Ga naar inhoud
 • 0

ontslagen bij werkgever, eigen bedrijf doorzetten ?

Hallo allemaal,

 

zojuist heb ik het bericht te horen gekregen dat mijn contract niet verlengt wordt.... per 1 april ben ik dan ook werkeloos.

nu heb ik al een aantal jaar een eigen webwinkel samen met een familielid. (gewoon voor de fun / erbij) Alleen nu zou ik graag verder willen in de webwinkel. Mag dat als je in de WW of hoe moet ik dat zien ? krijg je überhaupt WW ?

ik sta ff met de rug tegen de muur.... Wie kan mij adviseren / helpen ?

WebwinkelCommunity forum is nu #GRATIS : De gratis webshop community

Patrick Heijmans:  Online marketing specialist en consultant

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

9 antwoorden op deze vraag

 • 0

Beste Pika,

 

Als je je meldt bij UWV werkbedrijf en je je WW hebt aangevraagd, kun je melden dat je een eigen bedrijf overweegt, wellicht kun jij je dan zonder sollicitatieplicht richten op het verder uitwerken van je kansen en mogelijkheden op het levensvatbaar maken en houden van het eigen bedrijf.

 

Zoek de website van UWV even na, er zijn downloadbare brochures beschikbaar.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
 • 0

Geef bij het aanvragen van de WW aan hoeveel uur je gemiddeld per week aan je bedrijf besteed.

 

Deze uren worden dan "vrijgelaten". Daarnaast ontvang je dan voor het aantal uren wat je werkloos bent geworden WW uitkering.

 

Voorbeeld: je werkte iedere dag 1 uur aan je eigen bedrijf en je werkte 38 uur in loondienst. Je mag dan in de toekomst die 5 uur per week in je eigen bedrijf werken en je ontvangt voor 38 uur WW. Pas wanneer je meer uren gaat werken in je onderneming worden die extra uren in mindering gebracht op je WW uitkering.

 

(N.B. omdat dit bedrijf reeds gestart is kom je voor de Startperiode-methodiek niet in aanmerking)

 

Ard

Link naar reactie
 • 0

Ik start ook vanuit een uitkering. Per 1 april ben ik ook werkeloos. En ik zit in dezelfde positie als jij. Ik had al een webwinkel. Ik heb echt moeten kletsen als brugman om aan te tonen dat dat hobbymatig was en ik nu echt zelfstandig ondernemer wil worden.

 

Gelukkig zag mijn werkcoach in dat het nu een ander soort onderneming is en geen verwant heeft aan mijn andere webwinkel. Pas dus goed op hoe je het aanpakt.

www.interieurinspiratie.nl de website voor inspiratie en praktisch advies voor inrichting van uw babykamer, kinderkamer, woonkamer of tuin.

Link naar reactie
 • 0

Ooh net achtergekomen. Je kan natuurlijk maar 1 keer een eenmanszaak op je naam hebben staan. Je nieuwe bedrijf kan je dus niet onder een nieuwe nummer en met nieuwe datum inschrijven. Ik zou dus mijn oude bedrijfje stop moeten zetten of over moeten voeren naar mijn man.

 

Ik heb het probleem ook voorgelegd bij het UWV, eens kijken hoe ze reageren. Zit nu al op het punt om maar gelijk op eigen benen te gaan staan. Het is niet makkelijk met al die wetgeving die het UWV hanteert. De KvK waarschuwde al dat je alles goed op papier moet laten zetten want ze zijn niet duidelijk en eenduidig bij het UWV. >;(

www.interieurinspiratie.nl de website voor inspiratie en praktisch advies voor inrichting van uw babykamer, kinderkamer, woonkamer of tuin.

Link naar reactie
 • 0

waarom zou je maar 1 eenmanszaak mogen hebben? Waar heb je dat gelezen?

"U kunt slechts één eenmanszaak oprichten en inschrijven. Het is wel mogelijk meerdere handelsnamen te voeren en verschillende activiteiten uit te oefenen. Dit kan op hetzelfde of een ander adres ('nevenvestiging')."

 

Bron: http://www.kvk.nl/wetten_en_regels/rechtsvormen/overzicht_rechtsvormen/de_eenmanszaak/

 

Is ook wel logisch. De eenmanszaak en de ondernemer zijn zakelijk gezien een en dezelfde.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  11 leden, 397 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...