• 0

Wat vinden jullie van het idee "damesdag"

Omschrijving van je concept:

Beste allemaal,

 

Ik vroeg mij af wat jullie van het idee Damesdag vinden.

 

Het is een kleine beurs die wordt gehouden in hotel of restaurant, uiteraard helemaal gericht op de vrouw. Een dagje lekker shoppen, workshops volgen en natuurlijk uiterlijke verzorging. De hele dag staat in de thema van jezelf verwennen.

 

Er zullen ongeveer 30 verschillende kraampjes zijn met oa.

-Lingerie

-Sieraden

-Make-up

-Workshop bugdetteren

-Aromatherapie

-Nagelstyliste

 

Enzovoorts.

 

Qua catering lijkt het me leuk als er iets multicultureels wordt geserveerd, van Surinaams tot Chinees.

Het moet een luxe uitstraling hebben maar toch laagdrempelig zijn.

Ik wil flyers maken en die dan ongeveer 2 a 3 weken voor dat de damesdag begint (op een zaterdag) verspreiden.

 

In het bijgevoegde bestand kunnen jullie meer informatie vinden.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Ik heb diverse locaties bezocht en evt. standhouders benaderd. Ook heb ik marktplaats al een bezoekje gebracht en daar wat advertenties achtergelaten om standhouders te vinden. Verder heb ik ook wat uitzoek werk verricht om prijzen van flyers/magazines en locaties te vergelijken.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Ik wil iets wat 'totaal nieuw' is op poten zetten! Mensen na een dagje op de beurs weer gelukkig naar huis zien gaan.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Je hebt natuurlijk vele bazaar, marktjes en beurzen. Maar geen enkele is kleinschalig, gebaseerd op luxe maar toch laagdrempelig. Eigenlijk kwam ik juist tot de conclusie tijdens de Huishoudbeurs dat er zoiets mist.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Nu vroeg ik mij af wat jullie van dit idee vinden?

Zien jullie meteen al een 'probleem' of een 'moeilijkheid'?

Hoe zouden jullie dit aanpakken?

 

Ik zou ook graag tips krijgen van mensen die hier misschien al ervaring in hebben.

 

Groetjes Mieke

 

Ps. Als je een man bent mag je ook wel reageren hoor. Het heeft absoluut geen feministische insteek.

 

Informatie_en_regels_over_de_Damesdag.doc

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zo bij deze dan even een kleine update...

 

 

Ik heb toch besloten om er een speciale en bijzondere gelegenheid van te maken. Het wordt toch een exclusieve beurs!

De entree prijs gaat omhoog en het geheel gaat beter en mooier aangekleed worden. Alleen mensen die een uitnodiging hebben gekregen die zijn 'welkom' op de beurs. Er gaat ook een spannende afsluiter zijn met onder andere mannen met een bloot bovenlijf die cocktails uitdelen en kraampjes met sexy lingerie etc. etc.

Ik wil ook een beperkt aantal goodiebags maken die alleen voor de eerste 200 bezoekers zijn, ik wil me concentreren op 250 bezoekers en dat als richtlijn aanhouden.

 

Meer tips zijn altijd welkom

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Als je aan een serie denkt op verschillende lokaties, wordt de werving en je tijd relatief goedkoper. Heeft als voordeel dat je met ketens kan overleggen: een jaarplan met twintig lokaties is interessant voor landelijke formules en evt mediapartners. Combineer doen met kijken/winkelen (let op dat verkoop niet altijd toegestaan is). Distribueer toegangskaarten via retailpartners, bv in de vorm van een bonnenboekje met aanbiedingen van de verschillende deelnemers. Verlang van bezoekers dat ze hun toegangskaart activeren via bv email of sms, zodat je een database krijgt en een contactkanaal opent. Doe voorafgaande aan je dag aanbiedingen via dat kanaal en bouw iets in waardoor je no-show kan reduceren.

 

Maak plannen met nummers. Een Huishoudbeurs heeft tienduizenden bezoekers; welk aantal heb jij nodig om het voor de deelnemende bedrijven en jezelf (als ondernemert) interessant te maken?

 

Denk goed na over de naam en uitstraling. Een paar jaar geleden wat het thema van de HHB meen ik 'stout', wat natuurlijk veel gratis publiciteit opleverde. Je zou kunnen denken aan woorden als TRUT (een dagje trutten) of Hoge Hakken.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

@ Fred, ja misschien kan ik alle uitnodigingen nummeren en aan de nummers die worden geactiveerd de goodiebags koppelen. Dan gewoon kijken hoeveel er worden geactiveerd en vervolgens misschien wel 1 op 4 goodiebags uitdelen. Beetje spanning er in houden.

 

@ Marije ja het publiek de doelgroep zijn eigenlijk de vrouwen die houden van een dagje shoppen en lekker verwend worden. Kleine vriendinnen groepjes in de leeftijd van 21 tot een jaar of 60 veel oudere vrouwen denk ik met dit concept niet echt te bereiken. Alleen moet ik nog even nadenken waar ik deze vrouwen kan bereiken.

 

@ TwaBla Ja ik ben ook van mening dat als je meerdere beurzen organiseert dat je in verhouding minder werk hebt dan bij 1 beurs. Ja ik moet zeker op zoek naar ketens en andere deelnemers die door Nederland zijn verspreid en die wel geinteresseerd zouden zijn om deel te nemen aan een serie van deze beurzen. Ja ik wilde de uitnodigingen nummeren en vooraf laten betalen zodat ik een overzicht heb van wie er komen en met hoeveel mensen ze komen.

De huishoudbeurs heeft een half miljoen bezoekers dat red ik 'nog' niet, ja ik moet even kijken of ik ergens informatie kan vinden over het uitgave patroon van vrouwen tijdens zo'n beurs. Dan kan ik vervolgens zien hoeveel bezoekers ik nodig heb om het interessant te maken. Ja het woordje TUT of Trut trekt mij wel, het heet nu damesdag maar misschien kan ik elke beurs een soort thema geven. Bijv. Damesdag TRUT yourself ofzoiets. Nog even over nadenken dus!

 

Bedankt voor de tips mensen!!

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

De doelgroep vrouwen van 21 tot 60 die van winkelen en tutten houden is nog steeds veel te groot, het krijgt daarmee geen exclusief gevoel. Waarom niet bijvoorbeeld zakenvrouwen van 30-40 met de T-factor? (tut-factor)

Of: Miljonairsvrouwen van 25 tot 45 met de G-factor (Gooi-factor)

Of: vrouwelijke audi-rijders met de X-factor (x mag je zelf invullen)

 

Wat dacht je van de naam Tutten Today (TT) en dan begin je in Assen ;)

Of Dag van de Tut

Of Tutten Only

 

Misschien ook wel grappig om een Truusdag te doen exclusief voor vrouwen die Truus heten, maar dan wordt je doelgroep wel erg klein misschien ;D

Marije Miggiels

ZaakM, Zelfstandig Administratie Advies Kantoor Miggiels te Den Bosch

Uw bedrijfsmatige administratie goed geregeld!

http://www.zaakm.nl

Link naar reactie
  • 0

Dankjulliewel voor de reactie's

 

Ja ik moet de doelgroep beter gaan 'ontwikkelen'. Meer details en specifieker zijn, anders blijft de doelgroep veel te groot.

 

Oh de TT in Assen wat supergrappig idee ;D

En de Truusdag haha. Nee ik moet absoluut beter na gaan denken wat ik hier nu precies van wil maken.

 

Of vrouwen tussen de 25 en 50 met de M-Factor (naam begint met de M)

Dat is wel gewaagd hoor maar dat maakt het zeker een stuk exclusiever.

 

Oh dat andere event ziet er goed geregeld uit helaas is het al uitverkocht. Maar op de website heb ik al veel info kunnen vinden over de bedrijven die mee doen etc. Bedankt ;)

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Misschien kun je ook mannen benaderen die dit hun vrouw cadeau willen geven?

Ik ben nog op zoek naar een leuk cadeau namelijk als "goedmakertje" voor de periode van 11 juni tm 11 juli waarin mijn vrouw waarschijnlijk de nodige televisie offers zal doen en "gezellig" samen met mij het wk voetbal gaat kijken... :)

 

Zo halverwege het wk begint met "alweer voetbal? " de spanning (op vele vlakken ;) ) wat toe te nemen en is een leuke damesdag wel een hele mooie oplossing... !

 

Een leuke periode lijkt me om de niet voetballiefhebbende vrouwen te vermaken en mijn gevoel zegt dat behoorlijk wat mannen juist in die periode, hun vrouw wel een dagje extra uit gunnen....

Als het zover is en je rond die tijd al iets hebt staan, pm me maar..

 

gr en succes

 

ronny

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

De Anti WK-vrouwen! Dat is wel een grappig thema maar dat zou dus alleen dit jaar nog kunnen en anders over vier jaar weer haha.

 

Ja dat is wel een heel goed idee zo maak ik mijn doelgroep nog een beetje beter bereikbaar. Want die mannen willen natuurlijk partner-lief wel te vriend houden. Eens verder brainstormen daarover!

 

De naam blijft zeker geen damesdag... dat klinkt zo ontzettend stoffig dus ik dacht aan de hints van Marije... En dan uiteindelijk er Tutten Only van te maken. Dat vergeet je niet zo snel nadat je dat hebt gehoord!

Ben ondertussen druk bezig met locaties zoeken en heb een enquete gemaakt en die laat ik door bekenden invullen.

 

Dus ik blijf lekker bezig

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 1

De Anti WK-vrouwen! Dat is wel een grappig thema maar dat zou dus alleen dit jaar nog kunnen en anders over vier jaar weer haha.

 

Om de 4 jaar is er ook een EK dus alleen voor de tussenliggende jaren moet je wat verzinnen. De Tour de France is er elk jaar trouwens. ;)

 

En dan uiteindelijk er Tutten Only van te maken. Dat vergeet je niet zo snel nadat je dat hebt gehoord!

 

Persoonlijk haat ik Nederlands vermengd met Engels, brrrrrr....

 

Bitches Only?

Hockeymeisjes?

Enkel Tuttebellen?

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 1

Oh of tuttebellas/tuttenbellas ja het is wat met die n... Hahaha nee sorry ik hou het denk ik toch op tutten only, Bitches is wel erg hard dan schrik ik mensen af haha!

 

Ja klopt heb je ook niet de africa cup?? en de Champion league/EUFA cup etc....

Anti voetbalvrouwen! Lekker algemeen en dan mannen gaan zoeken die hun vrouw/vriendin daar heen willen sturen. Lijkt mij trouwens ook geen moeilijke groep om te vinden en te benaderen.

 

Heb trouwens Yves Rocher als sponsor van enkele producten voor de loterij!

Er komt ook een stukje in de Yes in week 23.

 

moet ook nog een soort informatie brochure in elkaar zetten voor nieuwe standhouders... Binnenkort de uitnodigingen ontwerpen dus al met al genoeg te doen, maar vind het leuk om zo bezig te zijn.

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Het lijkt me wel leuk eigenlijk. Een Hippe vrouwen beurs. Leuke standjes met trends en lekker eten. Heerlijke vrouwen dingen doen.

 

Ik zie me dat wel doen met vriendinnen.

 

Ik zou de leeftijd anders pakken. 25-60 jaar. Mijn moeder is namelijk 52 en nog helemaal lekker hip. Werkt gewoon fulltime en staat dus nog helemaal in het leven.

 

Ben erg benieuwd wanneer en waar de eerste beurs is. :)

Link naar reactie
  • 0

Ja ik kan natuurlijk als doelgroep ook alle vrouwen in Nederland nemen maar dan raak je het overzicht wel volledig kwijt. Als je niet exact weet wie je wilt benaderen, hoe kan je die mensen dan ooit vinden....

Leuk om te horen dat het je wel een leuk idee vindt! Ik ben volop bezig om standhouders te benaderen, allemaal lekkere tut-dingen!

 

Ik zal je even PB'en over de datum.... als ik dat hier ga neerzetten dan ben ik zo aan het spammen en dat wil ik niet.

 

Heb ondertussen een informatiebrochure gemaakt voor standhouders en deze naar 6 geinteresseerde gestuurd. Heb al meer dan 50 bedrijven benaderd en daar zijn binnen 24 uur dus deze 6 geinteresseerde voortgekomen. Nu maar afwachten hoe dit verder gaat.

 

Volgende week ga ik me focussen op de 1000 uitnodigingen die verstuurd zullen worden. Even brainstormen hoe ik aan deze 1000 adressen kom.

Hoop via de standhouders al een flink aantal te kunnen versturen. Maar dan moet ik wel eerst de bezetting rond hebben qua standhouders... Oftewel ik ga maar weer verder werken!

 

ps iedereen bedankt voor jullie tips en commentaar/feedback! Ik kan hier echt wat mee!

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Ja ik kan natuurlijk als doelgroep ook alle vrouwen in Nederland nemen maar dan raak je het overzicht wel volledig kwijt. Als je niet exact weet wie je wilt benaderen, hoe kan je die mensen dan ooit vinden....

Helemaal mee eens! Focus je op een beperkte groep, dan is het ook makkelijker zoeken/vinden.

Betekent natuurlijk niet dat iemand buiten de doelgroep meteen uitgesloten zou moeten worden. ;)

Misschien is het een idee om uitnodigingen naar de doelgroep te sturen voor twee personen (of drie of vier). Dan bepalen ze zelf wie ze meenemen.

Marije Miggiels

ZaakM, Zelfstandig Administratie Advies Kantoor Miggiels te Den Bosch

Uw bedrijfsmatige administratie goed geregeld!

http://www.zaakm.nl

Link naar reactie
  • 0

Ja ik kan natuurlijk als doelgroep ook alle vrouwen in Nederland nemen maar dan raak je het overzicht wel volledig kwijt. Als je niet exact weet wie je wilt benaderen, hoe kan je die mensen dan ooit vinden....

Helemaal mee eens! Focus je op een beperkte groep, dan is het ook makkelijker zoeken/vinden.

Betekent natuurlijk niet dat iemand buiten de doelgroep meteen uitgesloten zou moeten worden. ;)

Misschien is het een idee om uitnodigingen naar de doelgroep te sturen voor twee personen (of drie of vier). Dan bepalen ze zelf wie ze meenemen.

 

Ja de bedoeling is om 'open' uitnodigingen te versturen die geldig zijn voor maximaal 4 personen. Dan staan ze vrij om mee te nemen wie ze willen (zolang het maar geen man is!).

Nu is het nog de kunst om deze doelgroep te lokaliseren en te takkelen... zo dat klinkt negatief maar bedoel het heel positief ;D

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 1

Nu is het nog de kunst om deze doelgroep te lokaliseren en te takkelen... zo dat klinkt negatief maar bedoel het heel positief ;D

 

Misschien is dat helemaal geen kunst hoor.,.

De doelgroep te verleiden om een dag aan zichzelf te denken is wel een uitdaging. In mijn omgeving, cijferen eigenlijk alle vrouwen zich weg voor het gezin en denken als laatste aan zichzelf.

Mijn vrouw zal zeker zichzelf geen verwendag cadeau doen, maar zal het wel leuk vinden deze te krijgen.

Volgens mij kun je een vrouw ook blijer maken met en cadeautje dan een man.

Dus, je doelgroep moet je je denk ik niet op focussen maar op de omgeving van je doelgroep.

Zeker wanneer je je richt op een sportevenement, moet het vrij makkelijk zijn om mannen te benaderen, onder het mom van, Hij een leuke tijd, zij een leuke tijd.

 

[*]WK 2010, een mannendag voor de buis èn tegelijkertijd je vrouw verwennen! Het is ècht mogelijk!

[*]Geniet met je maten van de wedstrijd en bezorg tegelijkertijd ook je vrouw een onvergetelijke dag.

 

T kan natuurlijk ook anders, op schulgevoel...

[*]Zou het niet fijn zijn dat tijdens het WK je vrouw ook ergens van kan genieten? Geef haar een tuttendag..

 

Ik noem maar wat, maar ik denk echt dat je je moet richten op de mannen. Misschien ligt t aan mijn omgeving, maar dat is echt een en al voetbal.

Er zijn natuurlijk wel een paar dames die voetbal leuk vinden, maar er is er geen één die er voor thuis blijft en zeker niet voor zo;n dag..

 

Succes

 

Ronny

 

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 199 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.