Jump to content
Trendwatcher

Bedrijf stuurt nepfacturen van bijna 300 euro

Recommended Posts

Vandaag in het nieuws bij "Bredavandaag"

 

"Menig bedrijf in Nederland kreeg deze week een factuur van Bedrijvengidsonline op de mat. De factuur blijkt uiteindelijk een advertentie. Degene die het bedrag van 295,12 euro overmaakt, zit er aan vast."

 

Voor het hele artikel: http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-04-20/bedrijf-stuurt-nepfacturen-van-bijna-300-euro

Link to post
Share on other sites

Bedrijvengidsonline is een ouwe bekende, die ook bij SAF geregistreerd zou moeten zijn, tenzij nieuwe gladjakkers er met een ouwe naam vandoor zijn gegaan. Maar volgens het forum van TROS Radar was Bedrijvengidsonline tot 2007 het vetpotje van de volgende Groningse bedrijven:

 

- Infosite B.V.

- Website Service BV

- Netmedia Consultants

 

In 2006 is een overeenkomst van deze mannen voor het gerecht vernietigd.

 

Het domein is nog steeds eigendom van Website Services BV met als contactadres postmaster@acquisitiefraude.nl (ja heus)! Da's een lange neus naar alle opsporingsdiensten die bij gebrek aan goede wetgeving niks tegen deze acquisitiefraude kunnen doen. Deze mannen zitten ook achter de Internetgemeentegids.nl en Telefoongids.com, en Infosite BV is nog steeds een dochtermij.

 

Zorgvuldigheid wordt ook betracht bij het verwerken van de opdrachten (getekende offertes) Nadat een offerte voor akkoord is binnengekomen, wordt er door de administratie een controlegesprek uitgevoerd, vervolgens wordt de offerte per aangetekende brief bevestigd aan de webverteerder. Een webverteerder heeft dan altijd 8 dagen de tijd om de overeenkomst te annuleren indien achteraf blijkt dat er toch geen interesse voor bestaat.

 

Wij denken dat wij door deze manier van werken ons onderscheiden van een grote groep bedrijven die zich bezighouden met telefonische acquisitie. Doordat het in hoofdzaak gaat om telefonische verkoop zullen er altijd misverstanden en/of klachten bestaan. Echter ons streven is door onze onderscheidende manier van werken deze tot een minimum te beperken. In dat kader zijn wij ruime tijd geleden gestart met een buitendienstafdeling. Deze buitendienstmedewerkers zijn naast hun normale buitendienstverkoop activiteiten ook inzetbaar daar waar nodig is om bij webverteerders langs te gaan, mocht het nodig zijn om een en ander toe te lichten of te bemiddelen bij klachten.

 

Website Services BV is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een holding waar, inclusief de daarbij aangesloten verkoopkantoren (dit zijn zowel dochterondernemingen als externe verkoopbureaus), gemiddeld rond de 100-120 medewerkers in dienst zijn. Het streven is dit werknemersaantal in de komende jaren nog meer uit te breiden.

 

Niet te verwarren met het echte fraudemeldpunt hebben ze een afvangadres opgezet. SAF verzuimt echter om duidelijk te maken dat deze oplichters oude bekenden zijn.

 

Met de site www.advertentiefraude.nl wil Website Services een platform bieden tegen het �advertentiegeweld� dat de laatste tijd steeds meer toeneemt. Uiteraard zijn er meerdere initiatieven die ondersteuning bieden bij advertentiefraude, echter Website Services BV, zelf uitgever van een groot aantal bedrijvenzoekmachines in Nederland werkt zelf ook met verkoopbureaus voor de exploitatie van de door haar ontwikkelde sites en kan vanuit de praktijk zeer gericht en inhoudelijk advies verstrekken. Hieraan zijn geen kosten verbonden, dit in tegenstelling tot andere initiatieven op dit gebied.

NIMBY? 🏗   Volg jouw buurtberichten van plaatselijke, provinciale en landelijke overheden...

Link to post
Share on other sites

 

Als je de naam Internetgemeentegids noemt, heb je een paar valse vossen gevonden, zie wederom het forum van TROS Radar,

 

Website Services BV

Internetgemeentegids BV

Infosite BV

Telefoongids.com BV

Webdesign BV

Plan-it Media BV

de Rooij Uitgevers BV

Digisale BV

Juriflex (xxx)

Ook gebruik makende of gemaakt de handelsnaam: Sears & Landon

Product Matching Services BV

 

De basis van al dit on-welriekende-nemerschap is het bedrijf Telemarketing Account (Stuut Sappemeer Beheer BV) dat in 1997 (!!!) het onderspit dolf in een rechtszaak van toen nog de Stichting Eerlijk Zakendoen werd gedwongen een advertentie te plaatsen omdat ze heel stuut... uh, stout geweest waren. De naam Stuut Sappermeer kennen we van een ander topic op dit forum. Het cluster heeft zelfs geld gepompt in de voetbalclub BV Veendam die een tijdje met Internetgemeentegids op z'n shirts heeft rondgelopen.

 

Bedrijvengids Online durft spookfacturen te verzenden, omdat de massale valse KvK-mail van een jaar geleden nog steeds niet tot veroordelingen heeft geleid.


NIMBY? 🏗   Volg jouw buurtberichten van plaatselijke, provinciale en landelijke overheden...

Link to post
Share on other sites

Goh, een ander bedrijf uit dat lijstje stuurt een mailtje met het verzoek zijn naam te verwijderen. Nou is het mogelijk dat er een naam in dit soort lijstjes belandt zonder gegronde aanleiding. Dus toch maar even checken...

 

... blijkt dat zowel kappersorganisatie Anko als tankstationhoudersclub BETA waarschuwen voor spookfacturen die Plan-It Media stuurt voor zijn Detailhandelsgids.nl - terwijl de incasso wordt verzorgd door Juriflex.

 

Enig verschil is dat het domein Plan-It-Media.nl sinds juni op een nieuwe naam staat.

 

Maar pas dus op voor nepfacturen namens Detailhandelsgids.nl!


NIMBY? 🏗   Volg jouw buurtberichten van plaatselijke, provinciale en landelijke overheden...

Link to post
Share on other sites

Gottegot, zijn deze koekebakkers nog steeds niet tot stoppen gebracht ? Heb een heel dossier over Internetgemeentegids en voortvloeiend Juriflex.

 

Met een HL-lid van enkele jaren geleden is dit grondig doorgespit en dat lid was daar een rapport of studie van naar het maken. Ik ga eens diep in mijn HL geheugen graven om er achter te komen wie dit ook weer was en kijken hoever hij staat met zn project. Ik vind het echt te zot voor woorden.....

Link to post
Share on other sites

Wij kregen laatst een nepfactuur van 6 euro... :-\

 

Ik vraag mij af hoe zoiets rendabel kan worden voor de fraudeus. Reken maar uit: schrijven, printen, verzenden. En dan uiteraard ook nog heel veel mensen die het zoals wij gewoon weggooien. Laat die mensen eens gewoon normaal hard werken zoals wij ook doen.


Internetstad - Voor voordelige domeinnaam registratie en betrouwbare webhosting!

Link to post
Share on other sites

In duitsland komt dit veel vaker voor. Let op want ik ben er met open ogen in gelopen.

Je schrijft je in op een website en door op ok te drukken ga je volgens de kleine lettertjes akkoord met een contract van een jaar a 300 euro. Vervolgens krijg je de incasso achter je aan. Hoopjes ellende door 3 minuten niet op te letten.


De leukste partijhandel, nu binnen handbereik! Alle partijen 100 euro! www.100europartijen.nl

Link to post
Share on other sites

Drama, heb deze gasten gem. 2x per maand op de telefoon, terwijl ik gewoon in het "bel me niet" register sta.

 

Mijn advies, DIRECT OPHANGEN!

 

Ze laten een tape mee lopen die ze vervolgens misbruiken als "bewijs" waarna er wat geknipt en geplakt wordt zodat het lijkt dat je eerder akkoord bent gegaan met hun voorstel.

 

Deze gasten gaan echt over lijken, snap ook niet dat ze niet eerder zijn aangepakt.... dit moet toch een keer ophouden.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 110 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept