Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
saraa

linkmarkt

Recommended Posts

Momenteel ben ik zo'n 40uur per week bezig met het optimaliseren van mijn bedrijfsplan "linkmarkt". Tijdens mijn studententijd ben ik veel actief geweest binnen linkbuilding,SEO en SEA. Even voor de leek onder ons; er bestaat een programma searchstatus (showbackwardlinks>domain external only>yahoo site explorer. Via deze weg kunnen bedrijven kijken waar concurrenten; inlinks hebben. Maar tegelijkertijd ook volledig up to date blijven van wat de concurrent nou precies doet. Issue; een doolhof!

 

Tijdens mijn afstuderen heb ik een scriptie geschreven dat ging over het optimaliseren van concurrentengegevens. Deze scriptie is uiteindelijk gekomen tot "linkmarkt". Linkmarkt is een markt met te downloade pdf's (betaald) waar je een top 20 kan kopen van jouw directe concurrent . Deze top 20 is ingedeeld naarmate de aantal inlinks 1: Jumbo (53.322inlinks) 2: Albert Heijn (49.201inlinks) etc..Door op Jumbo te klikken kom je direct bij Yahoo Internet explorer uit waarna je direct inzage hebt op diverse bezigheden/links van de concurrent. Snel en eenvoudig!

 

Mijn onderzoek doe ik alleen en ik wil nu een bevriend onderzoeksbureau inschakelen die gaat onderzoeken of zoiets dergelijks effectief werkt voor bedrijven. Tuurlijk heb ik hier onderzoek naar gedaan maar ben ik nog lang niet zeker van of dit goed genoeg is om er straks mee naar de bank te gaan.

 

Ik zie dat hier ook aardig wat berichten gaan over SEO, SEA etc dus ik ga ervan uit dat er hier mensen zijn die weten of een dergelijk bedrijf internationaal dan wel nationaal al bestaat.??? Interessante markt voor bedrijven denken jullie???

 

Gezamenlijke kennis is altijd sterker dan de individu, like higherlevel!

 

with kind regards,

 

sara

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus als ik het goed begrijp wil je geld gaan verdienen aan iets dat Yahoo gratis aanbied?

 

Er zijn al veel partijen actief in dit segment en het genereren van dergelijke inzichten is (voor ons) slechts een klein gedeelte van wat er bij komt kijken. Mijn inziens zit je op een te klein stukje van de taart.

 

Ik ervaar vooral dat mensen of inzicht willen krijgen in de belangrijkste ins en outs en dan zelf aan de slag gaan met SEO of dat ze snel genoeg doorhebben hoe complex de materie is en het vervolgens uitbesteden.

Tussen optimalisaties of enkel inzicht in links e.d. is mijn inziens niet voldoende en de informatie is in principe gratis beschikbaar.


http://www.omines.nl - Full Service Internetbureau - Kwaliteit zonder compromis - Technische perfectie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat is je toegevoegde waarde t.o.v. bijvoorbeeld linkassistant waar ik eenvoudig een overzicht krijg van heel veel inlinks van concurrerende pagina's met aanvullende informatie over anchorteksten e.d.?

 

Als ik even kijk naar jumbo supermarkten dan zie ik geen 53k inlinks.

Daarnaast geeft Yahoo er niet meer dan 1000 prijs voor zover ik weet, dus ik snap niet helemaal wat je wilt gaan aanbieden

 

Frans

 

PS. welkom op hl trouwens

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 106 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept