Jump to content
Mikky Vrolijk
Verberg

Nationaal podium voor uitvinding & innovatie gelanceerd

vraag

DEN HAAG, 20100412 -- Vandaag werd in Den Haag Patentsforsale.nl - Nationaal podium voor uitvinding & innovatie gelanceerd. Patentsforsale.nl biedt uitvinders, ontwerpers en kennisinstellingen de mogelijkheid om hun innovaties online te presenteren aan het bedrijfsleven en investeerders. (www.patentsforsale.nl)

 

Nederlanders zijn goed in het bedenken van nieuwe ideeën maar schieten te kort als het aankomt op het ten gelde maken ervan.

 

Zo wist tot dusver slechts één van de 6412 ingediende ideeën voor het televisieprogramma Het Beste Idee van Nederland 2009 de markt te bereiken.

 

Ook kennisinstellingen worstelen al jaren met het verzilveren van hun duur ontwikkelde kennis. Initiatieven voor het valoriseren ervan spelen zich doorgaans af op individueel niveau en beperken zich tot slechts een kleine selectie van de beschikbare intellectuele eigendommen.

 

Met als gevolg dat vele uitvindingen op de plank blijven liggen. En bedrijven geen inzicht hebben in welke innovaties voorhanden zijn.

 

Vraag en aanbod

Met Patentsforsale.nl krijgt Nederland een centraal platform waarop vraag en aanbod van innovaties bij elkaar wordt gebracht.

 

Kennisinstellingen, uitvinders, ontwerpers en innovatieve ondernemers kunnen hun innovaties presenteren aan het bedrijfsleven. Ze kunnen kenbaar maken of zij hun uitvinding willen verkopen, op zoek zijn naar investeerders, een licentienemer of bijvoorbeeld een partner voor de distributie.

 

Bedrijven en investeerders kunnen op Patentsforsale.nl door de innovatiegalerij heen bladeren, uitvindingen bekijken en bij interesse direct contact opnemen met de eigenaar.

 

Naast octrooien (eng. patents) biedt Patentsforsale.nl ook ruimte voor uitvindingen die beschermd zijn middels auteursrecht, tekeningen- of modellenrecht.

 

Patentsforsale.nl is een initiatief van innovatiebureau DOK 5 (www.dok5.nl), Jasper Baggerman, uitvinder, auteur van het populaire boek "Ik heb een goed idee. Wat nu?" (www.vanideetotsucces.nl) en bestuurslid van de Nederlandse Orde van Uitvinders (www.novu.nl). Het platform is tot stand gekomen in samenwerking met o.m. Sonar Interactive (www.sonarinteractive.nl) en Quattronet (www.quattronet.nl).

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

En nu gaat er vast een discussie losbarsten of het wel zo verstandig is om je idee op deze website te zetten.. Neem deze: De Bagmat. Er kan toch zo iemand met dat idee aan de haal gaan of ligt dit nu aan mij? Verder zal het natuurlijk grotendeels aan diegene die het plaatst liggen, maar dat zal dan een leermoment voor ze zijn nietwaar. De tijd zal het leren denk ik, ik hou de site in de gaten! Bedankt!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Onze ervaring is dat veel bedrijven open staan en soms zelfs op zoek zijn naar nieuwe goede ideeen, maar dat een uitvinding op zich niet genoeg is. Het gaat om de business case die moet kloppen, als dat ook goed uitgevoerd wordt, dan is er ook meer ruimte voor ontwikkeling en het vinden van de juiste partners.


ALSKAR DESIGN

innovation made

 

Gedempt Hamerkanaal 253 | 1021 KP Amsterdam | https://www.alskar.com | https://www.alskar.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Grappig. Goed idee van Jasper. Niet te veel pretenties, gewoon een show case met een eenvoudig abonnementstarief. Of het wel/niet gaat werken is nog niet in te schatten. Dit soort show cases zijn zo oud als het internet. Na veel herrie rond de lancering, wordt het meestal stil.

 

Die statistieken van "het beste idee van Nederland", 6412 ideeën en 1 succes, zijn wel schrijnend. Meer show case dan bij BIVN kan je niet krijgen. Wat ging er mis? Iets wat we kunnen leren?


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

En nu gaat er vast een discussie losbarsten of het wel zo verstandig is om je idee op deze website te zetten.. Neem deze: De Bagmat. Er kan toch zo iemand met dat idee aan de haal gaan of ligt dit nu aan mij?

 

Nee, dat valt reuze mee als je --zoals ook bij de "Bagmat"-- de noviteit beschermt d.m.v. een octrooi(aanvraag) of evt. modeldepot. Als je dat niet doet, ja dan kan iedereen ermee aan de haal gaan. Beschermen dus. En --belangrijk-- vóórdat je het op die site zet.


0650745035 - info@budgetpatent.nl www.budgetpatent.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Die statistieken van "het beste idee van Nederland", 6412 ideeën en 1 succes, zijn wel schrijnend. Meer show case dan bij BIVN kan je niet krijgen. Wat ging er mis? Iets wat we kunnen leren?

 

Alleen exposure van je idee op Televisie is niet voldoende voor succes.

a. Potentiële afnemers / kopers / partners moeten maar net op het moment van uitzending zitten te kijken.

b. Zij moeten op dat moment de tijd en het geld hebben om met iets nieuws willen te starten.

c. En de paar gepresenteerde ideeën moeten maar net in zijn/haar straatje passen.

 

Het is een soort technology push.

 

Met een marktplaats, als Patentsforsale.nl, hoop ik dat de matching meer vraag gestuurd wordt. De potentiële afnemer / koper / partner bepaalt zelf het moment van bladeren door het aanbod. En kan gericht zoeken op de criteria die hij / zij wil. En dit lijkt te werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Iets slims bedacht? Verkoop je vinding via www.patentsforsale.nl - Nationaal podium voor uitvinding & innovatie.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 276 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept