loading
Ga naar inhoud
elketuteleers
Verberg

Parallel Import niet helemaal duidelijk

vraag

Ik heb hier al veel over gelezen maar het is toch iets dat ik nog niet helemaal begrijp. De vraag is eigenlijk drieledig.

 

1. Ik zou graag nagellak toevoegen aan mijn webshop. Het merk dat ik wil voeren is beschikbaar in België bij verschillende salons, er bestaat ook een Belgische website met vertegenwoordigers enz. Dit merk kan ik ook uit Amerika laten komen tegen een veel goedkopere prijs en zo ofwel lagere prijzen vragen en meer verkopen of dezelfde prijzen en meer winst maken per flesje. Maar ik begrijp dat dit verboden is of ben ik mis? Mag het wel uit Engeland? De merknaam is in Belgie geregistreerd.

 

2. Als schoonheidsspecialiste lak ik ook nagels als dienst naar mijn klanten toe zonder ook het flesje te verkopen. Mag ik als gebruiksproducten wel de flesjes uit Amerika bestellen? Voor ik op de hoogte was van deze regel heb ik dit twee keer gedaan met verschillende merken in een bestelling. Deze facturen zijn bij de boekhouder binnen gegaan en daar is geen reactie op gekomen.

 

3. Ik lak ook graag mijn eigen nagels. Als ik dat bekijk als particulier mag ik dan wel bestellen in het buitenland of kan de douane mijn producten bvb tegenhouden omwille van de parallel import?

Link naar bericht
Delen op andere sites

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

 

...

Voor ik op de hoogte was van deze regel heb ik dit twee keer gedaan met verschillende merken in een bestelling. Deze facturen zijn bij de boekhouder binnen gegaan en daar is geen reactie op gekomen.

...

 

Even korte reactie hier op: jouw boekhouder hoeft daar niet op te reageren, ook niet als jij 'fout' zit. Dat is nl jouw verantwoordelijkheid. Denk dus niet: de boekhouder zegt niks dus het zal wel goed zijn.


r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

 

Het is niet verboden om producten uit Amerika te importeren. Het is niet verboden geïmporteerde producten te gebruiken, voor jezelf of op anderen. Zolang je maar niet misleidt, maar daar lijkt hier geen sprake van. Het probleem ontstaat als je van buiten de EER geïmporteerde producten gaat verhandelen terwijl hier een merkhouder actief is. Dan maak je inbreuk op het merkrecht. Bij inkoop binnen Europa geldt vrijheid, maar bij import niet. Alleen weet ik eerlijk gezegd niet of dat de daadwerkelijke transactie betreft of alleen de promotie voor geïmporteerde producten. Bovendien vermoed ik dat het een zaak is tussen jou en de rechthebbende distributeurs, en geen kwestie waar de overheid iets mee te maken heeft. Het is dus niet 'verboden' maar de rechthebbende zou je wel voor de rechter kunnen dagen. Als ze al weten wat je doet. Suggestie is de producten te shrinkwrappen, zodat je het merk onherkenbaar maakt. En je klanten de keuze te geven. Voordeel van persoonlijke verkoop is immers dat je geen reclame hoeft te maken voor je basisproducten, omdat je dienstverlening voorop staat.

 

Maar mijn suggestie is ook gebaseerd op wrevel over gelegaliseerde marktafbakening op basis van het merkrecht. ;)

 

Er staan trouwens meer draadjes over parallelimport op dit forum.


Je mag ook abonnee worden als je kritisch leest! Follow the Money🤑  

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 12 leden online en 213 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké