Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
poppekontje

Nieuw skateboarding/muziek-magazine

Recommended Posts

Goedemiddag,

 

mijn naam is *** en al surfend ben ik op Higher Level terecht gekomen. Met een aantal vrienden heb ik een behoorlijk ambitieus plan: een nieuw, innovatief magazine (eventueel online) op de markt brengen rond skateboarden, muziek en de algehele cultuur die daar omheen zweeft.

 

Gedurende een avondje whisky drinken met een neef van me zijn we in principe samen op dit idee gekomen. Hij heeft zelf de nodige ervaring in het vak; jaren geleden is hij namelijk samen met een paar vrienden de Entity gestart: het eerste nederlandse skatemagazine. Daarvoor heeft hij met een andere vriend al de Art. 12 gedaan, de eerste nederlandse hiphopmagazine. Ikzelf schrijf sinds een paar jaar voor verschillende muziekwebsites als 3VOOR12, KindaMuzik, Festivalinfo en Hiphopleeft. Een grote passie naast muziek is echter skateboarden en aangezien er vandaag de dag weinig tot niets op de markt is dat dit mooi combineert, zag ik mijn kans schoon om een redelijk nieuw concept uit te werken.

 

Van dit uitwerken is echter nog niet al te veel gekomen. Plannen, contacten en een redelijk team zijn er echter wel.

 

Concept

Een magazine dat skateboarden, muziek en cultuur combineert. Een offline magazine zou schitterend zijn, maar ik kan begrijpen dat dat mits je Linda de Mol bent lastig kan worden. Eventueel online (beginnen) behoort dus tot de mogelijkheden.

 

Doelgroep

Jongeren en jong volwassenen in de leeftijdscategorie <15-35> met een passie voor zowel skateboarden als (goede) muziek en andere relevante culturele randzaken.

 

Team

Nogmaals, ik ben *** . Mijn neef heet *** en de andere namen zijn vrienden.

 

***: redelijke ervaring met het schrijven van recensies, artikelen en interview.

***: zit diep in de skatewereld, is ook wat ouder (33?). Hij kent zowel een hoop professionele skateboarders als muzikanten. Heeft daarnaast een hoop vrienden die ervaring hebben met een gehele proces rond een magazine.

***: weet vooral veel over skateboarden, maar ook veel over muziek. Heeft geen 'echte' schrijfervaring, maar schrijft (niet geheel onverdienstelijk) voor zichzelf.

***: weet heel veel van muziek en schrijft voor Hiphopleeft.nl

***: is mijn vriendin. Is in tegenstelling tot mijzelf verschrikkelijk artistiek aangelegd. Begint komend studiejaar met een studie Graphic Design aan de HKU. Zou zich dus eventueel over het designwerk kunnen ontfermen.

*** : studeert Media en Design (of iets dergelijks) en heeft een eigen website: Heeft dus een hoop kennis over het online gebeuren.

 

Tot zover mijn verhaal. Aan jullie wil ik graag een paar vragen stellen.

Is er überhaupt een kans van slagen met dit concept?

Hebben jullie nog tips?

Ik las hier en daar dingen over KvK, hoe zit dit precies?

 

Zodra ik meer vragen heb zijn jullie weer de pineut, voor nu alvast onwijs bedankt voor het lezen!

 

Groeten,

******

 

EDIT:

Ook over eventuele sponsors is nagedacht: via-via ken ik veel eigenaars van skatewinkels door heel Nederland, waar ik zeker naartoe zou kunnen stappen voor een sponsorovereenkomst.

 

 

EDIT 2:

Een idee wat me zojuist te binnenschiet is het volgende:

 

Main project

Online magazine

 

Side project

Offline magazine in beperkte oplage drukken en daarvoor eventueel een verkoopdeal sluiten met skateshops. (Aangezien een skatemagazine hoogstwaarschijnlijk toch niet zou werken in de Bruna..)

 

Is dit misschien een goed idee?

 

 

 

[Mod edit: namen op verzoek van topicstarter verwijderd ]

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zit zelf behoorlijk in de 'skateboard-scene' om het maar zo te noemen en ik weet dat er zeker markt is voor een nederlandstalig skateboardmagazine. Aangezien het aantal skateboarders steeds blijft groeien, denk ik dat er mensen genoeg zijn die het willen lezen.

 

Hoe ik hier echter geld aan ga verdienen zou ik niet weten. Allereerst moet wel duidelijk zijn dat we dit graag met een aantal vrienden willen doen; we willen het zeker zo professioneel mogelijk aanpakken, maar geld verdienen is niet ons eerste doel. Waar we dit anders uit kunnen halen: sponsors? advertenties? Misschien een deal maken om samen met een aantal skateshops een online shop te maken? Heeft iemand misschien nog goede ideeën?

