Bespaartips! Geld wat je niet hoeft uit te geven is makkelijk verdiend!

Aanbevolen berichten

Ik start dit topic zodat we hele eenvoudige bespaartips met elkaar kunnen delen. Zeker in barre ondernemerstijden is iedere 100 euro die je op een eenvoudige manier kunt besparen van harte welkom.

 

Rondom de jaarwisseling krijgen sommige zaken opeens aandacht waar je de rest van het jaar simpelweg niet aan toekomt. Simpel voorbeeld: de jaarafrekening van gas en electriciteit.

 

Inderdaad ik ben het helemaal met je eens, die leg je normaal gesproken zo snel mogelijk ter zijde want dat ding is voor de gemiddelde Nederlander niet te begrijpen. Doordat ik echter gefascineerd raakte door een voor mij onverklaarbaar verschil ben ik er toch eventjes ingedoken dit jaar. En wat blijkt? Er is er vanaf 2009 een nieuwe manier geïntroduceerd om de zogenoemde transportkosten van je electrciteit te factureren.

 

Ik zal je de details van mijn analyse besparen maar waar het op neer komt is het volgende. Je electriciteitsrekening bestaat uit enkele vaste bedragen en enkele variabele bedragen die afhankelijk zijn van je gebruik. Door het nieuwe systeem van factureren is het opeens erg belangrijk wat de capaciteit van je electriciteitsaansluiting is. Het draait hier om de ampères. (Simpel gezegd: hoe zwaar zijn je hoofdzekeringen).

 

Zakelijk heb ik 3 x 35 ampère. Dit kost mij aan vaste bedragen per jaar € 641,00 ex. btw.

Terwijl ik aan 3 x 25 ampère meer dan voldoende zou hebben. Dan zouden mijn vaste kosten slechts € 153,00 ex. btw per jaar zijn.

Een kostenbesparing van € 488,00 per jaar dus.

 

Om deze capaciteitsverlaging te realiseren vraagt mijn netbeheerder (Stedin, een Eneco-dochter) een bijdrage van € 50,00.

 

Met een investering van 50 euro ieder jaar bijna 500 euro verdienen ... mmm, dat is een mooi rendement. Veel werk? Nee hoor, ze hebben een makkelijk formulier wat je op hun website in kunt vullen. Dat heb ik dus net gedaan.

 

Ik ben nu ook even aan het kijken naar de bespaarmogelijkheden bij de capaciteit van de gasaansluiting. Wordt vervolgd dus ...

 

Succes met besparen!

 

Ard

 

 

Link naar reactie

Hulde Ard,

 

Gek dat niemand gevolg gaf aan jouw start. Here goes:

 

Water! Donder op met fleswater! Weg met de marketing, weg met halve liters in een blauw flesje. We trappen er allemaal in. Water is marketing. Water wordt aan ons verkocht voor een factor 1.000 meer dan het waard is. Waarom? Omdat de marketeers ons vertellen dat fleswater, mineraalwater of bronwater goed is voor ons. Denk even na!

 

Water in een fles kost op zijn goedkoopst 20 cent per liter.

Water uit de kraan kost 1 euro 10 cent per kuub. Och sorry, een kuub is DUIZEND liter!

 

Voor mijn fles water van de Lidl ad 20 cent per liter had ik ook 181 liter water kunnen drinken uit de kraan.

 

Denk daar nou eens aan als je weer een blauw flesje koopt bij de pomp langs de snelweg voor een euro! Want:

 

Het NL kraanwater is aan strengere eisen onderworpen dan fleswater!

 

De markt voor fleswater in NL omvat in 2009 29 liter per Nederlander. Maal 16,5 miljoen maal 40 cent (het is niet overal zo goedkoop) = 191.400.000 euro. Sorry, 191 miljoen euro.

 

Hetzelfde aantal liters in kraanwater zou ruim € 500.000 kosten.

 

We verzuipen aan fleswater dus krap 190 miljoen euro per jaar in Nederland meer dan nodig. Dan is 83 miljoen euro voor Haïti ineens een heel ander bedrag!

 

Ohja, er is ook nog zoiets als de onverenigbaarheid van plastic met milieu. Ach joh, neem nog een plastic flesje en gooi het gewoon weg waar het je uitkomt. Het midden van de A2 is prima >:(

 

 

Vul gewoon een drinkfles of beker voor vertrek en stop met de onzin van water in een fles. Echt waar. Degene die dit bedacht heeft, heeft in elk geval bewezen dat de mens echt niet zo slim is als ze lijkt >;(

 

Vooruit, nog 1 dan. Water uit de kraan kost 0,11 cent per liter.

