• 0

Handelsagentuur

Wij zijn een netwerkorganisatie die werkt voor het belang van de kleine zelfstandigen.

 

Wij willen een waardetoevoegend netwerk opbouwen.

Ons netwerk moet de volgende resultaten kunnen gaan opleveren:

 

  • versterking van de acquisitiekracht;
  • invullen van opdrachten geacquireerd vanuit Work Brokers en het netwerk;
  • vergroting van een erkend, gecertificeerd en professioneel netwerk;
  • platform van samenwerkende partners in dienstverlening t.b.v. een
    professionele ontwikkeling;
  • vereenvoudiging en kosten reducerend van de boekhouding;
  • Het verzekeringspakket beter toegespeeld en tevens kosten gereduceerd.
  • het volgen van cursussen en opleidingen;
  • uitbesteding van secretariële diensten;
  • bijeenkomsten en workshops t.b.v. het creëren van een warm nest
    en een collegiaal klankbord;
  • mogelijkheid om gebruik te maken van een certificering -label
    (onder kwaliteitsvoorwaarden);
  • nooit nee te hoeven verkopen bij een klant als de opdracht te groot is of als de
    vraagstelling te sterk afwijkt van hun eigen expertise;
  • inkoop voordelen;
  • het kunnen verkrijgen van internationale opdrachten.

 

Een onzettend grootte uitdaging lijkt ons.

We gaan namelijk naar een netwerkeconomie toe en niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld.

En omdat we als individu niet alle kennis in pacht kunnen hebben is het verstandig om de handen ineen te slaan.

 

Zoals mijn marketingadviseur al tegen mij zei.

 

"vele micky mouse bedrijfjes maken samen Disney World"

 

Daarom hebben wij als netwerkorganisatie het idee om de verschillende kennis aspecten en tevens ook verschillende branches te laten koppelen door zelfstandig opererende handelsagenten.

Het gaat hier voornamelijk de agent zich bezig houd met de new business acquisitie. De agent haalt nieuwe klanten (opdrachtgevers) binnen en zal daarbij bemiddelen bij het plaatsen oftewel wegzetten van de kleine zelfstandige, freelancer, zzp’er vanuit het databestand van Work Brokers.De logistiek blijft in ieder geval bij ons.

 

Zodoende hebben wij een voorbeeld handelsagentuur contract gehaald bij de kamer van koophandel en die aangepast naar onze organisatiedoelstelling.

 

http://assets.kvk.nl/assets/Landelijk/productassets/ToelichtingAgentuurovereenkomst.pdf

 

Een heel karwei om volgens de geldende wetten omtrent dit contract toe te passen en vervolgens met provisies en non concurentiebeding werkzaam te maken.

Nu hebben wij (dat denken wij in ieder geval) het contract klaar liggen voor gebruik. Alleen nu horen wij dat veel voordelen maar ook zeer veel nadelen kleven aan het gebruik van deze contracten.

 

Afgezien van een eventueel organisatorisch probleem met de veelvoud van afgesloten contracten is er het probleem op het concurentie gebied.

Het schijnt dat het ondanks dat het goed verwoord is in het contract het een groot probleem is om dit soort contracten (wanneer er sprake is van een overtreding) aan te vechten bij de rechtbank.

 

Wij zijn daarom bang dat iets wat ons netwerk,commercieel en marketingsgewijs ons grootte voordelen kan opleveren zometeen in ons gezicht explodeerd.

Het idee hierachter is moet ik dit doorzetten of moet ik gaan denken aan franchising.

Nu is mijn vraag heeft iemand op dit forum ervaringen met het gebruik van deze contracten.

 

Ik ben zowel nieuwsgierig naar de goede als de negativie ervaringen.

 

 

MVG

 

 

Chris Geus

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

  • 0

Beste Chris,

 

Naast onze coachingsactiviteiten houden wij ons ook bezig met het opzetten van representaties van buitenlandse bedrijven voor de Nederlandse markt. Dit kan d.m.v. een agentuur, importeur of distributeur. Hierdoor heb ik veel contacten met advocaten.

 

Er zit bijzonder veel verschil tussen de hierboven genoemde representatiemogelijkheden.

 

 

Gezien de inhoud van je posting is het aangaan van een agentuur niet echt geschikt. Ook omdat je alleen op de Nederlandse markt zit. Handelsagenten gebruik je vooral op markten, waar het teveel tijd en geld kost om zelf die markt te bewerken d.m.v. bijbv. een eigen filiaal of eigen vestiging. Een agent kent namelijk die markt veel beter dan het moederbedrijf en heeft vaak ook de juiste contacten voor de afzet van de producten en/of diensten.

 

Ook franchising is niet zo simpel. Je moet in ieder geval minimaal drie jaar als bedrijf de formule hebben geëxploiteerd.

 

In eerste aanleg denk ik dat je wat meer moet kijken of je met een aantal partijen kunt gaan samenwerken. Partijen die ieder op een ander terrein werkzaam zijn, maar door de samenwerking elkaar aanvullen.

 

Groet,

 

 

Michael.

 

www.droombureau.nl

Link naar reactie
  • 0
In eerste aanleg denk ik dat je wat meer moet kijken of je met een aantal partijen kunt gaan samenwerken. Partijen die ieder op een ander terrein werkzaam zijn, maar door de samenwerking elkaar aanvullen.

 

Dit is inderdaad ons uitgaanspunt, vanuit het dienstverleningsopzicht elkaar ondersteunen enkel willen we meer dan alleen mondelinge afspraken maken.

 

Je kent het vrijblijvende vriendendienst principe wel.

 

"Zodra er iets mijn kant op komt dat in jouw straatje past bel ik je".

 

Zodoende willen hier een contract voor opzetten die er voor zorgt dat er een win-win situatie wordt gecreert.

En toen we het handels agentuur overeenkomst zagen vonden we hier alle ingredienten voor onze opzet.

 

Wat ons wel verbaasde is dat er er totaal geen agenturen zijn op het gebied van dienstverlening.

Het draait allemaal om producten.

Terwijl mijns inziens de overeenkomst uitermate geschikt is voor een koppeling van diensten en bemiddelingen.

 

Natuurlijk zijn er legio mogelijkheden te noemen om dit ook internationaal beet te pakken.

 

Alleen de vraag is hoe is het wettelijk geregeld met de opzet van onze contracten.

Ik heb dankzij Mirjam Aak (Sellwell) ( Bedankt Mirjam!!) mijn contract weg gelegd bij het verbond van nederlandse tussenpersonen VNT om het contract wettelijk te controleren en de mogelijkheden te bekijken.

 

MVG

 

Chris

 

 

Link naar reactie
  • 0
"vele micky mouse bedrijfjes maken samen Disney World"

 

Uhm dat zou ik niet te veel gebruiken nu, Eurodisney is namelijk erg verliesgevend. Je zou dus kunnen krijgen dat mensen zeggen "vele mickey mouse bedrijfjes maken samen Disney World, een geldverslindende failliete wereld dus" :P

 

Helaas kan ik niets toevoegen aan de discussie behalve dat ik als kleine zelfstandige op het gebied van dienstverlening interesse heb in alles wat met netwerken te maken heeft en in die vorm toegevoegde waarde kan leveren. Daarnaast ben ik op zoek naar mogelijkheden om te exporteren naar België. Dus mocht je daar wat hebben, dan kom ik graag in contact met jou.

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
  • 0

VNT heeft mijn contract gecontroleerd en enkele noodzakelijke wijzigingen aangegeven. En gezegd dat het contract bruikbaar is.

 

Ik zie hierdoor veel voordelen voor mijn bedrijf om zodoende de verschillende branches waar kleine zelfstandigen zich bevinden goed te kunnen bedienen.

 

En ik denk dat er met persoonlijk gebruik van dit contract voor veel ondernemers van dit forum ook voordelen te behalen valt.

 

Lees de info van de kvk nogmaals en denk eens na over je persoonlijke mogelijkheden t.o.v. het gebruik van deze overeenkomst.

 

http://assets.kvk.nl/assets/Landelijk/productassets/ToelichtingAgentuurovereenkomst.pdf

 

MVG

 

Chris

 

Link naar reactie
  • 0

Het duurde even voor ik door had waar je mee bezig bent dat zo'n agentuurovereenkomst zo handig lijkt. Je lijkt een organisatie op te zetten t.b.v. het acquisitieprobleem van freelancers/zzp-ers en dat doen er al heel veel (google maar eens 'freelancer' of 'interim'). Veel van die clubs werken met een combinatie van lidmaatschap en matchingfee. De organiserende club heeft mensen in dienst die vraag van opdrachtgevers genereerd/definieerd en matched met aanbod van professionals in het netwerk.

 

Jou agentuurconstructie slaat op de mensen die als agent van Workbrokers het veld in gaan, denk ik. Je wilt geen mensen in dienst. Ook dat is niet nieuw. Je zou eens bij netwerkmarketing organisaties kunnen zoeken wat die voor contracten voeren. Maar wat voor concurentiebeding is van belang?

Pim de Bokx

www.pioneerz.com | managing the risk to dramatically improve

Link naar reactie
  • 0
Je lijkt een organisatie op te zetten t.b.v. het acquisitieprobleem van freelancers/zzp-ers en dat doen er al heel veel (google maar eens 'freelancer' of 'interim'). Veel van die clubs werken met een combinatie van lidmaatschap en matchingfee. De organiserende club heeft mensen in dienst die vraag van opdrachtgevers genereerd/definieerd en matched met aanbod van professionals in het netwerk.

 

Het grootte verschil tussen deze organisaties en de onze is dat we veel meer doen dan alleen matching. Ons betalingssysteem is anders en we willen ons niet focussen op één bepaalde vakspecialiteit.

 

Jou agentuurconstructie slaat op de mensen die als agent van Workbrokers het veld in gaan, denk ik.

 

Dat klopt, zodoende kunnen we een aantal branches tegelijkertijd bedienen.

 

Maar wat voor concurentiebeding is van belang?

 

Lees het contract dat we hebben opgezet maar eens.

MODELCONTRACT_HANDELSAGENTUUR.doc

Link naar reactie
  • 0

Paar vragen Chris,

 

Jouw WorkBrokers doet eigenlijk aan aanbod-aggregatie. Wat ik nou mis is de presentatie is de vraagzijde. Waarom zou een afnemer primair op zoek zijn naar een kleine zelfstandige? Zoekt die niet een IT-specialist, een fotograaf of een tegelzetter? Hoe ga je die specifieke vraag matchen aan jouw generieke aanbod?

 

Jouw broker-systeem is mede gebaseerd op certificatie van zelfstandigen. Dat zou gedaan worden door een Stichting Certificatie te Bladel. Ik heb die website eens bekeken, en daar kan ik niets vinden waaruit blijkt dat deze stichting ingebed is in de reeds bestaande structuur van kwaliteitsinstanties. Hoe weet ik nou dat die certificaten niet gewoon een stuk papier zijn van iemand die een stichting heeft opgericht? Die 'erkende deskundigen', door wie worden die erkend?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Waarom zou een afnemer primair op zoek zijn naar een kleine zelfstandige?

 

Antwoord; http://www.work-brokers.nl/showhtml.php?html=30

 

Zoekt die niet een IT-specialist, een fotograaf of een tegelzetter? Hoe ga je die specifieke vraag matchen aan jouw generieke aanbod?

 

Elk bedrijf heeft bij aanmelding de mogelijkheid om ons voorzien van een gespecificeerde zoekopdracht.

 

Deze wordt gerelateerd aan bedrijfsgegevens van de freelancers /zzp’ers, vermeld in ons bestand, wij zullen dan nagaan welke freelancers /zzp’ers geschikt en beschikbaar is.

 

Bij een juiste match worden de zeer gespecificeerde bedrijfsgegevens zoals ervaring, opleiding, verantwoordelijkheid, veiligheids-certificatie en opdrachtgeschiedenis, zonder handelsnaam, naam, adres en telefoonnummer aan het bedrijf verstrekt.

 

Zij kunnen dan de geschiktheid toetsen en een weloverwogen beslissing nemen.

 

Jouw broker-systeem is mede gebaseerd op certificatie van zelfstandigen. Dat zou gedaan worden door een Stichting Certificatie te Bladel. Ik heb die website eens bekeken, en daar kan ik niets vinden waaruit blijkt dat deze stichting ingebed is in de reeds bestaande structuur van kwaliteitsinstanties. Hoe weet ik nou dat die certificaten niet gewoon een stuk papier zijn van iemand die een stichting heeft opgericht? Die 'erkende deskundigen', door wie worden die erkend?

 

Het staat inderdaad niet op hun website.

Maar ik weet dat ze zich ingeschreven hebben bij het bureau van acredatie. Die papieren heb ik op kantoor liggen.

Maandag zal ik het bewijs leveren.

Tevens zal ik met hun contact opnemen om dit belangrijke aspect op hun website te vermelden. Bedankt !!

 

MVG

 

Chris

 

 

Link naar reactie
  • 0

Chris, ik twijfel niet aan de goede bedoeling. ;)

 

Work Brokers is interessant voor aanbieders van zelfstandige diensten wanneer je veel vraag vertegenwoordigt (dan is die 10% commissie ook geen probleem) en voor afnemers wanneer je veel aanbod hebt. Je bent nu aan de aanbodzijde begonnen, en meteen heel breed. Op dat terrein concurreer je met sectorspecialisten. Een voorbeeld is bNO die zichzelf graag als kwaliteitsinstantie in ontwerp opwerpt. Zo zijn er waarschijnlijk honderden instellingen die allemaal binnen hun eigen vakgebied een soort kwaliteitsstempeltje aanbieden. Wanneer ik als opdrachtgever een specialist zoek, zal ik eerst bij de verticals terechtkomen. Hoe kan jij als horizontal daar een positie in opbouwen, zonder enorme marketinginspanning?

 

Die breedte lijkt me ook een beperking in de accreditatie. Een gespecialiseerde tegelzetter, software-ontwikkelaar of fotograaf zal zijn expertise alleen laten beoordelen door peers. Een algemene toetsing op bedrijfsmatige aspecten maakt 'm nog geen 'erkend deskundige'. En als opdrachtgever heb ik liever een tegelzetter die goed kan tegelzetten dan eentje die goed kan boekhouden. Wanneer Work Brokers en de Stichting Certificatie geen vakmatige toetsing kan doen, dan is dat certificaat voor mij als opdrachtgever niet zo relevant.

 

Samengevat: is het voor Work Brokers niet veel logischer om zich althans in het begin te richten op specifieke verticals?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Work Brokers is interessant voor aanbieders van zelfstandige diensten wanneer je veel vraag vertegenwoordigt (dan is die 10% commissie ook geen probleem) en voor afnemers wanneer je veel aanbod hebt

 

Volkomen mee eens, dit proberen we dan ook te realiseren!

 

Je bent nu aan de aanbodzijde begonnen, en meteen heel breed.

 

We zijn onze organisatie in januari 2003 gestart en ons volledig geconcentreerd op de bouwnijverheid en de petrochemische industrie.

Dit hield vervolgens in dat we voor alleen deze groep de core bussiness en de belangen behartigden. Omdat mijn ervaring en netwerk in deze branches ligt was dit een logische keuze.

In de loop van de tijd hebben wij onze automatiseringsstructuur volledig opgezet.Dit heeft geresulteerd in een goed functionerend en in de praktijk bewezen concept.

 

Op dat terrein concurreer je met sectorspecialisten. Een voorbeeld is bNO die zichzelf graag als kwaliteitsinstantie in ontwerp opwerpt. Zo zijn er waarschijnlijk honderden instellingen die allemaal binnen hun eigen vakgebied een soort kwaliteitsstempeltje aanbieden. Wanneer ik als opdrachtgever een specialist zoek, zal ik eerst bij de verticals terechtkomen. Hoe kan jij als horizontal daar een positie in opbouwen, zonder enorme marketinginspanning?

 

Door het inzetbaar maken van handelsagenten in verschillende branches proberen we op deze manier de desbetreffende sectorspecialisten te creeren.

Met behulp van deze sectorspecialisten kunnen we sector gericht een eisenpakket implementeren in ons C.R.M pakket.

 

Dit heeft nog een vervolg !! De familie plicht roept !!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 134 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.