Share this post


Link to post
Share on other sites

in een magazine zal je het vooral moeten hebben van advertenties, dit zijn de hoofd inkomsten van elk tijdschrift(samen met abonnees natuurlijk) ik weet niet of je een gratis tijdschrift wilt maken of een betaald tijdschrift, maar ik neem aan gratis door je bruna opmerking ;) toch zou ik een beetje marktresearch houden en kijken of er mensen zijn die willen betalen voor zo'n magazine, dan even terug naar de advertenties, dit kan op meerdere manieren, als het een offline magazine wordt natuurlijk in het tijdschrift, maar als het een gratis tijdschrift wordt zul je eigenlijk zoveel mogelijk advertentie bronnen aanboren; maak bijvoorbeeld ook reclame in je nieuwsbrief. als het een online magazine wordt heb je nog meer opties die wel stuk voor stuk minder zullen verdienen; adverteer in je online magazine, op je website en in je nieuwsbrief.

 

veel succes ;D


gratis startpagina? http://bit.ly/9p2cSX

gratis website? http://bit.ly/bNbnK1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat leek mij inderdaad ook wel de makkelijkste weg. Ik bedoelde trowuens niet per se om er een gratis magazine van te maken; de twee grote Amerikaanse skatemagazines (Slap en Trasher) verkopen ook in Nederland best aardig, dus een betaald magazine zou best kunnen werken denk ik. Dat geld dan echter alleen voor een offline magazine dus.

 

Online zal ik inderdaad zo veel mogelijk gaan moeten adverteren. Hiervoor kan ik misschien skateshops, platenlabels en andere relevante sites kunnen aanspreken. Daarnaast kan ik misschien zelfs naar skateparken toestappen en zelfs 'veilig-skaten'-instituten kunnen proberen.

 

Bedankt voor het advies in elk geval!

 

Daarnaast nog een vraagje: kan iemand mij vertellen hoeveel dit grapje eventueel zou kunnen kosten in het geval ik voor een maandelijks offline magazine kies?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Offline kosten moet je o.a. aan HL-er Twabla vragen maar volgens mij is die vraag al vaker (o.a. door hem) beantwoord.

 

Waarom niet beginnen met een uitgebreid up-to-date blog?

 

www.skatersworld.nl is nog vrij bijvoorbeeld.

 

Met meerdere mensen schrijven, interviews doen etc. Populariteit is makkelijker meetbaar. Je kunt je schrijfstijl ontwikkelen en eventueel sponsoren werven voor online of een affiliate worden voor een paar merken/shops

 

Frans

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor je antwoord.

 

Ik zal eens rondzoeken op HL voor het antwoord op die offline kosten vraag. Beginnen met een online magazine/blog is inderdaad iets wat we onderling ook reeds besloten hebben. Ik ga eens kijken via welke weg ik het snelst/makkelijkst iets online kan zetten en wat sponsoren kan aanboren. De offline magazine blijft echter wel een droom, maar eerst maar eens kijken hoe het online gaat lopen.

 

Bedankt in elk geval en ik hou jullie op de hoogte!

 

PS. Mocht iemand nog onmisbaar advies voor me hebben, hit me!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor je antwoord.

 

Ik zal eens rondzoeken op HL voor het antwoord op die offline kosten vraag. Beginnen met een online magazine/blog is inderdaad iets wat we onderling ook reeds besloten hebben. Ik ga eens kijken via welke weg ik het snelst/makkelijkst iets online kan zetten en wat sponsoren kan aanboren. De offline magazine blijft echter wel een droom, maar eerst maar eens kijken hoe het online gaat lopen.

 

Bedankt in elk geval en ik hou jullie op de hoogte!

 

PS. Mocht iemand nog onmisbaar advies voor me hebben, hit me!

 

Installeer wordpress (.com variant om eens wat mee te spelen) en ga eens kijken

 

Frans

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb zelf al een wordpress-blog online staan, dus ik weet min of meer hoe het werkt. Ik voel er nu echter meer voor om een vriend met verstand een mooie, professioneel ogende site te laten bouwen. Toch bedankt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check www.bass-musician-magazine.com eens, dit is een opzet die mij zeer aanspreekt.....wellicht ter inspiratie....

Gaat natuurlijk wel om een andere branche...maar toch...


www.muscatmeijer.nl MUSCAT MEIJER Juristen biedt een compleet dienstenpakket aan ondernemers in het MKB. Wij buigen ons graag over uw juridische, fiscale en administratieve vraagstukken. U kunt daarbij rekenen op een professionele aanpak en creatieve oplossingen waar dat in uw belang is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat ziet er inderdaad schitterend uit! En qua verschil in branche valt het in principe ook nogal mee: bass (muziek) tegenover skateboarding, muziek en lifestyle. Zoiets kan ik helaas natuurlijk nooit zelf maken, zo'n site..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 302 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept