Dit forum moet geld vragen voor het lidmaatschap

Aanbevolen berichten

Donate to the HL-project o.v.v. uw favoriete deelnemer, die dan uitgekeerd krijgt in Reusjes! ;)

 

Vergelijk allemaal de omvang van de HL overhead maar eens met het aantal medewerkers van Hallo!... en dat afgezet tegen het aantal bijdragen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie

Even terug naar de oorspronkelijke vraag van Mikki:

 

'Er worden in dit forum vele tips en trends met elkaar gedeeld en adviezen aan elkaar gegeven. Dit om ondernemerschap te enthousiasmeren en te motiveren en soms zelfs om iemand ergens voor te behoeden.Wanneer dit forum contributie zou vragen, heb je daar dan problemen mee?'

 

En dan mijn tegenvraag aan HL:

 

'Wat biedt HL, aan wie, zodanig dat die mensen er in de toekomst zonder problemen contributie voor zouden willen betalen?'

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Wat startpagina heeft gedaan wil nog niet zeggen dat er daarmee een precedent is waardoor alle forumbeheerders zich de content van de deelnemers kunnen toe-eigenen.

 

Wishfull thinking op basis van omgekeerde redenering. Er is geen enkel precedent waaruit blijkt dat jouw ingezonden brieven in de krant, jouw videos op YouTube, jouw zoekacties in Google, jouw gegevens op LinkedIn of jouw bijdragen waar dan ook aanspraak op de gecreëerde waarde geven.

 

De tijd van gratis is voorbij ook al is dit iets waar veel mensen zich nog niet van bewust zijn. We gaan toe naar een tijd waarin je deelt in de opbrengsten. Dat is namelijk in mijn ogen het bestaansrecht van een op crowd source gefundeerd initiatief.

 

Interessante toekomstvoorspelling. Maar geen rechtvaardiging voor een eventuele claim. Die kan namelijk ook andersom uitvallen. De overheid als eigenaar van dit forum zou het aangeboden platform en de aandacht voor al jouw bijdragen aan dit forum in rekening kunnen brengen. Jij zit hier immers onze belastingcenten te verspillen!

 

Dat mag ook wel eens gevaloriseerd worden. 8)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Nou Nico, ik ben hier nog niet zo lang, maar ik denk dat mevr. Vrolijk HL hetzelfde warme hart toedicht als vele anderen.

 

Dat weet Nico zelf ook heel goed !

 

Voor geïnteresseerden wil ik wel een korte uitleg geven over het ontstaan: HL is ontstaan door mijn eigen ondernemerervaringen. In concept bedacht ik dat ondernemers veel beter geholpen kunnen worden door elkaar. Beter dan alle 9 till 5-instanties die voor ons ondernemers (ik toen ook nog) in het leven zijn geroepen. Instanties waar je, naar mijn ervaring, met meer vragen buiten stond dan dat je binnen een antwoord kreeg. Bovendien ga je als ondernemer snel uit van die ene adviseur die je dan op zijn kantoor spreekt. Is zijn advies wel de juiste voor jouw bedrijf?

Ik bedacht toen dat je op internet het breedste bereik hebt en je als ondernemer aan meerderen je advies kan vragen. Echter, ikzelf, toendertijd met name niet technisch en ook nog niet fora minded, kwam toen gelukkig Dennis Hettema tegen. En sindsdien (2002) is Higherlevel.nl geboren. Een forum dat in zijn geheel nog niet bestond. De laatste jaren zien we er steeds meer verschijnen. En wat dat betreft is het. buiten het feit dat ik HL.nl voor ondernemers waardevol vind (omdat daar nu eenmaal mijn hart ligt) wel belangrijk om inzicht te krijgen in hoe dit forum reilt en zeilt !

 

Verder wil ik (in willekeurige volgorde) ingaan op:

 

Ik had helemaal niet de indruk dat er een officieel onderzoek gaande is.

 

En meerdere zien dat. Feit is nu eenmaal wel dat als er één kritisch/sceptisch is, dat men daar op volgt. En dat is, ondanks alle positiviteit die dit forum uitstraalt, ook inherent aan dit forum. Het hoort erbij.

 

En zo onafhankelijk is het onderzoek waarschijnlijk ook niet, het is immers mevrouw Vrolijk zelf die hier de vragen stelt, niet iemand van dit onderzoeksbureau door voor het onderzoek een eigen account heeft aangemaakt. Zo het onderzoek al bestaat, de deelnemers van dit forum wordt op deze manier in ieder geval de mogelijkheid te ontnomen om meer te weten te komen over dit onderzoek.

 

Het is een algemeen onderzoek! Naast andere dingen die bekeken worden, vind ik dat het óók van belang is om te peilen wat men van HL.nl vindt. Wat men erin stopt en eruit haalt. Het zijn de deelnemers zelf waaraan een mening wordt gevraagd. En ja.... Op mijn verzoek plaats ik die vragen zelf.

 

Wat is er opeens "loos" met HL, er komen opeens allerlei vragen en aanpassingen om HL z.g. beter te maken?

 

We onderhouden en coördineren dit forum als sinds 2002. Of wij het goed doen? Gaan we de juiste weg op? Vervult het een bepaalde behoefte voor de deelnemers? Voelt hij/zij zich prettig bij dit forum.

Kortom: Haalt men er voldoende uit en heeft dit forum nut? Is het forum iets waard. De enige die hier een duidelijke mening over kunnen hebben zijn de deelnemers zelf.

Is het nu echt zo vreemd dat je na zoveel jaar een kleine peiling doet bij de deelnemers zelf?

 

Ik had dit voor aanvang van de vragen ook kunnen "uitleggen", maar qua inzicht leek het mij beter om het aan de perceptie van de lezers zelf over te laten hoe te antwoorden.

Gezien de reacties en de verwarringen die door anderen aangegeven worden. Is dat mede door gebrek aan mijn uitleg ontstaan? Ik heb hierin een verkeerde inschatting gemaakt. Vandaar bovenstaande uitleg alsnog.

 

Uit de vraag begrijp ik namelijk dat HigherLevel op een of andere manier geld moet gaan opleveren.

 

Dat is beslist niet het geval. Ikzelf vind de vraag uitdagend. En (op sommige na die het in het persoonlijke trekken) verbazen de reacties mij niet. Ik had er bij kunnen vermelden "hypothetisch waard", maar dan hadden de reacties ook minder geweest.

 

 

Hmmm, volgens mij levert dit niet zoveel op - behalve onbedoelde misverstanden. Vragen opstellen alsof het een enquete is, en die vervolgens in de loop van een paar weken op het forum plaatsen. Je krijgt een paar reacties en dan sterft het uit.

 

Dat blijkt inderdaad. Dat kan aan de vragen zelf liggen. Of dat men geen mening heeft op de voorgaande vragen. Geen mening is ook een mening. Maar om er dan vanuit te gaan dat we het goed doen? Dat is dan een aanname en geen feit.

Maar het verbaasd mij wel dat op een vraag als deze er dan gedacht wordt dat er iets "loos" is, en dat velen ineens "los" gaan qua reacties. Maar dat vind ik, gezien de reacties, toch ook weer wat waard!

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

 

Samengevat: er is een onafhankelijk bureau dat in opdracht van EZ onderzoek doet en daarbij oa vragen op het forum inzet (geplaatst door Mikky) als een soort van online groepsdiscussie - en die zijn per definitie niet representatief. Dat hoeft ook helemaal niet. Qua onderzoekstechniek is het wel tamelijk innovatief.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Toin DANK !

 

Wel heel even een aansluitende uitleg:

Onafhankelijk bureau omdat ikzelf HL-blind ben ! Mijn passie ligt daar en schiet ikzelf veel te vaak in de verdediging als het om HL.nl gaat!

Onderzoeken kosten geld. Deze betaald EZ. Vandaar in opdracht van EZ !

 

Of de vragen die hier gesteld worden representatief zijn, ligt mede aan de antwoorden ;)

Maar, ongeacht de uitkomsten van dit summiere onafhankelijke onderzoek. de antwoorden vind ik wel van belang! Waar meedenkvissies in het belang van de deelnemers aan HL.nl relevant zijn is e.a.a. natuurlijk wel aanpasbaar. Immers, wat dat betreft heeft HL.nl nooit stilgezeten.

 

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

 

Of de vragen die hier gesteld worden representatief zijn, ligt mede aan de antwoorden ;)

 

 

Hmm. Even wat elementaire statistiek kansberekening. In een ballenbak bij IKEA zijn 10.000 blauwe en 2.000 rooie ballen opgenomen. Je kan die verhouding vaststellen dmv een representatieve steekproef. Je haalt daarvoor zeg 500 ballen uit de bak, waarbij elke bal dezelfde kans moet hebben om gestoken te worden. Dan kom je vanzelf op 400 blauwe en 100 rooie uit, met een minimale afwijking. Als je de ballen echter kans geeft om op een forum kleur te bekennen, heb je geen representatieve steekproef. Dat wordt wel kwalitatief onderzoek genoemd, itt kwantitatief. Neemt niet weg dat de antwoorden wel interessant kunnen zijn. Misschien krijg je alleen reactie van de blauwe ballen, simpelweg omdat de rooie te verlegen zijn.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Dat is ook weer helemaal waar. Dat kan niemand zien.

Misschien moet ik alleen Pollen. Alleen vragen ja/nee/geen mening en niets openstellen voor discussie ;D

 

Want als ik zie hoe vaak de vragen wél gelezen worden, maar dat er geen reactie komt , vermoed ik dat toch dat de meeste (in de kleurstelling van Toin zijn voorbeeld) rood zijn.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 176 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.