• 0

Apple lanceert Schone Lei

 

Ga alvast maar domeinnamen claimen! Toen Apple in 1993 zijn eerste Newton lanceerde, stuurden we ter promotie een gelijkvormig leitje het handelskanaal in. Zeventien jaar later komt Apple met de iSlate. Ben benieuwd naar innovatieve toepassingen en SlateApps.

 

Iemand nog interesse in de eerste generatie Newton?

 

(nooit gebruikt)

applenewton.thumb.jpg.ec1979a0e048cb95c635aa8f7596d1f3.jpg

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Ik zal ook nooit proberen mensen om te turnen naar een Mac, als ze tevreden zijn met de werking van hun pc.

 

Maar je zit wel altijd enorm af te geven op MS en Apple op te hemelen, ook als dat volledig off-topic is...

 

Hmmm... dat komt door gebruikers-enthousiasme denk ik. Ik zal er op letten je daar niet mee te storen.

Link naar reactie
  • 1

Gaat het eindelijk eens een keer over iets belangrijks op dit forum komt er zo'n administratiekantoor lullo een beetje orde lopen roepen hier. ;)

 

Alsof al die vragen ovver fallisementen, wanbetalingen, administratievragen, seo discussies, afschrijvingen, btw, credit nota's zoden aan de dijk zetten. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

 

Micha

 

Misschien dat het een idee is om het naar off topic te plaatsen? Ik heb net 100 pagina's aan reacties op tweakers gelezen, dus deze discussie (hoe leuk ik hem ook persoonlijk vind) kan nog wel even doorgaan.

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 1

Leuk, een administratie lullo die kan lachen ;)

 

Maar je hebt helemaal gelijk. Het loopt altijd uit op een kinderachtige discussie. Maar dat vind ik juist wel leuk, alleen dan wel off-topic (mijn mening).

 

We zitten in het informatie en technologie topic. En nu is dit nieuw en van apple. Dus een discussie zal het zeker worden, maar zo'n boeiend/innovatief apparaat vind ik het ook weer niet. Maar het is wel leuk om die ondernemers te zien in een discussie die een beetje haaks staat op de anders zo serieuze onderwerpen.

 

Micha

 

Ja je zou het niet verwachten, maar zelfs een administratie-lullo kan humor hebben ;) Ondanks dat ik me er van bewust ben dat menig branchegenoot anders doet vermoeden.

 

Ik ben het helemaal met je eens dat een discussie die een beetje afsteekt tegen alle andere serieuzere onderwerpen juist leuk is, maar het is dan zo jammer dat het niet gewoon inhoudelijk met goede argumenten kan in plaats van het kinderachtige moddergooien.

Link naar reactie
  • 1

 

 

niemand is wellicht voorbarig, maar ik zal hem zeker niet kopen, geef mij maar gewoon een boek.

en er gaat niets boven een ouderwetse papieren krant. ;)

 

 

Geniet dan nog maar even van die papieren krant! De adverttentieinkomsten zijn de afgelopen jaren alleen maar gedaald.Er werken momenteel net zoveel mensen in de Amerikaanse krantenindustrie als in de jaren 50 van de vorige eeuw. Nog een aardige: Business Insider heeft uitgerekend dat het drukken van de New York Times momenteel twee maal zo duur is dan iedere abonnee een gratis Kindle geven en de krant voortaan als e-paper uitgeven. Of de iPad de krantenindustrie het laatste zetje geeft, durf ik niet te zeggen, maar het gaat in ieder geval niet meer goed komen met de krant.

 

Steve Jobs presenteerde de iPad en de pers keek verveeld toe. Misschien vergis ik me, maar volgens mij zag ik Steve Jobs daar zelfs een moment geïrriteerd op reageren. "Is dit 't nou?" vroegen veel blogs zich af. Verwend, blasé en lui zijn ze! Apple heeft altijd al producten gemaakt die door de creatieve doelgroep anders werden gebruikt dan de vooraf bedoeling was. Maar nu zijn we zo verwend door Cupertino, dat we niet meer willen nadenken over toepassingen van een nieuw product als we het niet in hapklare brokken voorgeschoteld krijgen. En voor wie zich afvraagt of de iPad het spel zal gaan veranderen, heb ik nieuws:

 

Over de iPad:

Apple already has changed the game. Voor de geruchtenstroom over deze tablet PC op gang kwam, wist ik niet eens dat andere PC-bouwers al jaren zo'n ding verkochten. En voor wie het wel wist zal een tablet PC niet altijd een product zijn dat in zijn of haar evoked-set voorkomt als je een nieuwe pc wilt aanschaffen. En ik zal niet de enige zijn. Dus alleen al op het gebied van acceptatie heeft Apple baanbrekend werk verricht.

 

Ik denk dat de iPad wel degelijk een commercieel succes zal worden, en dat Apple hiermee nieuwe markten voor zich weet te winnen. Het succes zal zeker niet (alleen) komen uit de zakken van de vele Apple fan boys. Het zou me bijvoorbeeld niet verbazen als de iPad Apple zal helpen aan een indrukwekkend debuut in de gezondheidszorg. Reden? Gewicht, formaat, prijs en de app-store.

 

Gezondheidszorg

Het succes van de iPhone Apps heeft Apple volledig verrast. Er zijn door ontwikkelaars Apps gebouwd waar men in Cupertino zelf nooit aan heeft gedacht. De iPad vult het gat in dat juist is ontstaan door de komst van de iPhone Apps. De Apps zijn geweldig, maar een mobiele telefoon is een personal device. Er zijn zat toepassingen te bedenken waarbij een iPhone applicatie een ideale oplossing zou zijn, maar waarbij het niet wenselijk is iedere medewerker te voorzien van een iPhone. En een mobiele telefoon delen met meerdere mensen is al helemaal nicht im frage. De iPad geeft ook de oplossing voor situaties waarbij de applicatie (en daarmee toegang tot die gegevens) fysiek het gebouw niet mag verlaten.

 

Dus bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Doctoren, co-assistenten, kraamzorg, ets. gebruiken nu meestal een clipboard. het zou prettig zijn als je altijd de juiste patientendossiers voor handen hebt tijdens je ronde. maar ja, een co-assistent laat je niet sjouwen met een laptop, dus dat is geen optie. Ik gok dat maximaal 55% van alle co-assistenten gelijkertijd dienst hebben; om nou bijna het dubbele aantal iPhones aan te schaffen dan strikt noodzakelijk is ook niet van deze tijd. Bovendien kosten die iPhones abonnementsgeld; en een iPhone waarmee je niet kunt bellen is ook weer zo wat. Daarnaast heeft de iPhone wel een heel klein schermpje voor zoveel medische details. En je wilt toch kosten wat het kost voorkomen dat die mevrouw op zaal drie een verkeerde dosis krijgt omdat de co-assistent een 6 voor een 8 aanziet.

 

Dus iPhone is te duur zonder abonnement (toch gauw € 700,-) en met abonnement is de iPhone niet handig voor gedeeld gebruik. Een laptop is te duur en te zwaar (zelfs de Macbook Air en aanverwanten), en het model van een laptop schreeuwt er om op een tafel neergezet te worden, wat het gebruik omslachtig maakt t.o.v. een clipboard. Ziehier een toepassing voor de iPad. De investering van $500,- is snel terugverdiend in termen van efficiency, dossieropslag (sorry Frans) en besparing op verbruiksmaterialen. Een scherm dat groot genoeg is om allerlei details goed te kunnen lezen, maar dat toch net ietsje kleiner is dan een A4-tje. De iPad kan gewoon op de arm gehouden worden tijdens het maken van aantekeningen. De verlaagde dosis medicijnen die de arts heeft voorgeschreven voor de mevrouw op zaal drie is nu real time beschikbaar voor de interne apotheek. Als het alarm van de hartmonitor op de IC afgaat, hoeft de zaalarts niet eerst naar die kamer te rennen om te zien wat er loos is. Alle artsen en co-assistenten op die afdeling zien meteen het display van de hartmonitor op het scherm, wat je ook doet. Aan het einde van zijn ronde gaat de iPad terug in een speciaal multi-device-rack, waar nog 20 iPads plaats kunnen hebben, klaar voor de volgende ronde. Het (voorlopig) gebrek aan multi-tasking hoeft hier geen probleem te zijn.

 

Om nog even in de gezondheidszorg te blijven: Waarom niet die lelijke tv's boven de ziekenhuisbedden vervangen voor een huur-iPad? Toegang tot de ziekenhuisbibliotheek met duizenden boek- en tijdschriften titels. Toegang tot het patienten intranet (wat krijgen we vandaag te eten?). iTunes, radio, tv kijken, internetten... Ooit wel eens geprobeerd om in bed je laptop te gebruiken?

 

Voor verkopers en vertegenwoordigers

Nog een potentiële successtory: Vertegenwoordigers schrijven veel orders nog steeds op een orderblok, simpelweg omdat een laptop te zwaar is, onhandig in gebruik (er zit letterlijk een muurtje tussen vertegenwoordiger en de klant in de vorm van een scherm, en het opstarten duurt zo verdomd lang. Even de klant laten meekijken op het scherm is ook niet ideaal. De laptop moet iets opgetild worden voor 'ie gedraaid kan worden, anders krijg je zwarte strepen op het bureau. Dan maar stoelen verschuiven? Iedereen zit nèt! De iPad is goedkoper dan de gemiddelde laptop-die-het-niveau-van-taiwan-plastic-overstijgt. Er is geen barrière meer tussen verkoper en klant. iPad aanzetten en meteen aan de slag. Even omdraaien en dan de product line-up laten zien. Ook hier is het gebrek aan multitasking-kwaliteiten niet per se een nadeel.

 

Autoverkopers (Altan, let je op?) bespreken de order met de klant vaak vanaf hun PC. Weer dat beeldscherm als fysieke barrière tussen verkoopmedewerker en klant. Dat moet van invloed zijn op de verkoopresultaten, dat kan niet anders. Misschien dat Rikkert Walbeek hier wat meer over kan vertellen (column, Rikkert??). Waarom kan die autoverkoper niet zonder zijn klant alleen te laten de voorraad bekijken, of de levertijden nazoeken?

 

Bewakings- en veiligheidsdiensten

Ik ben op dreef, dus laat me even: Voor bewakings- en veiligheidsdiensten is er een App die de beelden van de bewakingscamera op een iPhone kan laten zien. Met de iPad kan de bewaker zijn ronde doen, zonder gelijkertijd verstoten te zijn van de beelden wie er verder in en om het gebouw lopen. Hij neemt gewoon zijn iPad mee op zijn brand- en sluitronde.

 

Grafische secor / fotografie

Nog ééntje dan! De iPad als preview monitor tijdens foto-shoots. Alle nadelen van een laptop (zwaar, moet ergens op staan, gebrek aan echte mobiliteit) worden weggevaagd. Ik wou dat ik mijn fotografen destijds een iPad hadden... Ideaal voor lokatie-werk. Je assistent laat meteen de shots aan de klant zien, zonder dat de klant achter een bureau hoeft te gaan zitten. Op de packshot tafel hou je de iPad direct naast het product om te zien waar nu precies dat ene glimmertje vandaan komt. Tot nu toe is dat 20x heen en weer lopen van packshot tafel naar computer. De jongens moesten al zo veel apparatuur meeslepen; statieven, reflectors, sunscreens, flitskoppen... en dan ook nog een laptop. Leaf, Canon, Hasselblad... ze zullen allemaal wel met een iPad preview optie komen. Ideaal! Ook de makers van bewegend beeld (Edo, Eus?) zullen liever met een iPad een preview doen dan dat ze een laptop moeten opstarten.

 

Ik zou me geen moment zorgen maken als ik Steve Jobs zou zijn. Apple gaat met de iPad nieuwe markten betreden. Marktsegmenten waar ze tot nu toe nog nul marktaandeel heeft, zullen binnen enkele jaren veroverd en gedomineerd worden. Het argument dat voor een Apple (Mac) geen software beschikbaar is, is met 140.000 apps geen argument meer.

 

De iPad is niet perfect. Maar dat was en is de iPhone ook niet. De accucapaciteit is daarbij inmiddels legendarisch. Geen enkele mobiele-telefoon mogul zou het in zijn haren halen om een telefoon op de markt te brengen die bij intensief gebruik zeker 2x per dag volledig opgeladen moet worden. Apple deed het. En doet het nu weer. De batterij issues van de iPhone zullen vanaf het volgende model grotendeels opgelost zijn. Wat dat aangaat is er voor de Macbook's een grote sprong voorwaarts gemaakt, en die ervaring wordt nu in het nieuwe model gestopt.

 

Langzaamaan wordt mij duidelijk dat Apple sinds de iPhone een nieuwe aanpak hanteert met de ontwikkeling van nieuwe producten. Een aanpak die juist zo typerend is voor Silicon Valley: Agile development. Het credo is hierbij: Launch early, update often. Als je je niet schaamt voor je eerste versie, heb je te lang over de ontwikkeling gedaan. Met versie 1 van de iPad kan Apple de markt testen, gebruikerswensen inventariseren, en snel met firmware en OS-updates komen. Ja, de iPad had een camera moeten hebben, eigenlijk twee. Eén aan de achterkant voor het maken van foto's, één aan de voorkant voor videochat. Ja, niet kunnen multitasken is anno nu ongehoord.

 

Maar toch: Het kompas zit er in, bluetooth, usb, WiFi... Nadat over een paar maanden de verkoop van iPad MK1 de productiekosten per stuk heeft gedrukt, is er budget over om die camera's er alsnog in te stoppen. Prijs was tenslotte een belangrijke leidraad bij de ontwikkeling van de iPad. Mèt camera's zou de iPad blijkbaar meer dan $500,- moeten kosten waarmee een belangrijk verkoopargument ten koste van laptops verloren zou gaan. En dat multitasken is slechts een kwestie van een firmware en OS update, heb ik me laten vertellen. Er zal vast wel een App-developer zijn die de iPad geschikt maakt voor het gebruik van een stylus. Dan heeft Wacom er ineens een geduchte concurrent bij voor de Cintiq. De iPad is de helft goedkoper en de computer is dan al inbegrepen!

 

Wat mij betreft: Ik wil 'm! Mijn vrouw wil 's-avonds nadat de kinderen eindelijk op bed liggen nog eindelijk haar email kunnen lezen, een e-card versturen of een recept opzoeken. Nu doet ze dat achter een computer in een hoekje van de kamer, en dan zit ze óf met haar rug naar de kamer, óf met een zwart scherm voor het gezicht. Een laptop was wel een verbetering, nu kon ze met een scherm voor het hoofd op de bank blijven zitten, maar de barrière bleef. Na een tijdje wordt zo'n laptop toch warm op de benen, gaat de ventilator meer lawaai maken, en blijkt die toch meer te wegen dan de 2,4 kilo's die in de specificaties staan.

 

Met een iPad blijft ze gewoon op de bank zitten, met meer interactie tot gevolg. Even het tablet omdraaien om te laten zien waar ze op Marktplaats op geboden heeft, of even de foto's van de jongste laten zien. De baby-cam hoeft nu niet via de tv bekeken te worden (op het moment dat CSI net spannend wordt).

 

In de trein wil ik nog wel eens mijn inbox bijwerken, of nog even nakijken op welk perron ik ook al weer moet overstappen. Liever op een iPad dan op een laptop. Boeken en tijdschriften lezen in het vliegtuig. Een zooi tekenfillms op de iPad zetten en aan de hoofdsteunen in de auto monteren. Zijn die koters ook stil.

 

(Het bovenstaande relaas heb ik vannacht op mijn blog geschreven.)

 

- Koffie?

- Nou, nu je het zegt...

Link naar reactie
  • 1

Dat laatste bezwaar snap ik, maar je aanvankelijke bezwaar richtte zich op lokatiebepaling.

 

Niet helemaal - ik zei "dit soort gedrag"...

 

En die zit standaard ingebouwd in je mobieltje.

 

Nee hoor, niet in de mijne.

 

Van je vaste telefoon weten ze trouwens ook prima waar die zich bevindt. ;D

 

Ik kan je met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vertellen dat Philips werkelijk geen idee heeft waar dat apparaat van ze staat.

 

De controle in de appstore zorgt ervoor dat Apple ook met 3rd party apps een behoorlijke garantie kan geven dat de betreffende devices ook met de 3rd party software goed blijven functioneren.

 

Waarom wordt dan prima functionerende, maar in de ogen van Apple onwenselijke software geweerd?

 

De manier waarop Apple het erdoor heeft geduwd is wel een absolute rotstreek.

 

My point exactly.

 

Ach of je nu een Mac of een PC hebt, ze proberen je beide te binden aan hun producten.

 

Nee hoor. Sinds ik deze computer heb gekocht heb ik helemaal niets meer van Dell gehoord. Ik mag overal software kopen, van wie ik maar wil, er wordt niets gemonitord...precies zoals ik het graag zie.

 

Maar een vergelijkbare discussie is gevoerd toen bankpasjes en creditcards de plaats innamen van cash. Elke betaling laat dan immers een spoor na.

 

Sorry, maar die vergelijking slaat nergens op. Van het gebruik van een bankpasje moet informatie bijgehouden worden. Of wil je zeggen dat een iPhone niet te gebruiken is zonder dat Apple weet waar je bent? Ja, met deze nieuwe voorwaarden in praktijk wel, maar nodig is het absoluut niet.

 

Toch zal iedereen moeten onderkennen dat al deze vergelijkingen mank gaan op het feit dat Apple nou eenmaal iets heel anders levert dan 'reguliere' computermerken of telefoonmakers. Dell verkoopt immers geen Dell OS bij zijn computers, maar Windows. Je hoeft dan ook niet bij Dell aan te kloppen als je besturingssysteem naar de knoppen is en je pc het niet meer doet door softwarematig falen. De hele filosofie achter de producten van Apple is nou eenmaal anders.

 

Maar buiten die hele discussie, die nog veel verder gaat dan de zaken die hier op tafel kwamen, wil ik jullie graag wijzen op het volgende. Er is namelijk gewoon een opt-out mogelijkheid - ga met je iOS 4-toestel naar oo.apple.com en je gegevens worden niet meer gebruikt. Althans, niet voor andere doeleinden dan het verbeteren van de locatieservice.

 

Het had Apple natuurlijk gesierd als e.e.a. via een opt-in constructie aangeboden was. Dat doen Google, Microsoft, Yahoo ook gewoon. Maar zeg nou zelf - hoeveel huis-tuin-en-keuken-gebruikers lezen die voorwaarden en tekstjes bij aanvinkhokjes nou echt en zijn zich werkelijk bewust van het feit dat hun gegevens gebruikt worden? Alleen individuen die zich daar echt zorgen om maken zullen er niet meer akkoord gaan en alles drie keer lezen voordat ze een hokje aanvinden. Maar die mensen zijn ook op de hoogte van een opt-out-constructie van Apple.

 

www.greenmini.nl - Groene Apple Mac Mini hosting in een topklasse datacentrum - Voor de echte Apple-fanaat, maar ook voor de maatschappelijk betrokken ondernemer.

Link naar reactie
  • 1
Ben je nu blond of dom?

Interessante vraag, Peter, en een die gisteravond ook in mijn hoofd ronddwaalde toen ik je reaktie las. Ik ben blond. En jij?

 

Moet ik dan die ervaring weggooien vanwege jullie scepsis?

 

Absoluut niet, maar ik zou het persoonlijk wel prettig vinden als je wat minder evangelisch met die ervaring om zou gaan, of op zijn minst zou proberen wat objectiever over te komen. Da's eigenlijk mijn grootste bezwaar hier.

Link naar reactie
  • 1
en om nu te gaan reuzen als je niet met de discussie mee doet is een beetje flauw @Norbert.

 

Het reuzen-concept is je nog niet geheel duidelijk heh?

 

Ik heb geen enkele behoefte om aan deze discussie mee te doen. Ik ben fan van de Iphone, maar geen fan van Apple, en zeker niet met deze traitorware Ipocalypse.

 

Maar daar ga ik pragmatisch mee om: daar helpt mij grote vriend Jay Freeman (a.k.a. Saurik) me wel mee. Al is Apple nog zo Kafkaesk BBIWY snel, de Jailbreak achterhaalt het wel

.

.net als ik fan ben van H******osh, maar niet van de Mac zelf. Ieder zijn meug, en mijn reus is een blijk van herkenning en erkenning van de mening van Peter Bonjernoor die wat mij betreft - wederom - pijnlijk raak is: apple-adepten hebben kennelijk een blinde vlek voor kritiek.

 

Damn, ben ik er toch weer ingetuind, doe ik toch mee aan de discussie ;D

 

Edit: naam H******osh aangepast

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 1

En ik denk dat je als bedrijf ook een heleboel laptops en netbooks kunt vervangen voor een fractie van de kosten.

Ik denk het niet. Zolang het ding niet de volle 100% functionaliteit heeft van een 'echt' besturingssysteem, maar het slechts een telefoon OS draait zal het nooit en te nimmer vervanging worden voor een computer/laptop. Dergelijke 'touchscreen' laptops bestaan al járen, zoals de IBM/Lenovo X serie en ook Dell of HP heeft vast wel een modelletje. Nu zijn deze laptops eigenlijk veel te duur (en daarom ook nooit echt aangeslagen), en daar springt Apple met de iPad in een leuk gat. Maar verwacht geen wonderen van een apparaat wat eigenlijk een grote telefoon is zonder dat je ermee kunt bellen (alhoewel skypen via een bluetooth headset zou moeten werken).

 

Ik heb laatst een presentatie gegeven met de iPad en dat was ontzettend leuk, ook omdat je nog even snel na afloop door wat slides heen kunt zwiepen op het bureau. Je hebt ook niet zo'n monitor of laptoplap voor je neus, maar een prachtig apparaat waar je prima met meerderen tegelijk naar kunt kijken. En dat is tijdens het presenteren ook een voordeel. Geen opengeklapte schermen meer tussen jou en je publiek. Ik heb hier een blogje erover gemaakt: http://www.ddq.nl/blog/files/het_presenteren_met_een_ipad.php

Dat kan zeker handig zijn, maar wellicht ook een te grote afleiding van hetgeen je vertellen wil. Ik gebruik mijn iPad om een demo te geven hoe 'iets' werkt als je het zou benaderen via een iPad, maar presentatieslides weergeven doe ik niet. Meeste bedrijven hebben wel ergens een grote TFT of beamer hangen waarop je veel beter kunt presenteren. Als je in zo'n setting komt heb je met je iPad meteen ook een probleem, er zit immers geen stekkertje aan om hem even op een monitor of beamer te kunnen aansluiten. En bij dergelijke presentaties is vaak juist fijn dat je wel een laptop hebt; op je eigen scherm de slides met wat notities voor jezelf en op de externe uitgang alleen de slides.

En verder? Ik denk dat er een hoop websites aangepast moeten worden voor deze mobiele revolutie. En dat is iets waar ik me de komende tijd op ga storten als ondernemer. Ik geloof niet zo in het maken van apps, maar wel aan het maken van webapplicaties die op meerdere platforms en devices tevoorschijn getoverd kunnen worden. 't Is een prachtontwikkeling en ik denk dat het hele computergebruik iPad-achtig gaat worden in de nabije toekomst: aanraakschermen, interactie en een gesloten omgeving met apps. iDeaal!

Ik geloof eerlijk gezegd niet zo in het 'aanpassen' van websites (of je moet het hebben over websites die toch al brak waren, en die 'gerepareerd' moeten worden. We hebben allerlei standaarden afgesproken die we op het web gebruiken. Mits iedereen die toepast zou het geen onoverkomelijk probleem moeten zijn om met je iPad of wat voor apparaat dan ook op websites te kunnen browsen.

Link naar reactie
  • 1
en dat zal de lat inderdaad hoog leggen voor andere smartphones

In een nieuw patent van Apple wordt de mogelijkheid geopperd van een revolutionaire "singledisk-pulse-dialing": een ronde schijf van circa 10 cm met 10 gaten van circa 1 cm die corresponderen met de nrs 0 t/m 9 waarmee je alle Nederlandse nummers van je adresboek in maximaal 10 handelingen kunt bereiken, lokale nummers soms zelds in 7 of 6 stappen.

 

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 1

In aanvulling op het verleende patent voor de singledisk-pulse-dialing heeft Apple direct een zekere Howard Graham Bell beticht van schending van het intellectueel eigendom van Apple met betrekking tot deze vorm van nummerkiezen.

Bell laat zich echter niet uit het veld slaan, en heeft al langer ervaring met dit soort zaken.

 

Bell heeft steun van een zekere Eva die samen met Bell een rechtszaak heeft aangespannen tegen Apple voor het zonder toestemming gebruiken van het beeldmerk van Eva in het logo van Apple. Ontegenzeggelijk is gebleken dat Eva reeds veel langer gebruik maakt van een (deel van) een appel.

 

To be continued

 

edit:linkgefixed

Link naar reactie
  • 0

Nee, ik heb er zelf nooit een gehad. Maar je kunt de commentaren ook volgen op ons forum als je wilt.

 

Ik heb vorig jaar trouwens heel nauwgezet de patentaanvragen van Apple gevolgd. Ik zit zelf al bijna 25 jaar achter een Apple, waarvan 23 achter een Mac. Maar de iSlate gaat nog leuke dingen laten zien. Zo komt er een dock, waarmee dit tables is om te toveren naar een volwaardige Mac. Ik ben ook benieuwd of Apple ook hiermee weer een toon kan zetten, net als met de iPhone, waarvan er in de eerste week van dit jaar tussen de 1,5 en 2 miljoen verkocht zijn. Een onverstelbaar aantal!

Link naar reactie
  • 0

Parels met zwijnen Frans? ;) In Redmond weten ze alleen maar rommel te maken, die je computer onveilig maakt e.d. De "Zune" is ook met een smadelijke aftocht weggeblazen.

 

Zo voorspelbaar PJ ;D

 

Had jouw waarschijnlijke reactie al in mijn achterhoofd voordat ik ook maar een letter aan mijn eigen bericht getyped had

 

Frans

Link naar reactie
  • 0

Blijft leuk (en voorspelbaar) de verschillen tussen apple en ms users ;)

 

Ik heb zelf 2 Apple producten (iphone en ipod) en waar ik de iphone echt geweldig vindt qua gebruiksvriendelijkheid vindt ik de ipod (en itunes) echt een waardeloos ding. Klinkt goed en kan veel op maar de bediening... tsss

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

offtopic

Ik ben ook een jarenlange mac gebruiker. Net een 2 weken aan het werk op de nieuwe Imac (27 inch i7), nieuwe airport extreme en mijn eerste Iphone. Werkt fantastisch. Telefoons snap ik simpelweg niet, maar de iphone heb ik nog niks voor hoeven op te zoeken. Imac ben ik helaas bezig met versie 3. Eerste was het scherm kapot, bij de tweede blijkbaar de harde schijf. Ik zat even in support hel.

 

Beetje een onzin relaas, maar gun me het nou even. Ik werk in mijn eentje dus ik moet toch ergens kwijt dat ik blij ben met mijn spullen ;D

 

Ontopic

De islate ben ik zelf ook wel benieuwd naar. Vooral welke doelgroep het nou moet gaan aanspreken. Die macbook air was een leuke noviteit, maar te traag. En de uitvoering vond ik zelf ook een beetje beneden apple's niveau. En volgens mij ook niet eens zo'n groot succes. Iphone en imac zijn precies goed. En ik ben bang dat de islate of hoe het ook mag heten een beetje een fanboy apparaat gaat worden. Als ik filmpje van de courier zie, zie ik ten eerste apple. En ten tweede vraag ik mij af, wat heb je eraan. Ik werk zelf op een wacom intuos. En dit zijn toch wel de betere tablets. Maar schrijven en schrijf herkenning vind ik nog steeds waardeloos werken. Het is simpelweg geen papier en een bic pen. En een islate in een scherm of dok zetten is een beetje halfbakken.

 

PC VS MAC vind ik zelf niet zo interesant. Ik heb een mooie mediapc met windows 7 erop. En dat werkt ook prima voor zijn doel. En ik heb zelf altijd windows en mac naast elkaar gebruikt.

 

Maar wel leuk, we hebben weer wat om naar uit te kijken ;D Leuk die foto van die newton. Doty mij weer denken aan werken op de classic macs en leren loodzetten.

 

Micha

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Os 9 is echt een tijd geleden. Ik weet wel dat ik elke dag blij ben met OSX. Eindelijk niet meer die eeuwige pc conversie van tekst en beeld. Met Maclink word documenten omzetten, en dan nog met de hand de speciale tekens nalopen. ;D

 

Magic mouse is prachtig. Eindelijk een muis van apple die wel goed werkt op elke oppervlak. Want ,muisen maken kon Apple echt niet tot op heden. En die gestures zijn ook simpelweg logisch. Omdat ik mijn G5 verkocht heb en tussentijds gewerkt heb op mijn macbookpro totdat de imac uitkwam dat ik touchpad wel een beetje mis. Zit nu af toe met mijn vinger op de wacom... Wel jammer dat mijn buurman binnenkomt en zegt, wat een rare plek voor een inlegkruisje bij je beeldscherm. Het lijkt er echt op 8)

 

Sowieso is die gehele nieuwe imac fantastisch. Stil, stil en nog eens stil. Vandaag rollup banners zitten opmaken van 2,5 mtr bij 1,5 mtr. 300 dpi in cmyk in photoshop. Alsof je werkt met kleine jpg'tjes van internet. En dat ding zucht niet eens.

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 199 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.