• 0

Starten met Magento

Goedenavond HL-ers!

 

Sinds eind vorig jaar heb ik m'n eigen webshop "in de lucht", www.champalou.nl. Deze site is gebouwd in een sitebuilder van Epages (www.strato.nl). Uiteraard loop je hierbij al snel tegen de grenzen van het pakket aan. Tok ;) , dat heb ik nu ook gedaan en ben eigenlijk helemaal niet tevreden met de site zoals deze nu is.

 

Nu ga ik binnenkort het totale aanbod van een grote leverancier verkopen en wil ik daarvoor m'n hele site opnieuw opbouwen.

 

Dit wil ik doen in Magento. Als ik investeer, dan maar direct in het "beste" en meest uitgebreide...

 

Maar zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik dit het beste aan kan pakken. Ik heb nog geen programmeerkennis en ben niet heel technisch aangelegd.

 

Ik heb er al over nagedacht om een cursus te gaan volgen, maar hierbij zie ik door de bomen het bos niet meer. Zoveel wordt er aangeboden. Is er wellicht iemand ook in mijn positie geweest die mij kan vertellen wat ik aan voorkennis moet hebben of welke cursussen ik moet volgen om een goede Magento site te maken...

 

Alvast bedankt voor jullie input!

 

Met vriendelijke groet

Dennis Schrauwen

www.TijdvoorChampagne.nl/relatiegeschenken | www.TijdvoorAlcoholvrij.nl | www.uglyxmas.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Schoenmaker, blijf bij je leest. Een website komt nauw, er zijn veel factoren waar je rekening mee zult moeten houden en als leek ben je minimaal een factor vier, vijf zo veel tijd kwijt als een ontwerper en/of developer. En dan hebben we het nog niet over de kwaliteit van het eindproduct gehad. Magento is een grote stap en het is belangrijk dat het in één keer goed gaat.

 

Het -hoeft- voor jou natuurlijk niet verkeerd uit te pakken, maar ik heb in het verleden te veel kleine ondernemers gezien die wel "even" hun eigen website ontwikkelen en vervolgens met een beroerd eindproduct zitten, maar te trots zijn om dat toe te geven. In jouw geval is de website een enorm belangrijke factor in je bedrijfsvoering en is het prima te verantwoorden daar in te investeren. Met Magento zit je opzich goed, een door een Magento expert volledig ontwikkelde en ontworpen shop zal vaak niet meer dan 2000 - 2500 euro kosten en dan heb je echt een enorm krachtig pakket tot je beschikking.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

Magento is vrij eenvoudig te instaleren.

Het configureren is wat meer en ingewikkelder werk maar kan je met wat uitzoek werk zelf nog wel doen.

 

Layout inbouwen zou ik niet zelf aan beginnen maar kan je beter uitbesteden.

Echt veelhoef je dan niet te investeren.

Tot een 1000 euro voor de layout en wat tijd voor het configureren en configureren.

Link naar reactie
  • 0

Ik werk ook met magento,

 

Hou wel rekening met veel invoer werk. Door de vele mogelijkheden die het programma biedt heeft het ook veel info nodig.

 

Het is wel overzichtelijk en ook met weinig kennis goed te doen.

 

Vergis je alleen niet in de layout. Dat heb ik wel gedaan, het kostte me veel geld en eigenlijk ben ik helemaal niet tevreden over het eindresultaat.

Link naar reactie
  • 0

De prijzen die genoemd worden zijn echt enorm en staan in mijn ogen niet echt in verhouding tot het product dat de topic starter verkoopt.

 

Als je een beetje goed in je talen bent kun je ook eens kijken op de diverse freelance websites. Vooral in de delen van de wereld waar het minder goed gaat dan hier in Nederland kun je designers vinden die voor veel lagere prijzen ook mooie layouts kunne maken.

 

Nadeel is wel dat je geen garantie hebt, maar vaak betaal je bij aflevering.

 

Ik maakte als fout dat ik niet wist wat ik precies wilde, waardoor desgnier maar wat deed. In ieder geval een fout die ik niet opnieuw zal maken.

Link naar reactie
  • 0

Jasper.... de prijs die ik noemde is gebasseerd op een freelance site.

Daar vragen ze tussen de 500 en 2000 euro voor een ontwerp en template voor magento.

Voor het lage bedrag moet je wel erg geluk hebben ene goede en betrouwbare ontwerper te vinden.

 

Verder is magento niet heel erg ingewikkeld en hoef je op configuratie werk na er niet heel veel aan te doen.

 

Producten invoeren kan nog wel veel werk zijn maar is afhankelijk van het soort producten, is een uitgebreide import functie voor.

 

Configureren moet je bij voorkeur grotendeels zelf doen, kan dat wel aan een ander overlaten maar dan weet je voor een belangrijk deel niet hoe de software werkt wat uiteindelijk voor het beheer wel van belang is.

 

Kost dus wel wat meer tijd maar is later wel weer van belang bij het beheer en gebruik van je shop

Link naar reactie
  • 0

Ik weet dat een klant van ons werkt met een pakket genaamd logivert. Echter kun je ook kiezen voor alternatieve CMS systemen, dat je voor 500 tot 2000 euro geen juiste website kunt laten bouwen ben ik het niet mee eens. Steeds meer leveranciers bieden scherpe prijzen op ontwerp, je betaald dan echter vaak wel een maandelijks bedrag aan de leverancier voor bijvoorbeeld het content management systeem. Als je wilt kan ik je met onze klant in contact brengen om eens te praten over dat specifieke logivert pakket.

Link naar reactie
  • 0

Op welke punten loop je tegen systeemgrenzen aan? Ik zou als ik jou was een goed overzicht van eisen en wensen maken. Als je een paar maanden bezig bent zonder technische kennis van systemen, dan vind ik een stap naar Magento en een webshop laten ontwerpen en ontwikkelen door een buitenlandse freelancer een vrij grote.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

De prijzen die genoemd worden zijn echt enorm en staan in mijn ogen niet echt in verhouding tot het product dat de topic starter verkoopt.

Dan geldt dat misschien ook voor het gekozen pakket. Magento is in de gratis e-commerce software toch wel top-of-the-line en zeker niet geschikt om als niet technisch onderlegde eindgebruiker volledig zelf te beheren. Dat geldt overigens voor vrijwel elk pakket, maar er zijn pakketten die goedkoper op te zetten zijn.

 

Kiezen voor een goedkope freelancer kan inderdaad schelen, maar in het geval van Magento is het vooral belangrijk dat de ontwikkelaar en designer een dik Magento portfolio heeft. Neem niet te veel risico, dit is een investering die je voor meerdere jaren doet.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat je 1 belangrijk onderdeel niet mag vergeten, de uitstraling maakt uiteindelijk jouw product. Ik denk dus niet dat je bij de keuze van een dergelijk project uit mag gaan van "iets wat gelikter uitzien".

 

Ik ben het ermee eens dat je op de centen moet letten maar bij het opzetten van je bedrijf mag dat nooit de overhand hebben, ik denk dat je project anders vooraf niet wordt wat je ervan verwacht.

Link naar reactie
  • 0

Mee eens, sterker nog ik denk dat je keuze van het pakket vooral af moet hangen van de functionaliteiten die je nodig hebt. Ik laat mijn medewerkers hier altijd een criterium lijst vaststellen, hierop kan ook het punt prijs meegenomen worden, doormiddel van plusjes en minnetjes kun je dan bepalen welk pakket het beste aansluit. De verkeerde keuze kan namelijk wel belangrijke gevolgen hebben voor het uiteindelijke resultaat.

 

Bezuinig daarnaast niet teveel op een goede designer, de layout van een webwinkel en de indeling van de Grafische interface bepalen het uiteindelijke resultaat.

Link naar reactie
  • 0

w-media...

oscommerce kan je inderdaad ook veel mee, maar dan moet je wel alles zelf doen, je moet bijna de hele software herschrijven om er echt iets moois van te maken (maar is wel mogelijk uiteraard).

Wat jammer is is dat het heel erg verouders is en als je een paar extra modules zijn ingebouwd de broncode steeds slechter wordt.

 

Magento is niet het meest eenvoudige pakket om mee te werken maar is wel heel goed opgebouwd, modules zet je er in met een paar muisklikken (kan bij oscommerce zo een dag werk zijn).

 

Ja... veel modules bij magento kosten geld, maar zijn ook heel veel gratis modules verkrijgbaar.

 

En dat bepaalde modules geld kosten heeft als voordeel dat er een hogere kwaliteit geleverd kan worden.

 

Nog een voordeel van magento is dat er een groot bedrijf achter zit dat continue voor updates en verbeteringen zorgt.

 

Nadeel van magento is dat je toch wel een wat zwaardere server nodig hebt om het op te draaien hoewel het met versie 4.01 wel heel veel sneller geworden is.

 

ander nadeel van magento is dat ik de order afhandeling iets minder goed en overzichtelijk vind.

 

Toch zeg ik persoonlijk dat magento uiteindelijk in de basis al 60x uitgebreider is als oscommerce en daarnaast in de basis 100 x beter opgezet is.

ik heb oscommerce jaren gebruikt maar kan nog niet in de schaduw staan van wat magento vanaf dag 1 al leverd.

 

 

En dat betekend dus niet dat je met oscommerce geen mooie shops kan maken, maar die zijn dan technisch van mindere kwaliteit en moet je technisch veel meer aan doen.

 

Zo heeft elk systeem zijn voor en nadelen.

Link naar reactie
  • 0

w-media...

ik ben ongeveer 2 jaar terug daar mee gestopt (op 1 vergeten shopje na dan) nadat ik daarvoor al 2 jaar moest horen dat de nieuwe versie bijna klaar was.... en mijn shop van ellende gewoon niet meer functioneerde (diverse modules ingebouwd en bij elke module werd de shop slechter).

Daarnaast moest je zo en zo bij elke update je shop[ al van 0 af aan opnieuw bouwen omdat de basis software al na het inbouwen van de eerste extra module niet meer up te daten is (of in elkgeval was).

 

Ik spreek regelmatig gebruikers van oscommerce (vandaag toevallig nog een gesproken) en 95% daarvan wordt helemaal niet goed van de slechte kwaliteit van oscommerce en is opzoek naar een vervangend pakket

Link naar reactie
  • 0

Zelf ben ik gespecialiseerd in webshops met Magento in het bijzonder. Ik heb met uiteenlopende software gewerkt waaronder oscommerce, cubecart, zen cart, prestashop, virtuemart en nog een aantal systemen. Qua mogelijkheden en techniek doen deze echter zeker onder voor het uitgebreide Magento.

 

Of Magento voor elke gebruiker het beste alternatief is, waarschijnlijk niet. Vooral de interface kan ik het begin moeilijk aan doen, door het grote aantal opties. Ik denk echter dat het in de meeste gevallen zeker de investering van tijd (en geld) waard is. De modules zijn echt niet zo duur, en bijna alle functionaliteit is out of the box leverbaar. Kortom, je koopt een systeem dat ook met je mee kan groeien. Kortom, ik zou Magento zeker aanraden.

https://www.webwinkelkeur.nl : O.a. werkzaam bij WebwinkelKeur. Modern keurmerk, ouderwets vertrouwen.

 

Link naar reactie
  • 0

@w-media, waar haal je trouwens vandaan dat tnt parcelware 750 kost? Hier is de vanaf prijs 50 euro en de duurste 100 euro.

 

Wat mogelijkheden betreft, ik ken de nieuwste versie van oscommerce niet precies. Maar als je een programmeur bent zie je dat oscommerce technisch gewoon slecht gescript is en hierdoor onoverzichtelijk is na het installeren van modules en aanpassingen. Kortom snel kans op conflicten bij updates en installatie van uitbreidingen.

 

Verder sterke punten van Magento, verneem ik graag of deze ook in Oscommerce zitten:

- Meerdere shops en domeinen in 1 installatie

- Prijzen per klantengroep

- Uitgebreide kortingmethodes en coupons

- Checkout op 1 pagina

- Template systeem, dus meerdere layouts per shop mogelijk

- Uitgebreid voorraadbeheer (bijvoorbeeld afboeken producten met specifieke productopties)

- Invoeren producteigenschappen per producttype (bijvoorbeeld voor tv, contrast, diameter, etc.)

- Layered navigation (mensen kunnen stap voor stap selecteren op eigenschappen waar product aan moet voldoen (bijvoorbeeld contrast, diameter, etc.)

- Per land instelbaar belastingtarief, verzendkosten, etc.

 

Naar mijn idee heeft magento standaard dan ook echt veel meer opties.

https://www.webwinkelkeur.nl : O.a. werkzaam bij WebwinkelKeur. Modern keurmerk, ouderwets vertrouwen.

 

Link naar reactie
  • 0

Vind dit wel erg grappig. Er roepen er veel ja Magento is uitgebreider etc. WAT is er dan anders?

 

magento is b.v. multishops.

dus met 1 admin kan je onbeperkt aantal shops beheren.

Je kan voor elke shop alle product gegevens verschillend maken, dus andere naam, andere omschrijving, andere prijs, andere foto, andere url enz.

 

Het snel en eenvoudig kunnen aanmaken van attributen, dat is b.v. te gebruiken voor extra product informatie velden die je op tal van manieren kan gebruiken, kan aangeven of ze in de zoekopdrachten doorzocht moeten worden enz..

 

voorraad beheer welke ook direct op variant nivo is (elke variant is echt een afzonderlijk product en dus ook zodoende te beheren.

 

Cms pagina's en statische blokken voor extra pagina's en informatie.

 

Uitgebreid systeem voor promoties in zowel de shop als de winkelwagen.

 

google optimalisatie

 

verwante producten, upsell en crossell

 

beheer van producten en de overzichtelijkheid hiervan is veel beter

 

Klantgroepen systeem

 

mogelijkheid om te koppelen met externe systemen (is en heel speciaal systeem voor)

 

Inbouwen en updaten van contrubuties is vrijwel geheel geautomatiseerd

 

beheer van klant en order e-mails (ook weer per shop alles geheel anders in te stellen via eenvoudig systeem)

 

zeer uitgebreide configuratie systeem

 

en zo nog vele tientallen opties.

 

Zoms heeft oscommerce het ook, maar dan is de opbouw en beheers mogelijkheden via magento echt vele malen beter.

 

Zelf ben ik destijds van oscommerce overgestapt naar x-cart, dat was al een hele verbetering en was al uitgebreider als oscommerce.

 

X-cart heb ik toen voor vele duizenden euro's uitgebreid. Wilde dit echter op een gegeven moment ook opnieuw opbouwen en kreeg toen over magento te horen..

 

Mijn eerste reactie was.. nee niet weer een nieuw systeem he... maar na wat kijken bleek dat dit zoveel meer bood als oscommerce en x-cart dat ik eigenlijk gelijk alles van mijn verlanglijstje had wat ik bij x-cart en oscommerce nog moest laten bijbouwen.

 

Verder erg moeilijk uit te leggen wat de verschillen zijn, je moet gewoon de demo eens bekijken of eens een versie installerebn en eens een tijdje gewoon mee spelen, dan merk je vanzelf of het voor jou een verbetering is of dat oscommerce jou nog voldoende te bieden heeft.

 

Weet enkel dat van de mensen die ik ken die oscommerce gebruikten ruim 90% na kennismaking met magento dat systeem is gaan gebruiken.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Wat exacte kennis en vaardigheden van TS zijn blijft onduidelijk, evenals zijn programma van eisen. Al die indrukwekkende functionaliteiten die nu opgesomd worden, lijkt hij vooralsnog niet nodig te hebben. Dus waarom zou je dan voor zo'n systeem kiezen?

 

Ben je wat handiger en heb je nog even tijd, dan zie ik ook aardige ontwikkelingen bij Open Cart. Nogmaals: tegen welke systeemgrenzen loop je nu werkelijk aan? Voor bijna alle abonnementswinkels kun je ook een goede template designer inhuren, dan ziet het er ook al een stuk beter uit.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Top of the line? Het is veel omslachtiger als OSCommerce wat evenveel contributies heeft? Het ziet er wat gelikter uit dat is het enige verschil Het grote nadeel van Magento is de dure extra contributies zoals Parcelware(automatische koppeling). Die kost gemiddeld voor Magento 5x meer als voor OSCommerce.

Als je mijn verhaal goed gelezen had raad ik af te kiezen voor Magento als je niet bereid bent te investeren. Gebruik van osCommerce raad ik overigens ook af omdat het simpelweg een heel erg slecht ontwikkeld pakket is. Totaal niet modulair, gebruikersonvriendelijk en vanuit een programmeurs-oogpunt sterk achterhaald. Jaren geleden was het je enige keuze en helemaal geen onaardig pakket in de tijdsgeest, dat is nu wel anders.

 

Alternatieven zijn schaars. Spree heeft mijn aandacht wel weten te pakken, maar als je daarmee aan de slag wil heb je mij nodig ben ik bang. Ik moet m'n eerste project met Spree nog gaan doen, maar ben wel aan het overwegen een showcase op te zetten en documenteren. Als daar tegen die tijd interesse in is kan ik de geïnteresseerden wel een linkje sturen.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

@Jaap Je weet toch helemaal niet wat ik investeer? Je moest eens weten wat het allemaal kost. Een goed OSCommerce kost een hoop centen evengoed als een Magento shop. Daarbij is het nieuwe OSCommerce prima gescript en de contributies worden door toppers uit de branche gemaakt. Mijn programmeur vind zelden fouten in die contributies. Ik denk dat veel mensen het oude OSC nog voor zich zien.

Link naar reactie
  • 0

@Jaap Je weet toch helemaal niet wat ik investeer?

Mijn adviezen zijn dan ook gericht aan de TS. Er werd gesproken over een laag budget bij de TS.

 

Ik ben blij dat osCommerce voor jou voldoet. Toch blijft het een pakket dat ik niemand, maar dan ook niemand aan zou raden. Ik bekijk het vanuit een developers-perspectief en dan is zelfs de nieuwste versie van osCommerce simpelweg slecht ontwikkeld. Zend is OOP en kent niet alleen een prima MVC structuur, het is ook gewoon een industry standard geworden. Eén blik op de klassedefinities in osCommerce zou voldoende moeten zijn voor elke programmeur om het af te wijzen.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    12 leden, 297 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.