijken, moeten externe bureau's inhuren op een patent aanvraag in te dienen, hebben geen idee hoe ze het bedrijfsleven moeten benaderen, etc, etc. Het duurt dus nu al erg lang terwijl ze nog steeds geen bedrijven bereid hebben gevonden om er mee verder te gaan (het is dus inerdaad niet altijd nodig dat de uitvinder/onderzoeker zelf ondernemer wordt. Deze persoon wil absoluut geen ondernemer zijn). Er is op dit vlak dus nog een hoop te doen, voordat dit echt van de grond komt!

 

Weet er iemand anders een initiatief (binnen of buiten een universiteit) waar dit wel van de grond komt?

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Er is dus "dringend" behoefte aan transparatie (wie moet waar zijn/wie doet wat).

 

Ik heb mijn prioriteitenlijstje daarom direct bijgesteld (what else is new).

 

Maandag (oeps ....) ga ik als een speer inventariseren welke ingangen er zijn/leven.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Hi Guy´s,

 

Even twee zaken:

 

Ten eerste, mooi die diensten. Zo´n loket aan de universiteit voor uitvinders. Het is waarschijnlijk het enige dat werkt. Dat die loketten niet van de grond komen ligt aan het feit dat het lastig werk is, waar je hoog gespecialiseerde krachten voor nodig hebt. Die krijg je alleen maar als er genoeg voor ze te doen is. Daar ligt nu juist het probleem, de ''Dealflow'' voor dat soort bureau´s is domweg te klein om er goede mensen op te zetten. En 1 bureau voor alle universiteiten werkt ook weer niet. Dat wordt te competatief.

 

Ten tweede, maken jullie denk ik een denkfout. Het feit dat het moeilijk is om partijen te vinden die een bepaald product op de markt willen brengen, ligt niet aan de capaciteiten van de zoekinstanties, maar aan het ontbreken van partijen die bereid zijn het product op de markt te brengen. Bijna niemand heeft daar zin in. Het is lastig en duur en vergt veel management betrokkenheid. Bovendien zijn de uitkomsten zeer onzeker.

 

Zelf ervaar ik, dat slechts 1 op de tien ''goede'' uitvindingen geschikt is om door op de markt gebracht te worden door een bestaande onderneming. De rest is vaak dermate innovatief, dat het te ver van de bestaande product/markt combinaties af ligt om makkelijk in de bestaande organisatie te worden opgenomen.

 

Daarbij komt nog dat het soms wel lijkt het of de bestaande bedrijven alleen defensief naar een innovatie kijken. Ze proberen in te schatten of de innovatie een bedreiging gaat vormen. Het enige waar ze naar kijken is of de ondernemer/uitvinder in staat zal zijn een concurrent te overtuigen van het nut van het product. De kans daarop wordt meestal klein geacht. Zo lijkt het wel of alle producenten stilzwijgend hebben afgesproken je niet te helpen je product op de markt te brengen.

 

De opportunities die je product biedt aan de producent of zijn klanten lijken er niet toe te doen. Het gaat alleen om de bedrijging die van de innovatie uitgaat. (je moet een dergelijke innovatie niet verkopen op zijn voordelen, maar op de nadelen als de licentienemer deze kans voorbij laat gaan. Dat werkt veel beter.)

 

Daarom is het zo belangrijk dat ook de uitvinder zich voorbereid op het zelf op de markt brengen van zijn product. Alleen als de producenten bang zijn dat de uitvinder/ondernemer zijn product zelf op de markt gaat brengen, zullen zij met hem/haar willen onderhandelen over een licentie. Particuliere investeerders kunnen de uitvinder in dit spel prima bijstaan.

 

Vriendelijke groeten,

Nils de Witte (uitvindersvriend)

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Hi (mede)zoekers en -vinders,

 

Ik ben blij dat ik tegen dit forum ben aangelopen. Wat een herkenning! Ik ben al 10 jaar als commercieel (uit)vinder bezig, dus ik denk iets zinnigs te kunnen inbrengen.

 

Uitvinders zijn niet altijd vinders van nieuwe producten maar heel vaak ook van procesverbeteringen. Vindingen komen vaak uit ergernis tot stand. Het zijn op dat moment volhardende zoekers naar "beter". Strijders dus tegen de gevestigde orde, en dat moet je niet vergeten. Ook idealisten als je wilt. Dit zorgt ervoor dat de uitvinder vooral wil dat zijn idee/vinding gerealiseerd wordt. Boven alles.

De gevestigde orde is gebaat bij efficiente processen zonder veel veranderingen om de marges zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Daarom komt innovatie ook zo slecht in hun kraam te pas. Daarom gaan gevestigde bedrijven zomaar ineens onderuit. De uitvinder moet voor de realisatie van zijn idee altijd bij de gevestigde orde zijn hand op houden. En daar zit dus altijd de bottle-neck. Want óf de uitvinder wordt misbruikt en uitgekleed, óf hij/zij wordt genegeerd. Talloze firma's vestigen/kopen patenten juist om te voorkomen dat hun eigen productrange onbedreigd voort kan. Talloze adviseurs liften mee op de hype die innovatie heet, maar begrijpen er heel weinig van.

 

Als je dat wilt doorbreken, dan moeten we naar een overheid toe, die juist in het algemeen belang deze vernieuwingen stimuleert. En niet voortdurend op schoot kruipt bij de gevestigde firma's. Analyseer maar eens waar de grote subsidiestromen naar toe gaan. Dan schrik je. De Overheid, dat is de onafhankelijke partij die dit zou kunnen en moeten stimuleren, zonder afbreuk te doen aan het eigen initiatief van de ondernemende vinder. Want een vinder is altijd een strijder, volhardend en ondernemend. Ofschoon niet altijd een ondernemer volgens de wetmatigheden van de status quo. Daarom zal hij moeten samenwerken. Met wie?

Met al degene die in onze samenleving ook veranderingsgezind is. En dat zijn er velen. Een netwerk dus. Ik ben ervoor dat op te zetten. Daarin gaat het vooral om de uitwisseling en versterking. En niet om zakken vullen ofschoon je onvermijdelijk toch kosten zult moeten dekken om een netwerk in de lucht te houden. Maar ik denk dat je met een minimaal kostendekkend tarief en risicodragend deelnemen in de vinding, mits die vinding natuurlijk levensvatbaar is, een heel eind op de goede weg bent. Vinders zullen die minimale kosten ervoor over moeten hebben. Een netwerk zal vanzelf ook de juiste geldstromen weten aan te boren voorzover dat nodig is.

Geld zorgt namelijk maar heel beperkt voor het succes van de vinding.

Een netwerk dat overal bereikbaar is en goed bemenst kan worden met inlogmogelijkheden op alle universiteiten/gemeentehuizen en thuis via het web leent zich natuurlijk uitermate voor een ICT toepassing: wat dachten jullie van INNOVATORS VOC NETWERK.

Op dit netwerk moet alle informatie beschikbaar zijn die een uitvinder nodig heeft. Ik heb daar al eens een storyboard voor gemaakt dat nu nog uniek is. Ik zoek nog medestanders.

 

De insteek die Nils nog aandraagt om de defensieve benadering van marktpartijen te ontkrachten vind ik een wapen dat als een boemerang werkt. Ik heb die neiging ook wel gehad en nog, maar partnerships werken alleen als je positieve energie deelt. Want heel vaak zijn er momenten in de samenwerking dat dat het enige is dat de samenwerking in de lucht houdt en continuiteit verschaft.

 

Laten we er gezamenlijk de schouders eronder zetten.

 

Met vriendelijke groet

 

Pieter de Meyer

 

Live Life Lovingly and Grow!!

Link naar reactie
  • 0

Welkom Pieter op het Forum!!

 

Bedankt voor je uitgebreide reactie! Ik hoop dat je gezien je ervaring regelmatig op het forum te vinden zult zijn.

Het forum kan zeer veel toegevoegde waarde hebben voor uitvinders met weinig ervaring, maar ook voor jezelf. Die toegevoegde waarde kan alleen tot stand komen als deze virtuele ontmoetingsplaats een "place to be" wordt voor mensen uit verschillende disciplines!

 

Nogmaals welkom en tot snel!

 

Kanban

 

Ps. Ik heb je toegevoegde plaatje verwijderd gezien de doelstellingen van het forum. Je kunt natuurlijk in je persoonlijke gegevens wat informatie zetten over je bedrijf bijvoorbeeld. Een visite kaartje mag altijd!

Link naar reactie
  • 0

Beste Pieter,

 

Welkom op dit forum en ik ben het met Kanban eens dat je kennis en ervaring zeker ten goede kan komen aan dit forum!

 

Daarom zal hij moeten samenwerken. Met wie?

Met al degene die in onze samenleving ook veranderingsgezind is. En dat zijn er velen. Een netwerk dus. Ik ben ervoor dat op te zetten. Daarin gaat het vooral om de uitwisseling en versterking. En niet om zakken vullen ofschoon je onvermijdelijk toch kosten zult moeten dekken om een netwerk in de lucht te houden. Maar ik denk dat je met een minimaal kostendekkend tarief en risicodragend deelnemen in de vinding, mits die vinding natuurlijk levensvatbaar is, een heel eind op de goede weg bent. Vinders zullen die minimale kosten ervoor over moeten hebben. Een netwerk zal vanzelf ook de juiste geldstromen weten aan te boren voorzover dat nodig is.

Geld zorgt namelijk maar heel beperkt voor het succes van de vinding.

Een netwerk dat overal bereikbaar is en goed bemenst kan worden met inlogmogelijkheden op alle universiteiten/gemeentehuizen en thuis via het web leent zich natuurlijk uitermate voor een ICT toepassing: wat dachten jullie van INNOVATORS VOC NETWERK.

Op dit netwerk moet alle informatie beschikbaar zijn die een uitvinder nodig heeft. Ik heb daar al eens een storyboard voor gemaakt dat nu nog uniek is. Ik zoek nog medestanders.

Ik ben erg voor je idee om de krachten te bundelen en hiervoor een netwerk op te zetten, maar waarom geen gebruik maken van dit discussieforum, waar toch al veel Technostarters (en tegenwoordig steeds meer uitvinders) terecht kunnen. Ik zie in eerste instantie nog niet veel toegevoegde waarde om dit op te zetten op een andere site/portal of hoe je het ook wilt noemen. Of heb je daadwerkelijk vernieuwende toepassingen die de onderlinge communicatie sterk verbeterd en we hier niet toe kunnen passen?

 

Let wel, dit is ook een non-profit forum, waarbij niemand het plan heeft om hier rijker van te worden. Personen die op dit forum zijn aangesloten geven gratis ondersteuning en adviezen, ook aan uitvinders. Als de uitvinders nu ook onderling gaan discussieren op dit forum, dan kunnen ook waardevolle discussies ontstaan.

 

Je reactie over die subsidies onderschrijf ik ook volkomen. Het is helaas waar dat er te veel subsidies verdwijnen in de richting van gevestigde/grote bedrijven.

 

Groeten,

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

wat dachten jullie van INNOVATORS VOC NETWERK.

Op dit netwerk moet alle informatie beschikbaar zijn die een uitvinder nodig heeft. Ik heb daar al eens een storyboard voor gemaakt dat nu nog uniek is. Ik zoek nog medestanders.

Medestanders heb je hier dus gevonden! Zelf een storyboard maken en onderhouden kan en mag natuurlijk, maar ik ben het met Kleverlaan eens: die mogelijkheid is hier. HL is voor en van iedereen!

Mocht het om "technische redenen" niet meer te behappen zijn, dan kan altijd nog gedacht worden aan een "eigen storyboard".

Maar HL lijkt mij een prima ingang om low profile te beginnen.

Heb je al relevante contactpersonen in het netwerk dat je van plan bent te creëren? Aan welke partijen denk je?

Ik ben momenteel met een zoektocht bezig wie kan "uitvinders" helpen, adviseren en ondersteunen. Zo kunnen we samenwerken en hebben we geen overlap in "allebei hetzelfde doen"!

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Pieter,

 

van harte welkom op Higherlevel. Ik denk dat we hier een leuke basis hebben voor het uitvinders netwerk. Feedback van alle HL leden stel ik/stellen wij erg op prijs en voor zover mogelijk proberen we functies aan te passen en uit te breiden zodat er maximaal gebruik gemaakt kan worden van het forum.

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
  • 0

Waarom wil toch iedereen zo nodig zijn eigen territorium en een afgeschermde plaats waar alleen zij (hokjes culturen) met elkaar in gesprek zijn.

 

Higher Level is een perfecte gelegenheid waar discussies op gang kunnen komen binnen subforums maar waar je op een hele gemakkelijke manier ook toegang hebt tot andere interessante gebieden!!!!!

 

Iedere discussie wordt uiteindelijk erg breed van onderwerp mede door de verschillende mensen die eraan mee doen! Dit zorgt alleen maar voor een grotere waarde!

 

DUS NOGMAALS: Mensen die van plan zijn eigen forums te starten op het gebied van ondernemen!!!! GA EENS BIJ DREAMSTART KIJKEN WAT DE MOGELIJKHEDEN ZIJN!

 

 

Kanban

 

Ps. The whole is more then the sum of its parts!!

Link naar reactie
  • 0

Ha Kanban,

 

Voor jouw informatie, ik beb gisteren de vragen rubriek en het discussieplatform van www.beursplein3.nl omgekat naar higherlevel. Ik heb geen behoefte meer aan eigen discussie of vragen mogelijkheden.

 

Wie volgt mijn voorbeeld? Syntens? EZ? Senter? Bureau I.E.? Novu? KvK? ROM's? Biopartner? Twinning? Ik wil nog wel even doorgaan hoor, maar ik denk dat de echte "dealflow" voor higherlevel daar vandaan moet komen.

 

Voor www.innovatiewijzer.nl heb ik al geregeld dan ze voor vragen en discussie naar higherlevel doorlinken.

 

Tijd voor een charme 0ffensief lijkt mij.

 

Groeten,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 246 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.