 

Als Cola uit de kraan zou komen voor 0,11 cent per liter, zou je dan echt 1 euro betalen voor een glaasje Coca Cola of Pepsi van 0,2 liter omdat het in een flesje zit?

 

Drinkze

Joost

 

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie

Hulde Joost...

 

Eindelijk eens iemand die ook mijn standpunt begrijpt ! Al jarenlang weiger ik voor iemand een glas of flesje spa blauw te kopen.

Maakt me niet uit wie het is, schoonmoeder, eigen moeder, of vrouw van mijn beste maat, hier ga ik niet voor betalen.

 

Een goed glas rode wijn, of een prettig Belgisch biertje, daar geef ik graag mijn geld aan uit, dat is genieten. Maar donder alsjeblieft op met je plastic flesje mineraalwater....

 

 

Link naar reactie

De vorige bedrijven waar ik werkte die hadden allemaal zo'n dure installatie met flessehouders voor water. Ik heb er nooit aan gedaan. Ik haal het gewoon lekker uit de kraan. In de winter is het misschien ietwat te koud, maar naar 5 minuten staan in kamertemp is dat over. In de zomer laat je de kraan even 5 tellen lopen voor het handenwassen en dan is het prima koud genoeg om een fles bij te vullen.

 

En @marcel. 2,50 voor een glas water..... wie verzint het?

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Oké dan, na de watertip heb ik heb ook nog wel een bespaartip die daar op aansluit. Kijk eens in de buurt of er een boer is waar je je vlees, fruit, groenten, planten, bloemen vandaan kan halen. Wij halen ons vlees bij een boerderij in de buurt. Véél lekkerder vlees én goedkoper dan in de supermarkt, laat staan de slager.

Op m'n site geef ik nog meer budgettips weg, dit is er een van. (als dit als reclame wordt beschouwd, haal maar weg mods)

 

Eetze!

 

Marije

Marije Miggiels

ZaakM, Zelfstandig Administratie Advies Kantoor Miggiels te Den Bosch

Uw bedrijfsmatige administratie goed geregeld!

http://www.zaakm.nl

Link naar reactie
We verzuipen aan fleswater dus krap 190 miljoen euro per jaar in Nederland meer dan nodig.

Je kunt ook zeggen dat de economie 190.500.000 verliest wanneer iedereen gewoon water uit de kraan dronk..

 

Ach ja, het water fenomeen is natuurlijk ook over komen waaien uit andere landen. Zodra je vroeger de grens bij Frankrijk passeerde had t water al een andere smaak ( en dat is nog steeds zo) en nog verder naar t zuiden wordt drinken uit de kraan zelfs afgeraden.

Ondanks je argumenten kan ik me wel voorstellen dat mensen dit kopen. Mijn vrouw is Franse en toen mijn dochters net waren geboren gebruikte zij alleen maar flessen water gekocht in de supermarkt om de babymelk mee aan te maken. Ik kon haar niet overtuigen van het kraanwater. Er zijn dus nog 100 duizenden mensen niet te overtuigen en kopen water in de supermarkt. Dat is weer goed voor de economie?

@ Marcel, kan iemand niet genieten van een flesje water??

 

Ard, Mooi verhaal.. ben blij dat je tenminste je details nog bespaart want ik snap er nu al niets van…

 

Bespaartips…

Ik bespaar al een heel aantal tientjes aan inkt en papier door mijn facturen digitaal te versturen..

Als ik er over nadenk kan ik ook besparen op elektriciteit door mijn pc ’s avonds af te zetten.

 

ronny

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie

Je kunt ook zeggen dat de economie 190.500.000 verliest wanneer iedereen gewoon water uit de kraan dronk..

 

ronny

 

 

???. Bedenk wel dat het geld dan nuttiger besteed zou worden. Het is niet alsof de burger er financieel op vooruit gaat als ze fleswater blijft drinken. In het 'ergste' geval (qua economie) spaart de NL bruger het geld op. Ook prima.

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie

Kleine toelichting op mijn electriciteitverhaal.

 

Vroeger betaalde je heel simpel je verbruik in Kilowatt (meterstanden) vermenigvuldigd met een tarief per Kilowatt.

 

Dus bijvoorbeeld 3000 x 0,25 = 750,00

 

Vervolgens kwamen daar nog enkele, kleine vaste bedragen bij.

 

Sinds 2009 heeft men in Nederland een nieuwe manier van factureren. Nog steeds betaal je je verbruik. Maar bij de vaste bedragen is iets veranderd. Hier wordt namelijk gekeken naar de "zwaartte" van je electriciteitsaansluiting. Wanneer je bedrijf in een huis zit is er weinig aan de hand. Een huis heeft meestal een standaard aansluiting van 3 x 25 ampère (of minder). Dan rolt er dus een laag bedrag uit.

 

Zit je echter in een bedrijfspand dan kan in vroegere tijden best een keer de beslissing genomen zijn om een electriciteitsaansluiting te nemen met een (te) ruime capaciteit. Dit onder het motto: "we kunnen beter wat rek inbouwen, het kost maar een paar tientjes extra, altijd makkelijk als we nog 10 lintzagen, 100 servers, of 50 diepvriezers willen neerzetten".

 

Met de nieuwe wijze van berekenen wordt het dus met name in de tweede situatie interessant om te kijken of jij met het verbruik van jouw bedrijf misschien ook wel toekunt met een "lichtere" electriciteitsaansluiting. Mede ook omdat er nu een voordelig "omschakeltarief" wordt gehanteerd van 50 euro. (door Stedin in mijn geval).

 

Ard

Link naar reactie

De hoeveelheid aansluitingen heeft ook een hele andere reden.

 

Tot (ik weet het niet precies meer) 1979 waren huizen en bedrijven standaard afgezekerd tot 10 amp. Om de simpele reden dat men niet meer nodig had. (voltage lag ook nog eens een stuk lager). Bedrijven kozen ertoen voor om meerdere groepenkasten te nemen, omdat het veel goedkoper was om 10 x 10A te nemen dan 1 x 63A. Inmiddels zijn tijden veranderd en is elk huis standaard met 16A afgezekerd (in de toekomst op 25A), maar het aantal aansluitingen is hetzelfde gebleven, met als gevolg dat men een overkill heeft aan stroomvoorzieningen.

 

 

Over het water, moet ik toegeven dat onze branche er voor zorgt dat het in stand blijft. Op elke rider van een serieuze artiest staat standaard dat met per artiest 10 flesjes water wil. Ten eerste omdat een rider standaard in elk land hetzelfde is en ten tweede dat je als artiest zeker weet dat het water voldoende en hygienisch beschikbaar is.

 

Daarom zijn gemiddelde zo'n gigantisch bedrog.

Link naar reactie

Ondanks je argumenten kan ik me wel voorstellen dat mensen dit kopen. Mijn vrouw is Franse en toen mijn dochters net waren geboren gebruikte zij alleen maar flessen water gekocht in de supermarkt om de babymelk mee aan te maken. Ik kon haar niet overtuigen van het kraanwater. Er zijn dus nog 100 duizenden mensen niet te overtuigen en kopen water in de supermarkt. Dat is weer goed voor de economie?

 

Sterker nog toen onze eerste geboren werd kwam het advies van de kraamzorg om of gekookt water te nemen of plat water uit de supermarkt. Kraanwater was uit den boze.

 

If you have to think... You haven't been Zenned! http://getzenned.nl

Link naar reactie

Dat is een groep waarvan ik het niet gek vind, maar zoveel mensen vliegen niet heel de wereld over om op te treden. Het is een gemakszucht om zo'n flesje water uit de koeling te halen. Het gaat daarbij om de massa, de mensen op de stations, tankstations en terrassen.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

Ik heb ook wel een bespaartip voor het gebruik van de creditcard.

 

Als je weet dat je creditcard uitgaven gaan maken, bijvoorbeeld in verband met vakantie of een zakelijke reis. Stort dan

VOORAF een tegoed op je credit card rekening courant. (als je dat geld beschikbaar hebt)

 

Creditcardmaatschappijen verdienen bakken met geld aan de limieten die ze op cards verstrekken door de rente die ze rekenen over het opgenomen saldo. Het is in het belang van de creditcard maatschappij om de gebruikte limiet zo langzaam mogelijk te innen opdat er langer rente kan worden doorberekend.

 

Dit kan je voorkomen door voldoende saldo op je cc te zetten voordat je de uitgaven gaat maken.

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Pas op voor "meelifters" "Meelifters" zijn dienstverleners, die jou een totaal onzinnige dienst aan willen smeren, waaraan je (meestal achteraf vastgesteld) helemaal niks hebt. Blijf bij de basis van je ondernemersschaap en laat je nooit van de wijs brengen. Ga alleen met noodzakelijke dienstverleners in zee dus.

Dat begint met een goede administrateur, die jouw cijfertjes kan verzorgen/controleren. Maak van tevoren goede afspraken en voorkom dat je voor financiële verassingen komt te staan.

Link naar reactie

Als je wilt besparen op energieverbruik, kan dit ook door niet meer te baden na een dag zware arbeid, maar door een sauna aan te schaffen. Het geeft een ondernemer daarbij ook een enorme mogelijkheid de spanningen van je af te laten glijden.

Om mijn stelling te onderbouwen hier een verhandeling over de energiekosten bad versus sauna:

 

In verhouding gebruikt een sauna per individu veel minder energie dan een warm bad. Een warm bad laat je uit hygiënisch oogpunt na afloop leeglopen. Je gaat hoogstens in huiselijke kring in het badwater van een ander zitten. Bij een sauna kun je gemakkelijk met zijn allen van de warmte genieten, en wordt je 'gewassen' door je eigen zweet. Daarna koud douchen en je bent weer helemaal schoon.

Een saunabad gebruikt sowieso al minder energie dan een bad vol met warm water of een kwartier warm douchen. (water heeft per liter veel meer energie nodig om op temperatuur te komen dan een m3 lucht)

Sauna's thuis besparen dus energie ten opzichte van ligbaden. Het milieuvriendelijke zit hem er voornamelijk in het gezamenlijke gebruik, EN het feit dat de warmtecapaciteit van lucht kleiner (4x) is en lucht veel lichter is per liter dan water (1000x).

Voorbeeld: Het opwarmen van een bad met een inhoud van150 liter naar 30 gr. heeft 18810 KJ nodig.

Het opwarmen van een sauna van 10M3 naar 80 gr. heeft 800 KJ nodig.

Resultaat: het bad heeft ruim 20 keer zoveel energie nodig.

Hierbij ga ik ervan uit dat de sauna en het bad redelijk goed geïsoleerd zijn. Bij een bad laat dit vaak te wensen over.

De sauna kan makkelijk door 20 mensen gebruikt worden in een badcyclus waardoor het verschil enorm uitloopt.

 

Neem wel een sauna op 380 volt, anders betaal je weer te veel kosten door een 35A aansluiting zoals de topicstarter al aangaf.

geniet ze. groet herman

Link naar reactie
Neem wel een sauna op 380 volt, anders betaal je weer te veel kosten door een 35A aansluiting zoals de topicstarter al aangaf.

geniet ze. groet herman

 

je bedoelt waarschijnlijk 240 ipv 380 hoewel ik in mijn woonhuis ook een 380 aansluiting heb en dat met 3x25A

 

Verder zie ik het nut niet in van deze tip. in ieder geval niet voor besparing. als ik thuis mijn sauna aanzet maakt de meter overuren. en dat zie ik jaarlijks weer teug op mijn nota.

 

ben het wel met je eens dat sauna genieten is na een dag hard werken. ;D

Link naar reactie

Dat is een groep waarvan ik het niet gek vind, maar zoveel mensen vliegen niet heel de wereld over om op te treden. Het is een gemakszucht om zo'n flesje water uit de koeling te halen. Het gaat daarbij om de massa, de mensen op de stations, tankstations en terrassen.

Is het wel gemakszucht? Het wordt mensen ook aangepraat hoor, dat "zuiverende" water. Het lekkerste en gezondste water blijft water uit de kraan, thuis. In Rotterdam vind ik 't iets lekkerder dan in Nijmegen, maar het blijft beter dan Spa Blauw, wat eigenlijk gewoon water is dat al een paar maanden stilstaat. Sourcy is wat dat betreft nog erger: dat is gewoon kraanwater uit Utrecht, niet meer en niet minder. Maar de kwaliteit wordt er wel minder op vanaf het moment dat het in de fles gaat.

 

In het buitenland staat men er overigens een stuk slechter voor. In Oost-Europa (Polen, Hongarije) vond ik het water ronduit smerig en in Frankrijk en Spanje smaakt het vaak naar chloor. Dat drink ik dan weer liever niet. Ook als je in Nepal of India bent geweest kan ik me voorstellen dat je in de eerste maand na aankomst even niet uit de kraan wil drinken, maar dat zijn dan weer uitzonderlijke gevallen. Hier in Nederland is kraanwater gewoon de beste keus.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie

henk zegt:

"Verder zie ik het nut niet in van deze tip. in ieder geval niet voor besparing. als ik thuis mijn sauna aanzet maakt de meter overuren. en dat zie ik jaarlijks weer teug op mijn nota."

 

heb je weleens naar de gasmeter gekeken als je je bad laat vol lopen? Dat zie je ook jaarlijks terug op je rekening.

 

groet herman

Link naar reactie

Voor de grap het realtime brandstofverbruik in je auto inschakelen in het display.

 

Dan eens opletten hoeveel je wel niet onnodig verbrandt door snel op te trekken.

 

Oh ja nog een hele flauwe:

 

Als je 's avonds thuis komt de auto achteruit inparkeren.

's Ochtends bij het wegrijden verbruikt de auto veel meer brandstof wanneer deze eerst achteruit moet.

 

(ik heb trouwens niks met auto's hoor :))

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 251 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.