Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
R.I.P. - Fred Wiersma

Lijst van business angels in (vooral) USA vind je hier

Recommended Posts

of de angels daar zelf blij van worden... ;)


Denarius Advies Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar stel voor dat die gasten van deze website fake zijn. Als je de voorwaarden leest willen zij jou (business) verhaal, om vervolgens deze verder door te sturen.

 

Ik ben een tijd geleden bezig geweest met een film-pitch. Belande kantjeboord op een website waarop dubieuze figuren hun namen vermeld stonden. Naam van de pitcher stond ook op. Had ook in het verleden getracht schrijvers hen screenplays afhandig te maken.

 

Ik zeg niet dat deze heren ook in de zelfde categorie thuis horen, maar als zaken zijn die geheim moeten blijven dan beter eerst deze heren screenen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er staan redelijk bekende namen tussen, en je kunt uiteraard eea natrekken. Maar dit lijkt me geen fake. Er zit ook wel een logica in om dit zo aan te bieden. De B-A's geven duidelijk aan wat wel en niet geschikt is voor hun, en voorkomen daarmee ook allerlei niet voor hun interessante voorstellen waar ze toch tijd aan kwijt zijn.

 

Ik vind het ook wel passen in deze tijd. Veel meer transparantie.


r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Fred, heb jij zelf ervarinen met deze site of met business angels in het algemeen ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee, maar ik volg deze blog al wel een tijdje. Vandaar dat het me wel interessant leek voor HLers. Aan de HLer om er wel of niet iets mee te doen. Caveat emptor, en zo.

 

Ik ken wel enkele NL business angels maar zelf geen zaken mee gedaan.

 

Een vergelijkbaar initiatief voor Nederland lijkt me ook interessant.


r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessante ontwikkeling hoor. De grote truuck is om de boefje er uit te halen. Zo te zien lukt ze dat aardig. Ik ben benieuwd hoelang ze dit vol gaan houden (ik hoop lang). Vaak worden dit soort charmante initiatieven onderuit gehaald door profiteurs die misbruik maken van de geboden gelegenheid om contact te leggen.

 


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb die heren een mailtje gestuurd over te finacieren feature film. Heb netjes een mailtje terug ontvangen dat zij geen films doen.

 

Ik heb goede contact met een in Hollywood gevestigde CGI professional die enkele bekende projecten op zijn naam heeft staan (staat op IMDB vermeld) zoals Scoobydoo, Stuart Little e.a. en nu overgestapt is naar eigen productie. Heeft 2008 een sci-fi film gemaakt (pre-production) en sindsdien 3 keren genomineerd voor de NY film festival. Nu is opzoek naar finance voor de post-production. Hij heeft mij gevraagd om een plan te schrijven voor beleggers aan te trekken maar kom voorlopig niet aan toe, ook de gene is die aan de animatiefilm van mijn boek wilt werken. Een stukje uit de pre-production opname heeft hij gemonteerd en staat op mijn youtube:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb die heren een mailtje gestuurd over te finacieren feature film. Heb netjes een mailtje terug ontvangen dat zij geen films doen.

 

Investeerders zoeken moet je met aandacht doen en je eerst verdiepen, niet zomaar een mail sturen. Als je namelijk de site Venturehacks had kunnen zien (een gerespecteerde, lezenswaardige site trouwens!), had je gezien dat zij in heel andere dingen geïnteresseerd zijn.

 

Met lukraak ongerichte mails rondsturen moet je oppassen, je zou je eigen glazen kunnen ingooien (investeringswerelden zijn kleine, goed genetwerkte werelden namelijk).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik was te voorbarig in mijn eerdere reacties. Het is een amazing concept. De Angels en VCs als je die dieper explored dan kom je pas achter wat zij bedoelen groot denken - groot worden. Het draaid bij die gasten alles om groot. Als je met een sigarenwinkel idee bij hun binnenstapt, wordt je voor gek verklaart.

 

Twittter die tweets van de twitteraars.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb die site ook even bekeken. Heel erg belangrijke informatie voor starters! Dit soort mensen leent je geld om er dus veel meer geld voor terug te krijgen m.b.v. alle mogelijke zekerheden. Dit kan zelfs zover gaan dat de argeloze ondernemer, die ermee in zee gaat, de zeggenschap over zijn eigen project kwijt raakt. Echt heel goede informatie voor de starters dus, die vaak wel een mooi idee hebben maar geen middelen en die geen angst hebben voor een financiële guillotine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 222 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept